Verkrachtingsslachtoffer India naar Singapore

Een studente die op 16 december in een bus in de Indiase hoofdstad New Delhi door een groep mannen werd verkracht en zwaar mishandeld is overgebracht naar een ziekenhuis in Singapore. De 23-jarige vrouw heeft ernstig inwendig letsel en verkeert in zeer kritieke toestand, aldus het ziekenhuis. Het ziekenhuis in Singapore staat bekend om zijn faciliteiten op het gebied van meervoudige orgaantransplantaties.

De vrouw is al drie keer geopereerd en een deel van haar ingewanden is verwijderd, meldde het Indiase persbureau Press Trust of India. De Indiase regering betaalt de kosten van de behandeling. Ook krijgt haar familie alle steun die nodig is, aldus de Indiase autoriteiten.

De vrouw zat met een vriend in de bus toen het stel werd aangevallen door zes mannen die haar vervolgens om de beurt verkrachtten. Ze sloegen de twee daarna met ijzeren staven, ontdeden hen van hun kleren en gooiden hen uit de bus. De bus, die leeg was op de slachtoffers en de daders na, reed tijdens de verkrachting uren door de stad en kwam zelfs langs controleposten van de politie.

De verkrachting en mishandeling hebben tot grote woede en wijdverspreide protesten in New Delhi en andere delen van India geleid. Bijna dagelijks wordt in New Delhi gedemonstreerd, waarbij de doodstraf voor de daders wordt geëist. Alle zes verdachten zijn gearresteerd.