Glimp Smaug in The Hobbit-televisiespot

In de nieuwe tv-spot voor The Hobbit: An Unexpected Journey is een glimp te zien van een nieuw personage. Het gaat om Smaug, een draak van monsterlijk formaat.

Eerlijk is eerlijk: een goed beeld van de draak is er nog niet, maar zijn aanwezigheid doet het hart van menig LOTR-fan al springen. Het stemgeluid van Smaug komt van acteur Benedict Cumberbatch (Star Trek Into Darkness) en zal in de twee volgende films van The Hobbit een veel grotere rol spelen dan in het eerste deel. De tweede film heet dan ook The Hobbit: The Desolation of Smaug.

The Hobbit: An Unexpected Journey is de nieuwste film van regisseur Peter Jackson. De film speelt zich af in Midden-Aarde, zo’n zestig jaar voor The Lord of the Rings. Het avontuur gaat over het titelpersonage Bilbo Balins (Martin Freeman), die een epische expeditie begint naar het verloren dwergenrijk Erebor. Dit rijk is veroverd door de afschrikwekkende draak Smaug. Tijdens de reis wordt Bilbo benaderd door de tovenaar Gandalf de Grijze (Ian McKellan) en sluit hij zich aan bij een groep van dertien dwergen, onder leiding van de legendarische krijger Thorin Eikenschild. De tocht voert hem naar de Wildernis en verraderlijke gebieden vol Aardmannen en Orks, dodelijke Wargen en Reuzenspinnen, Huidverwisselaars en Tovenaars. Ofschoon hun doel in het Oosten ligt, in de woestenij van de Eenzame Berg, moeten zij eerst door de tunnels van de Aardmannen. Daar ontmoet Bilbo een personage dat zijn leven voor altijd verandert: Gollum. Aan de rand van een ondergronds meer, vindt Bilbo een bijzondere en kostbare ring, met onverwachte en bruikbare eigenschappen. Een ring die bepalend is voor het lot van Midden-Aarde, maar waar Bilbo zich dan nog niet bewust van is.

De film The Hobbit: An Unexpected Journey verschijnt op 12 december in de bioscoop.