Internet-televisies steeds populairder

In 2015 is de helft van alle verkochte televisies aan internet verbonden. Dat blijkt uit een onderzoek van onderzoeksbureau DisplaySearch. De groei van televisies met internet is een positieve ontwikkeling voor online spelservices als Onlive en Gaikai. Zij gaven in het verleden aan integratie met slimme televisies als een belangrijk onderdeel van hun strategie te zien.

Bij Onlive en Gaikai worden spellen via internet live gestreamd naar een pc of televisie. Er is, naast het meegeleverde kastje, geen krachtige computer vereist om te spelen. De gamer betaalt een maandelijks bedrag om te toegang te krijgen tot een diversiteit aan games van alle grote uitgevers.

Momenteel heeft slechts een kwart van alle nieuwe televisies internetmogelijkheden. Volgens het onderzoek worden de Verenigde Staten, Europa en China koplopers op het gebied van online televisies, terwijl Japan de minst snelle groei zal doormaken.

Onlive werd vorig jaar in de Verenigde Staten gelanceerd. Eind dit jaar moet de service naar Groot Brittannië komen waarna de rest van Europa moet gaan volgen. Gaikai is sinds begin dit jaar in de VS en een aantal Europese landen beschikbaar. Het is niet bekend wanneer de services naar Nederland komen.


Internet-televisies steeds populairder (Foto: Novum)