Verdachte vuurwerkincident geeft zich aan

knowall en Basschie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De hooligan die er van verdacht wordt een Feyenoord-supporter met een vuurpijl tegen zijn hoofd geschoten te hebben, heeft zich vandaag bij de politie gemeld. Het gaat om een 32-jarige Rotterdammer. Het 31-jarige slachtoffer, ook afkomstig uit Rotterdam, raakte zwaargewond. Het incident vond plaats voor de wedstrijd Feyenoord-Ajax op 17 april. Bij die wedstrijd kwam het tot ernstige ongeregeldheden tussen Feyenoord- en Ajax-supporters.

In de eerste instantie ging men er van uit dat het slachtoffer het vuurwerk zelf bij zich had, waarna het in zijn zak zou zijn ontploft. Uit bestudering van de videobeelden van de rellen bleek echter dat de supporter door een vuurpijl uit een startpistool geraakt was. Een andere Feyenoord-supporter probeerde een supporterstrein van Ajax te raken met de vuurpijl, maar raakte daarbij per ongeluk een voorbijganger tegen het hoofd.

De 31-jarige man moest vervolgens een week lang kunstmatig in coma gehouden worden om zijn verwondingen te kunnen behandelen. Justitie meldde gisteren dat er videobeelden van de dader gemaakt waren. Als hij zich niet zelf zou melden, zou justitie zijn foto vrijgeven. Dit heeft vandaag dus geleid tot de arrestatie van een verdachte. Het onderzoek moet nog uitwijzen of hij ook daadwerkelijk de vuurpijl afvuurde.


Een foto van het incident, genomen vanuit de Ajax-trein - AjaxShowtime.com