Regisseur van the Impossible gaat sciencefiction film maken

Juan Antonio Bayona, regisseur van The Impossible en The Orphanage, zal een scenario van Eric Roth (Forrest Gump, Munich, The Insider) gaan verfilmen. Het project is voorlopig naamloos en ook een kort plot is op dit moment teveel gevraagd. Het is wel bekend dat studio Warner Bros de broodnodige centen beschikbaar zal stellen.

Sciencefiction is bezig met een opmerkelijke wederopstanding in Hollywood. Het startsein van de laatste herrijzenis is vorig jaar gegeven door Ridley Scott met zijn prequel op Alien: Prometheus. Dit jaar kunnen we naast de film van Bayona ook Elysium (met Matt Damon), Gravity (geregisseerd door Alfonso Cuaron), Oblivion (met Tom Cruise), James Gunn's Guardians of the Galaxy en Pacific Rim (heb je serieus de trailer hiervan nog niet gezien, stop dan nu met lezen en hup naar Youtube) verwachten. Daarnaast komt ook het vervolg op Star Trek binnenkort in de bioscopen en was het grote nieuws deze week dat de regisseur van deze film (Lost bedenker JJ Abrams) ook Star Wars VII voor zijn rekening gaat nemen! Goed nieuws dus voor alle liefhebbers van onheil op andere planeten, boosaardige wetenschap en ontploffingen in de ruimte.

Bayona maakte in 2007 naam in de filmwereld met zijn atmosferische spookverhaal The Orphanage waarvoor hij enkele Goya-awards in de wacht sleepte. Zijn vervolgfilm, The Impossible, draait nu in de Nederlandse bioscopen. In deze film staat de tsunami van 2004 in Zuid-Oost Azië centraal. We volgen de lotgevallen van een rijke westerse familie die door het watergeweld uit elkaar wordt gescheurd. Het drama kreeg goede kritieken en slechts weinigen hielden het droog voor het grote scherm. Bayona vertoont in de film met verbluffend vakmanschap het gigantische natuurgeweld van een tsunami. Vakmanschap dat uitstekend van pas zal komen bij het regisseren van een echte sciencefiction knaller.

The Impossible screenshot
Watergeweld in The Impossible