Femke Halsema voorzitter Stichting Vluchteling

Femke Halsema wordt voorzitter van Stichting Vluchteling. Dat meldt de organisatie zondag. De voormalig leider van GroenLinks volgt per 1 januari Michel Jager op, die vijftien jaar leiding gaf aan Stichting Vluchteling. De organisatie zet zich in voor de opvang van vluchtelingen in meer dan twintig landen wereldwijd.

Halsema bezocht afgelopen week samen met directeur Tineke Ceelen het vluchtelingenkamp Kakuma in Noord-Kenia en aan de tienduizenden vluchtelingen die leven in de hoofdstad Nairobi. "Ik heb de noodzaak van de hulp aan vluchtelingen van dichtbij gezien en wil me daar graag persoonlijk voor inzetten", zegt Halsema.

"De manier van werken van Stichting Vluchteling spreekt mij bijzonder aan: met noodhulpprojecten wordt heel effectief en gericht hulp geboden. Hierdoor kan je met beperkte middelen een groot verschil maken", aldus Halsema, die net als de andere bestuursleden geen financiële vergoeding krijgt voor haar diensten.

In het bestuur van Stichting Vluchteling zit ook Opzij-hoofdredacteur Margriet van der Linden. In de raad van toezicht van de organisatie zit Andrée van Es, voormalig Kamerlid en wethouder in Amsterdam namens GroenLinks.