Daft Punk maakt albumtitel en releasedatum bekend

De geruchten gingen al langer, het Franse electroduo Daft Punk zou weer terug keren in de muzikale wereld met een nieuw album. Het rumoer werd sterker toen Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo bekendmaakten getekend te hebben bij het label Columbia Records, maar nu is er officieel een albumtitel en een releasedatum naar buiten gebracht. Het langverwachte album Random Access Memories, verwijzend naar het geheugen in een computer, moet op 21 mei 2013 verschijnen.

De Franse heren zijn goed in het houden van mysterie rondom hun act en treden altijd op met lichtgevende helmen. Daft Punk is het meest bekend van 'Harder, Better, Faster, Stronger' en 'Around the World'. Het laatste album, Human After All, dateert uit 2005, maar de heren hebben tussendoor ook de soundtrack van de film TRON: Legacy gemaakt.

Of er een tour gaat komen is nog niet bekend, maar ondertussen zijn er twee korte snippets van het album uitgegeven van beiden rondom de 15 seconden. Het album zal bestaan uit 13 nummers. De titels van de tracks zijn nog niet bekendgemaakt.


De eerste snippet is hier te luisteren.