Ouders demonstreren voor ontslag scheldende juf

Een groep boze ouders heeft woensdag bij een basisschool in Amsterdam-Zuidoost het ontslag geëist van een lerares. De juf zou leerlingen uitschelden en in de winter de ramen van een lokaal hebben opengezet om leerlingen te straffen, terwijl ze zelf een jas droeg. De school heeft de leerkracht op de vingers getikt en vindt dat genoeg.

Volgens directeur Sonja Rienks van openbare basisschool De Brink gaat het om drie ontevreden ouders die nu een grotere groep ouders hebben gemobiliseerd. Er werd woensdag op het schoolplein met spandoeken gedemonstreerd. De klachten gaan niet alleen over de juf maar ook over lesuitval en over de kwaliteit van de lessen.

Een van de boze ouders zegt tegenover stadszender AT5 dat de kinderen werden uitgescholden voor apen. De directie zou de problemen proberen af te zwakken, maar de ouders nemen genoegen met niets minder dan ontslag van de juf.

Rienks hoopt er met de ouders uit te komen, maar zegt dat de gebruikelijke procedures moeten worden gevolgd. Dat betekent dat de lerares bij een beoordelingsgesprek is aangesproken op haar taalgebruik en nu de kans krijgt zich te verbeteren. Als de ouders het daar niet mee eens zijn, kunnen ze naar de klachtencommissie stappen. "Als die ze gelijk geeft, dan moeten we ons daar naar schikken."