Chaos regeert bij Juventus

Bij Juventus rommelt het momenteel flink. De fans eisen het ontslag van trainer Claudio Ranieri, die zich inmiddels ook niet meer gesteund voelt door de spelersgroep van De Oude Dame.

"Ranieri moet weg", lieten de Juventus-supporters horen tijdens de wedstrijd tegen laagvlieger Lecce (2-2). Ranieri zit intussen met de handen in het haar. "Ik begrijp niet dat we in het laatste kwartier vermoeid raken, op de training is er namelijk niets aan de hand."

De sportkrant La Gazzetta dello Sport maakt melding van het tumult dat in de kleedkamer van Juventus ontstond toen Ranieri middenvelder Mauro Camoranesi wilde wisselen. De vurige Italiaan met Argentijnse roots was het niets eens met zijn vervanging en protesteerde hevig. Camoranesi werd hierbij gesteund door verschillende ploeggenoten.

Doelman Gianluigi Buffon koos er zelfs voor de kleedkamer te verlaten om te ontkomen aan de explosieve sfeer. De international gaf er de voorkeur aan alleen op het veld te gaan staan. "Ik hield het niet meer uit", aldus de reactie van Buffon in La Gazzetta dello Sport.

Juventus kan vier wedstrijden voor het einde van het seizoen de Scudetto vergeten en zal waarschijnlijk ook naast de tweede plaats grijpen. De ploeg van Ranieri staat elf punten achter op koploper Internazionale en moet vier punten goedmaken op nummer twee AC Milan. Fiorentina, dat als vierde staat geklasseerd, heeft een achterstand van vijf punten op Juventus.