Nieuwe Batmanschutter aangehouden

De politie van Westlake, Ohio, heeft afgelopen zaterdag een man gearresteerd die meerdere wapens en munitie mee had genomen naar een voorstelling van The Dark Knight Rises. Een woordvoerder van de politie maakte dit vandaag bekend aan een verslaggever van TheWrap. De 37-jarige Scott Smith (FOTO) droeg een rugzak bij zich met daarin een 9mm Glock pistool, een aantal magazijnen met kogels en meerdere messen.

Smith wekte de argwaan van de manager bij de Regal Cinema toen hij aankwam voor een zaterdagavondvertoning van de nieuwste Batman-film. Een politieagent, die op zijn vrije avond werkzaam was in het theater, kreeg ook argwaan en benaderde de manager van de filmzaal. De agent volgde Smith de nog lege zaal in en ontdekte daar het wapentuig in zijn tas.

Volgens de politie was Smith niet in het bezit van een vergunning om een verborgen wapen bij zich te dragen. De 37-jarige beweerde echter de wapens bij zich te hebben voor zijn eigen veiligheid. Bij onderzoek van de woning van Smith trof men nog meer wapens aan en ook een aanzienlijke hoeveelheid munitie.

Smith zit momenteel nog in hechtenis.