FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 20 november 2011

Manchester City wil Napoli-trio

Manchester City heeft verregaande interesse in een drietal spelers van Napoli. Edinson Cavani, Marek Hamsik en Ezequiel Lavezzi kunnen zich allen in de belangstelling scharen van The Citizens. De Engelse club heeft de interesse in het trio van Napoli inmiddels bevestigd.

"Ik bevestig de interesse van Manchester City in deze drie spelers en daar moeten de supporters van Napoli alleen maar blij om zijn. Napoli heeft een ploeg in opkomst maar weigert eigenlijk (ster)spelers te verkopen. Maar vooral Cavani, mijn persoonlijke favoriet, willen wij naar Engeland halen", liet hoofdscout Carlo Cancellieri weten tegenover People.

Het bericht komt een paar dagen voor de Champions League-confrontatie tussen Manchester City en Napoli naar buiten. Mocht Cavani vertrekken naar Manchester City, dan zal de Engelse ploeg flink moeten betalen voor de Uruguyaan. De aanvaller verlengde onlangs zijn contract tot medio 2016.

Vijfde plaats voor bobsleeër Van Calker

Bobsleeër Edwin van Calker heeft bij wedstrijden meetellend om de Europa Cup in de viermansslee een vijfde plaats behaald. De Nederlander moest in het Oostenrijkse Igls de zege laten aan de Amerikaan Steven Holcomb.

Gisteren waren van Calker, Sybren Jansma, Arnold van Calker en Jeroen Piek in een andere wedstrijd in Igls nog als achtste geëindigd. Toen wist de Rus Aleksandr Zubkov de zege voor zich op te eisen. Het team van Ivo de Bruin kwam tweemaal niet in de top twintig.

Scouts Bayern München bekeken Mertens

PSV'er Dries Mertens werd volgens De Telegraaf afgelopen weekend tijdens de competitiewedstrijd tegen De Graafschap (1-3 winst) in de gaten houden door scouts van Bayern München. De rappe aanvaller zou in beeld zijn als opvolger van Arjen Robben, die vaak kampt met blessures.

Dit seizoen begon Mertens uitstekend bij PSV. Hij wist in de Eredivisie tot dusver elf doelpunten te maken. Ook gaf de buitenspeler dit seizoen al vele assists. Tegen De Graafschap werd de 24-jarige Belg na een uur gewisseld ovor Jeremain Lens.

Deze zomer kwam Mertens samen met Kevin Strootman over van FC Utrecht. De aanvaller heeft bij de Eindehovenaren nog een contract tot medio 2016.

'Samenwerking Van Gaal en Cruijff toch in de maak'

Valentijn Driessen van De Telegraaf liet bij Eredivisie Live weten dat er toch een mogelijkheid bestaat dat Louis van Gaal en Johan Cruijff samen zullen werken bij Ajax. De Amsterdamse ploeg wil serieus werk maken van het samenbrengen van de twee Ajax-iconen en beiden staan hier volgens de krant voor open.

Van Gaal zou inmiddels hebben aangegeven dat hij het plan van Cruijff voor de jeugdopleiding wil omarmen. Cruijff zou op zijn beurt in dat geval geen belemmering zien om samen met Van Gaal, die per 1 juli 2012 directeur voetbalzaken zal worden, bij Ajax aan de slag te gaan. Het is Cruijff voornamelijk te doen om de hervorming van de jeugdopleiding.

Een verzoening met de overige leden van de Raad van Commissarissen zit er voor Cruijff echter niet meer in. Dit gaf hij vanmiddag aan, nadat de RvC en de ledenraad urenlang met elkaar hebben vergaderd in de Amsterdam ArenA. De club zal zich van Cruijff moeten uitspreken over de gevolgen hiervan.

'Cruijff was racistisch tegen Davids'

Edgar Davids stelde zondagmiddag dat er binnen de raad van commissarissen van Ajax racistische taal tegen hem is geuit. Hij zei er niet bij door wie, maar voorzitter Steven ten Have meldde 's avonds dat dit door Johan Cruijff zou zijn gedaan.

"Jij zit hier alleen maar omdat je zwart bent", zou Cruijff Davids in augustus hebben toegebeten, doelend op diens rol in de raad van commissarissen. Dat vertelde Ten Have zondagavond aan het NOS-programma Studio Voetbal, waar hij zelf inbelde. "Davids was tot op het bot getergd", aldus de voorzitter.

Edgar DavidsJeugdtrainer Bryan Roy, die door Cruijff werd binnengehaald en een goede vriend van hem is, had het eerder op de dag al voor de voetballegende opgenomen met de stelling dat Davids volgens hem een 'ultieme troef' probeert te spelen. "Ik ben nog zwarter dan Edgar!", zo wierp Roy tegen.

Davids heeft verder gezegd dat hij niet degene is geweest die contact heeft gezocht met beoogd Ajax-directeur Louis van Gaal. Hij zou enkel informeel met Van Gaal hebben gesproken. De officiële contacten zouden door Ten Have zijn gelegd.

Johan CruijffDe ledenraad van Ajax vergaderde zondag over de onstane problematiek rondom het aantrekken van Van Gaal. Een stemming tegen de raad van commissarissen was juridisch nog niet mogelijk omdat dit niet officieel was aangekondigd. Cruijff heeft al te kennen gegeven niet met de overige vier commissarissen verder te willen.

'Ethiopische troepen trekken Somalië binnen'

Een Ethiopisch militair konvooi is het Somalische stadje Guriel binnengetrokken. Dat hebben bewoners van het stadje zondag gezegd. Het Ethiopische ministerie van buitenlandse zaken ontkende de berichten.

Ooggetuigen zeiden dat 21 voertuigen met militairen in Guriel zijn aangekomen. De Ethiopiërs zouden een onderhoud hebben gehad met een plaatselijke militieleider, Sheik Abdulle Abdi, waarna ze hun intrek namen in een legerbasis in het stadje. De militie van Abdi is een bondgenoot van de zwakke, door de Verenigde Naties gesteunde regering van Somalië.

De woordvoerder van het ministerie van buitenlandse zaken in Addis Abeba, Dina Mufti, zei dat Ethiopië nog geen beslissing heeft genomen over het sturen van troepen naar Somalië. "Als we dat doen, doen we dat samen met (het Oost-Afrikaanse samenwerkingsverband, red.) IGAD", zei hij.

Mufti liet tevens weten dat Oost-Afrikaanse leiders vrijdag in Addis Abeba de mogelijkheden zullen bespreken van steun aan de Keniaanse pogingen Al-Shabab te verslaan. Het Oost-Afrikaanse blok gaf vorige maand unaniem zijn steun aan Keniaanse militaire operaties op Somalisch grondgebied. De Ethiopische vicepremier en minister van buitenlandse zaken Hailemariam Desalegn zei toen dat het juiste moment 'om Al-Shabab in Somalië te verdelgen' was aangebroken.

Als Ethiopische troepen in Somalië daadwerkelijk de strijd aangaan met Al-Shabab zal de radicaalislamitische beweging zich op drie fronten moeten verzetten. Vorige maand vielen Keniaanse troepen Somalië via het zuiden binnen om aanvallen door Somalische opstandelingen op Keniaans grondgebied te vergelden. Diezelfde maand slaagden negenduizend militairen van de AU er voor het eerst in vier jaar in de islamitische extremisten uit de Somalische hoofdstad Mogadishu te verjagen.

Ethiopië viel zijn oosterbuur in 2006 al eens binnen om de islamitische beweging, die even daarvoor de macht in Somalië had gegrepen, te verdrijven. De regering in Addis Abeba vreesde dat Al-Shabab het gemunt had op etnisch-Somalische gebieden in Ethiopië en kon bij haar militaire operatie rekenen op de steun van de Verenigde Staten, die dachten dat terroristen zich bij de islamitische opstandelingen hadden aangesloten. Het Ethiopische leger vertrok in 2009.

Poetin uitgefloten op vechtsportgala

De Russische premier Vladimir Poetin is zondag op een vechtsportevenement in Moskou door een groot deel van het publiek uitgefloten. Dat heeft een woordvoerder van de Russische boksbond gezegd.

Poetin betrad na een gevecht de ring en werd onthaald op gejouw en gefluit van een groot deel van de 22.000 aanwezige fans. De premier leek even van zijn stuk gebracht, maar herpakte zich vlug.

Hoewel Poetin grote populariteit geniet in Rusland, wordt hij de laatste maanden kritischer benaderd. Veel Russen zijn zijn georkestreerde publiciteitsoffensieven inmiddels beu.

Absolute meerderheid voor Spaanse Volkspartij

De Spaanse conservatieve Volkspartij (PP) heeft zondag een overweldigende verkiezingsoverwinning behaald. Dat blijkt na telling van driekwart van de stemmen. De PP heeft inmiddels de overwinning opgeëist.

De Volkspartij van Mariano Rajoy versloeg met groots gemak de Socialistische Partij van premier José Luis Rodriguez Zapatero en kan rekenen op een absolute meerderheid in het parlement. Na telling van 75 procent van de stemmen kon de PP rekenen op 187 zetels in het 350 zetels tellende Spaanse lagerhuis, het hoogste aantal dat de partij ooit behaald heeft. De socialisten stonden op 109 zetels en hebben zich bij hun nederlaag neergelegd.

De aanhoudende hoge werkloosheid in Spanje en de sombere economische vooruitzichten in het land brachten veel Spanjaarden ertoe in de stembureaus een einde te maken aan het premierschap van Zapatero, dat bijna acht jaar duurde.

Rajoy en zijn PP wacht de loodzware taak de economie uit het slop te trekken en tegelijkertijd het begrotingstekort terug te dringen door belastingen te verhogen en bezuinigingen door te voeren.

[WTCC] Uitslagen Macau

Yvan Muller heeft voor de derde keer in zijn carrère de wereldtitel in het World Touring Car Championship in de wacht gesleept. De Fransman werd in de slotraces in Macau tweede en derde en bleef hiermee in de eindklassering Chevrolet-teamgenoot Rob Huff uiteindelijk drie punten voor.

Huff wist in de straten van de Chinese stad beide wedstrijden te winnen. Zijn teamgenoot Alain Menu werd al in de beginfase uit de eerste race getikt en kon de tweede wedstrijd niet meer in actie komen. De Zwitser eindigde achter Muller en Huff als derde in het eindklassement.

De eerste niet Chevrolet-coureur in de titelstrijd is Tom Coronel. De Nederlander heeft een stabiel seizoen in het WTCC gedraaid en onderstreepte dit in Macau met een vierde plaats in race 1 en een tweede stek in de tweede race. Het leverde hem uiteindelijk de vierde plaats op in het kampioenschap.

De uitslag van de eerste race is hier te vinden. De uitslag van de tweede wedstrijd kan hier worden gevonden. De eindstand in het kampioenschap kan hier worden bekeken.

Wapens uit WO II gevonden in Brummen

In een woning in het Gelderse Brummen is zondagochtend een grote hoeveelheid oorlogsmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Onder meer handgranaten, mortiergranaten, tankgranaten, bazooka's, geweren, kleding en boeken werden aangetroffen. Dat meldt de politie.

De bewoner bleek een fervent verzamelaar. Alle wapens en explosieven zijn waarschijnlijk onklaar gemaakt. Toch is voor de zekerheid alles in beslag genomen. Onderzocht wordt welke wapens de bewoner van het pand aan de Zegerijstraat wel en niet in zijn bezit mag hebben.

Femke Halsema voorzitter Stichting Vluchteling

Femke Halsema wordt voorzitter van Stichting Vluchteling. Dat meldt de organisatie zondag. De voormalig leider van GroenLinks volgt per 1 januari Michel Jager op, die vijftien jaar leiding gaf aan Stichting Vluchteling. De organisatie zet zich in voor de opvang van vluchtelingen in meer dan twintig landen wereldwijd.

Halsema bezocht afgelopen week samen met directeur Tineke Ceelen het vluchtelingenkamp Kakuma in Noord-Kenia en aan de tienduizenden vluchtelingen die leven in de hoofdstad Nairobi. "Ik heb de noodzaak van de hulp aan vluchtelingen van dichtbij gezien en wil me daar graag persoonlijk voor inzetten", zegt Halsema.

"De manier van werken van Stichting Vluchteling spreekt mij bijzonder aan: met noodhulpprojecten wordt heel effectief en gericht hulp geboden. Hierdoor kan je met beperkte middelen een groot verschil maken", aldus Halsema, die net als de andere bestuursleden geen financiële vergoeding krijgt voor haar diensten.

In het bestuur van Stichting Vluchteling zit ook Opzij-hoofdredacteur Margriet van der Linden. In de raad van toezicht van de organisatie zit Andrée van Es, voormalig Kamerlid en wethouder in Amsterdam namens GroenLinks.

Recreatieschippers beboet voor varen in mist

Tien schippers van kleine bootjes zijn zondag bekeurd omdat ze door de dichte mist voeren zonder de voorschriften in acht te nemen. Ze zorgden zo voor onveilige situaties en konden slechts ternauwernood aan aanvaringen met binnenvaartschepen ontsnappen, meldt het Korps Landelijke Politiediensten.

Bij dichte mist mogen kleine schepen alleen op radar varen. Op de Waal bij Tiel werden vijf schippers van vissersbootjes beboet. De beroepsschipper van een groot duwstel had een aanvaring met een van de vissersbootjes maar net kunnen voorkomen. De schipper van een klein jacht op het Amsterdam-Rijnkanaal kreeg ook een prent omdat hij niet op radar voer.

Op de Noord bij Alblasserdam gingen vier kanoërs het water op in de dichte mist. Ook werden hier vissers op de bon geslingerd.

Taylor wint Grand Slam of Darts 2011

Phil Taylor heeft voor de vierde keer in zijn imponerende loopbaan de Grand Slam of Darts weten te winnen. De vijftienvoudig wereldkampioen, die van zijn 73 eerdere finales er maar liefst 68 wist te winnen, won in de eindstrijd met maar liefst 16-4 van de Schot Gary Anderson. Taylor neemt een bedrag van ruim 110.000 euro mee naar huis. Anderson verdiende 50.000 pond.

Anderson begon voortvarend aan de partij, aangezien hij zijn eerste leg met een knappe 140-finish wist uit te gooien. Ook in de derde leg noteerde de Schot, die Taylor tussendoor zijn eigen leg zag behouden, met een 128-finish een zeer hoge uitgooi. Het was echter Taylor die in de vijfde leg de eerste break van de partij noteerde. Daardoor ging The Power met een voorsprong van 3-2 de eerste pauze in.

Het was ook Taylor die na de pauze met een 180'er erg fel uit de startblokken kwam en vervolgens niet meer te stoppen was. Nadat hij zijn eigen leg behield, wist hij Anderson voor de tweede keer deze avond te breaken en daardoor op 2-5 kwam. Bij een stand van 2-6 deed hij dit voor de derde keer. Ook Anderson was onder de indruk van het spel van zijn opponent en glimlachte op het moment dat Taylor voor de derde keer een breakpunt benutte. Taylor, die tot de tiende leg een gemiddelde van maar liefst 113 gooide, behield vervolgens opnieuw zijn eigen leg en ging daardoor met een voorsprong van maar liefst 8-2 de tweede pauze in.


Phil Taylor oppermachtig in Grand Slam of Darts 2011 (Foto: Pro Shots)

Anderson wist na de tweede pauze zijn leg te behouden en wist voor het eerst in vijf legs weer een leg te winnen. De Schot kon de legs daarna wat meer partij bieden, maar bij een stand van 10-4 was het Taylor die opnieuw wist te breaken. Daar gingen wel zes missers van Anderson op de dubbels aan vooraf. Daardoor ging The Power met een stand van 11-4 de derde pauze in. Ook na deze pauze was het Taylor die bleef imponeren. Nadat hij zijn eigen leg behield, wist hij weer Anderson te breaken en daardoor op een enorme voorsprong van 13-4 te komen.

In de achttiende leg miste Anderson een pijl een zeldzame kans om te breaken, waarna Taylor vervolgens zijn eigen leg toch wist te behouden. De negentiende leg ging via bulls-eye opnieuw naar de onstuitbare Taylor, die daarmee de zoveelste break pakte en op 15-4 kwam. De Engelsman had slechts nog één leg nodig om de Grand Slam of Darts 2011 op zijn naam te schrijven. Dit wist hij een leg later voor elkaar te krijgen. Nadat hij zes matchdarts miste, was het in de op zijn zevende raak.

Weer cabrio in brand gestoken in Waalwijk

Opnieuw is brand gesticht in een cabrio in Waalwijk. Het is de zesde auto binnen twee weken die in brand is gestoken in de Brabantse plaats. Ditmaal vond de brandstichting plaats aan de Anne Frankstraat, meldt de politie.

De eigenaar van de Mercedes merkte zondagochtend dat het linnen dak van zijn auto was verbrand. Er zijn sporen aangetroffen die duiden op brandstichting. De auto brandde niet uit. Dit in tegenstelling tot de andere voortuigen, die volledig in vlammen opgingen of zwaar beschadigd raakten.

Problemen riool Raalte voorbij

De problemen met een giftige stof in het riool in Raalte zijn voorbij. Vanaf 17.00 uur wordt het riool weer volledig opengesteld, meldt de gemeente. De giftige stof die in het riool zat is niet in het oppervlaktewater terecht gekomen.

Door een lozing van een bedrijf in Raalte is een toxische stof terechtgekomen in het riool. Die stof, een insecticide, bleek schadelijk voor de bacteriën in de rioolwaterzuivering. Daardoor werkte de zuivering in Raalte niet goed.

Om te voorkomen dat de toxische stof in de zuivering komt, is het rioolgemaal Linderteseweg zaterdag stopgezet. Daardoor is de riolering vanaf dat gemaal naar de afgesloten en liep het riool vol. Inmiddels is het gedeelte van de riolering in Raalte leeggepompt waarin schadelijke stoffen zaten en is het riool weer aangesloten op de zuiveringsinstallatie.

'Onderzoek vuurwerkramp moet opnieuw'

Het onderzoek naar de vuurwerkramp in Enschede moet opnieuw worden gedaan. Dat zeggen rechercheurs die de afgelopen anderhalf jaar nieuwe getuigen hebben gehoord in opdracht van het Openbaar Ministerie in Zwolle. Op geheime bandopnames die in het bezit zijn van KRO Brandpunt pleiten rechercheurs er voor om de zaak opnieuw te bezien.

De rechercheurs hebben tien verdwenen brandweerverklaringen van vlak na de ramp in mei 2000 in Enschede gevonden. Die verklaringen, die buiten het dossier zijn gebleven, werpen mogelijk een nieuw licht op de zaak.

Rudi Bakker, een van de toenmalige eigenaren van de vuurwerkopslag SE Fireworks die is veroordeeld tot een jaar cel, is blij met de uitlatingen van de rechercheurs. "Zij begrijpen het, zij begrijpen wat hier aan de hand is. Dit kan een doorbraak zijn van groot belang." In december maakt het OM bekend of ze het advies van de rechercheurs opvolgen.

De vuurwerkramp vond op 13 mei 2000 plaats in het vuurwerkbedrijf SE Fireworks in de wijk Roombeek. In totaal 23 mensen kwamen om het leven en 947 mensen raakten gewond.

[F3] Uitslag race Macau

Daniel Juncadella heeft de prestigieuze Formule 3-race op het circuit Macau op zijn naam geschreven. De Spanjaard bleef in de straten van de Chinese stad de Braziliaan Felipe Nasr en de Duitser Marco Wittmann voor. De Nederlander Hannes van Asseldonk behaalde een keurige vijfde plaats.

Wittmann mocht de race van poleposition beginnen en behield na de start de leiding. Hij bouwde een voorsprong van 2,7 seconden op, maar zag deze als sneeuw voor de zon verdwijnen toen de safety car na zeven ronden de baan op kwam. Een crash van Felix Rosenqvist was hier de oorzaak van. Voor Valtteri Bottas was na een crash de race op dat moment al voorbij. Bij de start waren er ook al een aantal uitvallers, want de als derde gestarte Roberto Merhi kwam slecht weg. Hij werd geraakt door Richie Stanaway, terwijl ook Laurens Vanthoor betrokken was bij de crash.

Na de herstart van de race belandden Wittmann, Juncadella, Nasr en Yuhi Sekiguchi op het rechte stuk Lisboa in een slipstreamduel waarbij Juncadella het gevecht won. De Spanjaard bouwde in het vervolg van de race een kleine voorsprong op, waarna Nasr het gast nog wel dichtreed, maar niet meer kon gaan voor de zege. Wittmann was in de wedstrijd even teruggevallen naar de vijfde plaats, maar klom uiteindelijk toch nog op naar de derde stek.

Uitslag

Pos. Rijder Team Tijd
1 Daniel Juncadella Prema 42:17.099
2 Felipe Nasr Carlin +0.359
3 Marco Wittmann Signature +0.662
4 Yuhi Sekiguchi Mucke +1.378
5 Hannes van Asseldonk Hitech +2.128
6 William Buller Fortec +3.301
7 Lucas Foresti Fortec +3.860
8 Jazeman Jaafar Carlin +4.062
9 Richard Bradley Tom's +4.595
10 Adderly Fong Sino Vision +4.819
11 Pietro Fantin Hitech +5.551
12 Kimiya Sato Motopark +6.534
13 Carlos Huertas Carlin +8.336
14 Kevin Magnussen Carlin +2 Ronden
15 Hideki Yamauchi Toda +2 Ronden
16 Hywel Lloyd Sino Vision +2 Ronden
17 Carlos Sainz Jr. Signature +2 Ronden
18 Alexander Sims Tom's +2 Ronden
19 Marko Asmer Double R +2 Ronden
DNF Antonio Felix da Costa Hitech +3 Ronden
DNF Carlos Munoz Signature +6 Ronden
DNF Felix Rosenqvist Mucke +9 Ronden
DNF Valtteri Bottas Double R +11 Ronden
DNF Mitchell Evans Double R +11 Ronden
DNF Roberto Merhi Prema +14 Ronden
DNF Laurens Vanthoor Signature +15 Ronden
DNF Daniel Abt Signature +15 Ronden
DNF Richie Stanaway Van Amerfoort +15 Ronden
DNF Hironobu Yasuda Three Bond +15 Ronden
DNF Jimmy Eriksson Motopark +15 Ronden

'De Vrij tot winterstop uitgeschakeld'

Volgens de eerste diagnose heeft Feyenoord-verdediger Stefan de Vrij vanmiddag in de competitiewedstrijd tegen Vitesse na een charge van Stanley Aborah een ingescheurde enkelband opgelopen. Dit liet Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam van Voetbal International weten.

Morgen zal nader onderzoek meer uitsluitsel geven over de kwetsuur van de verdediger. Mocht zijn enkelband inderdaad ingescheurd zijn, dan zal hij waarschijnlijk tot de winterstop uit de roulatie zijn.

[Upd] Davids: "Racisme binnen RvC Ajax"

Edgar Davids zegt in de raad van commissarissen van Ajax racistisch te zijn bejegend. Dat beweerde hij vandaag voor de camera van de NOS. De oud-voetballer ging verder niet op zijn beschuldiging in. Hij stelde wel dat hij het oneerlijk vond dat Cruijff hem achterbaks noemde. "Mensen die me kennen weten dat ik recht door zee ben."

Davids werd door Cruijff ervan beschuldigd de spion van de raad van commissarissen op De Toekomst te zijn. De oud-Ajacied werd om die reden door hoofd jeugdopleidingen Wim Jonk van het trainingscomplex verbannen. Davids zei echter niet geklikt te hebben.

Davids ontkende ook Louis van Gaal te hebben benaderd om algemeen directeur te worden. Wel gaf hij aan regelmatig contract te hebben met zijn voormalige trainer. "Ik ben met de trainerscursus bezig, dus ik praat met hem over systemen en tactiek. Steven ten Have heeft hem officieel benaderd."

Ten Have gelooft na de ledenraadsvergadering nog steeds dat er bij de Amsterdamse club een toekomst is voor zowel Cruijff als Van Gaal. "Ons standpunt dat er helemaal niet gekozen hoeft te worden tussen Van Gaal en Cruijff, kreeg veel steun in de vergadering."

De voorzitter van de RvC ziet voor Cruijff dan wel een rol als toezichthouder. "Laten we kijken hoe we Cruijff en Van Gaal naar elkaar toe kunnen krijgen in het belang van Ajax."

Update 21:28
Ajax-jeugdtrainer Bryan Roy heeft met verbazing gereageerd op de uitspraak van Davids. Deze suggereert volgens Het Parool dat Johan Cruijff, lid van de raad van commissarissen, zich schuldig aan racisme heeft gemaakt. "Ik zit al jaren héél dicht bij de familie Cruijff en dat zegt eigenlijk genoeg", aldus Roy, die net als Davids van Surinaamse afkomst is. De voormalige topspeler denkt dat Davids een 'ultieme troef' in de Ajax-machtsstrijd probeert te spelen, maar wijst die resoluut van de hand: 'Ik ben nog zwarter dan Edgar!'

Guidetti: "Met 25 penalty's ben ik ook blij"

Feyenoord-spits John Guidetti maakte zondag tegen Vitesse zijn eerste twee velddoelpunten voor de Rotterdammers. De Zweeds jeugdinternational maakt het niet uit hoe de bal tegen het net gaat.

"Of het nou een penalty is of niet, een doelpunt is een doelpunt. Als ik 25 strafschoppen binnen zou schieten, dan ben ik aan het einde van de rit óók blij", zei Guidetti tegen de NOS. "Als de bal maar tegen het net gaat." De aanvaller voerde zijn seizoenstotaal voorlopig op naar zes treffers.

Met zijn twee doelpunten had Guidetti een groot aandeel in de 0-4 overwinning van Feyenoord op Vitesse. De Zweed bediende bovendien ook Sekou Cissé bij de vierde Rotterdamse treffer. Jordy Clasie was de andere doelpuntenmaker. Feyenoord klimt dankzij de winst naar de vijfde plaats.

'Tioté voor 22 miljoen euro naar Chelsea'

Volgens de Sunday Mirror neemt Chelsea komende winter Cheick Tioté over van Newcastle United. De club van eigenaar Roman Abramovich zou 22 miljoen euro neerleggen voor de Ivoriaan.

Newcastle-baas Alan Pardew is niet van plan om Tioté, die in Nederland voor Roda JC en FC Twente speelde, goedkoop te laten gaan: "Als iemand spelers van ons over wil nemen, gaat ze dat heel veel geld kosten." Tioté maakt dit seizoen een sterke indruk bij Newcastle, waar Tim Krul het doel verdedigt. Newcastle United staat na dit weekend op een knappe derde plek, negen punten achter koploper Manchester City.

Echtpaar doodgereden op zebrapad in Middelburg

Een echtpaar is zondagmiddag in Middelburg om het leven gekomen bij een verkeersongeluk. Het tweetal stak rond 14.15 uur over op de Looierssingel en werd op het zebrapad geschept door een 64-jarige automobilist. Het bejaarde echtpaar werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis, waar de man en de vrouw overleden.

De automobilist is aangehouden. Hij verklaarde dat hij de twee niet had gezien. Mogelijk is de laagstaande zon daar een oorzaak van, meldt de politie.

Brand in India kost eunuchen het leven

 Een brand op een religieuze bijeenkomst in New Delhi heeft aan zeker dertien eunuchen het leven gekost. Dat heeft de Indiase politie zondag gezegd. Meer dan dertig mensen raakten gewond.

Zo'n vijfduizend eunuchen uit het hele land waren afgekomen op de religieuze bijeenkomst, die eens in de vijf jaar plaatsvindt. De brand, waarschijnlijk het gevolg van kortsluiting, legde een honderd meter lange tent in de as.

In India wonen zo'n zevenhonderdduizend eunuchen - gecastreerde mannen die vooral in het verleden als hovelingen werkten. Zij houden zich in leven door te bedelen, te dansen op bruiloften of het zegenen van pasgeboren baby's. Niet zelden zijn zij het slachtoffer van discriminatie.

[Bundesliga] Blessure Braafheid, rentree Bruma

Jeffrey Bruma heeft vandaag zijn rentree gemaakt bij Hamburger SV. de verdediger kampte de laatste drie weken met liesklachten, maar was vandaag fit genoeg om te starten tegen 1899 Hoffenheim. HSV won met 0-2 en verliet daardoor de onderste regionen van de Bundesliga.

Paolo Guerrero en Marcell Jansen zorgden voor de doelpunten van HSV. Bij Hoffenheim speelden Ryan Babel en Edson Braafheid mee. Braafheid viel echter na een duel met HSV-rechtsback Dennis Diekmeier uit meteen blessure aan de knie. Over de aard van de blessure is op dit moment nog niets te zeggen.

Duizenden Marokkanen betogen tegen verkiezing

In Marokko zijn zondag in verscheidene steden duizenden mensen de straat opgegaan. Ze riepen op tot een boycot van de parlementsverkiezingen van komende vrijdag omdat zij denken dat die niet eerlijk zullen verlopen.

In Tanger protesteerden circa 10.000 mensen. In Casablanca waren het er 6000, terwijl in de hoofdstad Rabat ongeveer 3000 demonstranten de straat opgingen.

Net als in andere landen van de Arabische wereld kwam er ook in Marokko dit voorjaar een protestbeweging op gang die meer democratie eiste. Koning Mohammed besloot daarop de grondwet te hervormen. De nieuwe constitutie werd tijdens een referendum door een ruime meerderheid goedgekeurd.

Man zwaargewond gevonden, politie zoekt getuigen

De politie tast in het duister over een man die zondagochtend zwaargewond werd aangetroffen in Den Haag. Agenten vonden de man rond 09.30 uur op de kruising van de Waldorpstraat en de Calandkade. Hij had ernstige verwondingen en was niet aanspreekbaar. Onduidelijk is wat er is gebeurd.

De politie weet niet wie de man is en heeft ook geen idee hoe hij op het kruispunt terecht is gekomen. Mogelijk is hij aangereden of slachtoffer van mishandeling. De man is op de intensive care van het ziekenhuis opgenomen. Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie.

Hofs: "Ik had rood moeten krijgen"

Nicky Hofs is van mening dat hij vanmiddag, tijdens de wedstrijd tussen Vitesse en Feyenoord (0-4), niet meer op het veld hoorde te staan. Na een half uur spelen maakte de voormalig Feyenoorder een slaande beweging richting directe tegenstander Jerson Cabral.

Na dit voorval, waarbij tussen beide spelers een klein opstootje ontstond, toonde arbiter Bas Nijhuis zowel Hofs als Cabral de gele kaart. Hierdoor is het voor de aanklager van de Nederlandse voetbalbond (KNVB) niet meer mogelijk om de middenvelder van Vitesse te vervolgen.

"Dat was een redelijk domme actie van mij", was de duidelijke taal van Hofs na afloop. "Ik had gewoon rood moeten krijgen."

Clasie blijft kritisch na zege Feyenoord

Feyenoord kent tot dusver een wisselvallig seizoen. In de ene week speelt de ploeg de sterren van de hemel, waarna men een week later tegen een grote nederlaag aanloopt. Vandaag kenden de Rotterdammers een goede dag en wonnen met 4-0 van Vitesse.

Jordy Clasie, die vanmiddag goed was voor één doelpunt, heeft echter geen flauw idee waar de wisselvalligheid van Feyenoord vandaan komt. "Dat is moeilijk te verklaren", liet hij aan de NOS weten. "Het is een compliment voor het team, maar het kan niet zo zijn dat je de ene week wel presteert en de andere week niet. We moeten deze lijn doortrekken en niet meer tegen dat soort nederlagen aanlopen."

"We hebben zeer geconcentreerd gespeeld, vanaf minuut één hadden we de wedstrijd in handen en die hebben we niet meer weggegeven. Maar ik denk dat we nog beter kunnen. In de tweede helft waren we slordig. Als we hier echt scherp waren geweest, was het 0-6 geworden."

Trots op Nederland door zonder Verdonk

Trots op Nederland gaat door. Dat maakt de partij zondag bekend. Een dag eerder nam Rita Verdonk tijdens een ledenvergadering afscheid van de partij die zij in 2007 oprichtte.

De leden van de partij besloten unaniem dat Trots op Nederland doorgaat. Er is een tijdelijk bestuur benoemd die de opdracht krijgt 'toekomstscenario's te onderzoeken om de partij te reorganiseren en zelfs verder uit bouwen'.

In 39 gemeenten werden vorig jaar samen zestig raadsleden van Trots op Nederland verkozen. Elf van hen zijn inmiddels opgestapt. In Den Helder en in Alkmaar zit een wethouder namens de partij.

Lammers: "Mijn spelers hadden weinig last van de mist"

Vanavond werd het duel tussen Excelsior en AZ in de rust gestaakt, vanwege de dichte mist. Volgens trainer John Lammers, trainer van de Rotterdammers, reageerden de spelers verrast op het besluit van arbiter Kevin Blom.

"Ze zagen het niet aankomen en hadden er minder begrip voor dan ik. Ze hadden er weinig last van", liet Lammers, die zich wél in het besluit van Blom kon vinden, in een reactie weten. "Ik zei in de kleedkamer tegen mijn spelers: volgens mij gaat het wel aardig, maar ik kon niet alles zien."

Lammers blikte ook nog even kort terug op het duel tegen NAC Breda van vorig jaar. Destijds werd de wedstrijd om dezelfde reden gestaakt. "Maar dat was nog een graadje erger. Toen kon je de doelen niet eens zien. Nu had ik alleen moeite om de klok te bekijken, maar verder ging het wel."

[Serie A] Juventus koploper na zege op Palermo

Juventus heeft zondag de koppositie in de Serie A veroverd. De formatie uit Turijn was met 3-0 te sterk voor Palermo. Simone Pepe opende na twintig minuten de score voor Juventus, waar Eljero Elia op de bank bleef. Na rust liep de thuisploeg verder uit via Alessandro Matri en Claudio Marchisio.

Juventus profiteerde bovendien van het puntverlies van Udinese, dat met 2-0 onderuit ging bij Parma. Jonathan Biabiany en Sebastian Giovinco namen daar de doelpunten voor hun rekening. Juventus gaat nu met 22 punten aan de leiding, evenveel als Lazio Roma. AC Milan en Udinese volgen op een punt afstand.

Genoa won door een laat doelpunt van Miguel Veloso met 1-0 van laagvlieger Novara. Luca Antonelli kreeg vlak voor rust rood bij Genoa, maar tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers eveneens met tien man te staan. Riccardo Meggiorini werd van het veld gestuurd.


Juventus koploper na zege op Palermo (Foto: Novum)

Grol en Bosch pakken goud in Amsterdam

Henk Grol heeft vanavond de gouden medaille gepakt in de Grand Prix Amsterdam 2011. Onze landgenoot, die als favoriet aan het toernooi begon, won in de klasse tot 100 kilogram in de finale van de Kazachstaan Maxim Raksov. Ook Edith Bosch wist goud te pakken. Zij won in de klasse tot 70 kilogram in de eindstrijd van haar Oekraïense rivale Natalija Smal.

Grol had twee minuten en twintig seconden nodig om met een ippon de partij te beslissen tegen Raksov. In de halve eindstrijd wist Grol met wat meer moeite te winnen van de Israëliër Or Sasson. Beide judoka's completeerden hiermee het succes van de Nederlandse judobond in dit belangrijketoernooi in het voor-olympisch jaar. Gisteren wisten Dex Elmont en Anicka van Emden ook al goud te pakken in hun categorie.


Henk Grol wint de Grand Prix in Amsterdam (Foto: Pro Shots)

Pauwels wint SP-veldrit in Gavere

Kevin Pauwels heeft in Gavere zijn eerste Super-Prestige veldrit in zijn carriére gewonnen.  De Belg, die gisteren ook al de GvA-cross in Hasselt won, kwam alleen over de finish.

Door het droge parcours bleef er lang een grote groep bij elkaar en slaagde lang niemand erin weg te rijden. Toen Pauwels echter zijn demarrage plaatste kon niemand hem volgen. In anderhalve ronde pakte hij een halve minuut voorsprong en kwam op indrukwekkende wijze solo over de streep.

"Ik heb me nog nooit zo goed gevoeld", sprak Pauwels na afloop tevreden. "Ik vind het plezant dat Nys zegt dat hij zoiets nog nooit heeft meegemaakt, maar Nys zelf reed een paar jaar geleden op net dezelfde manier weg. Ik had voor de cross al in mijn hoofd waar en wanneer ik zou wegrijden. Het is plezant dat dat ook is uitgekomen. Je kunt nu wel zeggen dat ik erbovenuit steek. Het is al een fantastisch seizoen en ik doe mee voor alle klassementen. Ik hoop dat het zo kan blijven doorgaan."

Taylor bereikt finale Grand Slam

Phil Taylor heeft vanavond de finale van de Grand Slam of Darts bereikt. De vijftienvoudig wereldkampioen won van PDC-wereldkampioen Adrian Lewis. In een schitterende partij won The Power met 16-9. Beide darters noteerden een gemiddelde van ver boven de 100 per beurt. In de finale treft Taylor later vanavond Gary Anderson.

Taylor nam met de overwinning wraak op Lewis, die vorig jaar tijdens de World Grand Prix en tweemaal tijdens de Premier League wist te winnen van zijn leermeester. In Wolverhampton had Lewis wat minder te vertellen. Taylor liep rap uit naar een voorsprong van 3-0. Tot en met 9-6 liep het gelijk op, totdat Taylor zijn opponent weer wist te breaken.

Taylor denderde door naar 12-6, tot Lewis weer een leg wist te pakken. Taylor liet zich niet van de wijs brengen en met onder meer finishes van 108, 80 en 111 liep hij opnieuw uit op Lewis. Jackpot wist door middel van een 145-finish en 74-finish nog wel iets terug te doen, maar Taylor maakte het in de 25e leg definitief af; 19-6. Anderson wist in zijn halve finale af te rekenen met Mark Walsh. Anderson won met 16-11 en zal daardoor later vanavond in de eindstrijd aantreden tegen Taylor.

Uitslagen Eredivisie speelronde 12

Dit weekend stond in de Eredivisie de dertiende speelronde op het programma. Koploper AZ nam het op tegen hekkensluiter Excelsior, maar dit duel werd na de eerste helft wegens de dichte mist gestaakt.

Ajax heeft na een lastige week, waar alles niet om het voetbal draaide, geen goed resultaat kunnen boeken in de eigen ArenA. De Amsterdammers speelden met 2-2 gelijk tegen NAC Breda, terwijl er tachtig minuten lang geen vuiltje aan de lucht leek te zijn voor de regerend landskampioen.

Ajax speelde niet overtuigend, maar was wel beter dan de uitploeg. Het leidde voor rust tot de 1-0 van Sulejmani, terwijl de ingevallen Boerrigter zes minuten voor tijd de 2-0 op het bord zette. Het leek de beslissing te zijn, maar een blunder van Vermeer leidde de terugkeer van NAC in. Kolk wist te profiteren van de fout van de doelman, terwijl oud-Ajacied Schilder de eindstand op het bord zette.

FC Twente heeft in de derby bij Heracles Almelo twee dure punten laten liggen. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Heracles begon beter dan de club uit Enschede, maar zag kansen van Everton niet in het doel belandden.

Na rust waren weer de eerste voor Heracles, maar kwam Twente op een voorsprong door een kopbal van de jarige Wisgerhof. Daarna leek de wedstrijd in de zak te zijn voor Twente, maar dat was buiten Duarte gerekend. In blessuretijd scoorde de uitblinker de gelijkmaker.



Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
De Graafschap PSV 1-3
Heracles Almelo FC Twente 1-1
Ajax NAC Breda 2-2
N.E.C. Nijmegen Roda JC Kerkrade 1-2
sc Heerenveen RKC Waalwijk 1-1
Vitesse Feyenoord 0-4
ADO Den Haag FC Utrecht 2-2
FC Groningen VVV-Venlo 2-1
Excelsior AZ 0-0 gestaakt


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 AZ 12 10 1 1 31 28-8
2 PSV 13 8 4 1 28 36-15
3 FC Twente 13 7 5 1 26 33-13
4 Ajax 13 5 6 2 21 34-22
5 Feyenoord 13 6 3 4 21 25-17
6 sc Heerenveen 13 5 6 2 21 26-20
7 FC Groningen 13 6 3 4 21 24-19
8 Vitesse 13 6 3 4 21 18-16
9 Heracles Almelo 13 4 5 4 17 19-19
10 NAC Breda 13 5 2 6 17 20-21
11 FC Utrecht 13 4 4 5 16 24-24
12 RKC Waalwijk 13 4 3 6 15 13-20
13 Roda JC Kerkrade 13 5 0 8 15 17-34
14 ADO Den Haag 13 4 2 7 14 16-26
15 N.E.C. Nijmegen 13 4 1 8 13 12-19
16 De Graafschap 13 2 3 8 9 12-29
17 VVV-Venlo 13 1 4 8 7 13-31
18 Excelsior 12 1 3 8 6 7-24


Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Kibboets Israël neemt grond Westoever in beslag

Een kibboets in Israël heeft een stuk Palestijns grondgebied op de Westelijke Jordaanoever in beslag genomen. Dat heeft de Israëlische wetenschapper en activist Dror Etkes zaterdag gezegd.

De landbouwgemeenschap Kibboets Meirav heeft volgens Etkes de hand gelegd op 148 hectare grondgebied van het nabijgelegen Palestijnse dorp Bardaleh. De kibboets ligt zelf wel op Israëlische grond.

De Israëlische autoriteiten nemen al tientallen jaren Palestijnse grond in beslag voor joodse kolonisten die zich op de Westoever hebben gevestigd, aldus Etkes, maar dit is de eerste keer dat Israël land toekent aan een gemeenschap binnen zijn grenzen.

De grillige barrière - afwisselend hoge betonnen muren en hekken - die Israël heeft opgeworpen om Palestijnse strijders buiten te houden kronkelt hier en daar over de Westoever. Zo kon het gebeuren dat een deel van de landbouwgrond van Bardaleh, ook akkers van Palestijnse boeren uit het dorp, aan de Israëlische kant van de barrière kwam te liggen.

De kibboets bewerkt dit land nu enkele jaren, maar pas sinds kort erkent Israël naar buiten toe ook dat het deze grond als het zijne beschouwt.

Veel Palestijnen vrezen dat andere delen van de Westoever hetzelfde lot ten deel zal vallen. Etkes lijkt die vrees te delen. "Uiteindelijk is het niet ondenkbaar dat andere Israëlische gemeenschappen aan de Israëlische kant van de Groene Lijn land afpakken van Palestijnen op de Westoever", zei hij. "Het lijkt vrijwel onvermijdelijk."

De woordvoerder van het Israëlische leger, Guy Inbar, bevestigde dat het land nu bij de kibboets hoort, maar zei erbij dat hiermee geen precedent is geschapen.

[Premier League] Liverpool wint op Stamford Bridge

Chelsea heeft opnieuw een topper op eigen veld verloren. Na het 3-5 verlies tegen Arsenal verloren The Blues vandaag met 1-2 van Liverpool. Door de nederlaag lijken de titelkansen voor Chelsea wel erg ver weg. De achterstand op koploper Manchester City bedraagt nu maar liefst twaalf punten. Liverpool kwam in punten gelijk met Chelsea.

Zonder voormalig Liverpool-spelers Fernando Torres en Raul Meireles, maar met Didier Drogba in de basis ging Chelsea van start. Florent Malouda en Juan Mata zorgden voor het eerste gevaar namens de ploeg uit Londen, maar Liverpool bleef in de beginfase overeind. John Obi Mikel, die in de Premier League nog nooit wist te scoren voor Chelsea, zag een schot maar net over de lat gaan. Even dacht het Chelsea-publiek dat Didier Drogba scoorde, maar zijn vrije trap belandde op de paal.

Het was echter Liverpool dat voor rust tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Na een slechte uittrap van Petr Cech kwam de bal bij Mikel, die flink werd opgejaagd door Charlie Adam. Via Craig Bellamy en Luis Suárez kwam de bal bij Maxi Rodríguez. De Argentijn wist te scoren, wat alweer zijn achtste treffer betekende in de laatste vijf wedstrijden die hij vanaf de eerste minuut meemaakte.

Na rust bracht Chelsea-trainer André Villas-Boas spits Daniel Sturridge in om meer druk te zetten op de defensie van Liverpool. De keuze pakte goed uit, want het was Sturridge die The Blues tien minuten na de pauze op gelijke hoogte bracht. De spits wist een voorzet van Malouda eenvoudig binnen te lopen. David Luiz was vervolgens dichtbij de 2-1, maar de Portugese verdediger van The Blues stuitte met zijn kopbal op Liverpool-doelman Reina. Kort voor tijd kwam ook Torres nog in het veld, maar ook hij kon niet voor de 2-1 zorgen.

In de slotminuten was het Liverpool dat met de overwinning aan de haal ging. Nadat Dirk Kuijt een grote kans onbenut liet, wistverdediger Glenn Johnson de bevrijdende 1-2 te scoren. Hij werd volledig vrijgelaten aan de rechterkant en speelde vervolgens Ashley Cole en Malouda uit, om vervolgens ook keeper Cech kansloos te laten.

Leger Egypte zet aanval in op betogers

Het Egyptische leger en de politie hebben zondag gezamenlijk de aanval geopend op demonstranten op het Tahrir-plein in Caïro. Honderden soldaten en agenten werden ingezet om de duizenden betogers te verjagen. Het geweld kostte aan drie personen het leven, zeiden artsen.

Volgens een verslaggever van Associated Press zijn de veiligheidstroepen erin geslaagd het grootste gedeelte van het plein met behulp van traangas en rubberkogels schoon te vegen. Het tentenkamp van de betogers werd in brand gestoken. Kort na zonsondergang togen honderden demonstranten echter alweer naar het plein.

De demonstranten sloegen zaterdag hun kamp op op het Tahrir-plein en eisen dat de regerende Opperste Militaire Raad een datum aankondigt waarop de macht wordt overgedragen aan een burgerregering.


Leger Egypte zet aanval in op betogers (Foto: Novum)

Winnaar OV-stakings-prijsvraag bekend

Zondag is de winnaar bekend gemaakt van de wedstrijd voor alternatieven voor de stakingen in het openbaar vervoer in de grote steden. De wedstrijd werd eerder dit jaar uitgeschreven door Stopdestaking.nl en de Maatschappij Voor Beter OV. Daarbij loofde Stopdestaking.nl een prijs van 100 euro uit voor de beste inzender.

Tim Kroes werd door de jury verkozen tot beste inzender, hij zond meerdere ideeën voor publieksvriendelijke acties in. Zo stelt hij voor om voor één dag de lijnnummers te veranderen of mensen overal in en uit te laten stappen. Dat zou kunnen onder het motto: 'We weten het zelf ook allemaal niet meer', aldus winnaar Kroes. Een ander idee van zijn hand is om een dag te rijden volgens de routes die na de bezuinigingen voorzien zijn.

"Zijn ideeën zijn gemakkelijk uit te voeren, terwijl de reiziger gewoon de bus, tram en metro kan blijven nemen" zegt jurylid Hildebrand van Kuyeren in een toelichting. De jury bestond verder uit Rikus Spithorst van Voor Beter OV, en GVB-exploitatiedirecteur Adrie Bolier.

KNMI: mist breidt zich uit

Het KNMI waarschuwt zondagmiddag voor dichte tot zeer dichte mist die zich bovendien in de loop van de avond uitbreidt over vrijwel het hele land. Ook maandag overdag is de mist op veel plaatsen hardnekkig.

Het verkeer op de Nederlandse wegen had zondagmiddag veel last van de dichte mist die door het hele land hing. Rond half 6 's middags stond er meer dan 90 kilometer files op de wegen, een ,,zeer extreme lengte voor een zondagmiddag’’, aldus de verkeersdienst van de ANWB.

Normaal staan er op zondagmiddag 3 of 4 files op de Nederlandse snelwegen. De grootste problemen deden zich voor op de A1 bij Muiden, de A12 richting Utrecht en Den Haag en de A73 van Maasbracht naar Nijmegen.

De drukte kwam onder meer doordat Rijkswaterstaat vanwege de mist zondag veel spitsstroken had gesloten. Bovendien reden automobilisten op veel stukken weg veel langzamer dan normaal om te kunnen anticiperen op het slechte zicht.

Volgens de ANWB gebeurden er weinig ongelukken op de weg. Het advies voor automobilisten om langzaam te rijden, blijft ook zondagavond en maandag van kracht. Bovendien gaat de temperatuur zondagavond omlaag, zodat het op lokale wegen ook glad wordt.

In december nieuwe OV-staking

In december volgt opnieuw een staking van het openbaar vervoer in de steden Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Dit kondigde Eric Vermeulen van de vakbond Abvakabo FNV zondag aan op de stakingsmanifestatie van de openbaar vervoerbedrijven GVB en RET op het plein voor het Centraal Station in Amsterdam.

Het is nog niet bekend of de staking net als zondag opnieuw 24 uur gaat duren of meerdere dagen in beslag zal nemen. Maandag voeren de vakbonden overleg. Het wordt volgende maand de zesde keer dit jaar dat het vervoer per trams, stadsbussen en metro's in de grote steden plat komt te liggen.

In december nieuwe staking openbaar vervoer
In december nieuwe staking openbaar vervoer (Foto: ANP)

Wilders steggelt met CDA over ontwikkelingshulp

De irritatie tussen PVV-leider Geert Wilders en het CDA over ontwikkelingshulp houdt aan. Wilders deelde zondag in een tweet een venijnige plaagstoot uit aan het CDA, nadat staatssecretaris van Economische Zaken Henk Bleker (CDA) zaterdag het voorstel van Wilders om vier miljard euro extra te bezuinigen op ontwikkelingshulp onbespreekbaar noemde. De oppositie gooit smalend nog meer olie op het vuur.

Wilders liet dinsdag weten dat wat hem betreft vier miljard euro op ontwikkelingshulp gekort moet worden. Als de regeringspartijen VVD en CDA daar niet mee instemmen, wordt het 'heel erg moeilijk' om het eens te worden over eventuele extra bezuinigingen, zei hij. CDA-fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma antwoordde dezelfde dag dat extra bezuinigingen niet aan de orde zijn.

Bleker maakte zaterdag duidelijk dat wat het CDA betreft bezuinigingen op ontwikkelingshulp onbespreekbaar zijn. ''Als ergens een streep getrokken wordt, we zijn nu nog niet zover, maar dan zou het wel eens op zo'n punt kunnen zijn'', zei Bleker in Tros Kamerbreed.

"Laat Bleker 'zijn streep maar trekken', dan blijven er van de tien zetels nog een stuk of vier over. Voor iedere miljard ontwikkelingshulp eentje", twitterde Wilders zondag. Hiermee verwees hij naar de laatste peiling van Maurice de Hond, waarin het CDA op tien zetels staat.

De oppositie was er als de kippen bij het vuurtje op te stoken tussen het kabinet en de gedoogpartner. "Economie holt achteruit. En coalitiepartners zijn vooral met onderlinge strijd bezig. Waar is Rutte?", schreef PvdA-Job Cohen op Twitter. D66-aanvoerder Alexander Pechtold schreef: "Kabinet en Grote Gedoger zijn zelfs op zondag aan het kibbelen ... Gelukkig doet SGP vandaag niet mee!"

Lama's herenigd in Grote Improvisatieshow

De Lama's worden herenigd tijdens De Grote Improvisatieshow. Ruben van der Meer, Ruben Nicolai en Tijl Beckand gaan voor drie voorstellingen samen het podium op. De grappenmakers worden bijgestaan door Horace Cohen, Danny Gordijn en Wilko Terwijn.

"Na het stoppen van de Lama's zijn we allemaal verschillende kanten opgegaan, maar het is heerlijk om weer samen op het podium te staan en te improviseren", vertelt Tijl Beckand. De opbrengst van de laatste voorstelling gaat naar Stichting Imani, die weeskinderen in Kenia ondersteunt. "Het is fantastisch dat we de mensen in Kenia die keihard werken voor het welzijn van weeskindjes op deze manier kunnen ondersteunen."

De Grote Improvisatieshow trekt sinds 21 april langs de Nederlandse theaters met verschillende komieken. De voorstellingen met Van der Meer, Nicolai en Beckand zijn op 25 november, 19 december en 20 december te zien.

Ajax: onderweg naar...?

Cruijff, of Van Gaal? Jonk en Bergkamp, of minder voetbalervaring op De Toekomst? Cruijff, of de rest van de Raad van Commissarissen? De hele week ging het in de voetbalwereld over weinig anders, en vandaag werd erover vergaderd door de ledenraad van Ajax. Er zal gekozen moeten worden, want Jonk heeft duidelijk aangegeven wat er gebeurt als Van Gaal daadwerkelijk wordt aangesteld bij Ajax. Vandaag werd er echter nog niet gekozen, waardoor de soap maar voort blijft duren.

'Frank Sinatra speelde in pornofilm'

Frank Sinatra heeft op jonge leeftijd in een pornofilm gespeeld. Dat beweert Darwin Porter, die de biografie Frank Sinatra: The Boudoir Singer schreef. Sinatra zou de rol hebben aangenomen omdat hij geen geld had.

Volgens Porter had de zanger in 1934, op 19-jarige leeftijd, een rolletje in The Masked Bandit. De biograaf hoorde dat van de Britse acteur Peter Lawford, lid van de Rat Pack, een vriendengroep waarvan Sinatra deel uitmaakte. Lawford zegt dat Sammy Davis Jr, een ander lid van de Rat Pack, pornofilms verzamelde en een exemplaar in zijn bezit had van The Masked Bandit. Later vernietigde hij de film.

"Een hoop sterren maken een uitstapje naar de pornoindustrie als ze het moeilijk hebben", zegt Porter tegen de Britse krant Daily Mail. "Er zijn er een hoop die zo'n zwarte periode hebben meegemaakt."

Sinatra, die in 1998 overleed, hoorde later dat The Masked Bandit mogelijk zou worden gebruikt in een documentaire over sterren met een pornoverleden. Volgens Porter schakelde hij vervolgens zijn 'vrienden bij de mafia' in. "Daarna is de tape nergens meer opgedoken."

[WTF] Federer klopt Tsonga ook in Londen

Roger Federer is de ATP World Tour Finals begonnen met een zege. In de Londense O2 Arena was de Zwitser zijn Franse opponent Jo-Wilfried Tsonga met 6-2, 2-6 en 6-4 de baas. Het is de tweede keer op rij dat Federer van Tsonga wint. Precies een week geleden won de voormalig nummer één van de wereld de masterstitel in Parijs door de Fransman te kloppen.

In de eerste set was Federer oppermachtig. Hij kreeg de enige twee breakpunten van de set en benutte ze allebei. Het tweede bedrijf kende echter een volledig tegengesteld verloop. Nu was het Tsonga die nauwelijks fouten maakte en twee keer brak.

In de derde set kreeg Federer op 3-2 een eerste breakpunt, maar dat werkte Tsonga nog weg. Op 5-4 voor de Zwitser keek Tsonga echter tegen een 0-40 achterstand aan. De Fransman sloeg nog een matchpunt weg, maar bij zijn tweede kans was Federer niet te stoppen.

Federer haalde dit weekeinde ook twee ATP World Tour Awards op. De Zwitser werd verkozen tot meest sportieve speler en de favoriete speler van de fans. Die laatste titel werd in het dubbelspel vergeven aan Bob en Mike Bryan. De Amerikaanse broers werden, net als Novak Djokovic, ook geëerd voor het halen van de eerste positie op de wereldranglijst aan het einde van het jaar.

Juan Martin del Potro volgde Robin Haase op als winnaar van de prijs voor comeback van het jaar. De Argentijn die door een polsblessure in februari nog 485e stond, beëindigde het jaar als elfde. Hij won titels in Estoril en Delray Beach.

Milos Raonic uit Canada werd de beste nieuwkomer, terwijl de Amerikaan Alex Bogomolov de meest verbeterde speler is. Rafael Nadal kreeg de Arthus Ashe Humanitarian of the Year-prijs voor zijn liefdadigheidswerk.


Federer klopt Tsonga ook in Londen (Foto: Novum)

Excelsior - AZ gestaakt

Arbiter Kevin Blom heeft het duel tussen Excelsior en AZ, dat om 16:30 uur was begonnen, gestaakt. Dat heeft AZ via Twitter bekendgemaakt. De mist zorgde ervoor dat het niet verantwoord was om door te spelen.

De Nederlandse voetbalbond (KNVB) zal in de komende dagen bepalen wanneer het restant van dit duel wordt afgemaakt. Gertjan Verbeek, trainer van AZ, was het volledig eens met de beslissing van Blom: "Verstandige beslissing voor alle partijen. Ik heb bijvoorbeeld Poulsen en Holman een helft lang niet gezien."

In de eerste helft werd overigens nog niet gescoord.

Zoektocht naar duiker gestaakt

De zoektocht naar een vermiste duiker in De Nieuwe Meer in Amsterdam is zondagmiddag gestaakt. Een duiker uit Amstelveen kwam zondagochtend na een duik die hij samen met enkele vrienden maakte niet meer boven. De politie gaat ervan uit dat de man is overleden.

Nadat de duiker plotseling was verdwenen werd rond 11.30 uur alarm geslagen. De brandweer zette een zoekactie op touw, waarbij door duikers en vanuit boten het meer werd afgespeurd. Ook aanwezige vissers in bootjes hielpen mee. De actie leverde niets op.

Maandag wordt, onder meer met sonarapparatuur, verder gezocht naar het lichaam van de man, meldt een woordvoerder van de politie.

Uitslag FC Groningen - VVV Venlo

Om 14.30 uur begon in de Euroborg de wedstrijd tussen FC Groningen en VVV-Venlo. Hieronder vind je de uitslag en karakteristieken van dit duel.

FC Groningen

2 - 1

VVV-Venlo

 30' Bacuna(pen)
 51' Texeira
   16' Wildschut  
 
  Gele kaart: Kieftenbeld, Holla (FC Groningen), Meeuwis (VVV-Venlo)
  Rode kaart: Mei (29) (VVV-Venlo)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.622
Arbiter: Braamhaar
 
Opstelling:   Opstelling:
v.Loo
Hiariej
Ivens
v.Dijk
Burnet
Bacuna
Kieftenbeld (Holla/58)
Andersson
Sparv
Tadic
Texeira
  De Vogt
Mei
De Regt
Yoshida
Fleuren
Meeuwis
Linssen (Musa/68)
Molhoek
Cullen (Timisela/38)
Uchebo (Nwofor/84)
Wildschut

Hiddink: "Anzhi mooi project"

Voor Guus Hiddink lonkt een terugkeer naar Rusland. Het steenrijke Anzhi Makhachkala hoopt hem vast te leggen. Hiddink ziet een overgang wel zitten en heeft zich positief uitgelaten over de plannen van de Russische club, waarvoor onder anderen Kameroener Samuel Eto'o en oud-PSV'er Balazs Dzsudzsak uitkomen.

"Ik heb van insiders begrepen dat het een mooi project is dat meer behelst dan voetbal alleen. Het is goed voor de regio, een arm gebied", verklaarde Hiddink zondag tegenover de Engelstalige Russische tv-zender RT.

De coach werd al in verband gebracht met de rijke club. "Ik neem de tijd om na te denken over mijn toekomst", liet hij weten. Ook Ajax hoopte gebruik te maken van zijn diensten. De Amsterdamse club was echter geen optie voor de ervaren oefenmeester.

De Achterhoeker was eerder bondscoach van Zuid-Korea, Australië en Rusland. Daarnaast was hij als clubtrainer onder andere al actief voor PSV, Valencia, Real Madrid en Chelsea. Hij begon zijn trainerscarrière als assistent bij De Graafschap.

Cruijff wil niet door met medecommissarissen

Johan Cruijff weigert nog langer samen te werken met zijn collega's in de raad van commissarissen bij Ajax. Dat is de uitkomst van de ledenraadsvergadering die zondag vanaf 10.30 uur in de Arena werd gehouden. "Ik ga niet op deze manier door", laat de voormalige nummer veertien weten voor de camera van Eredivisie Live.

"Er zijn een heleboel opmerkingen over en weer gemaakt. Hoe er met alle oud-spelers is omgegaan is voor mij onacceptabel. De club moet nu beslissen wat er gebeurt", aldus Cruijff.

Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer moesten aan de ledenraad uitleggen waarom ze zonder medeweten van Cruijff de komst van de beoogde nieuwe algemeen directeur Louis van Gaal hebben geforceerd. Cruijff was als erelid aanwezig bij de vergadering.

De ledenraad van Ajax moet maandag over een week in een stemming bepalen welke kant het op wil. De raad kan eventueel een motie van wantrouwen indienen, die dan op 12 december aan de aandeelhoudersvergadering wordt voorgelegd.

Bestuursleden Uri Coronel, Joop Krant en Cor van Eijden leggen met ingang van maandag hun functie formeel neer. Zij stelden hun functie al op 30 maart ter beschikking, maar bleven op interim-basis aan. Bij de eerstvolgende vergadering van de ledenraad worden nieuwe bestuursleden benoemd.

'Beckhams zoeken huis in Parijs'

David en Victoria Beckham zijn op zoek naar een optrekje in Parijs. Volgens de Britse krant The Sunday Mirror gaat Victoria vanwege Davids carrière de komende weken kijken naar appartementen in het meest exclusieve deel van de stad.

David Beckham, die momenteel bij LA Galaxy voetbalt, tekent volgens bronnen binnenkort een contract bij de Parijse voetbalclub Paris Saint-Germain. "David, Victoria en de kinderen vinden hun leven in Los Angeles fantastisch, maar na vijf jaar rondrennen in Hollywood vinden ze het tijd voor verandering", stelt een ingewijde. "Ze willen op de lange termijn in de Verenigde Staten blijven, maar anderhalf jaar in Parijs klinkt erg aantrekkelijk."

Volgens de bron zal vooral Victoria, die haar eigen kledinglijn heeft, het naar haar zin hebben in de Franse hoofdstad. "Ze heeft daar altijd graag willen wonen en is nu erg betrokken bij de modewereld. Het idee dat ze wordt omringd door zoveel creatievelingen in de modehoofdstad van de wereld spreekt haar enorm aan."

Ook voor de vier kinderen van het stel zou de verhuizing goed zijn. "In Parijs zouden ze een andere taal leren en een ander soort mensen leren kennen. Daardoor kunnen ze hun horizon verbreden."

CS:GO closed beta start 30 november

Goed nieuws voor de Counter-Strike-liefhebbers onder ons: Valve heeft in een tweet bekendgemaakt dat de bèta voor Counter-Strike:Global Offensive per 30 november actief zal zijn voor alle beta-key holders.

In een vervolgtweet stelde Valve dat het voor het ontwikkelteam erg belangrijk was dat er ook huidige CS-spelers betrokken worden in deze bèta, maar wist nog niet te vertellen wanneer dit ook daadwerkelijk zou gebeuren. 

Counter-Strike: Global Offensive staat gepland voor een release in 2012 voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Meer dan 1600 MW3-spelers geband

Een wijs man zei ooit "All is fair in love and war", maar bij Call of Duty-developer Infinity Ward delen ze die tegelwijsheid niet. Meer dan 1600 Modern Warfare 3-spelers hebben dit weekend de man met de banhammer ontmoet vanwege cheaten, glitchen of hacken in de multiplayer.

Volgens een tweet van Robert Bowling zal IW pogingen tot cheaten niet toestaan en hij verzoekt dat spelers meldingen blijven maken van vermeende cheaters totdat er een patch beschikbaar is om de exploits teniet te doen. Jullie zijn gewaarschuwd.

Blizzard investeert veel tijd in consoles voor DIII

Jay Wilson, Game Director van Diablo III, heeft in een interview met Game Informer gezegd dat in het geval van een consoleversie van Diablo III, deze van de grond zal worden opgebouwd. Gebruikers moeten het gevoel hebben 'that it's natively made for a console', aldus Wilson.

"We don't want to port it, we want to build it for console. There's a key difference. Certainly, a lot of things get brought over, but a port is trying to take a PC game and graft it onto a console.

"Our goal, is to make a game that feels like it's natively made made for a console. If we make it, we want it to feel like a Blizzard game and that we built it for that platform from the ground up."

Blizzard is in de tussentijd in gesprek met de grote consoleontwikkelaars, welke volgens Wilson staan te popelen om met Blizzard samen te werken.

"Everyone wants a Blizzard games on consoles happen, and [console makers] are some of the most eager. So, I'm hopeful. It's hard for me to say beyond that."

Het probleem met de consoleversie van Diablo III was het samenstellen van het team, maar na maanden van sollicitaties en job listings is het Blizzard gelukt om een "really great team" in elkaar te zetten.

"The lead designer, Joshua Mosquiera was the leader designer of Company of Heroes and a former creative director at Ubisoft with a lot of console experience. We are starting to fill the team out with new hires and some core members of the Diablo III team. Because we are close to done with the PC version, some groups finish before others, mostly the art group. We're able to ferry over some art talent to the console group."

"We are still in active exploring mode; we haven't officially announced a product. We say that because we like our product announcements to be a big deal. We haven't been as secretive about this one because our biggest barrier is actually getting a console team."

"People don't believe us when we say we're going to make a console game - flat out. I understand why they don't believe us, because we've tried this before. We've also never invested in it to the degree that we are doing now, and we've never had a product we felt was appropriate for it."

Diablo III loop op dit moment in de bètafase en staat gepland voor een release in 2012 voor Windows en OSX.

Dodental overstromingen Thailand loopt verder op

Het dodental als gevolg van de overstromingen in Thailand is opgelopen tot 602. Dat heeft de regering zondag bekendgemaakt.

Het wassende water heeft sinds juli grote delen van het land onder water gezet, waaronder delen van de hoofdstad Bangkok. Op het moment ondervinden nog zeventien van de 77 Thaise provincies hinder van de overstromingen.


Dodental overstromingen Thailand loopt verder op (Foto: Novum)

Blood Lord komt naar League of Legends

League of Legends-ontwikkelaar Riot heeft bekendgemaakt dat er een nieuw summoner model voor de Vladimir the Crimson Reaper zal komen. 'The Blood Lord', zoals de nieuwe skin zal gaan heten, beschikt over een nieuwe voice over, spell effects en animaties, aldus de ontwikkelaar.

Het nieuwe personage zal vanaf 21 november speelbaar zijn. Meer informatie over de nieuwe look kun je vinden in onderstaand filmpje.

World of Warcraft viert verjaardag

World of Warcraft is bijna jarig en dat moet gevierd worden. De game bestaat aanstaande woensdag zeven jaar en wie er vanaf vandaag tot en met 3 december inlogt krijgt een presentje van Blizzard. Spelers krijgen namelijk het zogenaamde 'Celebration Package' voor hun personage.

In het cadeautje zit een tabbard die je een reputatie- en XP-bonus zal geven. Daarnaast krijg je ook wat vuurwerk en zullen personages een 'Feat of Strength' krijgen bij hun achievements voor de game.

Assad: harde optreden gaat door

Syrische president Bashar Assad heeft gezegd door te gaan met het keihard aanpakken van 'militanten' in het land. Assad zei dat in een interview met de Britse Sunday Times.

Volgens Assad slachten de militanten dagelijks burgers af. "Het is aan de regering om deze militanten te bestrijden zodat de rust kan worden hersteld en burgers kunnen worden beschermd", aldus Assad.

De president zei 'pijn te voelen en bedroefd te zijn' over het bloedvergieten. Hij benadrukte echter dat het geweld noodzakelijk is om de militanten die volgens hem verantwoordelijk zijn voor het geweld uit te schakelen.

"Het conflict gaat door, net zoals de druk op Syrië om zich te onderwerpen toeneemt", zei Assad. "Ik kan u echter verzekeren dat Syrië niet zal buigen en dat het zich zal blijven verzetten tegen de druk die op ons wordt uitgeoefend."

Assad haalde ook uit naar de Arabische Liga, die woensdag overging tot de schorsing van Syrië als lid. "Dat is gedaan om te laten zien dat er een probleem bestaat tussen Arabische landen, wat voor het Westen weer een voorwendsel is om militair in te grijpen in Syrië", aldus Assad.


Assad: harde optreden gaat door (Foto: Novum)

3DS gaat casual op volgende E3

Wat de Nintendo DS zo succesvol gemaakt heeft is dat er games op te spelen zijn voor iedereen, van klein meisje tot oude opa. Maar ook de hardcore gamer werd niet vergeten. De 3DS heeft tot nu toe voornamelijk games gericht op die hardcore gamer, maar hier gaat verandering in komen.

Reggie Fils-Aime heeft namelijk gezegd dat de 3DS zijn horizon gaat verbreden in 2012. "Well, our two big holiday titles for this year will certainly broaden the audience. Everyone loves Mario, and everyone loves to play Mario Kart," zegt hij. "As we look to next year, Mario & Sonic at the London Olympic Games is coming out on 3DS early next year--that's gonna' continue to broaden. But my expectation is that, come E3, I think we'll be showcasing a range of different titles that, for a more casual consumer, they'll see reasons to jump on board with the Nintendo 3DS."

Hij versterkt dit nog door te zeggen: "In terms of other genres, absolutely we will continue to push the envelope with new, unique, differentiated experiences that you can only get on the Nintendo 3DS and that widen the consumer demographic. So, will there be content to appeal to consumers 50 plus the way Brain Age did? Absolutely. Will there be content that's going to appeal to women the way we are able to do with the DS? Absolutely. I can't go into the details of what exactly those titles will be, but stay tuned. There is information that we'll be sharing prior to E3, plus a lot of information at E3 as well."

Voor meer informatie moeten we dus wachten tot de E3, maar het lijkt erop dat de 3DS net als de DS weer de nodige casual games gaat krijgen.

Libië: wij gaan Seif zelf berechten

Seif al-Islam Gadhafi, de zoon van wijlen Moammar Gadhafi, wordt in Libië berecht en zal dus niet worden overgedragen aan het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Dat heeft de Libische minister van informatie Mahmoud Shammam zondag gezegd.

Volgens Shammam zal de Libische Nationale Overgangsraad zijn besluit maandag met Luis Moreno Ocampo, de hoofdaanklager van het ICC, bespreken tijdens diens bezoek. Het ICC heeft Seif aangeklaagd wegens misdaden tegen de menselijkheid.

Shammam zei zondag tegen persbureau Associated Press dat het wel zo eerlijk is tegenover het Libische volk om Seif in Libië te berechten aangezien 'zijn misdaden tegen het Libische volk waren gericht'.

Seif werd zaterdag in de woestijn in het zuiden van Libië gearresteerd.

Gebrselassie opnieuw winnaar Zevenheuvelenloop

Haile Gebrselassie heeft voor de derde keer de Zevenheuvelenloop gewonnen. De Ethiopiër was na vijftien kilometer de snelste en finishte na 42 minuten en 12 seconden als eerste in Nijmegen. Hij bleef daarmee de Keniaan Vincent Kipruto een halve minuut voor.

De beste Nederlander was Patrick Stitzinger op de vierde plaats. Bij de dames ging de winst ook naar Ethiopië. Waganesh Mekasha was in 48.32 de beste.

Meer dan 100 maffiosi in Milaan veroordeeld

Een rechtbank in Milaan heeft 110 maffiosi tot soms langdurige gevangenisstraffen veroordeeld. De rechtbank achtte bewezen dat zij in het noorden van Italië voor een dochterorganisatie van de 'Ndrangheta', de georganiseerde misdaad in de zuidelijke regio Calabrië, hebben gewerkt.

Die was vooral in de bouw actief, maar probeerde ook invloed op de politiek uit te oefenen. Het zwaarste vonnis werd uitgesproken tegen Alessandro Manno uit Piotello bij Milaan. Hij kreeg 16 jaar gevangenisstraf, aldus lokale media zondag.

'Halo mini-serie komt in januari'

Vanaf januari 2012 zal er een nieuwe mini-serie te zien zijn op het internet. De serie, gemaakt door fans van de game Halo, zal Helljumper heten en is gebaseerd op het korte verhaal Dirt uit het boek Halo: Evolutions. Het verhaal gaat over een 'Orbital Drop Shock Trooper' en de momenten voorafgaande het vallen van 'Reach'.

Bekijk de trailer hieronder en wil je meer weten over de serie en de mensen erachter, bezoek dan de officiële website.

Uitslagen Eredivisie (20/11/2011)

Vanmiddag begonnen om 12:30 twee duels in de dertiende speelronde van de Eredivisie. In Arnhem stonden Vitesse en Feyenoord tegen over elkaar, terwijl In Den Haag werd afgetrapt voor het duel tussen ADO Den Haag en FC Utrecht. Hieronder vind je de uitslagen en wedstrijdgegevens van beide duels.

Vitesse

0 - 4

Feyenoord

     4' Guidetti 
 32' Clasie 
 42' Guidetti 
 56' Cissé 
 
 Gele kaart: Annan, Hofs (Vitesse), Cabral (Feyenoord)
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 19039
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Velthuizen
Yasuda
Kashia
Kalas (v. Diermen/43)
Büttner
Pröpper (Pedersen/79)
Annan
v.d. Heijdenn
Chanturia
Bony
Hofs (Aborah/46)
  Mulder
Leerdam
De Vrij (Martins Indi/71)
Vlaar
Nelom
El Ahmadi
Clasie
Bakkal
Cabral (Achahbar/85)
Guidetti (Biseswar/60)
Cissé


Gudetti zette Feyenoord op een 0-1 voorsprong (Foto: Pro Shots)

 


ADO Den Haag

2 - 2

FC Utrecht

 30' Vicento
 60' Immers
   10' Bovenberg 
 80' De Kogel (pen) 
 
 Gele kaart: Immers, Chery, (ADO Den Haag), Asare, (FC Utrecht)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 11350
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Coutinho
Ammi
Kum
Horváth
Supusepa (Mörec/68)
Immers
Visser
Toornstra
Vicento (J. Verhoek/68)
v. Duinen
Chery
  v. Dijk
Bovenberg
Schut (Nilsson/32)
Wuytens
Bulthuis
Martensson
Asare
Sneijder (Demouge/68)
Duplan
De Kogel
Oar (Zullo/46)


Doelman Van Dijk in duel met Van Duinen (Foto: Pro Shots)

'ECB loopt kans op vergiftiging'

De Europese Centrale Bank (ECB) dreigt zichzelf te vergiftigen door de voortdurende aankoop van obligaties van de probleemlanden uit de eurozone. Dat stelt de secretaris-generaal van de Duitse regeringspartij CSU, Alexander Dobrindt, in een zondag gepubliceerd interview met Die Welt.

"Ik vind het dubieus dat de ECB steeds nieuwe obligaties van de schuldenlanden opkoopt", aldus Dobrindt. Wie zich met rommelpapier overlaadt, krijgt een keer een giftige schok.''

Dobrindt haalde ook stevig uit naar de nieuwe ECB-president Mario Draghi. Die heeft volgens hem een "hoogst problematisch debuut" gemaakt door de obligatieaankopen in de afgelopen weken op te voeren. "We zouden nooit met de invoering van de ECB hebben ingestemd, als we hadden vermoed dat die op een dag naar Italiaanse standaarden zou worden geleid."

'ECB loopt kans op vergiftiging'
'ECB loopt kans op vergiftiging' (Foto: ANP)

Inter drie weken zonder Sneijder

Wesley Sneijder zal de komende drie weken niet in actie kunnen komen voor Internazionale. De middenvelder van de Italiaanse club verrekte tijdens de warming-up voor de wedstrijd van gisteren tegen Cagliari een spier in zijn rechter been.

Sneijder zal in ieder geval niet in actie kunnen komen in het Champions League-duel van overmorgen tegen Trabzonspor. Mogelijk mist hij ook de laatste groepswedstrijd tegen CSKA Moskou, die twee weken later wordt gespeeld.

Ajax zonder Boerrigter naar Lyon

Ajax zal het komende dinsdag tegen Olympique Lyon moeten doen zonder linksbuiten Derk Boerrigter. De aanvaller is niet voldoende hersteld van een rugblessure, die hem al twee weken parten speelt.

Ajax-trainer Frank de Boer liet Boerrigter gisteren nog wel invallen en zag hem de 2-0 scoren tegen NAC Breda. Na afloop van de wedstrijd gaf de oud-speler van RKC Waalwijk al aan dat hij niet helemaal fris was en moet nu dus afhaken voor het Champions League-duel van overmorgen.

De Boer moet het verder doen zonder Dimitri Bulykin, Kolbeinn Sigthorsson, Siem de Jong, Nicolai Boilesen en André Ooijer. Bij winst of een gelijkspel met doelpunten tegen het Franse Lyon zal Ajax overwinteren in de Champions League.

Rosenthal: ambtenaar niet meer anoniem naar pers

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) wil voorkomen dat ambtenaren zich anoniem over het departement uitlaten tegenover de pers. In het programma Buitenhof zei de bewindsman zondag dat hij het vervelend en jammer vindt dat ambtenaren anoniem over hem hebben geklaagd.

Zaterdag uitten medewerkers van Buitenlandse Zaken in NRC Handelsblad anoniem kritiek op de bewindsman. Hij is volgens hen niet diplomatiek genoeg en zijn focus op het Nederlandse eigenbelang is volgens hen kortzichtig en schadelijk.

Rosenthal denkt dat het om ambtenaren gaat die de vanwege de bezuinigingen noodzakelijke hervormingen niet kunnen bijbenen. Bij het departement moet 75 miljoen euro worden bezuinigd. De minister laat zijn hoogste ambtenaar uitzoeken hoe voorkomen kan worden dat ambtenaren zich anoniem over het ministerie van Buitenlandse Zaken uitlaten tegenover de pers.


Rosenthal: ambtenaar niet meer anoniem naar pers (Foto: Novum)

Shocktherapie verkeerszondaars België

Shocktherapie voor jonge verkeerzondaars in België: op de sociale netwerksite Facebook wordt opzettelijk gemeld dat ze overleden zouden zijn. Na een dag waren al 800 nepberichten verstuurd.

De actie is een initiatief van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid, meldden Vlaamse media zondag. De instantie wil automobilisten die te snel rijden, drugs gebruiken of te veel drinken, op andere gedachten brengen.

Via Facebook kunnen vrienden een levensecht krantenartikel opstellen waarin de gevaarlijke chauffeur het slachtoffer is van een dodelijk ongeval. Het is de bedoeling de automobilist te wijzen op de gevolgen van zijn onverantwoord rijgedrag. De betrokkene is de enige die het confronterende bericht krijgt, aldus het instituut.

[WB] Groothuis: "Dit is heel gaaf"

Stefan Groothuis won vandaag de 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Chelyabinsk. Eerder was de schaatser van Control ook al de beste op de 1.500 meter en pakte daarmee een dubbelslag. Groothuis was erg verheugd met zijn zeges.

"Dit is gaaf", reageerde hij. "Ik ben iemand van de middellange afstanden en dan wil je die afstanden ook allebei winnen. Dat dit nu in één weekeinde gebeurt, is te gek. De 1000 en 1500 meter winnen was de afgelopen 6, 7 jaar alleen voorbehouden aan Shani Davis. Heel gaaf om nu zelf die dubbel te pakken."

[WB] Ploegenachtervolging prooi voor oranjemannen

De Nederlandse mannen hebben bij de wereldbeker schaatsen in Chelyabinsk de ploegenachtervolging gewonnen. Het TVM-trio Wouter Olde Heuvel, Sven Kramer en Jan Blokhuijsen bleek in de Russische stad ruim de sterkste te zijn met 3.41,25.

Wereldkampioen Amerika wist niet in de buurt te komen bij de tijd van de Oranjemannen. Het trio, aangevoerd door Shani Davis, werd wel tweede in 3.44,52 terwijl Duitsland de derde plaats opeiste in 3.45,29.

Doden bij explosie chemische fabriek China

Bij een explosie in een chemische fabriek in de Oost-Chinese stad Xintai zijn zaterdag veertien mensen omgekomen en vijf gewond geraakt. Dat heeft het Chinese staatspersbureau Xinhua gemeld.

Werknemers van de fabriek, waar melamine wordt gemaakt, waren bezig een condensator te repareren toen de explosie plaatshad. Volgens Xinhua zijn er geen giftige of schadelijke stoffen vrijgekomen.

De oorzaak van de explosie wordt onderzocht.

Rosenthal 'mild optimistisch' over Arabische wereld

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal (VVD) is mild optimistisch over de ontwikkelingen in de Arabische wereld. Dat zei hij zondagmiddag in het televisieprogramma Buitenhof.

Volgens de minister is er geen sprake van een ijzige winter na de Arabische lente. "Dat beeld vind ik te somber", zei hij in reactie op het oplaaiende geweld van de afgelopen dagen in Egypte. Zondag is de Egyptische oproerpolitie opnieuw slaags geraakt met betogers in de hoofdstad Caïro. Een dag eerder kwamen bij soortgelijke botsingen in Caïro en andere steden twee mensen om en raakten zeker 676 anderen gewond.

Rosenthal is minder optimistisch over de situatie in Syrië. "We mogen alleen maar hopen dat het niet verder escaleert." Toch is er volgens hem nog hoop dat de Syrische president Bashar Assad uiteindelijk opstapt. "De sancties blijken te werken. Met de sancties en de druk van de westerse landen en de Arabische Liga kunnen we ervoor zorgen dat het regime zo wordt afgeknepen dat Assad op een gegeven moment zijn biezen pakt."

FOK!filmtip van de dag: Black Narcissus

Iedere dag komen er meerdere films op televisie. Maar welke film moet er nou echt worden gezien? FOK!film geeft jou iedere dag onze tip van de dag. Vandaag is dat... Black Narcissus.

Vandaag een klassieker naar de roman van Rumer Godden. Een vijftal nonnen sticht op een afgelegen plek in de Himalaya een ziekenhuis en een school. Het paleis waar vroeger de harem van een vorst lag oefent een vreemde aantrekkingskracht uit op de vrouwen en verandert hun gedrag. Black Narcissus stamt uit 1947 en Deborah Kerr en David Farrare zijn te zien in de hoofdrollen. De regie is van Michael Powell. 

Afghaanse studenten protesteren tegen VS

Meer dan duizend studenten in de Oost-Afghaanse stad Jalalabad hebben zondag geprotesteerd tegen de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in het land na 2014.

Stamoudsten, die de afgelopen week in de hoofdstad Kabul bijeen waren voor besprekingen, spraken zaterdag hun steun uit voor onderhandelingen met de Verenigde Staten over een toekomstige militaire samenwerking. Ze schaarden zich echter ook achter enkele voorwaarden van de Afghaanse president Hamid Karzai. Zo moet er een eind komen aan de nachtelijke militaire operaties van de VS en moet Afghanistan volledige zeggenschap krijgen over gedetineerden, aldus Karzai.

De betogers in Jalalabad blokkeerden wegen en scandeerden "Dood aan Amerika! Dood aan Karzai!". Ze zeiden geen enkele overeenkomst met de VS te accepteren.

Pastoor: ''Speelden om niet te verliezen''

Alex Pastoor zag N.E.C. Nijmegen pas in de slotfase met de juiste intentie voetballen. De 1-2 thuisnederlaag tegen Roda JC was dan ook meer dan logisch, vindt de trainer. "Het voornaamste probleem zat 'm in het feit dat we amper speelden om te winnen, we speelden om niet te verliezen", concludeerde trainer Pastoor na afloop  voor de camera's van de NOS. NEC had in die wedstrijd vooral moeite met de afronding van een opgezette aanval.

"In de eerste helft hadden we bal redelijk vaak rond de zestien en dan gingen we elkaar aan staan kijken. Dat werd in de tweede helft anders, maar de output was hetzelfde. We scoorden er één en Platje had een hele aardige kans, maar dat was het dan wel", zag Pastoor het gebrek aan stootkracht van zijn ploeg helder in.

"Op een gegeven moment gaat er ook wat onzekerheid in de ploeg sluipen, zeker als het publiek zich op een negatieve manier gaat roeren. het vaakst zijn we bij hun goal geweest in de laatste tien, vijftien minuten. Dan ga je een soort pompen of verzuipen spelen en zie ik wel overtuiging. Dan blijkt voetbal ineens heel normaal en logisch te zijn. Maar het was lang niet goed genoeg om ook maar een punt te halen", aldus Pastoor.

De afgelopen weken haalde NEC ook niet wekelijks punten, maar was het in ieder geval nog de speelwijze die hoop bood. Maar ook die was zaterdagavond niet prijzenswaardig. "Je moet spelen om te winnen en of je hem dan uiteindelijk wint of verliest, dat maakt dan niet zo heel veel uit. Dat hebben we de laatste tien minuten wel gedaan en daarvoor niet en dat is veel te kort", besloot Pastoor.

Bee Gee Robin Gibb heeft kanker

Robin Gibb lijdt aan leverkanker. De 61-jarige Bee Gee, die de afgelopen tijd verschillende keren in het ziekenhuis werd opgenomen, kreeg het nieuws een paar maanden geleden te horen.

Afgelopen week werd Gibb met een ambulance naar een ziekenhuis in Groot-Brittannië gebracht omdat het niet goed met hem ging. De moeder van de zanger en zijn oudere broer Barry zijn overgekomen uit de Verenigde Staten om Gibb te kunnen steunen.

Volgens een vriend van de familie gaat het 'niet goed' met Gibb. "Ze maken zich heel druk om hem", vertelt de ingewijde aan de Britse krant The Sunday Mirror. "Je kunt je rijkdom gebruiken om de beste experts te raadplegen, maar soms is er niks te beginnen tegen kanker, hoe beroemd je ook bent."

Volgens de bron geeft Gibb de moed echter niet zomaar op. "Hij is sterk, hij is een vechter en hij voelt zich gesteund door berichten van zijn fans. Zijn vrouw Dwina wijkt niet van zijn zijde."

In 1988 stierf Andy Gibb, de jongste van de gebroeders Gibb. In 2003 overleed Maurice aan een hartaanval, enkele dagen nadat hij was geopereerd aan een darmkwaal.

[WB] Nederlandse dames laten zege liggen in slotronde

De Canadese vrouwen hebben de ploegenachtervolging bij de wereldbekerwedstrijden in Chelyabinsk gewonnen. Christine Nesbitt, Cindy Klaassen en Brittany Schussler waren met 3.02,07 ruim zes tienden sneller dan de Nederlandse dames (3.02,68).

Ireen Wüst, Diane Valkenburg en Marrit Leenstra moesten in de slotrit op zoek naar de tijd van de Canadesen. De dames waren vrijwel de gehele race sneller, maar het verval in de slotrondes bleek te groot om daadwerkelijk de wedstrijd te kunnen winnen. De derde plaats ging naar het thuisland Rusland (3.03,37).

Man gaat twee agenten te lijf

Een 24-jarige man uit Elsendorp is zondagochtend vroeg in het Brabantse plaatsje Handel aangehouden nadat hij twee agenten had mishandeld.

De man reed op een brommer zonder achterlicht. Toen hij de agenten zag, reed hij hard weg. Na een achtervolging, waarbij de verdachte diverse overtredingen beging, viel hij van zijn brommer af. Hij probeerde weg te rennen, maar werd vastgepakt door een van de agenten. Die sloeg hij met zijn helm in het gezicht. De andere agent sloeg hij met zijn vuist in het gezicht toen hij werd geboeid.

De verdachte bleek te veel gedronken te hebben. Zijn rijbewijs en brommer is hij kwijt. Hij zit nog vast.

Ledenraad Ajax bijeen in ArenA

De ledenraad van Ajax heeft zich zondag rond 10.30 uur in de ArenA verzameld voor een bijeenkomst met mogelijk verstrekkende gevolgen. Steven ten Have, Edgar Davids, Marjan Olfers en Paul Römer mogen uitleggen waarom ze zonder medeweten van Johan Cruijff de komst van de beoogde nieuwe directeur Louis van Gaal hebben geforceerd.

De legendarische nummer 14 is ook van de partij in de ArenA. De ledenraad kan besluiten om over het aanblijven van de raad van commisarissen te stemmen. Ten Have hoopt en verwacht dat niet. Als Ten Have steun krijgt voor zijn handelswijze, keert Cruijff Ajax zo goed als zeker de rug toe.

,,Ik hoop dat we er gezamenlijk uitkomen", stelde Ten Have toen hij door tientallen journalisten werd opgewacht. ,,Of dat nog kan na alles wat is geroepen? Ach, daar zit ook emotie bij."

Voor een advies om de raad van commissarissen te ontbinden heeft de ledenraad ook de steun van het bestuur nodig. Het is nog maar de vraag of scheidend voorzitter Uri Coronel zich nog met de hele kwestie wil bemoeien. Hij kan de beslissing ook overdragen aan zijn opvolger, die waarschijnlijk in december wordt benoemd.

Johan Cruijff pleitte voor snelle duidelijkheid. ,,Het is voor mij vandaag er op of er onder. Het heeft al lang genoeg geduurd."

Ledenraad Ajax bijeen in ArenA
Ledenraad Ajax bijeen in ArenA (Foto: ANP)

VVD en CDA naar dieptepunt in peiling

De VVD is deze week in de peiling van Maurice de Hond gedaald naar dertig zetels. De partij levert twee zetels in ten opzichte van vorige week en heeft sinds het aantreden van het kabinet nog nooit zo laag in de zetelpeiling gestaan, blijkt zondag. Ook het CDA zakt verder weg en staat nu met tien zetels op het laagste punt ooit.

Het onderwerp weigerambtenaren heeft de VVD parten gespeeld. Van de VVD-kiezers vindt 51 procent het niet acceptabel dat de partij een voorstel van GroenLinks om ambtenaren niet langer de ruimte te geven te weigeren homostellen te trouwen, niet steunde.

Nog maar veertig procent van degenen die vorig jaar CDA stemden, zou dat nu opnieuw doen. De partij zakte eerder in de peiling door het debat rond de Angolese asielzoeker Mauro al naar elf zetels, maar staat met tien zetels nu op een nieuw dieptepunt. Door het verlies van de VVD en het CDA staat de coalitie met 67 zetels ook op het laagste punt sinds het aantreden van het kabinet.

Een van de drie zetels die de coalitiepartijen inleveren gaat naar de SP, dat nu op 27 zetels staat. Ook D66 en GroenLinks krijgen er een zetel bij.


VVD en CDA zakken naar dieptepunt in peiling (Foto: Novum)

[WB] Groothuis blijft Nuis net voor op 1.000 meter

Stefan Groothuis heeft na de 1.500 meter ook de 1.000 meter gewonnen tijdens het eerste wereldbekerweekend van het seizoen. De schaatser van Control bleef met 1.08,49 zijn land en ploeggenoot Kjeld Nuis 0,07 voor.

De derde plaats was voor de Canadees Denny Morrison, die in de slotrit 1.09,28 neerzette en daarmee Sjoerd de Vries 0,01 voor wist te blijven. De Amerikaan Shani Davis blijkt nog niet helemaal in vorm te zijn, getuige zijn 1.09,48. Daarmee werd de meervoudig wereldkampioen slechts vijfde.

Karelse: ''Heel bijzondere avond''

Na het gelijkspel (2-2) tussen Ajax en NAC Breda ging het vooral over het drama voor Ajax, maar de Brabanders beleefden ondertussen in de ArenA een heel bijzondere avond. Zeventig minuten lang had NAC niets te vertellen gehad in Amsterdam, totdat Ajax-keeper enneth Vermeer kort na de 2-0 over een schot van Santi Kolk heen dook. Vijf minuten later lag de 2-2 achter de doelman en beleefde iedereen van NAC prompt een heel bijzondere avond. Zo ook de trainer.

"Waar je 70 minuten lang niet op rekent, gebeurt uiteindelijk toch", aldus Karelse. "Hier mogen we heel blij mee zijn. Dit is een heel bijzondere avond. De eerste helft was zwaar onder de maat. Pas na twee wissels in de tweede helft begon het wat beter te lopen en kwamen we in de buurt van het doel van Ajax."

Die wissels waren Santi Kolk (voor Alex Schalk) en Jordy Buijs (voor Tim Gilissen). Beiden maakten een sterke indruk en eerstgenoemde scoorde dus de belangrijke aansluitingstreffer. Ook invaller Florian Jozefzoon (gehuurd van Ajax) oogde gewillig zich te bewijzen.

Geen Hollywood-aspiraties Reinout Oerlemans

Reinout Oerlemans heeft voorlopig geen plannen om naar Hollywood te gaan. De 40-jarige Oerlemans maakte in 2009 zijn regiedebuut met Komt een Vrouw bij de Dokter. Maandag is de koninklijke première van zijn tweede film, Nova Zembla.

"Ik heb twee films gemaakt. Eentje is goed gegaan en morgen gaan we de première in voor deze film", vertelt Oerlemans over Nova Zembla in het WNL-programma Eva Jinek op Zondag. "Ik hoop dat Nova Zembla fantastisch ontvangen wordt en dat die film benen krijgt, maar ik heb ook een prachtig bedrijf en ik ben met zoveel andere dingen bezig." Oerlemans heeft met Eyeworks zijn eigen productiemaatschappij. "Ik heb zin om lekker terug naar mijn bedrijf te gaan."

Volgens de producent en regisseur was het maken van Komt een Vrouw bij de Dokter en Nova Zembla, de eerste 3D-film van Nederlandse bodem, totaal niet met elkaar te vergelijken. "Bij Komt een Vrouw hadden we heel intieme en emotionele scenes waar je de diepte in ging en waar we veel improviseerden. Nu stond ik elke dag met twaalf kerels op de set die me aankeken van: wat gaan we doen?"

Ook de techniek was anders. Het werken met 3D-apparatuur was volgens Oerlemans 'pionieren'. Voor de opnamen begonnen, ging hij naar de Verenigde Staten om zich 'onder te dompelen in de wereld van 3D'. Hoewel hij daar naar eigen zeggen veel van opstak, was er niemand om te helpen als het misging. "We moesten alle problemen oplossen zonder dat we wisten hoe."

Nova Zembla gaat over de laatste ontdekkingsreis die Willem Barentsz in 1596 maakte naar de noordpunt van Nova Zembla. In de film zijn rollen weggelegd voor onder anderen Robert de Hoog, Victor Reinier en Doutzen Kroes. Nova Zembla draait vanaf donderdag in de bioscopen.

[WB] Nesbitt troeft Nederlandsen af op 1.000 meter

Christine Nesbitt is de winnares geworden van de 1.000 meter bij de wereldbekerwedstrijden schaatsen in Chelyabinsk. Ze zette een 1.15,97 neer en bleef daarmee drie Nederlandse vrouwen voor. Margot Boer werd tweede (1.16,52), terwijl Marrit Leenstra derde werd in 1.16,77.

Laurine van Riessen was de eerste die een snelle tijd neer wist te zetten. Ze klokte 1.16,93, maar werd daar uiteindelijk vierde mee. Eerst dook namelijk Leenstra onder die tijd, waarna Boer nog een kwart tel sneller ging. Ze waren echter niet bestand tegen Nesbitt, die in de slotrit afrekende met Thijsje Oenema en bijna zes tienden onder de tijd van Boer dook.

Ireen Wüst, die eerder tweede werd op de 3.000 meter en de 1.500 meter won, viel tegen met een 1.17,55 en werd slechts elfde.

Paul de Leeuw-show naar dieptepunt

Voor de vierde week op rij heeft Paul de Leeuw met zijn nieuwe zaterdagavondshow Pau!l kijkers verloren. Zaterdag keken er nog 711.000 mensen naar het VARA-programma, en Pau!l was daarmee het slechtst scorende programma van de Nederland 1-avond.

De Leeuw wist nog maar net boven het humoristische SBS 6-programma Lachen Om Home Video's van Hans Kraay jr. te blijven, dat op 662.000 kijkers kon rekenen.

Toch moesten ook kijkcijferkannonnen Linda de Mol en Wendy van Dijk kijkers inleveren. Hun RTL 4-programma's Ik Hou Van Holland (2,5 miljoen) en Ushi & The Family (2 miljoen) leverden beide zo'n 300.000 kijkers in vergelijking met vorige week.

Het NOS Journaal (1,6 miljoen) kon zaterdag nipt winnen van RTL Nieuws (1,53 miljoen). Studio Sport Eredivisie haalde 1,8 miljoen geïnteresseerden.


De Leeuw heeft slechtst scorende programma van Nederland 1-avond (Bron: SKO)

Colombia sluit radiozender FARC

Het Colombiaanse leger heeft in het departement Meta in het midden van het land de belangrijkste radiozender van de guerrillabeweging FARC ontmanteld. De zendapparatuur, microfoons, computers en ander materiaal voor het maken van uitzendingen zijn in beslag genomen.

Dat heeft een legerwoordvoerder zaterdag laten weten. Bij de actie in Meta verwoestte het leger negen kampen van de FARC. Rond de basis waar de radiozender werd aangetroffen, had de rebellenbeweging op 60 plekken explosieven aangebracht.

De zender van de FARC, genaamd de Stem van het Verzet, was al ruim 15 jaar in gebruik. Het leger had de zender al eens eerder ontmanteld, maar de guerrillabeweging bracht het radiostation later weer in de lucht.

De van oorsprong marxistische FARC werd in de jaren '60 opgericht. De groep vocht aanvankelijk voor een socialistische staat, maar het accent kwam steeds meer te liggen op criminele activiteiten, zoals drugshandel. Begin november bracht het leger FARC-leider Alfonso Cano om het leven. Hij is opgevolgd door de 52-jarige Timochenko.

Colombia sluit radiozender FARC
Colombia sluit radiozender FARC (Foto: ANP)

Assad bereid tegen buitenlanders te vechten

De Syrische president Bashar al-Assad zal bij een internationale militaire interventie in zijn land persoonlijk tegen buitenlandse troepen vechten. Hij is bereid zich tot de dood te verzetten.

Dat zei Assad in een interview met de Britse krant The Sunday Times. Verder stelde de president dat hij de oppositie in zijn land hard zal blijven aanpakken, ook al staat hij onder druk van de Arabische Liga en westerse landen om een eind te maken aan het geweld. "Syrië zal niet buigen", aldus Assad.

Assad bereid tegen buitenlanders te vechten
Assad bereid tegen buitenlanders te vechten (Foto: ANP)

Raketaanval op gebouw Baath-partij Syrië

Een belangrijk gebouw van de regerende Baath-partij in de Syrische hoofdstad Damascus is zondag geraakt door meerdere raketgranaten. Syrische activisten zeggen explosies te hebben gehoord en zagen rook uit het gebouw komen.

De Baath-partij is de beweging van president Bashar Assad. Het is de eerste aanslag op een overheidsgebouw in de hoofdstad sinds het begin van de opstand in maart. In de stad is het relatief rustig omdat veel ordetroepen op de been zijn.

Brand bedrijfspand Zaandam geblust

De brand bij een voormalig distributiecentrum van Albert Heijn in Zaandam die zaterdag aan het begin van de middag uitbrak, is geblust. De brandweer gaf zaterdag rond 23.00 uur het sein brand meester en is nog de hele nacht bezig geweest met nablussen. Dat meldt de gemeente Zaanstad.

De brand in het pand aan de Vredeweg brak zaterdag rond 13.00 uur uit. In het gebouw zijn verschillende bedrijven gevestigd die zich richten op op- en overslag. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. Vanwege de brand zijn twee afritten van de A8 afgesloten geweest om huldiensten de ruimte te geven. Ook diverse lokale wegen waren urenlang dicht.

De brand is mogelijk aangestoken. Een 35-jarige Let die halverwege de middag uit het brandende pand kwam is aangehouden. Bij de brand zijn geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen vrijgekomen.

De Boer benadert El Hamdaoui voorlopig niet

Met het uitvallen van Dmitri Bulykin in de wedstrijd tegen NAC Breda is bij Ajax het spitsenprobleem compleet. Toch is het terughalen van Mounir El Hamdaoui voorlopig geen optie. Bulykin moest na 28 minuten geblesseerd afhaken in de in een teleurstellend gelijkspel geëindigde wedstrijd tegen NAC.

Eerder kwamen de andere opties voor de punt van de aanval, Kolbeinn Sigthórsson en Siem de Jong, in de lappenmand terecht. Voor de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Olympique Lyon van aanstaande dinsdag heeft Frank de Boer dus een serieus probleem.

En dus valt al snel de naam van Mounir El Hamdaoui. De Marokkaanse spits werd voorafgaand aan het seizoen naar Jong Ajax verbannen. Een verzoening tussen speler en trainer leek nooit een optie, maar nood breekt in praktijk vaak wet. Toch lijkt El Hamdaoui niet te worden opgeroepen voor Lyon.

"Dat kan ook niet, want hij heeft nog geen minuut gespeeld in het tweede elftal", zei De Boer over die optie tegen NUsport. "Ik vond dat Lodeiro het niet slecht deed in de spits. Maar dinsdag spelen we in de Champions League tegen Olympique Lyon. Dat is toch een heel ander kaliber dan NAC."

Wijnaldum: "Dolbij met deze wedstrijd"

Even zag het er slecht uit voor PSV, toen De Graafschap op 1-1 gelijke hoogte kwam. Dankzij Georginio Wijnaldum wonnen de Eindhovenaren echter alsnog in Doetinchem (1-3). De voormalige speler van Feyenoord wist namelijk twee treffers te scoren die het verschil maakten. Na afloop van het duel gaf de Oranje-international aan dat hij vond dat hij iets goed moest maken. Wijnaldum speelde twee weken geleden tegen Heracles een zeer matig duel.

"Die wedstrijd was mijn minste tot nu toe, maar ik heb er twee weken over kunnen nadenken en wilde me vandaag revancheren. Ik ben dolbij met deze wedstrijd", aldus Wijnaldum tegenover het Eindhovens Dagblad.

Door de zege op De Graafschap blijft PSV in het spoor van koploper AZ. Er is sprake van drie punten verschil met de Alkmaarders, maar de ploeg van Gertjan Verbeek neemt het dit weekeinde nog op tegen Excelsior.

Sibon: "Ik heb iets wat anderen niet hebben"

Routinier Gerald Sibon redde namens sc Heerenveen nog een punt tegen RKC Waalwijk (1-1). De aanvaller neemt zijn rol bij de Friezen zeer serieus. "Het was niet zo moeilijk om in dit duel opvallend te zijn. Er was geen sprake van beleving, het spel ging niet snel genoeg. Het leek wel alsof er sprake was van onderschatting van de tegenstander", zo meldde Sibon na afloop van het duel tegenover diverse media.

Met een flink schot van grote afstand zette de 37-jarige spits de gelijkmaker op het scorebord. "Die zat er aardig in. Ik vind dat ik bij deze selectie hoor, ik voeg iets toe, zowel binnen als buiten het veld. Ik heb iets wat anderen niet hebben, er gebeurt iets op veld als ik erin kom", zo vond de oud-Ajacied.

"De coach kiest echter voor andere speler, maar misschien heb ik op deze manier bewezen dat hij ernaast zit", zo voegde Sibon eraan toe. De ervaren speler werd bij Heerenveen aan de selectie toegevoegd. Voor velen was zijn terugkeer naar de Friese club een opvallende gebeurtenis, aangezien de carrière van Sibon bijna ten einde leek. Voordat hij naar Friesland terugkeerde, speelde Sibon bij het Australische Melbourne Heart.

Ledenraad van Ajax mag het zeggen

De 24 leden van de ledenraad van Ajax komen zondag in de ArenA bijeen voor een vergadering met mogelijk verstrekkende gevolgen. Want als zij zich kunnen vinden in de manier waarop Steven ten Have, Paul Römer, Edgar Davids en Marjan Olfers de komst van beoogd directeur Louis van Gaal willen forceren, dan keert Johan Cruijff de Amsterdamse club zo goed als zeker de rug toe.

De ledenraad kan de handelswijze van het bovengenoemde kwartet ook afkeuren en adviseren de raad van commissarissen te ontbinden.

De bijeenkomst is eigenlijk belegd om Ten Have, Römer, Davids en Olfers de gelegenheid te geven hun aanpak te motiveren. De vier commissarissen hebben zonder medeweten van hun collega Cruijff met Van Gaal onderhandeld.

Cruijff mag de cruciale bijeenkomst als erelid bijwonen. De beroemde oud-speler met nummer 14 heeft al aangekondigd dat hij van die gelegenheid gebruik maakt en de ledenraad gaat toespreken.

Ledenraad van Ajax mag het zeggen
Ledenraad van Ajax mag het zeggen (Foto: ANP)

Eerste toernooizege Luiten op Europese Tour

Joost Luiten heeft vandaag zijn eerste toernooizege geboekt op de Europese Tour. De golfer won in Maleisië het Iskandar Johor Open. Hij bleef, in het tot drie rondes ingekorte toernooi, de Zweed Daniel Chopra één slag voor.

Chopra ging voor de slotronde nog aan de leiding, maar zag Luiten na drie snelle birdies langszij komen. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen, waardoor hij de eerste Nederlandse winnaar op de Europese Tour werd sinds Robert-Jan Derksen in 2005.

Luiten reageerde opgelucht op het behalen van zijn eerste Tourzege. "Ik ben er een paar keer dichtbij geweest. Het is zeer lastig om je eerste zege te pakken."

Minecraft en hun cijfertjes

Laatst hadden we enkele statistieken van Minecraft maar de ontwikkelaars van Mojang hebben afgelopen week ook enkele andere statistieken bekendgemaakt. Momenteel zijn er 16.716.656 mensen geregistreerd waarvan 4,117,518 (24.63%) mensen de game gekocht hebben.

In de laatste 24 uur hebben 80.097 mensen zich geregistreerd en 11.035 mensen kochten de game. Mojang maakte daarnaast bekend dat ze 241.920.000 log ins per maand hebben. Waar Minecraft eerst ongeveer 1.000 log ins per uur had zitten ze nu op ongeveer 4.000 per seconde na de lancering van afgelopen week.

Naast deze cijfers maakt Mojang bekend dat er 2 miljard bestanden via de launcher zijn gedownload. Daarnaast worden er 11.000 skin-downloads per seconde in het spel gedaan. Minecraft is afgelopen vrijdag officieel gelanceerd.

Doden bij betogingen in Egypte

Ruim een week voor het begin van gefaseerde parlementsverkiezingen in Egypte zijn bij betogingen zeker twee doden gevallen. Vele honderden mensen raakten gewond.

Op het Tahrirplein in het centrum van de Egyptische hoofdstad Caïro raakte de politie zaterdag slaags met demonstranten. Dat gebeurde toen politieagenten met geweld een einde probeerden te maken aan een zitstaking van mensen die eerder dit jaar tijdens de opstand tegen de verdreven dictator Hosni Mubarak gewond zijn geraakt.

Deze keer stierf een 23-jarige betoger door een kogelwond in de borststreek en raakten zeker 676 anderen gewond, zo meldde het ministerie van Volksgezondheid zaterdagavond. Ook zouden 18 personen zijn aangehouden. De betogers staken onder meer een voertuig van de politie en verscheidene gebouwen in brand. Tot zondagmorgen vroeg was het in Caïro onrustig bij het parlementsgebouw en het ministerie van Binnenlandse Zaken in de buurt van het Tahrirplein.

Ook in de havensteden Alexandrië en Suez liepen betogingen uit de hand. In die twee steden gebruikten ordetroepen traangas om de betogers uiteen te drijven. Het ministerie van Gezondheid liet weten dat een 25-jarige man werd gedood door een rubberen kogel bij een gebouw van de veiligheidsdiensten in Alexandrië. Een 16-jarige jongen raakte gewond. De krant Al Ahram had over twee doden bericht in plaats vanéén.

De betogers zijn teleurgesteld in de militaire raad die in Egypte aan de macht is sinds de val van Mubarak in februari dit jaar. Veel demonstranten, vooral jongeren en leden van de Moslimbroederschap, vinden dat de militaire raad te weinig haast maakt met hervormingen. Ook zijn ze ontevreden over een nieuwe ontwerpgrondwet, omdat die het leger te veel macht zou geven na de overgang naar een burgerregering. Het interim-bewind houdt zondag spoedberaad over de uit de hand gelopen protesten.

Vanaf maandag 28 november mogen de Egyptenaren naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. De stembusgang heeft plaats in drie fases.

Doden bij betogingen in steden Egypte
Doden bij betogingen in steden Egypte (Foto: ANP)

Republikeinen halen uit naar Occupy

Republikeinse kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap hebben zaterdag tijdens een debat fel uitgehaald naar de antikapitalistische Occupy-beweging. "Zorg dat je een baan krijgt, nadat je een bad hebt genomen", zei Newt Gingrich, de voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden.

Een andere prominente presidentskandidaat van de Republikeinen, Herman Cain zei met een verwijzing naar de Occupy-betogers dat "vrijheid zonder verantwoordelijkheid immoreel is".

Waarschuwing voor dichte mist

De waarschuwing voor mist die het KNMI zaterdag deed, geldt zondagochtend nog steeds. Op veel plaatsen komt dichte mist voor en op sommige plekken is het zicht zelfs minder dan vijftig meter.

Het KNMI heeft een zogenoemde code geel uitgegeven voor het hele land waarmee mensen worden gewaarschuwd voor slecht zicht door de mist. De waarschuwing geldt in ieder geval nog de hele ochtend. In de loop van de dag gaat de mist over in nevel, maar zondagavond ontstaat op veel plaatsen opnieuw mist.

Het weerinstituut waarschuwt ook voor gladheid op bruggen en viaducten doordat de mist kan aanvriezen.


Waarschuwing voor dichte mist blijft gelden (Foto: Novum)

Het Zondagse Orakel - Opsluiten of laten verrekken op straat?

Iedere zondagmorgen deel ik mijn gedachtekronkels over een column of columns van de afgelopen week.
Voor de goede orde. Ik heb niet altijd gelijk. Ik heb wel altijd een mening. Leer er maar mee leven!

Als ik een column niet behandel, is dat overigens geen waardeoordeel. Een goede column is een goede column. Soms is een mening of emotie perfect verwoord. En soms heb zelfs ik geen mening.

Stadsvervoer drie grote steden ligt plat

Het stadsvervoer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam ligt zondag 24 uur plat. In alle drie de steden rijden geen trams, bussen of metro's. Het personeel van de stadsvervoerders GVB, HTM en RET protesteert hiermee tegen de kabinetsplannen om te bezuinigen op het openbaar vervoer in de drie grote steden en om de uitbating hiervan aan te besteden.

Al eerder dit jaar voerden de medewerkers van de vervoersbedrijven GVB, RET en HTM actie tegen de plannen. Op 6 november zou het personeel van de stadsvervoerders voor het eerst in alle drie de steden tegelijkertijd 24 uur lang het werk neerleggen, maar dat ging niet door, omdat nog werd gepraat met minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen (VVD).

De minister ging volgens Abvakabo FNV echter niet in op en voorstel van de vakbond, waarop werd besloten toch een staking te houden. Abvakabo FNV had voorgesteld de geplande aanbesteding van het ov in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag met een halfjaar uit te stellen tot 1 juli 2013. In die tijd zou onderzoek kunnen worden gedaan naar het behoud van het huidige lijnennet en werkgelegenheid.

In februari, april, mei en juni vonden ook al acties plaats. Bij de laatste actie op 29 juni lag het openbaar vervoer in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam buiten de spitsen plat.

Vrijdag meldde onderhandelaar Eric Vermeulen dat Abvakabo FNV nog hardere acties in het openbaar vervoer in de drie grote steden overweegt. Wat de hardere acties inhouden, is nog niet bekend. "We hebben steeds gezegd dat we de acties langzaam opbouwen", zei Vermeulen. "Als de minister niet reageert na maandag, dan is een volgende stap mogelijk."

Namen slachtoffers zedenzaak niet in dossier

De namen van de slachtoffers in de Amsterdamse zedenzaak komen niet in het dossier te staan. Om de anonimiteit van de kinderen te waarborgen, worden daarvoor in de plaats codes vermeld. De namen worden tijdens het proces ook niet genoemd, zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Amsterdam zaterdag.

De verwachting is dat een deel van het proces tegen Robert M. achter gesloten deuren plaatsvindt. Dat kan bijvoorbeeld als er belastende filmpjes worden getoond of als er informatie ter sprake komt die kan leiden tot herkenning van een van de slachtoffers.

In De Telegraaf zegt een vrouw er niet gerust op te zijn dat de anonimiteit van haar kind is gewaarborgd. "Iedereen kan zich verspreken", zegt de advocaat van de ouders, Richard Korver.

Problemen riool Raalte bijna voorbij

De problemen met een giftige stof in het riool in Raalte zijn zo goed als voorbij. De giftige stof blijkt een insecticide te zijn en het is duidelijk waar die vandaan komt. Die plek is nu afgesloten van het riool, meldt een woordvoerder van de gemeente zaterdagavond.

De problemen begonnen ongeveer twee weken geleden. Vanwege de op dat moment nog onbekende giftige stof hadden de bacteriën die het water moeten zuiveren het heel moeilijk in de zuivering in Raalte. Nadat het korte tijd wat beter ging, begonnen de problemen afgelopen week opnieuw.

Daarop werd besloten op 25 plekken metingen te verrichten. Ook werd het deel van het riool waar de schadelijke stof binnenkwam afgesloten, om te voorkomen dat nog meer giftige stoffen in de zuivering terecht zouden komen. Daardoor kon rioolwater uit Raalte niet meer afgevoerd worden.

Zaterdagmiddag is dat rioolwater naar een buffer in Kampen gebracht. Nadat de uitslag van het rioolwater in Raalte bekend werd het afgesloten deel weer aangesloten.

Alleen het stuk waarin de insecticiden zijn aangetroffen is nog afgesloten tot vermoedelijk in de loop van zondagmiddag. De ongeveer 250 kubieke meter rioolwater dat hier stroomt, wordt weggepompt en ook naar Kampen vervoerd.

Volgens de gemeente hebben bedrijven en inwoners geen hinder ondervonden aan de situatie. Bewoners zijn niet in gevaar geweest. "De insecticiden zaten in het riool. Daar zijn de inwoners niet mee in aanraking gekomen."

De gemeente vermoedt dat de insecticiden bij een bedrijf vandaan komen. Met dit bedrijf worden momenteel gesprekken gevoerd, onder meer over wie de kosten op zich gaat nemen. De woordvoerder van de gemeente vermoedt dat de onderneming regels heeft overtreden. Of dat moedwillig is gebeurd, is nog onduidelijk.

[Serie A] Toppers eindigen zonder doelpunten

De toppers in de Serie A dit weekend zijn beiden in een doelpuntloos gelijkspel geëindigd. Zowel Napoli - Lazio Roma als Fiorentina - AC Milan eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Door de puntendeling werd Lazio Roma wel koploper. De Romeinen hebben een punt meer dan Udinese en AC Milan. Clarence Seedorf was bij Milan basisspeler, maar hij werd na rust vervangen door Urby Emanuelson. Mark van Bommel bleef de gehele partij op de bank.

Eerder op de avond wist Internazionale met 2-1 te winnen van Cagliari. Door de zege mag Inter weer voorzichtig naar boven kijken in de Serie A. De ploeg, waar Wesley Sneijder kort voor aanvang van de wedstrijd uitviel met een spierblessure, staat na dit weekend nog wel op de zestiende plek.

Bajrami loopt rugblessure op

FC Twente-speler Emir Bajrami heeft aan de wedstrijd tegen Heracles Almelo (1-1) een rugblessure overgehouden. De vleugelspeler raakte al vroeg in het duel met de Heraclieden geblesseerd en moest daardoor al snel worden vervangen.

Ninos Gouriye nam de plaats van de 23-jarige speler in. Hoe lang de Zweed van Kosovaarse afkomst uit de roulatie zal zijn is vooralsnog niet duidelijk. Twente had het niet eenvoudig bij de rivaal uit Almelo. De ploeg van Co Adriaanse kwam weliswaar op voorsprong dankzij een treffer van Peter Wisgerhof in de 50e minuut, maar de zege werd toch nog uit handen gegeven. Het was Lerin Duarte die in de blessuretijd de 1-1 op het scorebord zette.

Het puntenverlies is enigszins kostbaar, aangezien PSV eerder op de zaterdagavond van De Graafschap wist te winnen (1-3). Anderzijds verzachtte het gelijke spel van Ajax (2-2) tegen NAC enigszins de pijn van de Tukkers.

Taylor blijft imponeren in Grand Slam

Phil Taylor heeft zaterdagavond andermaal laten zien dat hij favoriet is om de Grand Slam of Darts te winnen. De vijftienvoudig wereldkampioen versloeg in de kwartfinale Paul Nicholson met maar liefst 16-7.

In de halve finale treft The Power zijn 'buurman' uit Stoke-on-Trent; huidig PDC-wereldkampioen Adrian Lewis. Hij wist in zijn kwartfinale Mark Webster met 16-5 naar huis te sturen. De andere finale in Wolverhampton gaat tussen Mark Walsh en Gary Anderson. Walsh won met 16-14 van Hankey, die in de achtste finales Michael van Gerwen nog uitschakelde. De winnaar van de Grand Slam of Darts wint een bedrag van ruim 115.000 euro.

De Boer teleurgesteld na puntenverlies

Ajax-trainer Frank de Boer was erg aangeslagen door het nieuwe puntenverlies van zijn ploeg. De Boer was wel tevreden over het vertoonde spel.

Na afloop van het duel met NAC Breda (2-2) was De Boer erg teleurgesteld in het resultaat. "We speelden een goede wedstrijd. Dan is het erg zonde dat we door twee momenten de punten alsnog weggeven in de slotfase."

Het uitvallen van Dimitri Bulykin was nog een extra tegenvaller voor De Boer, die met Siem de Jong en Kolbeinn Sigthórsson al twee geblesseerde spitsen heeft. Tegen de Bredanaars kwam middenvelder Nicolas Lodeiro in het veld als diepe spits. "Ik vond dat Nicolas het aardig invulde voorin", zegt de trainer over de invalbeurt van de Uruguayaan. "We wilden hem misschien al wat eerder brengen, eventueel op de plaats van Christian (Eriksen, red.), maar dit ging ook erg goed."

Het aanwezige journaille vroeg zich af of de verbannen Mounir El Hamdaoui weer in beeld komt, nu er zoveel blessures zijn in de voorhoede. "Mounir heeft nog geen wedstrijd gespeeld dit seizoen. Maar zijn situatie kan altijd veranderen."

[Primera División] Real Madrid, Barcelona winnen

Real Madrid heeft in een spectaculair duel Valencia van zich afgeschud. De ploeg van trainer José Mourinho was met 3-2 te sterk. De Madrilenen kwamen na twintig minuten op voorsprong via Karim Benzema. Na de 2-0 van Sergio Ramos leek de wedstrijd beslist, maar Valencia vocht zich terug.

Roberto Soldado tekende een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer. De spits van Valencia deed dat opnieuw, nadat Cristiano Ronaldo voor 3-1 had gezorgd. In de extra tijd waren de bezoekers dicht bij de gelijkmaker, maar onder meer de lat stond in de weg.

FC Barcelona boekte een eenvoudige zege op Real Zaragoza. De Catalanen wonnen voor eigen publiek met 4-0. Voor rust vonden Gerard Pique en Lionel Messi het net. Na de onderbreking liep de ploeg van trainer Josep Guardiola verder uit via Carles Puyol en David Villa.

Real Madrid gaat met 31 punten aan de leiding in de Primera División. Barcelona volgt op drie punten. Valencia is met 24 punten de nummer drie.

Trailer: The Grey

Er is een nieuwe trailer verschenen voor de thriller The Grey. In de film moet een groep mannen zien te overleven nadat ze met hun vliegtuig zijn neergestort in Alaska.

In de film van regisseur Joe Carnahan zien we Liam Neeson als Ottway, de leider van een groep mannen die op een olieboorplatform werken. Op weg naar huis stort hun vliegtuig neer in Alaska en begint een helse strijd om te overleven. Niet alleen de ijzige koude is een vijand, maar ook een groep agressieve wolven die de mannen zowel als indringers als lekker hapje zien.

Regisseur Joe Carnahan werkt voor deze film weer samen met producers Ridley Scott en Tony Scott en acteur Liam Neeson, met wie hij eerder The A-Team maakte. Carnahan maakte daarnaast ook films als Narc, Blood, Guts, Bullets and Octane en Smokin' Aces. Bradley Cooper zou oorspronkelijk de hoofdrol spelen maar werd vervangen door Liam Neeson.

The Grey draait vanaf 8 maart 2012 in de Nederlandse bioscopen.


De trailer voor The Grey.

Dieven kraken kluis gemeente Uithoorn

Inbrekers hebben vrijdagavond een kluis in het gemeentehuis van Uithoorn opengebroken. De kluis is van de afdeling burgerzaken. De gemeente onderzoekt nog wat er precies vermist wordt, meldt Uithoorn zaterdag.

Oplettende jongeren die in de buurt waren, sloegen alarm over de inbraak. De technische recherche heeft inmiddels onderzoek gedaan en de plek waar de inbraak plaatsvond weer vrijgegeven.

De gemeente is van plan aangifte te doen. Er zijn nog geen verdachten in beeld.

Phineas and Ferb The Movie: Across The 2nd Dimension

Phineas en Ferb zijn twee tieners die proberen om van elke dag van de zomervakantie weer een feest te maken. In de serie op Disney XD is te zien hoe zij met hun eigen plezier onbewust het bloed onder de nagels van hun zus Candace vandaan weten te halen, die telkens probeert om haar twee broers te verlinken bij hun moeder. Als zijverhaal is er ook nog hun huisdier Perry het vogelbekdier, die voor een geheime organisatie werkt. Zonder dat zijn baasjes het weten moet hij iedere keer de antagonist dr. Doofenschmirtz verslaan. Leuk, maar is dit format ook geschikt voor een lange bioscoopfilm met de titel Phineas and Ferb The Movie: Across The 2nd Dimension (Dwars Door De 2de Dimensie).

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.