Ook motorevenement Alphen afgelast om dreiging

In Alphen aan den Rijn is een motorevenement geschrapt vanwege de dreiging van een confrontatie tussen rivaliserende motorclubs. Dat laat de gemeente woensdag weten na overleg met politie en justitie. Eerder werd om dezelfde reden al de vergunning voor de Harley Davidsondag in Arnhem ingetrokken.

Komende zondag zou de zesde editie van de Alphense Chopperdag plaatsvinden. De politie heeft aanwijzingen dat rivaliserende motorbendes daarbij uit zouden zijn op confrontaties. Om wat voor soort aanwijzingen het gaat is niet bekendgemaakt.

Burgemeester Bas Eenhoorn van Alphen spreekt van een 'serieuze dreiging' en zegt zich daarom genoodzaakt te voelen de vergunning minder dan een week van tevoren in te trekken. "De Chopperdag trekt veel bezoekers. De veiligheid van deze bezoekers heeft de hoogste prioriteit, daarom is dit besluit de enige optie."

Het motorevenement wordt georganiseerd door de Red Skulls Motorclub. De club bevestigt dat het evenement niet doorgaat, maar was niet direct bereikbaar voor een toelichting.