Toch juridische stappen tegen DDoSser Eric

Dark4ever had ons via de nieuws-submit te melden:

De ICTU heeft vandaag bekendgemaakt dat de rijksoverheid toch juridische stappen zal ondernemen tegen Eric de V., één van de vermoedelijke verantwoordelijken voor de DDoS-aanvallen op onder meer verschillende overheidssites en GeenStijl.nl eerder deze maand. De V. kan waarschijnlijk een schadeclaim van enkele tienduizenden euro's tegemoet zien.

De Vogt bekende in verschillende media één van de DDoSsers te zijn geweest, waardoor sites van de overheid als Overheid.nl en Regering.nl enkele dagen niet bereikbaar waren. Desondanks leek het er lange tijd op alsof er door politie en justitie geen actie zouden worden ondernomen. Dit leidde onder meer tot een open brief van het forum burger@overheid, waarin werd gesteld dat het niet vervolgen een slecht signaal is, en onlangs nog tot kamervragen van de Socialistische Partij.

De ICTU, de uitvoeringsorganisatie van de overheid die zich met ICT bezighoudt, meent "reële schade" te hebben ondervonden van de aanval. Inmiddels zou de site nieuwe aanvallen beter de baas kunnen, zo meldt een woordvoerder. De actie die ICTU onderneemt is civielrechtelijk, ondertussen is het Openbaar Ministerie (OM) bezig met een onderzoek dat mogelijk kan leiden tot een strafrechtelijke vervolging. Of het inderdaad zover komt kon een woordvoerder van het OM vandaag nog niet zeggen.