D66 Amsterdam tégen voorstel D66

D66 is niet blij met de manier waarop het GVB communiceert als er vertragingen optreden. Zo moet er meer reisinformatie beschikbaar komen bij haltes en in trams en bussen. Terwijl de partij hier een half jaar terug nog heel anders over dacht...

Met name de afgelopen dagen worstelt het GVB met vertragingen als gevolg van de kou. Zo reed tram 26 een groot deel van maandagochtend niet en ook de metro's hebben het zwaar

Voor D66 reden genoeg om het GVB op te roepen beter te communiceren tijdens vertragingen. De liberalen roepen op tot betere berichtgeving via site, applicatie en social media. Maar ze willen ook meer informatie op haltes. 

'Maandagochtend was tram 26 naar IJburg de hele ochtend gestremd, informatie voor reizigers was nauwelijks beschikbaar, niet online en ook niet op de haltes. De eerste tram reed pas weer om 12:00. Dat het openbaar vervoer last heeft van de winterse omstandigheden is niet zo vreemd, maar dan moet je juist mensen laten weten waar ze aan toe zijn in plaats van ze in de kou te laten staan', aldus D66-raadslid Gerolf Bouwmeester. 

Het is op zijn zachtst gezegd opvallend dat D66 nu weer oproept tot betere informatie bij OV-haltes. In oktober ageerde de partij namelijk nog tegen een investering in digitale borden bij tram- en bushaltes. 'De gemiddelde ov-reiziger kan ook gewoon even op zijn smartphone kijken', stelde D66-raadslid Ivar Manuel toen...

In een reactie laat het GVB weten al op diverse manieren te communiceren bij storingen. 'We doen dit bijvoorbeeld via onze site en via ons twitteracount. We raden meneer Bouwmeester dan ook vooral aan @GVB_actueel te volgen', stelt een woordvoerder. 

'Afgelopen maandag zijn we bijvoorbeeld al om half zeven 's ochtends begonnen met twitteren over het uitvallen van tram 26. We vinden het heel belangrijk om goed te communiceren en natuurlijk vinden we ook dat het altijd beter kan. We zijn hier ook mee bezig, zo starten het komende jaar een aantal pilots met reizigersinformatie in haltes en voertuigen'.

UPDATE:
D66 stelt in een reactie dat er van een draai geen sprake is. 'Ons vorige voorstel ging om de plaatsing van nieuwe informatieborden bij haltes. Die investering, daar zijn we tegen. De borden die er nu toch al staan kunnen echter gewoon gebruikt worden om betere informatie te verstrekken'.