FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 27 april 2005

[Upd]Sporting wil niet in Alkmaarderhout spelen

Sporting Lissabon heeft de UEFA laten weten dat het de return van de halve finale UEFA-Cup tegen AZ niet in de Alkmaarder Hout wil spelen. De Portugese club is van mening dat hun veiligheid niet gegarandeerd kan worden in het oude stadion van de Alkmaarders.

Studio Sport meldt dat de Portugese club de UEFA inmiddels heeft verzocht een plaatsvervangende accommodatie aan te wijzen voor de terugwedstrijd. Tijdens een bezoek aan de Alkmaarderhout is de delegatie van de Portugezen geschrokken van gedateerde staat en ondermaatse faciliteiten van het stadion. Het is nog onbekend of de UEFA in zal gaan op het verzoek van de Sporting.

Het stadion heeft slechts een capaciteit van 8.400 plaatsen, en onderging in haar bestaan weinig moderniseringen. Na veel getouwtrek met de gemeente Alkmaar is inmiddels wel met de bouw van het hypermoderne Kooimeerplaza begonnen.

Update
De UEFA heeft AZ laten weten dat het stadion van de Alkmaarders is goedgekeurd voor de UEFA Cup en dat het verzoek van de Portugezen niet wordt ingewilligd. AZ vermoedt dan ook dat Sporting Lissabon bezig is met een psychologisch spelletje.

Geen slot veilig met de 'klopmethode'

Het tv-programma NOVA liet vanavond zien dat 90% van de cilindersloten binnen mum van tijd is open te maken middels een zogenaamde 'klop-' danwel 'slagmethode'. Uiterst simpel is vrijwel iedere deur te openen zonder enige braakschade. Het enige wat je nodig hebt is een type sleutel dat bij het slot hoort. Door die diep in te vijlen (hetgeen iedere sleutelmaker op de hoek van de straat kan, of iedereen met een 'vaste hand') kan elk type slot waar de sleutel op past worden geopend. Men stopt de sleutel in het slot, geeft er een of twee klapjes op, en open is de cilinder.

Het maakt niet uit of men een cilinderslot van tien euro heeft, of één van 100 euro. Hoe duurder het slot, hoe makkelijker zelfs te openen middels de 'slagmethode'. Ook door de politie goedgekeurde sloten zijn binnen een fractie van tijd geopend.

Wanneer men tien types diep ingevijlde sleutels heeft, is zo'n beetje iedere huisdeur in Nederland te openen. Sleutelexperts zeiden in NOVA dat je in feite net zo goed je deur open kunt laten staan. Groot probleem is dat de verzekering niet uitkeert bij een dergelijke inbraak, omdat er geen braakschade is.

Hoe vaak deze inbraakmethode in Nederland voorkomt is nog moeilijk te zeggen. Veel politieregio's zeggen: ''inbraak zonder sporen is geen inbraak, dus daar houden we geen cijfers over bij''. De regiopolitie Den Haag kent deze methode al lang, maar kan niet zeggen hoe vaak deze wordt toegepast. De 'klop- of slagsleutels' zijn overigens heel simpel via internet te bestellen.

Champions League: Uitslag Chelsea-Liverpool

Icon Sport - Champions LeagueChelsea - Liverpool, de tweede halve finale in de Champions League, is gelijk geëindigd. Op Stamford Bridge wisten beiden Engelse clubs niet tot scoren te komen.

De wedstrijd op Stamford Bridge begon rustig en zoals verwacht maakte Chelsea het spel. Met controlerend spel en rustige opbouwen van achteruit probeerde het een gaatje te vinden in de verdediging van Liverpool. Dit was erg lastig voor Chelsea want Liverpool had zijn zaakjes goed op orde. De eerste echte kans deed zich pas voor na een kwartier spelen. Didier Drogba schoot in het strafschopgebied hard voorlangs en Gudjohnson miste de rebound.

Na 20 minuten begon ook Liverpool wat meer aan te vallen en dit resulteerde in een enorme kans voor Riise. De Noor kwam één op één voor Cech te staan, maar hij schoot recht op de keeper. Snel daarna miste Frank Lampard de beste kans van de eerste helft. Een teruggekopte bal van Cole volleerde Lampard hard over. In de verdere eerste helft werden er weinig aanvallen gecreëerd. Er werd vooral gestreden op het middenveld: Gerrard aan de zijde van Liverpool, tegenover Makelele bij Chelsea. Toch kreeg Liverpool nog een grote kans om met 1-0 te rusten. Milan Baros kopte in de 40e minuut knap binnen, maar Cech redde goed op de inzet.

De tweede helft begon zoals de eerste helft was geëindigd. Beide elftallen vielen gecontroleerd aan en speelden behoudend, waardoor echt uitgespeelde kansen zeldzaam waren. Na een uur spelen werd de wedstrijd wat harder en vielen er enkele gele kaarten. José Mourinho probeerde met de inbreng van Arjen Robben voor Tiago de wedstrijd naar zich toe te trekken. Liverpool bracht op zijn beurt aanvaller Cissé in het veld. Robben kon Chelsea niet over het dode punt helpen en ook Cissé kon geen potten breken.

Een kwartier voor het eind werd Mateja Kezman ingebracht voor Cole en hij pakte binnen een minuut gelijk een gele kaart. Toch kreeg Kezman nog een grote kans, maar goed verdedigen van Carragher zorgde dat hij niet op goal kon schieten. Langzaam liep de wedstrijd naar het einde en beiden teams leken tevreden zijn met de uitslag: 0-0.

Over zes dagen is de return in Liverpool. Chelsea heeft de beste papieren, omdat het thuis de nul heeft gehouden. Toch mag men Liverpool zeker niet onderschatten, want in de vorige ronde werd op Anfield Road nog gewonnen van Juventus.

Chelsea - Liverpool 0-0

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK!Voetbalmanager

Uitslag Chelsea - Liverpool

Chelsea – Liverpool, de tweede halve finale in de Champions League is gelijk geëinigd. Op Stamford Bridge wisten beiden Engelse clubs niet tot scoren te komen.

In de Engelse confrontatie tussen Chelsea en Liverpool keerde coach José Mourinho terug van een schorsing van twee wedstrijden. De Champions League winnaar met FC Porto stond tegenover de UEFA Cup winnaar van vorig seizoen: Rafael Benetiz. Voor Liverpool is de Champions League nog de enige haalbare prijs van het seizoen. Chelsea doet het beter want met het aankomende kampioenschap en de League Cup kan de Londense club drie prijzen winnen dit seizoen.

De wedstrijd op Stamford Bridge begon rustig en zoals verwacht maakte Chelsea het spel. Met controlerend spel en rustige opbouwen van achteruit probeerde het een gaatje te vinden in de verdediging van Liverpool. Dit was erg lastig voor Chelsea want Liverpool had zijn zaakjes goed op orde. De eerste echte kans deed zich daarom pas voor na een kwartier spelen. Didier Drogba schoot in het strafschopgebied hard voorlangs en Gudjohnson miste de rebound. Na 20 minuten begon ook Liverpool wat meer aan te vallen en dit resulteerde in een enorme kans voor Riise. De Noor kwam één op één voor Cech te staan, maar hij schoot recht op de keeper. Snel daarbij miste Frank Lampard de beste kans van de eerste helft. Een terug gekopte bal van Cole volleerde Lampard hard over. In de verdere eerste helft werden er weinig aanvallen gecreëerd. Er werd vooral gestreden op het middenveld: Gerrard aan de zijde van Liverpool, tegenover Makélélé bij Chelsea. Toch kreeg Liverpool nog een grote kans om met 1-0 te rusten. Milan Baros kopte in de 40e minuut knap binnen, maar Cech redde goed op de inzet.

De tweede helft begon waar de eerste helft was geëindigd. Beide elftallen vielen gecontroleerd aan en speelden behoudend waardoor echt uitgespeelde kansen zeldzaam waren. Na een uur spelen werd de wedstrijd wat harder en vielen er enkele gele kaarten. José Mourinho probeerde met de inbreng van Arjen Robben voor Tiago toch de 1-0 te maken. Liverpool bracht op zijn beurt aanvaller Cissé in het veld. Robben kon Chelsea niet over het dode punt helpen en ook Cissé kon geen potten breken. Een kwartier voor het eind werd Mateja Kezman ingebracht voor Cole en hij pakte binnen een minuut gelijk een gele kaart. Toch kreeg Kezman nog een grote kans, maar goed verdedigen van Carragher zorgde dat hij niet op goal kon schieten. Langzaam liep de wedstrijd naar het einde en beiden teams leken tevreden zijn met de uitslag: 0-0.

Over zes dagen is de return in Liverpool. Chelsea heeft de beste papieren omdat het thuis de nul heeft gehouden. Toch mag men Liverpool zeker niet onderschatten want in de vorige ronde werd op Anfield Road onder andere gewonnen van Juventus.

Chelsea: Cech; Johnson, Ricardo Carvalho, Terry, Gallas; Tiago (Robben/59), Makélélé, Lampard, Gudjohnsen, Drogba, Joe Cole (Kezman/78).

Liverpool: Dudek; Finnan, Carragher, Hyypia, Traoré; Garcia (Smicer/90), Alonso, Biscan (Kewell/86), Gerrard, Riise; Baros (Cissé/65).

President Bush kort in schuilkelder

geldropse_polleke had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuws De Amerikaanse president George Bush heeft vandaag noodgedwongen een korte tijd in de schuilkelder van het Witte Huis moeten doorbrengen. De beveiliging van het Witte Huis reageerde op een alarm dat een vliegtuig het gesloten luchtruim was binnengevlogen.

Uiteindelijk bleek het om loos alarm te gaan en kon Bush de schuilkelder verlaten. Volgens een woordvoerder van het Witte Huis was het de eerste keer dat Bush naar een ondergrondse bunker moest sinds de terroristische aanslagen in 2001 op de Verenigde Staten.

Ecclestone: 'Er komt geen GPWC'

Bernie Ecclestone, ‘de baas’ van de Formule-1 serie, denkt niet dat er een GPWC kampioenschap komt. De autofabrikanten willen volgens Ecclestone helemaal geen alternatieve raceserie.

Bernie Ecclestone: “We hebben de fabrikanten nooit uitgenodigd in de Formule-1. Ze zagen het als een vitrine, één grote autoshowroom om hun producten te verkopen en nu maken ze het glas vies waardoor mensen helemaal niet meer naar binnen kunnen kijken. Helaas denken sommige mensen dat 90% van 50 beter is dan 70% van 100.”

Volgens Bernie werkt democratie in de Formule-1 helemaal niet goed. Het is nu allemaal veel moeilijker, vroeger waren er geen compromissen nodig. Er kwamen toen helemaal geen advocaten aan te pas, ze wisten niet eens wat advocaten waren. Als ik met een idee kwam stonden de mensen achter mij. Nu wil iedereen argumenten horen.”


v.l.n.r: M. Schumacher, Ecclestone, Hakkinen.

Hoyzer levenslang geschorst

De Duitse voetbalbond, de DFB, heeft besloten om Robert Hoyzer levenslang te schorsen.

De scheidsrechter kreeg echter geen boete opgelegd. De DFB heeft besloten om die te schrappen. "De voorzitter van de tuchtcommissie, Rainer Koch, is van mening dat de levenslange uitsluiting al een zeer harde sanctie is. Hiervoor is een geldstraf niet gewenst.", aldus de bondsvoorzitter, Harald Stenger.

Hoyzer mag nooit meer als scheidsrechter optreden én ook nooit een functie binnen een, bij de DFB aangesloten, vereniging vervullen.

Zanardi gaat testen voor Williams

Alessandro Zanardi, nu uitkomend voor BMW in het Europese Touring Car Kampioenschap (ETCC), gaat over een paar weken een BMW Williams F1 testen.

Zanardi reed in het seizoen 1999 voor het het laatst Formule-1. Hij reed toen ook al voor Williams. Vier jaar geleden raakte Zanardi zijn beide benen kwijt door een ongeval op de Lausitzring, hij reed toen in de CART-series. De Williams die hij gaat testen zal daarom ook een paar aanpassingen kennen.

Alessandro 'is in zijn nopjes met deze test'. 'Alex': Ik heb al een paar jaar Formule-1 gereden, dus ik ben niet zenuwachtig. Er schijnt niet genoeg ruimte te zijn onder het stuur, daarom moeten er voor mij een aantal dingen worden aangepast. Ik kan niet wachten om te gaan rijden."

Vrouw cel in na ongewilde pijpbeurt

yohan.nl had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws In Noorwegen is een 23-jarige vrouw veroordeeld tot negen maanden cel, wegens het verkrachten van een 31-jarige man. Het vonnis van de rechtbank is een unicum in de Noorse geschiedenis, zo stelden media in het Scandinavische land vandaag.

De man kreeg ongewild een pijpbeurt van de vrouw. Daarom wendde hij zich tot de rechter. De man was op een bank in slaap gevallen, waarna de vrouw hem verkrachtte. Een vriend van de vrouw legde het geheel vast op de gevoelige plaat.

Volgens de vrouw had de man ingestemd met de pijpbeurt. Naast de celstraf moet ze de man ook vijfduizend euro smartengeld betalen.

32 jaar oud sperma ontmaskert serieverkrachter

sulfeet had ons via de nieuws-submit te melden:

Door een spermaspoor van 32 jaar oud op een damesslipje zijn tenminste 24 verkrachtingen en seksuele geweldplegingen in de Verenigde Staten opgelost . Het sperma is afkomstig van een man, die vorig jaar is opgepakt. Dit meldt de New York Times vandaag op zijn website.

De verdachte, de 56-jarige Fletcher Anderson Worrel, wilde vorig jaar in een voorstad van Atlanta een vuurwapen kopen. Bij een controle naar de achtergrond van de koper bleek dat er twee arrestatiebevelen liepen tegen de bewuste man. Hij was in 1978 dankzij borg aan de cel ontsnapt en was verdwenen bij heropende processen rond twee verkrachtingen in New York.

Bij onderzoek van die twee verkrachtingen was het damesslipje een deel van het bewijsmateriaal. Uit een DNA-test bleek inderdaad dat de sperma van Worrel afkomstig was. Daarna werd gekeken of zijn DNA-sporen overeenkomsten heeft met het DNA-materiaal in de nationale DNA-databank van de VS. Dat bleek het geval: zijn DNA-materiaal werd gelinkt met elf onopgeloste seksuele geweldplegingen.

De autoriteiten van Maryland zijn steeds meer overtuigd dat ze de 'Silver spring rapist' te pakken hebben gekregen. Procureur Robert Morgnethau van Manhattan zei dat het "vele daders tot nadenken moet stemmen dat zij 32 jaar later nog steeds op DNA kunnen worden getest".

Sauber 'in stijgende lijn'

Jacques Villeneuve maakte geen prettige seizoenstart mee. Hij kwam vele malen negatief in het nieuws omdat zijn teammaat Felipe Massa altijd sneller was dan voormalig Wereldkampioen Jacques Villeneuve. Toch is hij nu 'vol vertrouwen'.

Villeneuve wist afgelopen weekend als zesde te finishen en sleepte zo drie waardevolle WK-punten binnen voor Sauber Petronas. "“We hebben daar maximaal geprofiteerd van de mogelijkheden”. Voor de eerste keer was de wagen zo goed dat ik op de limiet kon gaan. Daarbij kwam nog eens de goede tactiek van de pitcrew. Het nieuwe aërodynamisch pakket was een stap in de goede richting. Verder konden we meer doen met de mechanische set-up dan in voorgaande races en hadden we een vernieuwd traction control-systeem, gebaseerd op mijn feedback en aangepast aan mijn rijstijl.”

Jacques mag dan tot nu toe langzamer zijn geweest dan Felipe, hij staat nu in de stand van het wereldkampioenschap boven zijn teammaat. Villeneuve staat nu dankzij zijn goede prestatie in Imola met drie punten op de zestiende plaats en Massa met twee punten op plaats achttien.

De testdagen van Sauber
Gisteren testte Massa de Sauber op het circuit van Fiorano. Massa zette een snelste tijd neer van 0.57.870 en reed in totaal 125 ronden. Felipe testte onder meer een aantal voorvleugels om een keuze te kunnen maken welke het beste te gebruiken is tijdens de Grandprix van Spanje.

Ook vandaag heeft Felipe Massa wederom de Sauber-C24 uitgebreid getest. Hij reed in totaal 116 ronden en zijn snelste tijd was vandaag een 0.58.566. Jacques Villeneuve neemt morgen, donderdag, het stuurtje van hem over.

Verdachte vuurwerkincident geeft zich aan

knowall en Basschie hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws De hooligan die er van verdacht wordt een Feyenoord-supporter met een vuurpijl tegen zijn hoofd geschoten te hebben, heeft zich vandaag bij de politie gemeld. Het gaat om een 32-jarige Rotterdammer. Het 31-jarige slachtoffer, ook afkomstig uit Rotterdam, raakte zwaargewond. Het incident vond plaats voor de wedstrijd Feyenoord-Ajax op 17 april. Bij die wedstrijd kwam het tot ernstige ongeregeldheden tussen Feyenoord- en Ajax-supporters.

In de eerste instantie ging men er van uit dat het slachtoffer het vuurwerk zelf bij zich had, waarna het in zijn zak zou zijn ontploft. Uit bestudering van de videobeelden van de rellen bleek echter dat de supporter door een vuurpijl uit een startpistool geraakt was. Een andere Feyenoord-supporter probeerde een supporterstrein van Ajax te raken met de vuurpijl, maar raakte daarbij per ongeluk een voorbijganger tegen het hoofd.

De 31-jarige man moest vervolgens een week lang kunstmatig in coma gehouden worden om zijn verwondingen te kunnen behandelen. Justitie meldde gisteren dat er videobeelden van de dader gemaakt waren. Als hij zich niet zelf zou melden, zou justitie zijn foto vrijgeven. Dit heeft vandaag dus geleid tot de arrestatie van een verdachte. Het onderzoek moet nog uitwijzen of hij ook daadwerkelijk de vuurpijl afvuurde.


Een foto van het incident, genomen vanuit de Ajax-trein - AjaxShowtime.com

'Minardi-coureurs botsen op elkaar tijdens test'

De nieuwe Minardi F1, de PS05, kende afgelopen weekend een teleurstellend debuut tijdens de Grandprix van San Marino. Ook de testdag van vandaag verliep alles behalve vlekkeloos voor het team.

De test werd vandaag gehouden op Mugello. Christijan Albers en de 41-jarige Israëlische Minardi-testcoureur Chonaoch Nissany testten respectievelijk de PS05 en de PS04B. In de laatste bocht van het circuit raakten de beide wagens elkaar en werden de wagens beschadigd.

Dit incident komt zeer ongewenst voor het team van Paul Stoddart, daar het team zich zeer weinig testdagen kan veroorloven. De testdag was vandaag ingepland om de versnellingsbak te verbeteren. Afgelopen weekend vielen de beide Minardi-coureurs, Christijan Albers en Patrick Friesacher, uit door een defecte versnellingsbak.


Minardi-testcoureur Chonaoch Nissany

Fonds pleit voor bejaardenhangplekken

FlitsA had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Als het aan het Nationaal Fonds Ouderenhulp ligt komen er binnenkort speciale hangplekken voor bejaarden. Dat heeft directeur J. Romme woensdag gezegd. De directe aanleiding voor het plan is het samenscholingsverbod voor ouderen in een winkelcentrum in het Groningse Oude Pekela.

In het winkelcentrum ergerden klanten en winkeliers zich al tijden aan de groepjes hangouderen. De bejaarden ontnamen klanten het zicht op de etalages, en zorgden er voor dat veel mensen zich niet meer op hun gemak voelden. Ze loerden in winkelwagentjes en maakten opmerkingen tegen klanten. Daarom werd besloten tot een samenscholingsverbod.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp denkt echter dat het belangrijk is voor bejaarden om bij elkaar te kunnen komen. Dit zou voorkomen dat de ouderen verveeld raken, of zelfs in een sociaal isolement terechtkomen. Het fonds pleit dan ook voor speciale hang-outs voor de hangouderen.

Over en uit voor Donar

Giants heeft in de tweede playoffs wedstrijd het werk afgemaakt van afgelopen zaterdag. De ploeg was met 68-65 te sterk voor het team van Ton Boot.

MyLeaseCar Giants - MPC Capitals (68-65)
Winnen was dinsdag de enige optie voor MPC Capitals, maar het Limburgse Giants liet zich niet imponeren.
Geen enkele keer kwam de overwinning echt in gevaar, en het was eigenlijk hetzelfde als Zaterdag.

De Giants namen meteen het eerste kwart al afstand van de Capitals die het niet bij wisten te benen. Het werd duidelijk dat er iemand zou moeten opstaan om geen overbrugbare score op het scorebord te laten staan. Diegene was Chris McGuthrie die in het tweede kwart 16 van de eerste 20 punten maakte.
De Capitals hadden duidelijk moeite met de wisselende verdediging van de Giants. Het ging van een 3-2 zone, naar dan weer een 2-3, soms even man-to-man, een diamant-and-one of een box-and-one. Maar één keer kwam de uitploeg of voorsprong (31-32) en dat door een driepunter van McGuthrie. Met een ruststand van 37-36 was er weinig aan de hand, behalve het feit dat de Capitals eigenlijk allang voor hadden moeten staan.

Na de rust probeerden de Capitals de Giants bij te benen, maar dit lukte uiteindelijk niet. Mede door de voortreffelijk spelende guard van de Giants, Quentin Hall, en de topscoorder Orlando Lightfoot kwam de voorsprong van de Giants nooit in gevaar. Met een eindstand van 68-65 gaan de Giants door naar de halve finale. ,,Een compliment voor Giants'', zei Boot. Hoe raar dat ook mag klinken uit de mond van kampioenmaker Ton Boot.

Uitslagen playoffs wedstrijden:
Cape Holland - Demon Astronauts (65-69)
Woon! Aris - Eiffeltowers (81-99)
Myleasecar Giants - MPC Capitals (68-65)
Landstede Zwolle - Tulip Den Bosch (63-70)

Petacchi sprint naar zege in Romandië

Alessandro Petacchi (Fassa Bortolo) heeft vandaag de eerste etappe van de Ronde van Romandie gewonnen. De Italiaanse spurtbom was in de sprint te sterk voor zijn concurrenten. Oscar Pereiro (Phonak) blijft leider.

De eerste etappe was een rit in lijn over 166,9 kilometer in en rond Avenches. Op voorhand was een sprint dus het meest waarschijnlijke scenario voor de tweede etappe. Toch waren er enkele renners die zich niet bij voorbaat wilden neerleggen bij de hegemonie van de sprinters. Zo kozen Ivan Ravaioli (Saunier Duval) en Sébastien Rosseler (Quick Step) ervoor om na een kleine twintig kilometer de buik van het peloton te verruilen voor een lange solo. Samen behaalden ze een maximale voorsprong van 8.08 minuten.

Genoeg voor de ritzege was het allerminst. Op 25 kilometer voor de meet werd Ravaioli, die even daarvoor Rosseler uit het wiel had gereden, als laatste vluchter opgeslokt door het peloton. In de slotkilometers zette de Fassa-trein haar kopman vervolgens uitstekend af op enkele honderden meters van de finish. Voor Petacchi was het toen een koud kunstje om wederom te onderstrepen dat hij momenteel de beste sprinter ter wereld is.

Uitslag eerste etappe:
1.Alessandro Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) 166 kilometer in 3.42.55
2.Tom Steels (Bel/Davitamon-Lotto) z.t
3.Andre Korff (Dui/T-Mobile) z.t
4.Stefano Garzelli (Ita/Liquigas) z.t
5.José I.Gutierrez Palacios (Spa/Illes Balears) z.t

Klassement na een etappe:
1.Oscar Pereiro (Spa/Phonak) 3.47.21
2.Alessandro Petacchi (Ita/Fassa Bortolo) z.t
3.Paolo Savoldelli (Ita/Discovery) + 0.02
4.Bradley McGee (Aus/Fdjeux.com) + 0.03
5.Alexandre Moos (Zwi/Phonak) + 0.05

Bos wil geen campagne voeren met Verhagen

Icoon politiek binnenland nieuwsPvdA-voorman Wouter Bos voelt er niets voor om samen met CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen campagne te gaan voeren voor een 'ja' in het referendum over de Europese Grondwet. Verhagen had de oproep dinsdagavond gestuurd aan collega's Bos, Van Aartsen (VVD), Dittrich (D66) en Halsema (GroenLinks), de leiders van de partijen die zich hebben uitgesproken voor de grondwet.

Bos denkt dat iedere fractie het beste op haar eigen manier campagne kan voeren. Volgens de PvdA'er hebben ervaringen in het buitenland uitgewezen dat het samen optrekken niet werkt.

Ook Femke Halsema wijst het aanbod van de CDA'er af. "Ik voel me zeer vereerd. Maar toch maar liever niet", stelt de politica. Volgens haar is GroenLinks om heel andere redenen voor de grondwet dan het CDA. "Het gaat ons om zaken als milieu, een andere buitenlandpolitiek en democratisering. Dat zijn geen onderwerpen waarvoor je het CDA warm krijgt." Verder stoort het Halsema dat ze de oproep nog voordat ze de brief ontvangen had al in de Volkskrant kon lezen. Verhagen had beter eerst rechtstreeks contact op kunnen nemen, aldus Halsema. "Op deze manier wordt het een mediacampagne."

D66-leider Boris Dittrich reageerde wel enthousiast. "Hij heeft Verhagen woensdagochtend al gebeld om hem dat te melden", zegt een woordvoerder. VVD-aanvoerder Jozias van Aartsen wil het idee van zijn coalitiegenoot eerst bespreken met zijn campagnestaf. Het referendum over de Europese Grondwet zal in Nederland op woensdag 1 juni plaatsvinden.

Wouter Bos
Bos heeft weinig trek om met het CDA campagne te voeren

[UPDATE] Nog meer The Legend of Zelda scans

In het tijdschrift Electronic Gaming Monthly zijn nog meer The Legend of Zelda scans voor de GameCube verschenen. Je kunt ze hieronder bekijken:








Update 16:40
In hetzelfde nummer van EGM staat ook wat nieuwe informatie over het spel. Alles op een rijtje:

* Er zal geen voice-acting in het spel zitten.

*Zelda en Ganon zijn allebei weer van de partij maar wat hun rol is is nog niet bekend.

* Vissen en cucco gliding komen beide weer terug.

* Het spel zal niet gebruik gaan maken van de GBA connectivity.

* Er zal weer een belangrijk item terugkomen in het verhaal net zoals de ocarina in Ocarina of Time en de wind baton in Wind Waker.

* Het vechtsysteem zal hetzelfde zijn als in Wind Waker met een paar nieuwe dingen erbij zoals een neerwaarste steek bij het springen.

* Het zal inderdaad mogelijk zijn voor Link om te communiceren met dieren. Specifiekere details wilde Aonuma er niet over loslaten.

20 jaar en tbs voor moordenaar Nienke

De 26-jarige Wick H. is veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging. In 2000 heeft H. in het Beatrixpark in Schiedam de 10-jarige Nienke verkracht en vermoord. Wick H. is ook schuldig bevonden aan poging tot doodslag op haar vriendje en aan de verkrachting van een vrouw in Den Haag.

H. bekende schuld. De kinderen waren toevallige slachtoffers. Eerder werd in 2001 een man uit Vlaardingen ten onrechte veroordeeld, en heeft vier jaar onschuldig vastgezeten. Dit neemt de rechtbank H. zeer kwalijk.

Nieuwsposters gezocht FOK!sport

De afgelopen maanden zijn de bezoekersaantallen van FOK!sport flink gestegen. Natuurlijk is de grens nog lang niet bereikt, maar om te blijven groeien kunnen we wel wat hulp gebruiken! We zijn op zoek naar nieuwe nieuwsposters voor verschillende sporten.

Wat doe je als nieuwsposter sport:
Als nieuwsposter sport schrijf je nieuwsberichten voor FOK!sport of voor de voetbalmanager, de wielermanager of de Formule 1-manager. Je schrijft over de sporten waar je kennis van hebt en die je leuk vindt. Sommige nieuwsposters zijn gespecialiseerd in bijvoorbeeld alleen voetbal of autosport, terwijl anderen juist over meerdere sporten schrijven. Bij het schrijven van nieuwsberichten heb je veel vrijheid. Het is de bedoeling dat je zelf bronnen zoekt en nieuwsberichten opstelt, al krijg je daarbij ook hulp van onze users middels de submit natuurlijk.

Wat verwachten we van een nieuwsposter:
We verwachten dat je lekker wegleesbare nieuwsberichten gaat schrijven, die natuurlijk feitelijk correct zijn. Je berichten moeten grammaticaal in orde zijn, een goede beheersing van de Nederlandse taal is dan ook een must. Qua aantallen stellen we geen al te hoge eisen: je schrijft ongeveer dertig nieuwsberichten per maand. Gemiddeld één per dag dus!

Crewlid zijn is echter niet alleen maar nieuwsposten. Je werkt in een team en we willen graag dat je meedenkt over bijvoorbeeld verbeteringen aan FOK!sport en de managers. We zoeken mensen die de handen uit de mouwen willen steken, die actief meewerken om FOK!, en in het bijzonder FOK!sport, nog leuker te maken.

Waarom zou ik dat doen:
Crewlid zijn op FOK! levert je geen cent op. Waarom zou je het dan toch doen? Omdat het leuk is natuurlijk! Als sportliefhebber is er toch niks leukers dan je kennis te delen met een groeiend aantal geinteresseerde lezers? Daarnaast ga je werken met gezellige collega's die met elkaar proberen FOK!sport nog verder uit te breiden en verbeteren. En je krijgt een @fok mailforwarder natuurlijk!

Waar kan ik me intekenen:
Solliciteren doe je door een mail te sturen naar sport@fok.nl. Vermeld hierin duidelijk je gebruikersnaam op FOK!, je leeftijd, naar welke sporten je interesse uitgaat en de tijden waarop je aanwezig zou kunnen zijn. Daarnaast zien we graag een herschreven recent nieuwsbericht bijgevoegd over de sport waar je voorkeur naar uitgaat. Vermeld hierbij welke bron(nen) je voor dit bericht hebt gebruikt. We zien je mailtje graag uiterlijk op dinsdag 3 mei tegemoet.

Voetbalduel gestaakt vanwege bevroren speler

Bardo en sulfeet hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een partijtje voetbal werd een 19-jarige jongen uit Nieuw-Zeeland afgelopen weekend bijna fataal. De jongen speelde met zijn team Wairarapa United tegen Featherston. Door een sterke wind was de gevoelstemperatuur min achttien graden Celsius en raakte de jongen onderkoeld. Zijn lichaamstemperatuur was met 10 graden gezakt. Hij werd naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij zelfs even stopte met ademen.

De wedstrijd werd gestaakt nadat de scheidsrechter en teamleiders merkten dat sommige spelers wel heel erg bevangen waren door de kou. De jongen, Azim Sheikh, was er het slechtst aan toe. Sheikh herinnerde zich dat hij na rust wel heel erg veel last kreeg van de kou. "Het volgende wat ik wist, was dat ik helemaal niet meer kon bewegen. Ik kon niet lopen en raakte buiten bewustzijn."

"Mijn ploeggenoten vertelden me dat het waarschijnlijk heeft te maken met dat ik uit een warm land afkomstig ben." De jongen verhuisde twee jaar geleden van de tropische Fiji-eilanden naar Nieuw-Zeeland. Inmiddels heeft hij het ziekenhuis weer verlaten en is hij volledig hersteld. Komend weekend hoopt de jongen gewoon weer te voetballen met zijn team.

Onderzoek inspectie hogeschool InHolland

Icoon Binnenlands nieuwsNaar aanleiding van de vele klachten over het onderwijs aan de hogeschool InHolland gaat de Inspectie van het Onderwijs het functioneren van de hogeschool onderzoeken.

Een eerste inventarisatie van klachten van studenten heeft te weinig opgeleverd, zo heeft de inspectie laten weten. Het College van Bestuur van InHolland staat achter het onderzoek.

De laatste drie jaar kwam zeventien procent van alle klachten over het HBO van studenten van InHolland. Klachten gaan vooral over lesuitval, roosterwijzingen en administratieve organisatie. Ook zijn studenten niet te spreken over beoordelingen en bindend studieadvies. Toch vindt de inspectie deze klachten een te smalle basis voor een eindoordeel over InHolland, en wil zelf nog een onderzoek instellen.

Duel gestaakt vanwege bevroren speler

In Nederland kent men een winterstop, maar in Nieuw Zeeland wordt soms onder wel hele barre omstandigheden gevoetbald.

In een wedstrijd tussen Wairarapa United en Featherston besloot de scheidsrechter na de rust de wedstrijd af te blazen, nadat de technische staf van United merkte dat er veel spelers waren bevangen door de kou. Door een sterke wind was de gevoelstemperatuur min 18 graden Celsius.

De 19-jarige voetballer Azim Sheikh was er het slechts aan toe, hij kampte met ernstige onderkoeling, en moest zelfs naar het ziekenhuis worden vervoerd waar hij even stopte met ademen, maar daarna gelukkig weer opknapte.

Sheikh immigreerde twee jaar geleden van de warme Fiji Eilanden. Hij herinnerde zich dat hij na rust wel heel erg veel last kreeg van de kou. "Het volgende wat ik wist, was dat ik helemaal niet meer kon bewegen. Ik kon niet lopen en raakte buiten bewustzijn. Mijn ploeggenoten vertelden me dat het waarschijnlijk heeft te maken met dat ik uit een warm land afkomstig ben."

Studenten protesteren tegen plannen Rutte

In Den Haag protesteren enkele honderden studenten tegen de studieplannen van staatssecretaris Rutte van Onderwijs. Toen de staatssecretaris op het Plein uitleg wilde geven over zijn plannen, werd hij door woedende studenten uitgejoeld.

De plannen van Rutte bestaan onder meer uit een voorstel de studietijd terug te brengen naar vijf en een half jaar. Studenten die langer over hun studie doen moeten maximaal 4500 euro per jaar studiegeld betalen.

De Kamer buigt zich nog over de plannen. Veel fracties willen studenten minder dan 4500 euro laten betalen, en vinden dat de studietijd zes jaar moet zijn.

PvdA: Lonsdale-hoofddoekjes tegen slecht imago

Da_Was_Ik_Nie had ons via de nieuws-submit te melden:

Lonsdale-hoofddoekjes en -keppeltjes en een 'Lons-drie-delig' maatpak inclusief een Lonsdale-stropdas als middel om de strijd aan te gaan met een rechts-extremistisch imago. PvdA-Kamerlid Peter van Heemst vindt dat modeketen London Mode niet de handdoek in de ring moet gooien, maar juist met humor de strijd moet aangaan tegen de stigmatisering.

Dat schrijft Van Heemst in een open brief aan London Mode. De keten kwam onlangs in het nieuws met de aankondiging dat het wil stoppen met de verkoop van Lonsdale in Nederland. Het merk zou te gestigmatiseerd zijn door de media en politiek om nog verder te kunnen gaan. "Goede kleding moet niet op de vlucht slaan voor lelijke ideeën", stelt Van Heemst, die de brief opstelde samen met het Zuid-Hollands Statenlid Robbert Baruch en Rotterdamse gemeenteraadslid Richard Moti. Het drietal biedt aan om een dag stage te lopen bij het bedrijf om van gedachten te wisselen.

Eerder verscheen SP-Kamerlid Krista van Velzen in het parlement in een Lonsdale-shirt. Met die actie wilde ze protesteren tegen jongeren die het merk als een soort van uniform claimen. Het T-shirt dat Van Velzen droeg, 'Lonsdale loves all colours', wordt onder meer verkocht door het Landelijk Bureau ter Bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR).

Girls Game Talk: FIFA Fanta 2006

Twintig jaar geleden werd er een nieuw fenomeen geïntroduceerd in de
gameswereld: er werd een tabaksreclame getoond in een Sega race-game.
Sindsdien is de ontwikkeling van reclame in games echter niet verder ontwikkeld, maar sinds kort ontdekken ook andere bedrijven deze vorm van reclame maken.

Pepsi komt met een eigen versie van de Nintendo DS en Coca Cola komt met een eigen Coca Cola-PSP met daarbij een Coca Cola golf-game. Games worden een steeds populairder platform voor het aan de man brengen voor welk product dan ook. Een goede ontwikkeling?

Jack Spijkerman wil naar Tien

Jack SpijkermanJack Spijkerman wil weg bij de Vara. De presentator heeft de omroep laten weten dat hij een aantrekkelijk aanbod heeft gehad van John de Mol om voor Tien te gaan werken. De Vara liet weten niets te zien in een vervroegde beëindiging van het contract van Spijkerman, wat eigenlijk tot 2007 loopt.

Vara-voorzitter Vera Keur: "Wij hebben met Jack, in augustus vorig jaar, een contract getekend dat loopt tot 1 september 2007 en daar willen we hem graag aan houden. Een contract teken je niet zomaar. Wij waren daar van beide kanten zeer tevreden over."

Spijkerman wil de Vara in augustus of september verruilen voor de Talpa-zender. De Vara is wel bereid om het contract open te breken en er een andere invulling aan te geven, maar mocht de presentator toch liever voor Tien gaan werken, dan zal 'een juridische procedure helaas onvermijdelijk zijn', aldus Keur.

v.d. Goorbergh terug in MotoGP

Jurgen van den Goorbergh keert terug in de MotoGP. De Nederlander vervangt komende zondag tijdens de GP van Sjanghai de, met een blessure uitgevallen, Makato Tamada.

Tamada viel tijdens de kwalificatietraining voor de GP van Estoril. Daarbij liep de Japanner een breuk in de rechterhand op. Toen duidelijk werd dat hij aanstaande zondag niet zou kunnen starten heeft het Konica Minolta Honda team van den Goorbergh gevraagd om in te vallen.

De Nederlander reed dit jaar eigenlijk in het WK Supersport voor het Ducati Selmat team. Daar stapte de coureur vorig weekend echter op, teleurgesteld dat hij niet meer vooraan mee kon rijden. Van den Goorbergh en de Ducati bleek geen succesvolle combinatie, waarna hij opstapte bij het team.

Maar komend weekend staat hij dus toch weer aan de start van een motorrace. De MotoGP is een voortzetting van het oude 500 cc kampioenschap waarin de Bredanaar zes jaar lang in mee heeft gereden. Van den Goorbergh liet daar knappe dingen zien, meestal in teams die niet door de fabrikanten werden ondersteund.

Van den Goorbergh over zijn kans: "Dit is geweldig, ik had dit niet verwacht. Terug aan de top van de motorsport met de beste rijders is natuurlijk heel erg mooi. Wel moet ik nu snel gaan wennen aan de motor, die ken ik nog niet goed. Het circuit van Sjanghai waar we op gaan rijden is voor iedereen nieuw, dus dat moet geen probleem zijn. We zullen zien wat ik er van kan gaan maken."

Sexy juf wilde publicaties foto's voorkomen

SILURES had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIngrid van der Bij, de onderwijzeres uit het Friese Harkema die de afgelopen week in opspraak kwam vanwege een blootfoto in het seksblad Foxy, heeft geprobeerd een uitgebreidere reportage van haar en een vriendin tegen te houden. In het meinummer worden drie nieuwe foto's van het tweetal geplaatst, nadat in het aprilnummer al een voorproefje te zien was.

Volgens hoofdredacteur Peter J. Muller is het blad echter inmiddels al gedrukt, en daarom niet meer tegen te houden. De foto's werden geschoten op de Kamasutra erotiekbeurs waar Foxy geïnteresseerden de mogelijkheid gaf deel te nemen aan een fotosessie. Juf Ingrid en vriendin Durkje namen vrijwillig deel aan de onthullende reportage, niet beseffend wat voor commotie ze daarmee zouden ontketenen. Nadat de dames op de voorpagina van De Telegraaf belandden zouden zelfs bladen en websites uit het buitenland geïnformeerd hebben bij Foxy.

Juf Ingrid zit inmiddels al een week thuis, nadat ze door de directeur van openbare basisschool 't Holdersnêst op het matje was geroepen. De bedoeling was om deze week weer aan het werk te gaan, maar door de massale media-aandacht is een terugkeer voorlopig uitgesteld. De vrouw hangt geen ontslag of andere strafmaatregel boven het hoofd, aldus een woordvoerder van de stichting waar de basisschool onder valt.

Muller hoopt dat de lerares zich meer bloot wil geven. "Ik heb Ingrid gevraagd voor een prachtige glamourreportage, maar daar heb ik nog geen antwoord op gehad", aldus de hoofdredacteur. Hij wil de beide dames en hun partners in ieder geval uitnodigen voor een etentje, als dank voor de gratis publiciteit. In Friesland zijn alle exemplaren van het aprilnummer uitverkocht.

Juf Ingrid en een vriendin in de Foxy
Juf Ingrid (rechts) en vriendin Durkje in de Foxy

Newey weg uit F1

Adrian Newey, de ontwerper van het team van McLaren Mercedes, neemt aan het einde van dit seizoen een sabbatical of stopt compleet met de Formule 1. Dat is althans de verwachting nadat de succesvolle ontwerper zijn contract met 6 maanden heeft verlengd bij het team tot het einde van seizoen 2005.

Eerder waren er al geruchten dat het team van Williams in onderhandeling zou zijn met de ontwerper om weer terug te keren naar dat team. Nu lijkt het er echter steeds meer op dat Newey er tussenuitgaat om misschien een langgekoesterde droom waar te maken: het ontwerpen van een America’s Cup jacht. Ook kan de ontwerper dan meer tijd besteden aan een grote passie van hem, het racen in historische auto’s

Frank Williams verklaarde toen hem werd gevraagd waarom de onderhandelingen met Newey niet waren gelukt dat de ontwerper zelf had aangegeven dat hij zijn leven weer wilde vinden. Newey: "Ik wil weer lol hebben in het leven, nu werk ik alleen maar."

Om voor continuïteit binnen het team te zorgen heeft McLaren deze contractsverlenging aangeboden. Hierdoor kan Newey nog beginnen met het ontwerpen van de MP4-21 auto, waarna hij deze over kan dragen aan zijn opvolger.

"Utrecht wil Postma terughalen"

Volgens de zaakwaarnemer van doelman Stefan Postma, Piet Buter, wil FC Utrecht de goalie terughalen naar de Domstad. Dit zei Buter in een interview met Sky Sport News.

De 28-jarige Postma staat sinds 2002 onder contract bij het Engelse Aston Villa, en heeft bij die club nog een contract tot medio 2006. De doelman stond van 1995 tot 2000 al onder contract bij Utrecht en speelde tot 2002 bij De Graafschap.

"Er waren ook aanbiedingen uit Engeland, maar we kunnen niet eeuwig blijven wachten. Het aanbod van Utrecht lijkt goed en ze zijn bereid een kleine transfersom te betalen", aldus Buter.

Postma, die ook in de interesse staat van NAC, stond in de bijna drie seizoen die hij bij de Engelse club speelt, slechts tien maal onder lat, en wil graag weg bij de club.

Joost Terol en René Ponk zijn momenteel de eerste twee keepers bij Utrecht, maar van Ponk wordt het aflopende contract niet verlengd.

[upd] Veel doden bij treinramp op Sri Lanka

Er zijn zeker vijftig mensen omgekomen bij een treinongeluk op Sri Lanka. Gevreesd word voor meer. Het ongeluk deed zich voor in het midden van het eiland toen de intercity van de hoofdstad Colombo naar Kandy in botsing kwam met een bus.

"Bij een aanrijding tussen een trein en een bus zijn woensdag in Sri Lanka zeker vijftig doden gevallen. Veertig mensen zijn gewond geraakt, van wie dertig ernstig", zei een woordvoerster van de politie vanochtend.

Het ongeluk gebeurde kennelijk doordat de bus de spoorweg overstak terwijl het licht knipperde. De trein was op weg van Colombo naar de tempelstad Kandy en het ongeluk gebeurde in de buurt van de plaats Alawwa. Het leger is naar de plaats van het ongeluk gestuurd om hulp te verlenen. Volgens de politie hield de bus een wedstrijdje met een andere bus. Wie het eerst op zijn bestemming was, won.

SBS wil dat 'Tien' naam wijzigt

Powwow en Notorious hadden ons via de nieuws-submit te melden:

John de MolSBS Broadcasting, moederbedrijf van SBS6, Net5 en Veronica, overweegt naar de rechter te stappen als 'Tien' zijn naam niet snel wijzigt. 'Tien' is de naam voor de nieuwe zender van John de Mol die in augustus van start gaat.

Talpa, de onderneming van De Mol, maakte vorige week dinsdag bekend dat de zender 'Tien' zou gaan heten. Twee dagen later kondigde SBS aan een nieuwe digitale zender te beginnen onder de naam 'TV 10'. SBS had die naam al jaren geleden laten vastleggen.

SBS vindt dat 'Tien' teveel lijkt op 'TV 10'. Een woordvoerder van 'Tien' noemt de hele kwestie "te flauw voor woorden". "Onze naam bestaat volledig uit letters, die van TV 10 niet. Bovendien blijkt dat een cijfer zeer moeilijk te claimen is als naam, dus wij zien eventuele juridische stappen met vertrouwen tegemoet."

SBS heeft De Mol per brief gevraagd zijn nieuwe naam te wijzigen. In die brief werd een ultimatum gesteld dat gisteren afliep. Omdat 'Tien' niet heeft gereageerd overweegt SBS juridische stappen.

Aantal verkeersdoden spectaculair gedaald

rayteon had ons via de nieuws-submit te melden:

In 2004 zijn er 881 verkeersdoden gevallen. Dat is ruim 19 procent minder dan in 2003, toen er nog 1088 levens verloren gingen in het verkeer. Dit blijkt uit cijfers van het CBS en de Adviesdienst Verkeer en Vervoer van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Minister van Verkeer en Waterstaat Karla Peijs reageerde 'verschrikkelijk tevreden', maar waarschuwde dat deze cijfers nog geen garantie geven voor de toekomst. De daling is extra opmerkelijk, omdat in 2003 het aantal verkeersdoden na jaren van daling weer steeg. Het aantal ziekenhuisopnamen ging met 10 procent omlaag naar 9486.

Verkeersorganisatie 3VO noemde de cijfers 'revolutionair'. Een verkeersveilig Nederland is volgens deze organisatie beslist geen utopie. 3VO roept de minister op om haar doelstelling van maximaal 900 verkeersdoden in 2010 bij te stellen naar maximaal 750.

Een duidelijke verklaring voor de daling is er niet. Karla Peijs loont de prioriteit die wordt gegeven aan veiliger verkeer. De Bob-campagne, trajectcontroles en veiliger voertuigen zijn daar onderdeel van.

Twee trailers van Forza

Het duurt nog iets meer dan twee weken totdat Forza Motorsport in de winkels ligt. Om je klaar te maken voor het spel zijn er nog twee in-game trailers uitgegeven. In de eerste trailer zie je een Ferrari Modena met grote snelheid over de Nürburgring racen en in het tweede filmpje zie je de Ferrari Enzo over het Sunset Peninsula Infield circuit racen. Kijk en geniet van de grote snelheid.

Ferrari Modena - Nürburgring (28 Mb)
Ferrari Enzo - Sunset Peninsula Infield (20 Mb)

Je moet op de link klikken om de filmpjes te bekijken, downloaden gaat niet.

Resident Evil 5 exclusief op de PS3?

Het vierde deel van Resident Evil was een exclusieve titel voor de GameCube, maar aan het einde van dit jaar zal hij ook uitkomen op de PS2. Het lijkt er nu op dat het vijfde deel exclusief op de PS3 zal verschijnen; in een artikel in het Engelse PlaySation World wordt beweerd dat RE5 exclusief op de PS3 zal uitkomen. Volgens hetzelfde artikel zijn ze bij Capcom al volop bezig met RE5, maar Capcom heeft nog niet officieel bevestigd dat RE5 in de maak is.

Zie ik daar een PS3 in de verte?

Superjumbo voor het eerst de lucht in

jp_f1, sulfeet, thomas26, EdwinW en Thrawn hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe Airbus A380, 's werelds grootste passagiersvliegtuig, is vanochtend om 10.29 uur vertrokken voor zijn eerste testvlucht. Aan boord waren zes personen: twee piloten, drie ingenieurs en een boordwerktuigkundige. Het toestel zal een rondvlucht maken boven de Golf van Biskaje, en vervolgens terugkeren naar de luchthaven van Toulouse.

Op het vliegveld stonden enkele tienduizenden belangstellenden. Verder werd de start live uitgezonden op verschillende televisiezenders. Het vliegtuig heeft een groot assortiment aan meetapparatuur aan boord, die vast moeten leggen hoe het toestel reageert. De zes bemanningsleden zullen de gehele vlucht parachutebepakking dragen. Desondanks stelde een woordvoerder de vlucht met vertrouwen tegemoet te zien. "Uiteraard kunnen we niet geheel zeker zijn. We zullen extra voorzichtig zijn tijdens de vlucht, aangezien met nieuwe dingen altijd iets onverwachts kan gebeuren."

Het vliegtuig, dat maximaal plaats kan bieden aan 853 passagiers, moet volgend jaar in gebruik worden genomen. De ontwikkeling van de Airbus heeft ongeveer tien miljard euro gekost. Het Franse Airbus hoopt in de komende twintig jaar 750 van deze vliegtuigen te verkopen.

Airbus 380
De Airbus stijgt op op de luchthaven van Toulouse

Spelen in je onderbroek met illegale kopie The Fall

Silver Style Entertainment heeft een originele maatregel genomen om te voorkomen dat mensen een illegale kopie gaan spelen van "The Fall: Last days of Gaia". Als je namelijk het spel patched tot versie 1.7 en je hebt een illegale kopie, dan zullen alle NPC's verdwijnen en je dus moederziel alleen op de wereld achterlaten. Om het nog wat bonter te maken zul je ook nog alleen maar in je onderbroek rondlopen.

Het zal natuurlijk niet lang duren voordat dit grapje weer gekraakt is en de speler niet meer in zijn onderbroek loopt, maar het blijft natuurlijk een leuke poging om het gebruik van illegale kopieën te ontmoedigen.



Links naar de gekraakte versie of naar cracks zullen uiteraard niet getolereerd worden

Een leven zonder Duim

Ooit een leven voorgesteld zonder duim? Ik bedoel je gebruikt je duim bijna altijd zoals bij het schrijven van een brief, tijdens het eten van kippenpootjes en zo zijn er meerdere voorbeelden.
Maar nu is er iemand die zijn duim eraf wil hakken alleen om te kijken hoe een leven eruit zou zien zonder een duim, maar dit doet hij niet zomaar hij moet er wel iets voor terug krijgen.
Hij wil 50.000$ voor 1 december en als dit gebeurd dan hakt hij zijn duim eraf.
Een rare man zou ik zeggen.

97-jarige winkeldief verstopt worst in broek

sulfeet had ons via de nieuws-submit te melden:

In België is een 97-jarige winkeldief ingerekend die in de plaatselijke supermarkt een worst uit de rekken haalde en die in zijn broek verstopte. De man die waarschijnlijk van mening was dat je nooit te oud bent om te leren, besloot naast de worst er ook maar een paar pakken kaas in te stoppen.

Toen de hoogbejaarde dief de kassa passeerde zonder maar enige aanstalten te maken om te betalen, werd hij aangehouden door het personeel en overgedragen aan de politie. De politie onderzoekt of de bejaarde een inkomen heeft of dat hij moest stelen om te overleven.

Kok: Fortuyn had verkiezingen gewonnen

In zijn boek dat volgende week verschijnt, schrijft oud-premier Wim Kok dat het tweede paarse kabinet niet goed is omgegaan met de opkomst van Pim Fortuyn. In het boek 'Met Kok over veranderend Nederland' schrijft hij dat hij er zeker van is dat Fortuyn in 2002 de verkiezingen zou hebben gewonnen als hij niet was doodgeschoten.

Kok blikt in het boek samen met historici Piet de Rooy en Henk te Velde terug op zijn carrière en de val van het tweede paarse kabinet. In zijn boek schrijft Kok dat de politiek in 2002 in een 'maalstroom' was beland. "Alles was op drift, de irrationaliteit had zich van Nederland meester gemaakt."

Kok geeft toe dat zijn opvolger Ad Melkert fouten heeft gemaakt. Kok doelt hiermee op het beruchte televisiedebat waarin hij Fortuyn weigerde te feliciteren met diens verkiezingsoverwinning in Rotterdam. Dit optreden heeft de PvdA niet veel goeds gedaan. Maar ook ontziet hij zichzelf niet. Zo geeft hij toe dat ook hij achteraf de zaken beter anders had kunnen doen. Zo kwam hij de kerk bij de begrafenis van Fortuyn door de achterdeur binnen om zo de mensenmassa te ontwijken. Volgens Kok was dat uit veiligheidsoverwegingen maar hierop schrijft hij: "Ik denk wel eens dat ik dan nog liever had gehad dat me wat was aangedaan."

Op het gebied van de integratie heeft hij in zijn regeerperiode ook enkele steken laten vallen. "Achteraf moet ik wel zeggen dat we te lang hebben uitgestraald dat de problemen met minderheden overwegend terug te voeren waren op sociaal-economische en in veel mindere mate op sociaal-culturele factoren."

Ondanks dit alles begrijpt Kok nog steeds niet goed waar het precies mis ging gedurende de tweede ambtstermijn van paars. Zo was er een paar maanden voor de verkiezingen nog 'een redelijk vertrouwen' van de burgers in de regering.

Politie gaat blowende tieners 'verlinken'

Icoon Binnenlands nieuwsDe politie in de Achterhoekse gemeente Groenlo-Lichtenvoorde wil ouders informeren indien hun kroost wordt betrapt op het gebruik van softdrugs. Volgens een politiewoordvoerder is het doel van de actie de gevolgen van blowen 'bespreekbaar te maken in huiselijke kring'. De actie is het resultaat van een overleg tussen politie en hulpverlening naar aanleiding van druggebruik onder jongeren.

Onlangs werd in de gemeente een 18-jarige dealer aangehouden die op grote schaal speed en softdrugs aan plaatsgenoten zou hebben verkocht. De aanhouding volgde op aanhoudende klachten over hinderlijke gedragingen van jongeren op straat. Onder invloed van softdrugs reageerden de jongeren vervelend en baldadig, en pleegden zij allerhande kleine vernielingen. Naast de dealer werden vijftien jeugdigen verhoord wegens openbaar gebruik van drugs. In deze gevallen werden de ouders al geïnformeerd.

'NEC onderhandelt met Peersman'

Volgens verschillende Belgische kranten heeft NEC afgelopen weekeinde gesproken met Anderlecht-keeper Tristan Peersman. Doelman Gentenaar heeft eerder aangegeven bij NEC te willen vertrekken.

NEC is op zoek naar een nieuwe doelman voor volgend seizoen en volgens verschillende kranten zou daarover al onderhandeld worden met Tristan Peersman. Volgens de berichten zat hij afgelopen weekeinde bij NEC op de tribune en zou hij na de wedstrijd met de club hebben gesproken over een contract.

De 25-jarige doelman heeft bij Anderlecht nog een contract tot juli 2006, maar de Belgische club wil dit niet verlengen. Daarom kijkt Peersman rond naar een andere club. Anderlecht heeft wel aangekondigd een transfersom voor Peersman te vragen.

RBC wil verder met Friebel

RBC Roosendaal hoopt dat het op korte termijn het aflopende contract van doelman Erwin Friebel te kunnen verlengen.

De 22-jarige Friebel, die drie seizoenen geleden overkwam van de jeugd van Feyenoord, stond dit seizoen dertien maal onder de lat bij de club uit Roosendaal door een blessure van eerste doelman Maikel Aerts.

De kans bestaat dat Friebel in het nieuwe seizoen de eerste keeper zal gaan worden bij de club, Maikel Aerts wordt na dit seizoen tweede doelman bij Feyenoord.

Jonge Belgische vandalen richten grote schade aan

sulfeet had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsTwee jongens van zes en tien jaar oud hebben dit weekend in de buurt van het Waalse Bergen voor zo'n 15.000 euro aan schade veroorzaakt. De kinderen vernielden een aantal minibussen op een bedrijventerrein. Nadat ze in het gebouw twee brandblusapparaten leegden werden de jeugdige vandalen verrast door de gealarmeerde politie.

De materiële schade betreft onder meer verbrijzelde ruiten, beschadigde autoradio's en telefoniemateriaal van de busjes. Daarbij zijn er volgens een woordvoerder van het bedrijf inkomsten verloren gegaan omdat zeven chauffeurs een dag niet konden werken. Waarschijnlijk zullen de ouders verantwoordelijk worden gesteld voor de schade.

Spelers PSV en Milan eensgezind

Zowel de spelers van AC Milan, als die van PSV waren eensgezind in hun analyse over de eerste halve finale in de strijd om de Champions League; voor de Eindhovenaren had er meer ingezeten dan de 2-0 nederlaag.

"We hebben na rust een beetje geluk gehad. Een team met de kwaliteiten van Milan mag niet zoveel kansen weggeven", aldus Clarence Seedorf van AC Milan. "Alle lof voor PSV, maar het lag ook een beetje aan onszelf. De tweede helft was zwaar, maar uiteindelijk kwam die tweede goal die ons dichter bij de finale bracht. Maar er is nog niets beslist."

Voor PSV-aanvoerder Mark van Bommel kwam de tweede goal hard aan. "Een ongelooflijke domper. We staan ook in de eerste helft goed, op dat ene moment na. Ik overdrijf niet als ik zeg dat we ze in de tweede helft hebben weggespeeld. Dat terwijl we in het eerste deel tenminste gelijkwaardig waren. We kregen ook voldoende kansen. Ik heb er zeker vijf geteld. Alleen moeten ze er dan nog wel worden ingeschoten."

Doelpuntenmaker Tomasson was erg blij met zijn treffer, maar nog meer over het resultaat."We speelden goed en het is een uitstekend uitgangspunt voor de return. Ik ken PSV goed, ze zijn goed georganiseerd. We hebben altijd een beetje moeite met Nederlandse tegenstanders. Ik kan me herinneren dat het twee jaar geleden tegen Ajax hetzelfde was, maar we gingen toen wel door."

Voor Jaap Stam was de winst de bevestiging dat hij er goed aan heeft gedaan om afgelopen zomer over te stappen naar Milan. "Daarom heb ik voor AC Milan gekozen en niet voor Internazionale of Juventus. Alhoewel we de return zeker niet mogen onderschatten. PSV heeft gewoon een heel goede ploeg."

Draagmoeder bevalt van vijfling

kaat_babe had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuwsEen draagmoeder in de Amerikaanse staat Arizona is dinsdag bevallen van een vijfling. De baby's, allen jongetjes, kwamen via een keizersnede ter wereld. Ze wogen allen ruim anderhalve kilo. De kleinste van het vijftal moet waarschijnlijk binnen een paar dagen een operatie ondergaan wegens een hartdefect.

Teresa Anderson, de 25-jarige draagmoeder, zou 15.000 dollar verdienen met het uitdragen van de zwangerschap. Ze heeft echter besloten af te zien van het bedrag omdat de ouders van de baby's, Luisa Gonzalez (32) en Enrique Moreno (34), het geld beter kunnen gebruiken. Gonzalez en Moreno waren al tien jaar tevergeefs bezig om kinderen te krijgen. Ze waren in contact gekomen met Anderson via een advertentie op een website.

Anderson kreeg in september vijf embryo's geïmplanteerd, in de verwachting dat de kans slechts een op drie was dat een ervan daadwerkelijk levensvatbaar zou zijn. Een Amerikaanse organisatie van artsen heeft er onlangs voor gepleit om niet meer dan twee embryo's tegelijk te implanteren, en eigenlijk niet meer dan één.

Teresa Anderson en één van de baby\'s die ze zojuist gebaard heeft
Draagmoeder Teresa Anderson krijgt een van de baby's te zien

'AIVD vooraf getipt over moord Van Gogh'

rayteon had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen getuige heeft aan Justitie verklaard dat hij de inlichtingendienst AIVD heeft gewaarschuwd voor een moordpoging op cineast Theo van Gogh. De man, een Marokkaan die persoonlijke contacten had met Mohammed B., zou zijn bekentenissen tijdens een verhoor hebben gedaan. De AIVD stelt dat het een broodje-aapverhaal is.

De getuige kent Mohammed B. sinds 1997, en kwam geregeld op diens woonadres in Amsterdam. De man geldt als een van de weinigen uit de kring rond de moordenaar op Theo van Gogh die voluit meewerkt aan het justitie-onderzoek. De getuigenverklaring maakt deel uit van het vertrouwelijke justitie-dossier over de Hofstadgroep, het netwerk van radicale moslims waartoe B. behoorde. Het is niet duidelijk wanneer de AIVD precies getipt zou zijn.

In de feitenreconstructie die ministers Donner en Remkes kort na de moord na de Tweede Kamer stuurden is geen melding gemaakt van eventuele waarschuwingen. Een woordvoerder van de AIVD ontkent eventuele tips vooraf. "We hebben nooit of te nimmer contact gehad met deze getuige", aldus woordvoerder. Al eerder bleek overigens dat de inlichtingendienst mogelijk cruciale informatie negeerde. Na een arrestatie wegens zwartrijden in september 2004 werd bij B. informatie aangetroffen over zijn internetgedrag, zijn relatie met Mohammed al I., de Syrische geestelijke leider van de Hofstadgroep, en over bezoeken aan gevangenissen.

Eerste screenshots Hellgate: London

De ontwikkelaars van Flagship (opgericht door ex-Blizzard werknemers) hebben een uitgever gevonden voor hun eerste spel, Hellgate: London. Namco gaat de post-apocalyptische RPG uitgeven. De eerste vier screenshots zijn vrijgegeven en vind je hieronder:


Hellgate: London is een first-person RPG die zich afspeelt in de nabije toekomst. De aarde is overspoeld door demonen en de laatste mensen proberen te overleven met behulp van wetenschap en magie. Ondergronds leven onder andere de Templar, een geheim genootschap dat de Apocalypse al eeuwen geleden voorspeld had en de beschikking heeft over eeuwenoude voorwerpen met mystieke krachten. Met behulp van futuristische technieken maken zij er wapens en wapenrusting van. De spelwereld wordt random gegenereerd waardoor je oneindig vaak een nieuw spel kan beginnen.

Volgens Nobuhiro Kasahara, directeur van Namco, is het spel erg ambitieus en baanbrekend. Hij gelooft dan ook dat het spel hoog op de lijst van "most anticipated PC games ever" zal komen te staan. Een trailer van Hellgate: London vind je hier.

Burgemeesters voor legalisering softdrugs

Icoon politiek binnenland nieuwsEen meerderheid van de burgemeesters van de dertig grootste steden van Nederland is voor legalisering van softdrugs. Uit een onderzoek van het dagblad Trouw blijkt dat twintig bestuurders voorstander zijn van het vrijgeven van de wiethandel. Ze stellen zich achter D66-minister Alexander Pechtold, die eerder deze week een soortgelijk pleidooi hield.

Van de overige tien burgervaders staan er slechts vier achter de hardere aanpak die Justitie-minister Piet Hein Donner voorstaat. Zes burgemeesters waren niet bereikbaar of hadden geen mening. De Tweede Kamer zal vandaag debatteren over de verschillende standpunten van de twee ministers. "Het is een boel commotie om niks. In wezen hebben we geen verschil van inzicht", reageerde Donner gisteren al in de Haagse wandelgangen.

In Trouw spreekt waarnemend burgemeester van Venlo Jan Mans zich uit voor een pilot met gelegaliseerde softdrugs in de grensstreek. "Met de resultaten kunnen wij Europa ongetwijfeld laten zien dat legaliseren wél kan", stelt Mans. Annie Brouwer, de eerste burger van Utrecht, ziet softdrugs het liefst 'helemaal bovengronds gaan'. "Maar om te beginnen is gereguleerde teelt het onderzoeken waard. Gewoon bedrijven een vergunning geven om te kweken en dan streng controleren op kwaliteit en veiligheid", aldus Brouwer.

Tweede Kamer
Door verschillende partijen in de Tweede Kamer werd gisteren al positief gereageerd op de woorden van Pechtold. "Ik tel mijn zegeningen. Er is nu in ieder geval een minister die durft te denken", meende PvdA-voorman Wouter Bos. Ook Femke Halsema (GroenLinks) sprak van een 'hoopgevend geluid'. Boris Dittrich (D66) verdedigde de minister van zijn partij. Hij stelt dat in omringende landen steeds meer begrip is voor de Nederlandse aanpak. Het CDA sprak daarentegen van een beginnersfout van de minister, die onlangs Thom de Graaf opvolgde.



Beloki laatste in proloog Romandië

In de Ronde van Romandië zou Joseba Beloki moeten schitteren volgens Liberty Seguros-ploegleider Manolo Saiz. Echter tot de verrassing van vele wielervolgers eindigde de Spanjaard gisteren als laatste in de proloog.

Na zijn valpartij in de Tour de France van bijna twee jaar geleden heeft Beloki moeite om die vorm te benaderen. Toch zou een goed tijdrijder als hem in een proloog nooit laatste mogen worden. Gelukkig is er een verklaring voor.

Voor Beloki was het erg ongelukkig. Zijn handremmen deden het niet een daardoor moest hij in de 3,4 kilometer lange proloog van fiets wisselen. Met de kleine tijdsverschillen in de proloog liep hij daardoor een te grote achterstand op. Manolo Saiz gelooft echter dat Beloki in de bergen en in de afsluitende tijdrit zal gaan laten zien waar hij toe in staat is.

Honda ontwikkelt hybride huisverwarming

Icoon Wetenschappelijk nieuwsAmerican Honda Motor Co., het bedrijf dat ook aan hybride auto's werkt, is bezig een hybridesysteem voor het huis te ontwikkelen. Het gaat om een systeem dat warmte en elektriciteit kan opwekken door aardgas. Climate Energy LLC of Medfield, een van de partners van Honda, schat dat huishoudens die 2500 euro extra investeren in een hybride systeem op jaarbasis 500 euro kunnen besparen op hun energierekening.

In theorie kan een systeem als dit goed concurreren met andere 'groene' vormen van energie, zoals zonnepanelen en windmolens. Een voordeel boven deze oplossingen is dat het hybride systeem in vrijwel elk huis kan worden ingebouwd. Zonnepanelen moeten zicht op de zon hebben en de zon is vaak niet te zien door bewolking. Ook windenergie is niet betrouwbaar omdat het niet altijd waait.

Voor mensen die extreem met het milieu begaan zijn voorziet Honda een combinatie van systemen, om zo in elk seizoen een zo groen mogelijke energiebron te hebben. In Japan werden in de afgelopen twee jaar door Honda al 15.000 soortgelijke systemen geplaatst, en op korte termijn zal het hybridesysteem ook voor Amerikanen verkrijgbaar zijn.

-
Met dank aan theborg, die dit bericht herschreef en submitte.

BAR ontkent bedrog

Teambaas Nick Fry van BAR ontkent dat zijn team gebruik heeft gemaakt van een verborgen tweede brandstoftank. Volgens hem was de FIA op de hoogte van de systemen waarmee BAR op Imola reed.

Gisteren werd veel gespeculeerd over de reden van de FIA om in beroep te gaan tegen de beslissing van de stewards. Daarbij werd zelfs gedacht dat BAR een voor de FIA onbekende extra brandstoftank in de auto zou hebben gehad. Een dergelijke misstap van het team zou kunnen leiden tot uitsluiting uit dit seizoen van de Formule 1.

Nick Fry van BAR ontkent echter dat dit het geval is: "Het team is eigendom van twee brandschone internationale bedrijven, met een enorme integriteit. Denken mensen werkelijk dat we expres de regels zouden overtreden? We hebben niks verborgen."

Volgens Fry wist de FIA van het brandstofsysteem: "De FIA heeft het onderdeel gezien en heeft het verschillende keren eerder geïnspecteerd. Zijn zijn volledig bekend met het systeem." Toch zou het beroep zeer ongunstig kunnen uitpakken voor zijn team, maar daar wil Fry niet aan denken: "We hangen het geloof aan dat het goede op het eind zal overwinnen. Op geen enkel moment was de auto te licht en ik geloof niet dat we iets verkeerd hebben gedaan."

Weerbericht op Mars: vandaag is het stoffig

Icoon Wetenschappelijk nieuwsVoor het eerst zijn gedetailleerde opnames gemaakt van de stofwolken die over het oppervlak van Mars razen gemaakt. Eerder werden deze 'stofduivels' waargenomen door sondes maar nu zijn er ook beelden vanaf het oppervlak van de rode planeet gemaakt door de Marsrover Spirit die 463 dagen geleden in de Gusev krater landde.

Spirit werd in maart al getroffen door een stofwolk waardoor de zonnepanelen een grondige reiniging ontvingen. Hierdoor is de stroomvoorziening gestegen van ongeveer de helft naar 93 procent van de originele capaciteit.

Door de grote temperatuursverschillen tussen het zon geblakerde oppervlak van de Gusev krater en de koele lucht daarboven ontstaan convectiestromen in de Marsatmosfeer die de stoffige wervelwinden veroorzaken. Wetenschappers vermoeden dat de stofwolken seizoensgebonden zijn en proberen te bepalen of en in welke mate deze van invloed op het marsklimaat.

Inmiddels is de Spirit naar een oude rotsformatie genaamd Methuselah gereden om deze in nader detail te bestuderen.

Stofwolk op Mars
Een stofwolk schiet over het Marsoppervlak

-
Met dank aan Karboenkeltje, die dit bericht herschreef en submitte.

"José Mourinho maakt het verschil"

Aanvoerder John Terry van Chelsea gelooft dat zijn coach José Mourinho voor de halve finales in de strijd om de Champions League tegen Liverpool opnieuw een winnend strijdplan kan uittekenen. "José Mourinho maakt het verschil," aldus Terry.

Terry, die afgelopen zondag werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in Engeland, zei op de website van de BBC dat de spelers niet het verschil maken, maar trainer Mourinho. "We hebben veel respect voor Liverpool. Ze hebben goede spelers en we zijn er nog lang niet. Maar als iemand het voor elkaar kan krijgen, is het onze trainer."

De collega van Mourinho bij Liverpool, Rafael Benitez, zegt dat zijn team een goede kans kan maken tegen Chelsea."Chelsea is enorm sterk in de Premiership, maar de ploeg is niet onoverwinnelijk en in de Champions League is alles altijd anders."

Ferrari doet handreiking voor kwalificatie

Afgelopen weekend stemden niet alle teambazen in met een wijziging van het kwalificatiesysteem, terwijl iedereen de huidige manier van kwalificeren wil veranderen. Ferrari doet nu een handreiking om toch tot een nieuw kwalificatiesysteem te komen.

Flavio Briatore van Renault en Ron Dennis van McLaren gaven na de vergadering toe tegen de voorgestelde verandering van kwalificatiesysteem te hebben gestemd. De precieze reden daarvoor bleef onduidelijk, maar er werd wel gehint dat teams met een grote tankinhoud, waaronder Ferrari, bij het nieuwe systeem een voordeel zouden hebben.

Jean Todt vindt het jammer dat die gedachte het bereiken een overeenstemming heeft belemmerd. Volgens hem zou de FIA een limiet aan de tankinhoud kunnen opleggen. Ferrari zou zo'n afspraak ook best willen ondertekenen.

Tegelijkertijd gaf hij aan dat Ferrari ook Sauber in de toekomst nog wel van motoren wil voorzien. Peter Sauber shopt momenteel bij verschillende motorfabrikanten om de beste deal te vinden en gin er vanuit dat verdere samenwerking met Ferrari, na hun deal met Red Bull, uitgesloten zou zijn.

Zidane maar één wedstrijd geschorst

In de strijd om het kampioenschap in Spanje hoeft Real Madrid sterspeler Zinedine Zidane maar één wedstrijd te missen.

In de wedstrijd tegen Villareal kreeg Zidane in de slotfase de rode kaart wegens een opstootje. Real Madrid heeft de Spaanse tuchtcommissie overtuigd dat scheidsrechter González Vázquez niet zijn beste wedstrijd floot. Het rood leverde Zinedine Zidane slechts één wedstrijd schorsing op.

Ook de gele kaart voor David Beckham werd geschrapt. De kaarten voor Michel Salgado (geel) en Walter Samuel (rood) blijven wel staan. Het Madrileense duo is daardoor voor één wedstrijd geschorst.

Hiddink: "Het wordt lastig"

PSV-coach Guus Hiddink verwacht na de 2-0 nederlaag tegen AC Milan niet dat zijn ploeg de finale van de UEFA Champions League bereikt.

Hiddink: "Het perspectief bij 2-0 is niet overdreven groot en ik verwacht nu niet dat Milan in Eindhoven erg veel gaat weggeven". Milan-coach Carlo Ancelotti wil echter nog niet te vroeg juichen.

"PSV heeft echt een hele sterke ploeg", aldus de Italiaan. "Het was zo erg dat we na rust moesten counteren. Dan is het lekker als je in de allerlaatste minuut scoort. Je ziet dat PSV niet voor niets zover is gekomen."

Hiddink vond dat PSV minimaal één keer had moeten scoren in San Siro. "Zij hebben aan twee kansjes voldoende, wij hebben er aan zes, zeven nog niet genoeg. We hebben wel goed de mogelijkheden uitgespeeld. Het ontbrak ons echter aan de juiste finesse om toe te slaan. We hadden er zeker eentje moeten inprikken."

Camping weigert oude caravans

Op camping Loosmansduin op Texel is grote onrust ontstaan. De eigenaar, Recreatie Stichting Texel (RST), wil caravans die ouder zijn dan tien jaar niet meer op de camping hebben. Dat betekent dat veel staanplaatshouders op Loosmansduinen uitgekampeerd zijn. Ze hebben niet het geld om een nieuwe caravan te kopen.

De 200 vaste standplaatshouders hangt echter nog veel meer boven het hoofd. Zo zijn schuurtjes, plantenbakken en windschermen bij de caravans intussen ook verboden. "Mijn caravan is in een onberispelijke staat, maar te oud en moet dus weg", zegt de 67-jarige Frits Franssen uit Den Helder. Hij is eigenaar van een caravan uit 1987 en staat al 33 jaar op de camping. "De RST schermt met richtlijnen van de Recron (Vereniging van Recreatieondernemers Nederland), maar die schrijft slechts voor dat caravans in een goede staat moeten verkeren."

De RST weigert commentaar te geven op de maatregelen. "Als kampeerders problemen met bepaalde zaken hebben, dan nemen ze maar rechtstreeks contact met ons op. We communiceren niet via de media", aldus directeur Mathijssen.

Ambtenaren dreigen met stakingen

Er dreigen stakingen door de ambtenaren van de gemeenten. De onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de ongeveer 190.000 werknemers liepen gisteravond laat vast. De vakbonden zijn volgens onderhandelaar Pieter Wiechmann onder meer ontevreden over het loonbod. "De werkgevers bieden pas op 1 oktober 0,45 procent loonsverhoging. Wij stellen vast dat onze mensen al tien maanden hebben moeten wachten op extra loon en willen 1,25 procent met terugwerkende kracht sinds 1 januari."

Ina Sjerps van de werkgeversvereniging van de gemeenten zegt dat dit een onmogelijke eis is. "De gemeenten moeten net als het Rijk bezuinigen. Als we nu de lonen gaan verhogen, zal dat ten koste gaan van de werkgelegenheid."

Daarnaast bestaan er meningsverschillen over de doorbetaling van salaris bij ziekte en over het zogeheten Functioneel Leeftijdsontslag (FLO). Op grond van dat begrip moeten ambtenaren in fysiek veeleisende functies (brandweer, ambulancedienst etc) nu tussen hun 55e en 60e verplicht met pensioen. De werkgevers willen de regeling afschaffen en een andere voorziening treffen, waardoor de betreffende werknemers in een lichtere functie door moeten blijven werken. De vakbonden vrezen dat de 51-jarige brandweerman die er tot nog toe vanuit ging dat hij over vier jaar zou afzwaaien, van een koude kermis thuis komt en tot zijn 62e of 63e in gemeentedienst actief blijft.

Nog deze week gaan de bonden met hun achterban praten over de ontstane situatie. Ze gaan een ultimatum stellen en willen zelfs tot actie over gaan. "Als de werkgevers niet inbinden, gaan we actie voeren", zegt Wiechmann. "Daarbij denken we aan werkonderbrekingen en demonstratieve bijeenkomsten."

Vrouw overlijdt na bezoek exorcist

Icoon opmerkelijk nieuws In België is een 22-jarige Marokkaanse vrouw overleden, nadat ze bij de 59-jarige duivelsuitdrijver Abdeslam B. werd gedwongen om tien liter water te drinken. Door het water te drinken zou al het kwade worden verdreven dat haar al twee jaar verhinderde een normaal huwelijksleven te hebben.

Het huwelijk van de vrouw dreigde na twee jaar op de klippen te lopen. Daarom besloten de ouders van de bruidegom over te gaan tot actie. Ze kwamen zodoende in contact met de exorcist. Hij stond er om bekend wonderen te kunnen verrichten.

De vrouw, haar echtgenoot en diens vader bezochten de duivelsuitdrijver regelmatig. B. schreef daarbij een 'Romeinse therapie' voor. Dit kwam neer op het drinken van veel water en het uitbraken ervan door een vinger in de keel te steken. De rituelen gingen gepaard met het luid voorlezen van verzen uit de koran

Afgelopen weekeinde ging het fout. Het ritueel werd omstreeks zeven uur gestart. Opnieuw luidde de opdracht om liters water in te nemen, gevolgd door geregeld braken. Alles leek goed te verlopen, tot op het ogenblik dat de Marokkaanse rond elf uur buiten bewustzijn raakte. Uiteindelijk overleed ze, doordat de exorcist weigerde een ambulance te laten komen. B. was er stellig van overtuigd dat hij haar weer bij bewustzijn kon brengen.

Vervolgens is de politie erbij gehaald. De exorcist is aangehouden door de onderzoeksrechter. Hij riskeert nu een celstraf van vijftien tot twintig jaar.

Voetbal: FIFA maakt 100 miljoen winst

Over het jaar 2004 heeft de FIFA een winst van 100 miljoen euro geboekt. Daarmee komt de winst twaalf procent hoger uit dan het jaar ervoor en is het resultaat ook aanmerkelijk hoger dan de verwachting. Dit heeft een woordvoerder van de wereldvoetbalbond dinsdag bekendgemaakt.

Voorzitter Blatter van de FIFA bevestigde dat door de goede resultaten het prijzengeld bij het WK van 2006, dat gehouden wordt in Duitsland, hoger is dan ooit. Op het wereldkampioenschap mogen de 32 landen die er aan meedoen 220 miljoen euro verdelen. Dat is 38 procent meer dan bij de wereldtitelstrijd van 2002.

Voor meer sportnieuws kijk je FOK!sport!

Xbox 360 krijgt eDRAM

De nieuwe Xbox krijgt embedded DRAM (eDRAM) van NEC aan boord. Het zal onderdeel worden van de grafische chipset, waarin een grafische processor zit van ATI. De hogere snelheid van het eDRAM maakt het geschikt als framebuffer voor de grafische processor. Het is nog niet precies bekend hoeveel geheugen in de Xbox 360 zal komen. Geruchten spreken van een 10MB-module waarin anti-aliasing en alpha-blending zullen worden toegepast.

200.000 Nintendo DS'en verkocht in Verenigd Koninkrijk

De wetten van de marketing worden weer feilloos gevolgd. Nu Sony eindelijk de releasedatum van de PSP publiekelijk vast heeft gesteld op 1 september, heeft Nintendo meteen gereageerd met nieuws over verkoopcijfers van de Nintendo DS. Dit natuurlijk met als doel om zo veel mogelijk van de PSP-aandacht weg te snoepen. Nintendo heeft namelijk bekend gemaakt dat er - met nog iets meer dan vier maanden te gaan voordat de PSP op de markt gebracht wordt - op het moment al meer dan 200.000 Nintendo DS'en zijn verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Dit betekent dat wereldwijd het aantal verkochte DS'en de vijf miljoen benadert.

Pirates of the Caribbean MMORPG aangekondigd

Disney Interactive heeft Pirates of the Caribbean Online voor de PC aangekondigd. Het spel zal een MMORPG worden en moet verschijnen rond het uitkomen van de film in de zomer van 2006.

'Fans van de films en de pretparkattractie kunnen straks online op schattenjacht', aldus Ken Goldstein, managing director bij Disney Interactive. 'Ook zullen ze ter land en ter zee tegen talloze vijanden kunnen vechten'. Dick Cook, voorzitter van The Walt Disney Studios, zegt: 'Het spel zal dezelfde humor, sfeer en actie krijgen als in de film. Het zal elke avonturier prikkelen om te spelen'.

Verder is er bekend dat elke speler een unieke piraat kan aanmaken die samen met andere piraten groepen kan vormen. Vervolgens moeten ze missies oplossen en vechten tegen andere (on)dode piraten om de meest beruchte piraat van de Caribbean te worden.



Shadow of Rome

De Oudheid is hip. Games als Rome: Total War, God of War en Sparta - Ancient Wars proberen ons naast veel gameplezier ook nog enige historische kennis bij te brengen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik pas gefascineerd raakte door de Oudheid door het spelen van bepaalde games. Wie zei er ook weer dat gamen slecht voor iemand is? Maar goed, dit keer maak je eens wat anders mee dan brute oorlog, namelijk een sappig complot in het oude Rome!



Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.