Tennis: Federer wint US Open

Voor de vijfde keer op rij heeft Roger Federer opnieuw de US Open weten te winnen. In de finale was de nummer twee van de wereld te sterk voor Andy Murray: na afloop stonden de setstanden 6-2, 7-5 en 6-2 op het scorebord.

Tegen Rafael Nadal maakte Murray veel indruk in de gewonnen halve finale, maar tegen de 'Fedexpress' behaalde Murray dat niveau geen moment meer. In de eerste set was de Zwitser al overtuigend de betere van de twee. Na een vroege break van Federer in de tweede set begon Murray wat op stoom te raken. Op het moment dat het publiek dacht dat er een tiebreak aan zat te komen brak Federer de Brit op love waarmee hij de set met 7-5 naar zich toetrok. De derde set ging vervolgens ook overtuigend naar Federer.

"Het is niet de minste speler van wie ik heb verloren," zo becommentarieert Murray zijn verlies na afloop. "De laatste twee keer versloeg ik hem, maar hij heeft nu orde op zaken gesteld."

Met deze dertiende grandslamtitel heeft Federer nog maar één titel nodig om het record te evenaren van Pete Sampras die op veertien titels bleef haken. "Dit betekent echt heel veel voor me. Vooral na die verloren finales op Wimbledon en Roland Garros. Het is mijn dertiende grandslamtitel. Als dat maar geen ongeluk brengt."

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!