Titel film Neighborhood Watch aangepast na moord

De film Neighborhood Watch verschijnt deze zomer in de bioscopen als The Watch. De titel van de komedie over een groep buurtwachten, een zogeheten 'neighborhood watch', is veranderd omdat deze ongepast zou zijn nadat een buurtwacht in Florida onlangs een tiener doodschoot.

"Aangezien het onderwerp van deze komedie over een alien-invasie niets te maken heeft met de recentelijke tragische gebeurtenis in Florida, heeft de studio de titel aangepast om mogelijke en onbedoelde misverstanden te voorkomen", legt filmstudio Twentieth Century Fox uit in een verklaring. Eerder staakte de studio al de promotie van de film.

Eind februari werd de zwarte 17-jarige Trayvon Martin doodgeschoten door de blanke buurtwacht George Zimmerman. Hij beweert dat de ongewapende tiener zich verdacht gedroeg en dat hij schoot uit zelfverdediging, waardoor vervolging in Florida wordt bemoeilijkt. De zaak deed in de Verenigde Staten veel stof opwaaien.

The Watch gaat over vaders die zich verenigen in een buurtwacht en het uiteindelijk aan de stok krijgen met buitenaardse wezens. Onder anderen Ben Stiller en Vince Vaughn zijn te zien in de komedie.


Titel film Neighborhood Watch aangepast na moord (Foto: Novum)