Tiener krijgt 16 jaar voor imitatie tv-moord

Een 15-jarige tiener is in Engeland veroordeeld tot tenminste 16 jaar celstraf omdat hij zijn moeder met een hamer vermoord heeft. Dit bracht SkyNews maandag naar buiten.

De tiener was verslaafd aan de soapserie Coronation Street waarin het personage John Stape een vrouw met een hamer om het leven bracht. De knul, hierdoor gefascineerd, bracht zijn moeder op gelijke wijze om: hij bekende haar tijdens Pasen vorig jaar met zeven hamerslagen gedood te hebben. Hierna wikkelde hij haar lijk in kranten en stak het geheel in brand.

Op de computer van de knul werd een compliatie van verschillende scènes uit tv-series aangetroffen. Hiertussen zaten ook beelden van de moord met een hamer en verbrandingsbeelden. Daarnaast had hij verschillende websites zoals 'How To Get Away With Murder' bezocht wat het aannemelijk maakt dat de jongen met voorbedachte rade handelde.

De 15-jarige verdedigde zich door aan te voeren dat hij ontoerekeningsvatbaar was, en dus niet voor moord veroordeeld kon worden. Een jury in Nottingham was het hier niet mee eens, en pleitte schuldig.