Actie 3FM levert ruim 2 miljoen op

Roel_Jewel en calvobbes hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De dj's Giel Beelen, Wouter van der Goes en Gerard Ekdom hebben samen 2.203.549 euro opgehaald voor kinderen in Congo. Zes dagen lang zaten zij in een glazen huis op de Neude in Utrecht. 24 uur per dag zonden ze live uit via Radio 3FM. Ook op Nederland 2 was het drietal te volgen. Het bedrag zal de komende weken nog op gaan lopen omdat nog niet alle donaties binnen zijn. Vorig jaar was aan het eind van de actieweek 717.351 euro opgehaald, het uiteindelijke bedrag liep toen op tot 915.995 euro.

3FM serious request

De Nederlandse regering doneerde uiteindelijk met instemming van de Tweede Kamer nog een miljoen euro. Vanaf 17:00 uur gaat 3FM beginnen met de 'Top Serious Request'. Alle aangevraagde platen komen dan nog een keer voorbij. In totaal werden er 25.271 plaatjes aangevraagd. Multiply van Jamie Lidell werd het meest aangevraagd, namelijk 236 keer.

Vanmiddag werd op de Neude ook de 'Gouden Druppel' uitgereikt aan het bedrijf met de grootste donatie. Deze ging naar Pentascoop, dit bedrijf doneerde 35.000 euro. Een actie van FOK! waarbij advertentieruimte op de frontpage aan de hoogste bieder werd verkocht, leverde 3.250 euro voor de actie op.