Ruud de Wild heeft geen spijt van scheiding

Ruud de Wild heeft er geen spijt van dat hij en Tatum Dagelet uit elkaar zijn gegaan. De radio-dj vertelt aan Beau Monde dat hij en Dagelet elkaar pas na hun scheiding in 2004 hebben leren kennen en waarderen. "We passen qua persoonlijkheid helemaal niet bij elkaar."

Ook een relatietherapeut kon het huwelijk niet meer redden. "Zij kwam met het idee dat we allebei iets moesten bedenken om onze relatie weer leuk te maken. Tatum kwam met tangoles. Dat hebben we twee seizoenen gedaan, al vond ik het helemaal niets. Iets wat ik nu niet meer zou doen: geen haar op mijn hoofd die erover zou denken."

Na een huwelijk van vier jaar besloten De Wild en Dagelet uit elkaar te gaan. Samen kregen ze een dochter. De daaropvolgende jaren heeft De Wild zichzelf 'steentje voor steentje opgebouwd'. "De ware ik is naar boven gekomen. Iemand die in zijn eigen kracht staat, zelf de beslissingen neemt."

De Wild was in 2002 getuige van de moord op Pim Fortuyn. Hij vertelt dat hij sinds de dood van de politicus 'heel diep is gegaan'. "Maar inmiddels kan ik zeggen dat ik mezelf heb teruggevonden. Ik kan nu écht van iemand houden. Dat kon ik vroeger nooit, de liefde vond ik maar lastig."

De 42-jarige dj geeft toe dat hij vroeger erg onzeker was. "Ik dacht dat alle vrouwen mij stom vonden. Ik had ook liever geen spiegels in mijn huis, voelde me lelijk, niet begrepen, stom."

Tegenwoordig is De Wild weer gelukkig in de liefde. Bij Radio 538 ontmoette hij Aafke Burggraaf, met wie hij in 2007 trouwde. Naar eigen zeggen heeft hij nu een vrouw gevonden die goed bij hem past. "Ze is heel lief en gezellig. Vorig jaar zei ze: 'Ik wil, voor je eigen gemoedsrust, dat je de wereld laat zien wie je bent.' Ik ben er toen vol gas voor gegaan. Ik gunde mezelf meer dan het 'net-niet-hokje'."