Zakelijk leider Scapino Ballet weg

Het Scapino Ballet Rotterdam neemt na achttien jaar afscheid van zakelijk directeur Harald Moes. Het dansgezelschap wil vernieuwen. De komende maanden wordt gezocht naar een vervanger voor Moes.

Het ballet liet dinsdag verder weten in 2012 een recordaantal van vijftigduizend bezoekers te hebben getrokken. Het bezoekersaantal van het Scapino Ballet steeg afgelopen jaar met tien procent vergeleken met 2011, zegt voorzitter van het bestuur Leendert Bikker. De stijging kwam ondanks een daling van het aantal voorstellingen.

Het ballet kan de extra inkomsten uit de kaartverkoop wel goed gebruiken. De organisatie krijgt zowel vanuit de gemeente als vanuit het rijk minder geld, en houdt de komende jaren bijna 2,5 miljoen van de 3,7 miljoen euro aan subsidie over.

Scapino Ballet kreeg van de subsidieverstrekkers het advies mee om vernieuwing 'een nieuwe impuls' te geven, zegt Bikker. Een nieuwe zakelijk leider moet daarbij helpen. Voorlopig neemt Marianne Berendse, die al in het bestuur van het ballet zat, de zaken van Moes waar.