Zeefuik voelt zich fitter dan ooit en is club dankbaar

Género Zeefuik maakte afgelopen zaterdag zijn rentree in de basiself van FC Groningen. De spits, die enkele weken geleden vanwege zijn overgewicht uit de selectie was gezet door trainer Robert Maaskant, had niet verwacht dat hij zo snel terug zou keren in de selectie van de Noordelingen.

"Ik zag in dat de mensen me wilden helpen. De bedoelingen waren goed. De club had mij ook in de steek kunnen laten. Zo van: zoek het maar uit Género. Ik heb veel gebokst en gefietst. Ook hebben ze naar mijn voeding gekeken," aldus de aanvaller tegenover Voetbal International.

Zeefuik ging in zee met een personal trainer en viel hierdoor ruim vijf kilo af. Ondanks zijn terugkeer in de basis van FC Groningen, is de spits niet van plan te stoppen met de personal trainer. "Ik voel me fitter. Ik ben 5,5 kilo afgevallen door heel hard te werken. Een overwinning op mezelf. Ik ben bijna topfit, maar nog niet helemaal. Daarom heb ik ook besloten ermee door te gaan. Nog steeds ga ik één keer per week naar de personal trainer," aldus de aanvaller.

FC Groningen neemt het vanavond in eigen huis op tegen Ajax in het kader van de achtste finales van de KNVB Beker. De aftrap van dit duel staat gepland om 20.45 uur.