FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 9 september 2008

Ajax betreurt hotelkeuze in Servië

Ajax betreurt het dat het voor de meereizende pers naar het UEFA Cup duel tegen FK Borac het Mr. Presidents-hotel in Belgrado als onderkomen had geregeld.

In het aangeboden vier sterren hotel Mr. Presidents bevinden zich slaapkamers met levensgrote portretten van onder andere dictators Adolf Hitler, Josef Stalin, Benito Mussolini en Fidel Castro. Het arrangement was geregeld door Ajax Travel & Events.

"Onze travelpartner ATP heeft de reis samengesteld. Wij betreuren het als Ajax zeer dat dit hotel door hen is uitgekozen. We hebben direct nadat wij hierop werden geattendeerd een ander onderkomen laten regelen en dit ook aangeboden, zodat het reisgezelschap níet in Mr. Presidents hoeft te verblijven. Het was in dit geval ook níet zo dat de selectie en de staf in hetzelfde hotel als de media zouden overnachten," aldus woordvoerder Miel Brinkhuis.

Armstrong: "Ik wil een 8e Tourzege"

Lance Armstrong keert definitief terug in het wielerpeloton. De Amerikaan wil gaan voor een achtste Tourzege.

Gisteren lekte het gerucht al uit dat Armstrong een terugkeer overwoog, vandaag bevestigde hij dat nieuws zelf. "Na een gesprek met mijn familie, mijn kinderen en mijn vrienden ben ik blij om te zeggen dat ik mijn comeback maak", zegt Lance Armstrong in een interview met het blad Vanity Fair. "Zo wil ik de kankerproblematiek opnieuw centraal stellen."

Armstrong, die volgende week 37 wordt, won van 1999 tot 2005 zeven keer op rij de Tour de France nadat hij een paar jaar daarvoor teelbalkanker had overwonnen.

Van Marwijk: "Het kan loodzwaar worden"

Aanstaande woensdag begint het Nederlands elftal aan de weg richting het WK van 2010, dat dan in Zuid-Afrika zal worden gehouden. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk, dat tegen Australië een slechte generale kende, treedt in het eerste duel aan tegen Macedonië.

Goran Pandev is de meest succesvolle voetballer van Macedonië. De spits staat onder contract bij Lazio Roma. Zijn bekendste ploeggenoten staan onder contract bij onder meer Lokeren, AA Gent, Energie Cottbus, Mainz en Mattersburg. De laatstgenoemde club is samen met Vardar Skopje ook meteen hofleverancier van de nationale ploeg.

"En toch houd ik rekening met een loodzware wedstrijd," aldus Van Marwijk na afloop van de laatste training. "Macedonië kan goed en gegroepeerd verdedigen. Ze hebben zaterdag ook met 1-0 van Schotland gewonnen. Ze zullen weinig ruimte weggeven en spelen bovendien voor eigen publiek. We moeten ons hier niet gek laten maken."

Het Nederlands elftal liet tijdens de groepsfase van het EK voetbal in Oostenrijk en Zwitserland wervelend voetbal zien, maar kende in de aanloop naar de eindronde flinke problemen met Albanië en Wit-Rusland. "Ik wil het Nederlands elftal stabieler maken," ging Van Marwijk verder. "We moeten net zo goed blijven aanvallen, maar verdedigend minder weggeven."

Mocht de bondscoach in deze opzet slagen, dan zou Oranje zich voor het eindtoernooi van het WK 2010 moeten kunnen plaatsen. Als dat niet lukt, dan zijn Macedonië, Schotland, Noorwegen en IJsland er in geslaagd om voor de nodige problemen te zorgen.

Alonso: "Renault kan vierde worden"

Fernando Alonso wil proberen het team van Renault F1 dit seizoen aan de vierde plaats van het constructeurskampioenschap te helpen. Het team van de voormalig wereldkampioen staat nu op de vijfde plaats en heeft vijf punten achterstand op Toyota.

"Het zou mooi zijn als we in Monza een paar punten kunnen scoren, zodat we daarna een sterk laatste deel van het seizoen kunnen hebben," liet Alonso in een reactie weten. "We hebben drie weken geleden nog in Monza getest en dat verliep zonder problemen. We zijn dus goed voorbereid op deze race."

Alonso liet ook weten er alles aan te doen om de vierde plaats haalbaar te maken. "Ons doel is om vierde te worden bij de constructeurs. Vanaf het begin van het seizoen is dat gevecht al enorm spannend en ieder punt zal dan ook erg belangrijk zijn. We staan nu vijf punten achter Toyota en we hebben nog vijf races te gaan. Volgens mij is dit een haalbaar doel."

Huis vol gas door zelfmoordpoging

Het Alkmaarse Vennewaard was vanmiddag afgezet wegens ontploffingsgevaar. Het gevaar was ontstaan toen een bewoner zelfmoord wilde plegen. De wat verwarde man had zijn woning vol laten lopen met gas.

Rond twee uur 's middags kreeg de politie een melding van buurtbewoners die geschreeuw hoorden vanuit de woning. Ter plaatse werd een vrouw aangetroffen op straat. De vrouw vertelde dat haar partner na geruzie de gaskraan had opengedraaid.

Toen de politie poolshoogte bij de woning ging nemen bleek deze potdicht. Twee onderhandelaars probeerden tevergeefs op de man in te praten, wat blijkbaar weinig succes opleverde.

Omwonenden werden hun huis in gestuurd en geadviseerd ramen en deuren te sluiten in verband met het vrijgekomen gas. Het huizenblok werd afgezet en niemand mocht het blok meer in of uit.

Toen de gasafvoer was afgesloten sloeg het arrestatieteam van de politie om half zes de ramen van de woning in. De bewoner gaf zich vervolgens over en kwam met de handen op zijn hoofd naar buiten.

Van Kouwen drie weken buitenspel

VVV-Venlo kan voorlopig geen beroep meer doen op Frank van Kouwen. De verdediger van de Limburgse formatie liep afgelopen weekend, tijdens het treffen met RKC Waalwijk, een blessure aan zijn enkel op. Hierdoor is hij de komende weken niet inzetbaar.

Van Kouwen slaagde er overigens wel in om het duel vrijdag af te maken. "Ik had er na die actie wel last van, maar kon na een behandeling toch de wedstrijd uitspelen," aldus de verdediger. "De pijn trok toen ook weg. Na het duel trok ik sokken en scheenbeschermers uit en zag ik dat de enkel flink dik was."

De verwachting is dat VVV-Venlo drie weken niet over Van Kouwen kan beschikken. "Er zit ook een klein scheurtje in de band," vervolgde de speler. "Ik hoop woensdag 24 september in het bekerduel met FC Volendam mijn rentree te kunnen maken. Daaraan ga ik werken."

Glock: "Ik haalde niet in onder geel"

Timo Glock kan nog altijd niet bevatten dat hij, na de Grand Prix van België, een tijdstraf van 25 seconden heeft gekregen. Volgens de wedstrijdleiding had de coureur van Toyota Mark Webber ingehaald, terwijl men met gele vlaggen zwaaide na een crash van Kimi Räikkönen.

Door deze tijdstraf verloor Glock de achtste plaats en het daarbij behorende punt. "Ik was erg teleurgesteld toen ik hoorde dat ik de achtste plaats had verloren," liet de Duitser in een reactie optekenen. "Ik had tijdens de laatste ronden erg hard gevochten voor die positie. Gezien de omstandigheden tijdens de race was een puntje een erg goed resultaat geweest. Ik was dus zeker niet blij toen me verteld werd dat ik een straf had gekregen."

Glock, die zich bij de straf zal neerleggen, besloot met de woorden: "Ik weet zeker dat ik niets verkeerd heb gedaan. Het was vrij duidelijk dat Mark een heel ander tempo reed. Ik was veel sneller op de natweerbanden en hij moest veel eerder dan ik in de ankers voor de Bus Stop-chicane. Bovendien hing daar volgens mij alweer een groene vlag."

'City verlegt pijlen richting Podolski'

Manchester City zou naar verluidt interesse hebben in Lukas Podolski. De Engelse club kwam de afgelopen week al regelmatig in het nieuws, omdat het gelinkt werd met andere Europese topspelers.

Aangezien het geld, na de overname van de club door een investeerder uit Abu Dhabi, geen rol speelt en de situatie van Podolski er bij Bayern München niet al te rooskleurig bij ligt, kan er wel eens schot in de zaak komen.

The Citizens hopen dat de transfer in de volgende transferperiode, in januari, beklonken kan worden. Door de aanwezigheid van landgenoot Miroslav Klose en de Italiaan Luca Toni is er, ondanks de voortdurend goede prestaties bij het Duitse nationale elftal, geen plaats voor Podolski bij de eerste elf.

Real Madrid, AS Roma en Fiorentina zouden ook hun interesse hebben getoond.

Yoshida over hardware, kosten en verkoopprijzen PS3

Shuhei Yoshida, baas van Sony Worldwide Studios, heeft verklaard dat Jack Trettons claim, dat 2008 "het jaar van Playstation 3" zou worden, uit lijkt te komen. Volgens Yoshida lijkt alles nu samen te komen als in de juiste hardware, kosten en verkoopprijzen.

"All the things are now coming together in terms of the right hardware, cost and pricing, and we are increasing our hard disc space as we are increasing the content we're offering through the network and the big titles we're working on, coming out this Christmas," zo vertelt Yoshida. "All that is coming together this year."

Natuurlijk blijven de plannen voor komend jaar. Yoshida hoopt dat 2009, net als 2008, ook een "PS3-jaar" wordt. Hoe het momenteel gaat met de PS3 in Europa ziet er veelbelovend uit.

"We are feeling very comfortable about the momentum we have on all PlayStation platforms, and especially the way things are going in Europe. It's very, very encouraging."

Yoshida voegt hieraan toe dat hij niet inzet op een onaangekondigd product in 2009, maar dat er genoeg is dat het publiek zal verrassen, zoals Heavy Rain en MAG; Sony's online titel voor 256 spelers tegelijk. Ook zijn er een aantal titels die vooralsnog niet aangekondigd zijn. Meer info hierover volgt uiteraard.

Kai Reus keert terug in peloton

Kai Reus heeft in de Verenigde Staten zijn rentree gemaakt in het wielerpeloton. De Raborenner was meer dan een jaar uitgeschakeld door een zwaar trainingsongeluk.

Reus startte vandaag in de Ronde van Missouri. "Kai is in het peloton gefinisht. Hij heeft de etappe zonder problemen uitgereden", aldus ploegleider Nico Verhoeven. De etappe werd gewonnen door Mark Cavendish,

Reus raakte een jaar geleden zwaar gewond bij een trainingsongeluk in Val d’Isère. Hij werd dagenlang kunstmatig en coma gehouden waarna vervolgens een maandenlange revalidatie volgde.

Voetbal: Jong Zwitserland-Jong Oranje

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland met 1-0 verloren. Het is daardoor uitgeschakeld voor het EK.

Nederland speelde tegen de Zwitsers een slechte wedstrijd. Het bleef lang 0-0 en laat in de wedstrijd kreeg Zwitserland een penalty. Die werd echter gestopt door Kenneth Vermeer. Een paar minuten later viel het doelpunt alsnog dankzij een benutte vrije trap van Reto Ziegler.

Nederland eindigt daardoor als tweede in de poule. Omdat Nederland ook niet bij de vier beste nummers twee hoort, ontbreekt het komende zomer op het EK onder 21 in Zweden.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

 

Uitgelekte beelden Killzone 2 Multiplayer beta

Er gaan al enige tijd geruchten dat Playstation 3 bezitters uitnodigingen hebben ontvangen voor de Multiplayer beta van Killzone 2. Het lijkt erop dat dit gerucht waar is, in iedergeval voor één persoon.

Onderstaande video schijnt verschenen te zijn op Gametrailers.com en is enkele momenten later verwijderd van deze site. Hoe lang onderstaande video op de server blijft staan blijft uiteraard gissen. Is dit misschien de eerder aangekondigde public beta die misschien een stuk minder public is dan vooraf gedacht?

FOK!tv Portret: Buzzer - Mooie Dagen 1/4

FOK!tv Portret: Buzzer - Mooie Dagen 1/4

Wat gebeurt er met je als jouw gezin ineens uit elkaar valt als donderslag bij heldere hemel. Het overkwam Peter Fidder, op FOK! beter bekend als forumadmin Buzzer.

Gedurende vier maanden volgde FOK! de Beverwijker waarbij we langzaam kwamen te weten wat er precies is gebeurd in mei 2007. Verder spreken we Buzzer over hoe het leven verdergaat na tegenslag en wanneer je weer aan de toekomst mag denken.

In dit eerste deel van een vierdelige docu stappen we op een zondag binnen in het leven van Peter en zijn dochters Justine en Sabine. Volgende week volgt deel 2.

 

 

Natuurlijk kun je 'm ook als wmv downloaden (152Mb)

Jong Oranje verliest en is uitgeschakeld

Jong Oranje heeft de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Zwitserland met 1-0 verloren. Het is daardoor uitgeschakeld voor het EK.

Nederland speelde tegen de Zwitsers een slechte wedstrijd. Het bleef lang 0-0 en laat in de wedstrijd kreeg Zwitserland een penalty. Die werd echter gestopt door Kenneth Vermeer. Een paar minuten later viel het doelpunt alsnog dankzij een benutte vrije trap van Reto Ziegler.

Nederland eindigt daardoor als tweede in de poule. Omdat Nederland ook niet bij de vier beste nummers twee hoort, ontbreekt het komende zomer op het EK onder 21 in Zweden.

Alcoholverbod voor amateurvoetballers

Een amateurvoetbalclub bij onze zuiderburen heeft iets nieuws bedacht. De spelers van de Belgische voetbalvereniging Sankt-Vith mogen van hun trainer geen alcohol meer drinken.

Dit zou vrij logisch zijn als de spelers bij een topclub onder contract zouden staan, maar de club speelt in de tweede provinciale klasse. De trainer duldt echter geen tegenspraak. Op dinsdag, donderdag en vrijdag mogen de voetballers geen druppel alcohol drinken. Op deze avonden wordt er namelijk getraind.

Ook de dagen dat de heren een wedstrijd moeten voetballen geldt er een alcoholverbod. Trainer Karim Najdawi is echter niet van plan politieagentje te gaan spelen voor 'zijn' jongens. "Ik ga hen niet volgen om te checken of ze de regels respecteren, ik reken op hun intelligentie", aldus de oefenmeester.

Vrouw rijdt met rolstoel op snelweg

Een 61-jarige Zwitserse heeft gisteravond een spannend avontuur beleefd. De invalide vrouw belandde namelijk met haar rolstoel op de snelweg bij Basel.

De rolstoelster wilde via de snelweg naar het twintig kilometer verderop gelegen Liestal rollen. Dit vond de politie niet zo 'n fijn idee, en besloot de rijbaan, om ongelukken te voorkomen, af te sluiten.

Toen de oude dame met haar rolstoel een tunnel inreed, kwamen enkele automobilisten meteen in actie. Zij dwongen de vrouw te stoppen en samen met de omstanders de komst van de politie af te wachten.


Een beetje rolstoeler is zelfs niet bang voor een trap

Veel zombies, bloed en de Tank op Left 4 Dead screenshots

Valves Left 4 Dead bevat:

a) Honderden zombies
b) Vol bloed
c) Met special zombies met speciale krachten
d) Veel wapens
e) Coop met zijn vieren
f) Een speciale Zombies vs. Survivors game-mode

Het is dan ook niet gek dat veel mensen naar de game uitkijken, vandaar dat er vandaag ook nieuwe screenshots van de game zijn uitgekomen. Deze zijn allemaal genomen tijdens een speelsessie door PCgames.de. Onze impressie van de game is hier te vinden.











Left 4 Dead wordt 31 oktober verwacht op de PC en Xbox 360.

Hirsch Ballin: afstaan DNA is burgerplicht

Het afstaan van DNA-materiaal voor een grootschalig onderzoek naar de dader van een misdaad is een burgerplicht. Dat zei minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) vandaag in de Tweede Kamer, in navolging van zijn partijgenoot Tweede Kamerlid Sybrand van Haersma Buma.

Hirsch Ballin en het CDA willen dat het verplicht wordt om mee te werken aan DNA-onderzoek bij een grootschalig onderzoek naar de dader van een zwaar misdrijf, zoals mishandeling of verkrachting.

Vroeger moest voor dergelijk DNA-onderzoek nog bloed worden afgenomen. Volgens Van Haersma Buma is het afstaan van DNA inmiddels echter al lang geen inbreuk meer op de persoonlijke integriteit. "Het is nu mogelijk met een wattenstaafje wat wangslijm weg te halen. Wat is het verschil met een foto of een duimafdruk?"

De VVD steunt het idee van het CDA. De SP en ChristenUnie lopen er niet erg warm voor. "Moet wat mogelijk is, ook wenselijk zijn?", vroeg SP-Kamerlid Jan de Wit zich af. De Wit wil dat het nog steeds mogelijk moet zijn om te weigeren zonder direct verdachte te worden.

De ChristenUnie noemt zichzelf kritisch voorstander van het gebruik van DNA in opsporingsonderzoek, maar vindt het afnemen van DNA bij een grootschalig onderzoek een inbreuk op de lichamelijke integriteit. Ook PvdA-Kamerlid Ton Heerts had nog veel vragen. Het is nog onduidelijk of zijn partij het voorstel uiteindelijk haar steun zal verlenen.

Rode Kruis opent 6868 voor slachtoffers Haïti

Het Nederlandse Rode Kruis heeft giro 6868 geopend voor de slachtoffers van het natuurgeweld in Haïti. Dat meldde de organisatie vandaag.

De tropische storm Hanna en de orkanen Gustav en Ike hebben grote delen van het land onder water gezet. Gustav en Hanna vernielden meer dan tienduizenden huizen en eisten meer dan tweehonderd levens. Veel Haïtianen zijn geëvacueerd naar tijdelijke opvangcentra waar behoefte is aan voedsel, medicijnen, schoon drinkwater en onderdak.

Duizenden vrijwilligers van het Rode Kruis proberen een vlotte hulpverlening mogelijk te maken. Zij kunnen de getroffen regio's moeilijk bereiken, omdat zware regenbuien de toegangswegen blokkeren.

Roemeense kan avances niet waarderen

Een verliefde Roemeen had onlangs zijn pijlen gericht op een 24-jarige vrouw, maar die reageerde met grof geschut. Niet gediend van de avances pakte zij een pistool en begon op de man te schieten. Dat berichtte de Roemeense krant Libertatea vandaag.

Het liefdesdrama gebeurde in een discotheek in de plaats Pascani in het noorden van Roemenië. De galante ridder vroeg de vrouw vijf maal vergeefs ten dans. Het laatste verzoek was de spreekwoordelijke druppel. De vrouw pakte het vuurwapen uit haar handtas en schoot vier keer op de man. Wonder boven wonder bleef hij ongedeerd. De vrouw is gearresteerd.

Onbekend werk Mulisch naar Letterkundig Museum

Het Letterkundig Museum in Den Haag blijkt de koper te zijn van onbekend werk van Harry Mulisch dat gisteren onder de hamer kwam bij veilinghuis De Eland en Van Gendt Book Auctions in Diemen.

Het betreft een verhaal dat Mulisch in 1953 kort na zijn debuut schreef naar aanleiding van de Watersnoodramp. Voor het verhaal betaalde het museum 4000 euro. Een aantal brieven uit 1953 en 1954 van de destijds in Haarlem wonende beginnende schrijver die betrekking hadden op dat verhaal, kwam eveneens in het bezit van het Letterkundig Museum.

Het verhaal over de Zeeuwse 'Dorpjeskijker' is volgens het museum een beknopte eerdere versie van 'De terugkomst, een legende', opgenomen in Mulisch' verhalenbundel De Versierde Mens die in 1957 verscheen. Het ongepubliceerde typoscript zal na verkregen goedkeuring van de schrijver volgend voorjaar verschijnen in het tijdschrift Goede Papieren, aldus het Letterkundig Museum vandaag.

Beau van Erven Dorens stapt uit theaterstuk

Beau van Erven Dorens is uit de cast van het theaterstuk Romeo over Julia gestapt. Al na één repetitiedag besloot hij de productie te verlaten. Hij is ontevreden over zijn aandeel in de productie, aldus producent REP Theater vandaag.

Rick Engelkes van REP Theater reageerde verbouwereerd en compleet verrast. "Dit is een traject waar we samen met Beau in november 2007 in zijn gestapt. Nu dus bijna een jaar geleden! Ik begrijp niet dat Beau dit nu, na zo lang als team hiermee bezig te zijn geweest, met een simpel sms'je beëindigt."

  (foto: ANP)

Kritiek Obama op plan voor herschikking troepen

De Amerikaanse Democratische presidentskandidaat Barack Obama heeft vandaag kritiek geuit op het plan van president George Bush om 8000 militairen uit Irak te halen en 4500 extra militairen naar Afghanistan te sturen.

Bush maakte zijn plan vandaag bekend. Volgens de president is de terugtrekking mogelijk omdat het geweld in Irak is afgenomen. De terugtrekking moet in februari zijn voltooid. Amerika heeft op dit moment 146.000 militairen in Irak en 33.000 in Afghanistan.

Obama noemde de het voornemen van Bush "zeer bescheiden" waardoor de "oorlog zonder einde" in Irak zal voortduren. Wel toonde hij zich tevreden over het sturen van extra troepen naar Afghanistan, maar zei tegelijk dat het plan tekortschiet. De strijd in Afghanistan heeft sneller meer troepen en geld nodig, aldus de senator uit Illinois.

'Kim Jong-il heeft mogelijk beroerte gehad'

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il heeft mogelijk een beroerte gehad. Dat zegt vandaag een bron binnen de Amerikaanse inlichtingendienst. Ze zegt dat de gezondheidsproblemen zich ergens in de afgelopen weken voordeden.

Er zijn volgens haar geen aanwijzingen dat Kim de macht heeft overgedragen. De leider van het gesloten communistische land verscheen eerder op de dag niet bij de militaire parade die de zestigste verjaardag van het communistische land opluisterde. Er deden al langer geruchten dat de 66-jarige Kim ernstig ziek zou zijn.

  (foto: ANP)

Veel schade op Cuba door Ike

De orkaan Ike heeft vandaag op Cuba veel schade aangericht. Er vielen zeker vier doden. De orkaan verwoestte of beschadigde tienduizenden huizen. Veel plantages zijn verwoest. De hoofdstad Havana bleef tot dusver gespaard.

De orkaan ging vandaag ten zuiden van Havana aan land. De autoriteiten evacueerden daar tienduizenden mensen. De orkaan raasde gisteren over het oosten van het eiland. Het is voor het eerst in jaren dat een orkaan levens eist op Cuba. Het land staat bekend om zijn goed georganiseerde evacuaties tijdens orkanen.

  (foto: ANP)

'Blade Runner' wint 100 meter

Oscar Pitorius, ook bekend als de 'blade runner' heeft bij de paralympics het goud gewonnen op de 100 meter sprint.

Pistorius deed dit in de T44-klasse, voor sporters met kunstbenen. Hij won in een tijd van 11,17. Tweede werd de Amerikaan Jerome Singleton in 11,20.

Pistorius werd bekend omdat hij deelname afdwong aan de 'echte' Olympische Spelen. De Zuid-Afrikaan slaagde er echter niet in op de 400 meter de limiet te lopen. Later deze week komt Pistorius nog in actie op de 200 en 400 meter.

Aids eiste al 1,6 miljoen levens in Uganda

In Uganda zijn sinds 1982 ongeveer 1,6 miljoen mensen aan aids gestorven. Dat maakte een zegsman van het ministerie van Volksgezondheid in Kampala vandaag bekend. Sinds de ziekte voor het eerst in het land werd geconstateerd, zijn 2,6 miljoen Ugandezen hiv-positief getest.

Het aantal besmettingen neemt toe. Tot het jaar 2000 kwamen er jaarlijks circa 80.000 nieuwe mensen bij die met hiv besmet waren. Vorig jaar lag dit cijfer echter al op 130.000, aldus het ministerie. In totaal zijn wereldwijd circa 33 miljoen mensen besmet met hiv.

14-jarige afperser scooterrijder vrijgelaten

Het Openbaar Ministerie in Den Haag gaat in beroep tegen de vrijlating van de 14-jarige verdachte uit Den Haag, die met geweld een scooter wilde stelen. De uit Algerije afkomstige jongen heeft volgens justitie twee weken geleden met een 11-jarige kompaan geprobeerd geld en een scooter afhandig te maken van een 17-jarige Hagenaar. De verdachte zou ook met een mesje hebben gestoken.

De rechtbank in Den Haag schorste vanmiddag het voorarrest van de 14-jarige verdachte. Het OM laat weten naar het gerechtshof te stappen omdat 'in deze zaak met name sprake is van een geschokte rechtsorde'. De jongen zat de afgelopen twee weken in een jeugdinrichting, en daar wilde het OM hem nog zeker dertig dagen vasthouden.

De 11-jarige jongen is overgedragen aan de kinderbescherming. Jongeren onder de 12 kunnen niet strafrechtelijk worden vervolgd.

Op een filmpje op internet is te zien hoe twee jonge jongens het slachtoffer slaan in het Zuiderpark in Den Haag. De 14-jarige werd nog dezelfde dag, 25 augustus, aangehouden. Nog onbekend is wanneer de zaak voor de rechter komt; het onderzoek is nog niet afgerond. Het OM sluit meer aanhoudingen niet uit.

'Laat me rijden'
De video kun je hier bekijken.

ANC woedend om cartoon Zuma als verkrachter

Een cartoon waarin de Zuid-Afrikaanse ANC-leider Jacob Zuma als potentiële verkrachter van vrouwe Justitia wordt afgebeeld, heeft kwaad bloed gezet bij de regerende partij.

De Zuid-Afrikaanse krant The Sunday Times had de tekening zondag gepubliceerd. Te zien is hoe Zuma zijn broek openmaakt, terwijl het ANC en haar politieke bondgenoten een geblinddoekte vrouw met het opschrift 'rechtssysteem' tegen de grond drukken.

De afgebeelde organisaties beweerden vandaag dat de spotprent grenst aan laster. De vakbond COSATU verwierp vooral de toespeling op verkrachting, een beschulding waarvan Zuma in 2006 werd vrijgesproken.

De tekenaar Zapiro heeft geen spijt van zijn werk. "Ik ben woedend op wat Zuma met het rechtssysteem probeert te doen. Daar gaat de cartoon over", zei hij in een interview met het Zuid-Afrikaanse radiostation SA FM. Zuma werd onlangs aangeklaagd voor corruptie. Hij probeert onder deze aanklacht uit te komen.

De bewuste cartoon is hier te bekijken.

Seksstaking voor water

Vrouwen in het Turkse plaatsje Kirca gaan sindskort niet meer met hun echtgenoten naar bed, tot het gebrek aan water in het zuidelijke dorp is opgelost. Een bron die enkele jaren geleden nog voor veel water zorgde, is opgedroogd. Het water moet nu 13 kilometer verderop worden gehaald.

De vrouwen hebben genoeg van de mannen die volgens hen niets doen om het probleem op te lossen. "We hebben besloten dat we onze mannen niet meer in de slaapkamer toelaten totdat het water aan het dorp is geleverd", lieten de boze vrouwen weten.

De burgemeester van Kirca, Osman Arslan, verzekerde dat de mannen te lijden hadden onder de seksboycot. Hij waarschuwde voor echtscheidingen als het watertekort en de seksstaking aanhouden.

Tita Tovenaar werkt aan comeback

't Is echt, 't is heus 't is raar maar waar, maar na jaren van afwezigheid komt Tita Tovenaar weer terug op tv. De razend populaire kinderserie die in de jaren zeventig vele kinderen aan de buis gekluisterd hield, wordt nieuw leven ingeblazen. Dit heeft de Efteling vandaag bekendgemaakt.

De AVRO zal alle afleveringen van weleer in een nieuw jasje steken. De vernieuwde afleveringen zal de omroep vanaf half december gaan uitzenden op het kinderkanaal van de publieke omroep, Z@pp.

Ondanks dat Tita waanzinnig populair was, heeft het slechts twee seizoenen gelopen. De afleveringen, die ieder slechts vijf minuten duurden, kwamen van 1972 tot 1974 voor het eerst op de buis. Daarna werd de serie tot in den treure herhaald.

Het belangrijkste personage was Tika, dochter van Tita Tovenaar.  Samen met Tato Toveraap en de grobbebollen woonden de verstrooide tovenaar en zijn dochter in een luchtkasteel. Samen beleefden ze vele avonturen.

Tita Tovenaar, een rol van de inmiddels overleden Ton Lensink, sloot iedere aflevering af met de woorden:  "Dat zien we morgen dan wel weer". Wie de rollen van Tita en Tika Tovenaar op zich zullen nemen, is nog niet bekend. Drie jaar geleden ging er al een musical van de serie in première. De hoofdrollen waren toen voor Erik Brey en Manon Novak.

 


Best een lekker ding, die Tika

Illegaal downloaden nog steeds bedreiging mediaverkoop

De markt voor illegale films en muziek op internet is zo groot dat deze de legale online markt in de weg staat. Internetproviders zouden daarvoor hun verantwoordelijkheid moeten nemen en maatregelen moeten treffen. Dat liet brancheorganisatie NVPI gisteren nog maar eens weten bij de presentatie van de halfjaarcijfers over de Nederlandse entertainmentindustrie.

“Het is tijd dat degenen die aan de poort van het internet staan, meehelpen om op te treden tegen de verspreiding van illegaal aanbod”, laat de organisatie weten. De NVPI wees in het verleden al regelmatig met een vinger naar de providers, die op hun beurt stellen dat zij slechts doorgeefluik zijn en niet verantwoordelijk voor de manier waarop hun dienst wordt gebruikt.

Blu-ray
Toch was het niet allemaal kommer en kwel. Vooral de markt van de nieuwe entertainmentproducten als Blu-ray, (legale) downloads en console-games groeide enigszins. De effecten van een teruggelopen consumentenvertrouwen en het illegaal downloaden zijn vooral zichtbaar in de meer traditionele markt voor muziek en dvd.

In de eerste helft van 2008 waren vooral Nederlandse artiesten populair. Albums van Nick & Simon, Alain Clark en Anouk vielen in de smaak, en de totale omzet van Nederlands werk steeg met bijna tien procent. De NVPI verwacht dat die lijn door nieuwe albums van Marco Borsato en Jan Smit blijft stijgen in de rest van dit jaar.

Ook de markt voor de opvolger van de dvd, Blu-ray, deed het goed. Een op de tien verkochte films staat op Blu-ray, waardoor de markt meer dan zes procent kon groeien. Bijna alle films worden nu naast dvd ook op het nieuwe formaat uitgebracht, dus het aanbod neemt halsoverkop toe. Ook steeds meer oudere series of films krijgen een release op Blu-ray, winkeliers doen volgens de NVPI goed hun best die films in de markt te zetten met acties en opvallende displays.

De verkoop van VHS is met zo'n tienduizend stuks bijna volledig ingestort. Ook het failliet verklaarde HD-DVD, de andere opvolger van dvd, verkocht erg weinig exemplaren. Wel kochten Nederlanders in zes maanden tijd zo'n 13,9 miljoen dvd's, 4,6 miljoen games en 7,5 miljoen albums op cd. Daarnaast registreerde het NVPI meer dan 6 miljoen legale downloads. Het complete lijstje is hier te downloaden (pdf).


Illegaal downloaden nog steeds bedreiging mediaverkoop (foto: DAG)

De wedstrijddag van Silenus

FOK!sport riep een week geleden op om verhalen over voetbalwedstrijden in te sturen. Op deze manier kan een voetbalsupporter zijn beleving in het stadion beschrijven, wat veel media vaak vergeten. Silenus bijt in deze serie het spits af en was aanwezig bij het duel tussen Nederland en Australië. Lees hieronder zijn ervaringen in het Philips Stadion in Eindhoven.

Vorige week werd ik door een vriend benaderd om de wedstrijd Nederland- Australië te bezoeken. Zijn vader had drie kaarten geregeld en wie was ik om nee te zeggen?

De laatste keer dat ik een interland van het Nederlands elftal had bezocht was immers alweer een tijdje geleden, 22 februari 1995 om precies te zijn. Nederland – Portugal, 0-1, ook in Eindhoven. Ook al kon ik als klein Ajaxmannetje geen Ajacieden zien wegens een boycot, toch genoot ik met volle teugen van een wedstrijd van het enige echte Nederlands Elftal! De toppers deden destijds niet mee, al heb ik toen wel Frank Verlaat, Edwin Vurens, Michel Kreek én Eric van der Luer zien debuteren. Een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Maargoed, terug naar de actualiteit. Zaterdag 6 september, Nederland – Australië! Omstreeks 18.30u liepen we het centrum van Eindhoven in, om alvast even sfeer te proeven. Opblaasbare wortels, molenhoedjes en klompen uiteraard thuisgelaten, maar getooid in een oranje wedstrijdshirt op naar het Stratumseind. En daar troffen we de uitgelaten mensenmenigte al aan, en chansons als ‘Jalalalaa lalala lalalaaaa’ en ‘olé olé olé olééééé’ klonken vrolijk uit de cafeetjes. De herinneringen gingen meteen weer terug naar het weekendje Bern rond Nederland – Frankrijk, vooralsnog het mooiste weekend van 2008. Helaas was dit keer het publiek íets anders. Waar in Zwitserland nog veel vriendengroepen in de leeftijd van 20-28 rondliepen betrof het in Eindhoven toch vooral compleet laveloze veertigjarige provincialen die elkaar in de meest exotische dialecten vrouwonvriendelijke teksten toeschreeuwden.

Snel nog een paar biertjes, we moesten ons immers door een oefenwedstrijd van het Nederlands elftal heen slaan, en op naar het Philips stadion! Als Ajaxsupporter ken ik het stadion alleen vanuit het uitvak, waar je hoog in een hoekje zit weggepropt met een net voor je snufferd. Nu op vak TT, nog steeds hoog maar met een prima uitzicht. Vijf minuten voor tijd binnen, en nog genoeg plek. Blijkbaar was niet iedereen zo gek om 40 euro per stuk neer te tellen voor een dergelijke wedstrijd.

Voordat ik goed en wel om me heen had gekeken of er wel mooie vrouwen in ons vak zaten (mannen: ik bedoel natuurlijk lekkere wijven, maar ik typ mooie vrouwen omdat dit verhaal waarschijnlijk ook door vrouwen gelezen gaat worden) lag de eerste bal er al in! Babel gaf de bal voor van links en Huntelaar knalde ‘m knap tegen de touwen. De snelle 1-0 beloofde veel goeds, maar helaas zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau. Voor mij altijd een mooi moment om eens de overige supporters in me op te nemen en het programmaboekje te lezen. Achter me zat een groep lieden die zo te horen uit een dubieus toendragebied uit Noord-Nederland kwam. Zij wisten me te vertellen dat die ‘verrekte kutzak van een van der Vaart maar snel gewisseld moest worden...’. Naast me zat een iets te dik snotjoch van een jaar of 12 constant met zijn piepstemmetje in zijn Heinekenhoed ‘Holland’ te schreeuwen, en voor me zaten twee vaders die vier kinderen mee hadden genomen. De kinderen hadden meer aandacht voor het vouwen van vliegtuigjes dan voor de wedstrijd, en de vaders werden naarmate de wedstrijd vorderde steeds chagrijniger.

De belabberde terugspeelbal van Heitinga op Stekelenburg had ik gemist omdat ik met mijn telefoon zat te spelen, maar bij de pingel voor Australië zat ik op het puntje van mijn stoel. Stekelenburg rood, en zijn vervanger mocht toch met recht de crème de la crème van het Nederlandse keeperkorps genoemd worden! Ik heb het natuurlijk over niemand minder dan Henk Timmer. Helaas kon hij de bal van één of andere Australische dude waarvan ik de naam alweer vergeten ben niet houden en zodoende konden we rusten met een 1-1 stand.

In de rust werd het beroemde latje-schieten weer van stal gehaald. Drie knakkers mochten vanaf 40 meter proberen op de lat te schieten. De eerste kandidaat was een niet al te charmant sujet uit het Brabantse achterland die de bal niet eens van de grond wist te krijgen. Armoe troef, niemand trof de lat en niemand won 50.000 euro. Een biertje halen zat er ook al niet in, er werd geen alcohol geschonken vandaag. Het is ook wat, al die bloeddorstige gezinnetjes en wortelhooligans op de tribune, en dan ook nog eens met die levensgevaarlijke Australiërs even verderop...Logisch, geen alcohol, dat zou me ook wat zijn.

De tweede helft brak aan, en daar kan ik me nu eigenlijk niet veel meer van herinneren dan dat Australië een kwartier voor tijd op 1-2 kwam. Enkele supporters die prima een wedstrijd kunnen aanvoelen reageerden direct door maar de wave in te zetten. Nederland drong op het eind nog wel aan, maar een terechte puntendeling (voor zover er punten gedeeld worden bij een oefeninterland) zat er niet meer in. De 400 meegereisde Australiërs bouwden een feestje, enerzijds omdat ze gewonnen hadden en anderzijds omdat ze gelukkig geen verplichte buscombi aan hun broek hadden gekregen en weer verder konden zuipen in het Australische café op het Stratumseind.

Teleurgesteld keerde ik samen met 25.000 andere gedesillusioneerde Oranje-supporters huiswaarts. Voor mij de komende tien jaar weer even geen Oranje-wedstrijd, maar ik hoop maar dat al die kleine kinderen net zo genoten hebben van hun sterren als ik deed op die koude zaterdagavond in februari 1995.


Wil jij je ervaringen in het stadion ook met ons delen? Stuur dan een mail naar sport@fok.nl o.v.v. Wedstrijddag van een user.

'Meer controle op financiering politieke partijen'

Alle politieke partijen moeten verplicht worden om volledig inzicht te geven in hun financiën. Ook moet er beter toezicht komen op de manier waarop partijen worden bekostigd. Dat stelt de Greco, een anticorruptieorganisatie van de Raad van Europa.

Met de huidige regels voor partijfinanciering is het 'erg moeilijk om 'twijfelachtige financieringspraktijken aan het licht te brengen', stelt de Greco. Een werkgroep van deze organisatie heeft de Nederlandse situatie eind vorig jaar onderzocht. De bevindingen van de werkgroep staan in een rapport dat op verzoek van NRC Handelsblad openbaar is gemaakt.

Het kabinet werkt aan een wetsvoorstel om de controle op de financiering van politieke partijen te verbeteren, maar dat gaat volgens de Greco niet ver genoeg. De organisatie vindt dat 'alle partijen en overige groeperingen' die in het parlement zitten, volledige openheid van zaken moeten geven in een jaarverslag. Dat geldt ook voor de Partij voor de Vrijheid (PVV) en Trots op Nederland (TON). Deze twee nieuwkomers zijn geen klassieke politieke partijen, omdat ze niet openstaan voor leden.

Op overtreding van de regels moeten 'effectieve en afschrikwekkende' straffen komen te staan. Nu kan de overheid nauwelijks optreden, behalve door de subsidie tijdelijk stop te zetten. De Greco wil verder af van het maximum van 150 euro voor anonieme giften dat het kabinet voorstelt. Volgens de organisatie moeten anonieme giften helemaal worden verboden.

De laatste tijd is de manier waarop politieke partijen aan hun geld komen geregeld in het nieuws. Het gerechtshof in Den Haag bepaalde vorig najaar dat de SGP geen subsidie mag krijgen, omdat vrouwen geen lid van de partij mogen worden en zich ook niet namens de partij verkiesbaar kunnen stellen. Dat is volgens het hof in strijd met het internationale vrouwenverdrag. Zowel de staat als de SGP is in cassatie gegaan bij de Hoge Raad.

Minister van Binnenlandse Zaken Guusje ter Horst (PvdA) heeft bezwaar tegen de manier waarop SP-politici het grootste deel van hun salaris in de partijkas storten. De PVV en Trots op Nederland krijgen als nieuwkomers zonder leden weinig of geen subsidie.


'Meer controle op financiering politieke partijen' (foto: DAG)

[Vuelta] Verrassende winst Hinault

De tiende etappe in de Vuelta a España is gewonnen door Sébastien Hinault. De Fransman van Crédit Agricole was verrassend de snelste in de massasprint.

De etappe werd gekenmerkt door een lange vlucht van Matej Jurco. Hij ging er na 35 kilometer vandoor en kreeg maximaal zeven minuten en twintig seconden voorsprong. Op de vrij vlakke etappe van Sabinánigo naar Zaragoza kon Jurco het peloton uiteindelijk niet voorblijven, en dus eindigde de etappe in een massasprint. Hierin was Hinault de snelste, gevolgd door Mondory en de winnaar van gisteren, Van Avermaet.

In het algemeen klassement blijft Egoi Martinez aan de leiding, voor Levi Leipheimer en Alberto Contador. Robert Gesink staat nog steeds tiende, op 3.22 van Martinez.

Grofgebekte NVU-voorman Kusters moet schoffelen

De extreem rechtse politicus Constant Kusters is vandaag veroordeeld tot een werkstraf van vijftig uur voor smaad. Ook legde het gerechtshof in Arnhem de 37-jarige leider van de Nederlandse Volks-Unie (NVU) een voorwaardelijke celstraf van een week op, met een proeftijd van twee jaar.

Kusters is veroordeeld voor het uitschelden van de oud-voorzitter van de inmiddels opgeheven Nationale Alliantie Jan Teijn voor 'pedofiel' en 'vieze smeerlap'. De Arnhemmer heeft geen greintje spijt van zijn uitlatingen. "Ik sta er vierkant achter", zei de NVU'er twee weken geleden voor het hof. Zijn advocaat noemde de zaak toen enorm opgeblazen. "Zodra Kusters uitlatingen doet, springt het OM er weer bovenop."

Het hof oordeelde eveneens dat Kusters 300 euro schadevergoeding moet betalen aan Teijn. Hij moet zes dagen de cel in als hij dat niet doet. Met uitzondering van de boete, die in hoger beroep tweehonderd euro lager is uitgevallen, is het arrest gelijk aan het eerdere vonnis van de politierechter in Arnhem vorig jaar en aan de eis van het Openbaar Ministerie.

Kusters is vaker veroordeeld wegens beledigende uitlatingen. Ook het moddergegooi tussen Kusters en Teijn is geen novum. Zo stelt Kusters dat Teijn een relatie heeft gehad met een minderjarig meisje. Ook zou de oud-voorzitter van de Nationale Alliantie in het bezit zijn van kinderporno. Teijn verwijt Kusters en andere extreem rechtse politici dat zij er 'een zootje' van hebben gemaakt en dat er daarom nog nooit een ordentelijke nationalistische partij in Nederland uit de grond is gestampt.

Het OM in Rotterdam verdenkt Teijn overigens van het bezit van kinderporno. Ook wil justitie hem als beheerder van het forum vervolgen voor discriminerende en haatdragende uitlatingen op de website van zijn opgeheven partij. Teijn vindt dat hij bij voorbaat al schuldig is verklaard, omdat hij publiekelijk in verband wordt gebracht met kinderporno. Naar eigen zeggen gaat zijn speciale interesse er niet naar uit.

Nederland voorkeursdoelwit terroristen geworden

Nederland en Nederlandse belangen in het buitenland zijn één van de voorkeursdoelen van internationaal opererende terroristische netwerken geworden. Dat is met name het gevolg van de film Fitna, die Tweede Kamerlid Geert Wilders eerder heeft uitgebracht.

Dat blijkt uit de jongste editie van het dreigingsbeeld terrorisme Nederland van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb). In de afgelopen maanden is uit uiteenlopende bronnen informatie vergaard waaruit dit duidelijk is geworden, aldus de NCTb.

De ontwikkelingen in de afgelopen periode hebben de internationale dreiging voor Nederland zichtbaarder gemaakt. De voornaamste reden hiervoor lijkt gelegen in de film Fitna die door moslimextremisten als een zware belediging en provocatie wordt beschouwd, constateert de NCTb.

Met een aanslag zouden extremisten het in de islamitische wereld verslechterde imago van de heilige oorlog in Irak, met vele doden onder moslims, willen opvijzelen. Verder wordt in het dreigingsbeeld opgemerkt dat er steeds meer berichten komen over Westerse moslimextremisten die in trainingskampen in het grensgebied van Pakistan en Afghanistan worden waargenomen. Die vallen mogelijk minder op bij Westerse veiligheidsdiensten en zouden daardoor beter inzetbaar zijn bij het uitvoeren van aanslagen in het Westen.

Volgens de NCTb onderstrepen deze ontwikkelingen de toegenomen dreiging die sinds maart dit jaar mede aanleiding was om het algemene dreigingsniveau in Nederland te verhogen van 'beperkt' tot 'substantieel'. "Het niveau 'substantieel' blijft gehandhaafd, maar wordt met de nieuwe informatie wel onderstreept."

Het dreigingsniveau 'substantieel' betekent concreet dat de kans op een aanslag in Nederland of tegen Nederlandse belangen, reëel is.


McLaren zet beroep door

McLaren Mercedes heeft het beroep dat het team wil instellen tegen de straf van Lewis Hamilton officieel bevestigd. Het team van Ron Dennis lichtte de FIA vlak na de race in dat het de mogelijkheid van een beroep onderzoekt, maar moest het nog wel officieel bevestigen binnen 48 uur na de race.

McLaren verklaart namens CEO Martin Whitmarsh dat de teamleiding tijdens de race twee keer contact heeft gezocht met de raceleiding om na te vragen of de inhaalactie van Hamilton op Ferrari-coureur Räikkönen juist was. "De raceleiding heeft tot tweemaal toe bevestigd dat zij geloofden dat de manier waarop Lewis de posititie teruggaf aan Kimi juist was," aldus Whitmarsh. "Als de raceleiding tijdens de race had gemeld dat Lewis zijn actie onjuist was dan hadden we hem gevraagd om Kimi nogmaals te laten passeren."

Overigens is het nog maar de vraag of het beroep door de FIA wel ontvankelijk wordt verklaard. De opgelegde straf betrof een drivethroughpenalty waar tegen volgens de reglementen geen beroep mogelijk is. Volgens de Nederlandse sportcommissaris Frans Lubin maakt het beroep dan ook weinig kans. "Als hij een drive through had gekregen, dan kun je daar niet tegen in beroep gaan. Dat is hetzelfde als bij voetbal, waarin je tegen een strafschop ook geen beroep kunt aantekenen. Anders zou het hek van de dam zijn. Tegen een tijdstraf kun je in principe wel in beroep gaan. Dat moet dan gebeuren binnen een half uur na afloop van de race."

Zware blessure voor Essien

Chelsea is haar middenvelder Michaël Essien enkele maanden kwijt door een blessure. De 25-jarige Ghanees scheurde afgelopen vrijdag de voorste kruisband van zijn knie in een WK-kwalificatiewedstrijd van zijn land tegen Libië.

Het uitvallen van Essien is een streep door de rekening van Chelsea-coach Luiz Felipe Scolari, die geen vervanger kan halen. "Als de zwelling in zijn knie is afgenomen, zal Michael zo snel mogelijk een operatie ondergaan," aldus een woordvoerder van Chelsea. "Zijn terugkeer wordt pas over een aantal maanden verwacht." In juli heeft Essien zijn contract met Chelsea nog met vijf jaar verlengd.

Contractverlenging Bouma

Wilfred Bouma heeft zijn contract met Aston Villa met twee jaar velengd. De verdediger is momenteel herstellende van een gebroken kuitbeen en een ontwrichte enkel. Het kwetsuur liep hij op in een intertotoduel van zijn club tegen Odense BK eind juli.

"Ik ben heel blij dat ik ondanks een blessure een nieuw contract heb kunnen tekenen. Dit betekent dat de club veel vertrouwen in mij heeft. Dit is een mooie opsteker," aldus een blije Bouma op de website van de club uit Birmingham. Wel heeft hij bij het herstel een kleine terugslag gekregen. "Maar ik hoop zo snel mogelijk weer fit te zijn en wil sterker dan ooit terugkeren."

FOK!s dierenvrienden helpen asiel

De dierenvrienden van FOK!, de F&F-users, zijn een nieuwe actie gestart. Door spulletjes en geld te doneren willen ze de Dierenopvang Zwolle een hart onder de riem steken.

Afgelopen jaar was voor Dierenopvang Zwolle een rampjaar. De opvang had namelijk last van een schimmel die zorgde voor een ongezonde omgeving. De schoonmaak en het herstel van de schade heeft de opvang ruim 12.000 euro gekost. Maar gelukkig is het asiel er redelijk weer bovenop gekomen.

Voor een asiel, waar jaarlijks circa 1000 honden en katten worden opgenomen, en dat leeft van voornamelijk donaties, is 12.000 euro alleen wel een groot bedrag, vandaar dat dierenasiel Zwolle donaties in vorm van geld en spullen goed kan gebruiken.

Met deze actie vragen de F&F-users aandacht voor dit asiel en hopen ze dat mensen een donatie willen doen. Een donatie kan in de vorm van geld, maar natuurlijk ook in de vorm van dekens, kattenvoer, hondenvoer, handdoeken, kattenspeeltjes, hondenspeeltjes, theedoeken, dekens, kattenbakvulling, en andere dingen die het asiel goed zou kunnen gebruiken.

Klik hier om naar het topic op het forum te gaan om alles te lezen over de speciale actie.

'Genoa wil Davids naar Italië halen'

Genoa zou Edgar Davids terug willen halen naar de Serie A. De Italiaanse club zoekt versterking voor het middenveld.

Omdat de transfermarkt gesloten is, zal Genoa zich moeten richten op contractloze spelers. De Deen Thomas Gravesen en de Ghanees Stephen Appiah worden genoemd, maar de naam van voormalig Ajacied Edgar Davids valt het meest. De voorzitter van Genoa, Enrico Preziosi, staat bekend als een grote fan van Davids. Er zou zelfs al een éénjarig contract voor de 35-jarige ex-international klaarliggen.

De middenvelder heeft na zijn vertrek bij Ajax altijd al gesteld graag nog een nieuw avontuur aan te gaan. Mocht Davids daadwerkelijk voor Genoa gaan spelen, dan wordt dit na AC Milan, Juventus en Internazionale zijn vierde club in de Serie A. Eerder hield Davids zijn conditie op peil bij Los Angeles Galaxy en AZ.

Van Dijk vierde op 5 km

Zwemster Edith van Dijk heeft op het EK open water in het Kroatische Dubrovnik vierde geëindigd op het onderdeel vijf kilometer. Ze had 1.17 meer nodig dan de Italiaanse winnares Rachele Bruni. Het is voor de Haastrechtse het laatste toernooi van haar zwemcarrière.

Het onderdeel werd voor het eerst gezwommen als een tijdrit. Bruni was uiteindelijk de sterkste in een tijd van 58.50, gevolgd door de Duitse Britta Kamrau in 59.16 en de Italiaanse Alice Franco in 59.39. Van Dijk was desondanks blij met haar vierde plaats. "Het is altijd een rotpositie. Maar vooraf had ik er voor getekend. Deze plek biedt perspectief voor de 10 en 25 kilometer. Het geeft aan dat ik in vorm ben."

"Het was toch wel een aparte ervaring om na al die jaren de vijf kilometer zo te zwemmen. Iets vernieuwends is goed voor de sport. Wat mij betreft, mogen ze dit vaker doen." Wel vond ze het wat onoverzichtelijk. Iedereen verspreidde zich over het water. Dat was wel lastig. De Italiaanse vrouwen waren wel wat in het voordeel omdat zij dit bij hun nationale kampioenschappen vaker doen. Ze hebben erg sterk gezwommen."

Ook gaf ze aan nog sterk gemotiveerd te zijn voor haar laatste toernooi, ondanks dat ze op de Olympische Spelen geen medaille wist te behalen. "De eerste paar dagen was het wel even lastig, maar daarna ben ik er vol voor gegaan. De sfeer is veel meer ontspannen hier. Dat is toch wel lekker. Dit is mijn laatste kampioenschap en ik wil daarom goed presteren. Ik bekijk het per afstand. Het begin was in ieder geval goed."

Huisman zesde bij WK Skeeleren

Sjoerd Huisman is bij het WK Skeeleren in het Spaanse Gijón als zesde geëindigd op het onderdeel twintig kilometer afvalkoers. Hiermee zette de Andijker maandag de beste dagprestatie voor Nederland neer.

Ook Gary Hekman kwam op hetzelfde onderdeel als Huisman uit, maar hij kwam niet verder dan een elfde plaats. Ronald Mulder kwam op de 200 meter sprint door een misslag niet verder dan plaats tien. In de kwalificatie was hij nog als zesde geëindigd.

Het damesteam presteerde minder goed. Elma de Vries kwam bij de 20 kilometer afvalkoers niet verder dan de 27e plaats. Bianca Roosenboom kwam bij de 200 meter sprint tot de elfde tijd in de kwalificatie, maar werd later gediskwalificeerd.

Samba de Amigo komt een weekje later

Fans van vrolijke kleuren en hyperactief schudden met maracas zullen de ultieme game pas een week later krijgen, SEGA heeft aangegeven dat Samba de Amigo pas 26 september beschikbaar zal zijn.

Samba de Amigo is een remake van de gelijknamige game die ooit op de Dreamcast verscheen, ditmaal voor de Nintendo Wii. In de game moet je met de Wii-mote en Nunchuck bewegingen maken op de maat van de salsa-achtige muziek, waarbij je doet alsof de controllers in je handen eigenlijk maracas zijn.

Lees voor meer informatie onze impressie van de game, of ren op de 26e naar de winkel (of laat de game thuisbezorgen, wat jij wilt!).

Dead Space trailer laat ons kennis maken met Zero-G

In een nieuwe developer diary van Dead Space wordt uitgebreid verteld over de Zero-G momenten in de horror-shooter. Volgens de makers zal ongeveer 20% van de game zich afspelen in een zwaartekracht-loze omgeving, daarom is het maar goed dat er verschillende soorten Zero-G zijn.

Dit laatste heeft te maken met de aanwezigheid van lucht, is deze aanwezig dan is er geen probleem maar is dit belangrijke element van leven niet aanwezig dan zal er goed gelet moeten worden op de volheid van de zuurstoftanks. Ook spelen sommige delen zich buiten het schip af, waar weer extra opgelet moet worden binnenkomend intergalactisch-schroot.

Dead Space wordt 24 oktober in de winkels verwacht voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Judoka Van der Geest mogelijk Belg

Elco van der Geest overweegt om voor België te gaan judoën. De 29-jarige wil de Belgische nationaliteit aanvragen als hij de komende maanden op enkele grote judo-toernooien goed presteert. Zo kan hij via deze route de Spelen van 2012 in Londen halen.

In Nederland ondervindt Van der Geest concurrentie van Henk Grol die in zijn klasse, tot 100 kilogram, dit jaar de Europese titel veroverde en in Peking brons behaalde. De jongere broer van Dennis van der Geest werd in 2002 Europees kampioen en kwam twee jaar later bij de Spelen in Athene tot een vijfde plaats.

Details over kopieerbeveiliging van Red Alert 3

Gezien de heisa die de afgelopen tijd gemaakt wordt over kopieer-beveiliging heeft Chris Cory, producent van Command & Conquer: Red Alert 3, nu al op het forum van de game aangegeven hoe de kopieer-beveiliging van Red Alert 3 in zijn werk zal gaan.

Volgens Chris maakt Red Alert net als vele andere games gebruik van SecuROM en wordt gebruik gemaakt van online authenticatie de eerste keer dat hij geïnstalleerd en opgestart wordt. Hierna zal de game nooit meer contact opnemen met de authenticatieservers, totdat je hem opnieuw installeert ergens. Dit houdt in dat er geen DVD in de PC nodig is om de game te kunnen spelen, al zit er wel een restrictie van maximaal vijf installaties aan de game vast. Mocht er iets gebeuren waardoor je over de vijf installaties heengaat dan kan er zonder problemen wat met de EA Consumenten Service geregeld worden.

Red Alert 3 wordt 31 oktober verwacht voor zowel de PC als de Xbox 360.

Ykema keert terug op het ijs

Voormalig schaatser Jan Ykema keert terug op het ijs. De 45-jarige Fries die in 1988 bij de Olympische Spelen in Calgary zilver won op de 500 meter, wordt bij de APPM-formatie assistent-coach van Johan de Wit. Hij wordt de begeleider van de sprinters Jacques de Koning, Rhian Ket en Lars Elgersma.

Ykema beëindigde in 1989 zijn actieve schaatscarrière en raakte daarna verslaafd aan de drugs. Enkele jaren geleden is hij echter afgekickt en ziet het assistentschap bij APPM als een goede kans. "Het is geweldig dat ik weer de kans krijg om iets in het schaatsen te gaan doen," aldus Ykema.

Volledige tracklist van LittleBigPlanet bekend

Doordat de officiële handleiding vandaag was vrijgegeven door SCEA, is er heel veel informatie over Sony's komende parel LittleBigPlanet bekend geworden. Het boekje dat uit zo'n 24 pagina's bestaat, geeft naast de mogelijkheden van de game ook een tracklist weer. Lees dus snel hieronder verder om te kijken wat er in de LBP-tracklist staat.

DJ Krush - 'Song 2'
Cafe Tacvba - 'Volver A Comenzar'
Kinky - 'Cornman'
Battles - 'Atlas'
The Go! Team - 'Get It Together'
Jim Noir - 'My Patch'
Alexander Nevsky Op.78 - 'Battle On The Ice'
James Pants - 'Rhythm Trax 7'
Toumani Diabate's Symmetric Orchestra - 'Tapha Niang'
Noveltones - 'Let Bank Two'
Ananda Shankar - 'Dancing Drums'

Original Music Composed by Mat Clark at Sonica Music, London:
'Gardens imusic'
'Wedding imusic'
'Canyons imusic'
'Savannah imusic'
'Metropolis imusic'
'Islands imusic'
'Temples imusic'
'Wilderness imusic'

Daniel Pemberton:
'The Orb Of Dreamers'
'Leaders Of Men'
'The Appliance of Science'
'Girly Goody Two Shoes'
'Rock The Jungle'
'Tricky Business'
'Cries In The Wind'
'Rainbow Warrior'
'My Advice - parts 1, 2 and 3'

LittleBigPlanet is vanaf eind oktober exclusief verkrijgbaar voor Sony's PlayStation 3.

Goud voor Gruijters

Pieter Gruijters heeft goud behaald op het onderdeel speerwerpen in de categorie F55/F56. Hij kwam tot een afstand van 42,47 meter, wat tevens een wereldrecord was. Na Mirjam de Koning is hij de tweede die goud behaald voor Nederland op de Paralympics.

Achter Gruijters werd de Chinees Yingbin Zhang met een afstand van 32,70 meter tweede, voor de Egyptenaar Abdelaziz Yaser Elsayed, die tot 30,53 meter kwam. Gruijters komt in Peking ook nog in actie op het onderdeel kogelstoten.

Naast Grijters won ook Judoka Sanneke Vermeulen een medaille. De 16-jarige Roosendaalse werd derde in de klasse tot 70 kilogram door de Zweedse Nicolina Pernheim te kloppen.

Google bewaart gegevens minder lang

Google gaat de gegevens van gebruikers sneller anonimiseren in haar systemen. In plaats van anderhalf jaar bewaart de zoekgigant de data voortaan maar negen maanden.

Google reageert daarmee op de felle kritiek die het eerder kreeg van privacy-organisaties. In een brief laat het bedrijf aan de Europese privacy-organisatie Article 29 weten de voorwaarden te hebben aangepast. Die organisatie wilde eigenlijk een bewaartermijn van zes maanden, maar Google zegt daar niet aan te kunnen voldoen. De gegevens zouden nodig zijn voor het bestrijden van misbruik en spam en moeten de zoekresultaten beter maken.

Google slaat de IP-adressen van bezoekers van haar site op. Die adressen zijn uniek en persoonlijk en grofweg te koppelen aan een lokatie. Persoonlijke gegevens als namen en adressen zijn echter niet aan het adres verbonden, dat kunnen alleen internetproviders doen en die waken als haviken over de privacy van hun gebruikers. Regelmatig was Google daarom al met verschillende organisaties in debat over de vraag of een IP-adres wel of niet als persoonlijke data moet worden gezien. Op basis van de IP-adressen kan Google betere zoeksuggesties doen, gebaseerd op het land of de provincie waar de bezoeker zich bevindt.

Ook past het bedrijf de voorwaarden van haar 'Suggest' functie aan. Gebruikers die een paar beginletters van een woord intikken krijgen daarbij een lijstje veelvoorkomende suggesties te zien. Die ingetikte letters worden ook opgeslagen, maar Google belooft nu die gegevens na één etmaal te wissen. Volgens Google's privacy-manager Fleisher is Google nu de zoekmachine met de kortste bewaartermijn heeft.

Google stelt nu een compromis te hebben gevonden tussen technologische ontwikkelingen en bescherming van de privacy. Een nieuw ontwikkeld systeem kan het bedrijf daarbij helpen door de data toch te kunnen gebruiken, ook na het anoniem maken ervan. Hoe dat precies in elkaar zit laat het bedrijf niet weten. Op een blog laat Google weten op zoek te zullen blijven naar manieren om de bewaartermijn te verkorten zonder meer concessies aan de techniek te moeten doen.


Foto bij: Google bewaart gegevens minder lang  (foto: DAG)

MDI: "wij hebben een dikke huid"

Noem het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI), en er komt meteen reactie. Bij de organisatie kunnen mensen klagen over discriminerende uitingen die op internet staan. "Ik heb inmiddels wel een dikke huid", zei directeur Niels van Tamelen gisteravond in FOK!radio. Vijf mensen bekijken de meldingen en ondernemen zo nodig actie. "Maar wij doen ook onderzoek en voorlichting. En we trainen moderatoren, zoals die van de website van de Telegraaf. Dus we doen meer dan het afhandelen van de meldingen."

Het MDI krijgt ongeveer 1200 meldingen per jaar. "Je zou denken dat Moslims moslimhaat melden en Joden jodenhaat melden. Maar ik heb toch de indruk dat dit niet zo is. Dat maak ik op uit e-mailadressen en namen die in de mails staan. Onze opdracht is om bij iedere melding te kijken of die aan de voorwaarden voldoet. Zo moet de melding echt specifiek zijn. Niet van 'kijk eens op FOK!, want daar is het erg.' Dan kijken we of zo'n melding strafbaar is. Dat doen we op basis van alle wetten en jurisprudentie die er is. En als we daadwerkelijk het idee hebben dat een uiting strafbaar is, dan sturen we een mail naar de website waar de uiting op staat. We vragen dan vriendelijk om de uiting weg te halen."

Die verzoeken worden meestal opgevolgd. "Omdat website-eigenaar dat soort uitingen ook niet op hun site willen hebben. Zo'n 90 procent haalt een uiting meteen weg als wij mailen." Het lijkt erop dat bijvoorbeeld de website GeenStijl niet zoveel op heeft met het MDI. Maar volgens van Tamelen werkt de weblog altijd mee. "Ze halen reacties waar wij over mailen altijd weg, vaak nog met excuses erbij en 'sorry dat we dit over het hoofd hebben gezien'."

Het Meldpunt heeft geen bevoegdheden, maar doet aangifte als een reactie die in hun ogen strafbaar is, niet wordt verwijderd. "Er is weleens een rechtszaak", zegt Van Tamelen. "Er zijn voorbeelden dat een beheerder van een site strafbaar is bevonden." Hoe zit het dan met de vrijheid van meningsuiting? "Een maatschappelijk debat is niet meer te voeren als mensen echt beledigen om het beledigen en dan gaat het vaak om minderheden. Al kunnen ook meerderheden volgens de wet worden beledigd, al wordt dat minder gemeld. Dus juist om de vrijheid van meningsuiting te dienen, doen wij dit werk."

FOK! werkt volgens Van Tamelen goed mee. "Jullie zijn een redelijk grote website, dus je hebt grote kans dat er meldingen over komen. Maar de toppers zijn toch wel Hyves en YouTube, al komt dat vooral omdat dit echt grote websites zijn."

Heeft het MDI nu wel nut? "Ik heb wel het idee dat het helpt", zegt de directeur van het MDI. "Als het doel van ons zou zijn om alle discriminatie voorgoed van internet te krijgen, dan heeft het geen zin. Maar het doel is om mensen die zich beledigd voelen een tool te geven, wij dus. In dat opzicht heb ik echt het idee dat we succesvol zijn."

De luisteraars van FOK!radio vinden het MDI over het algemeen maar niks. Uit een speciale poll (rechts onder in beeld) komt naar voren dat 64 procent het Meldpunt maar niks vindt. Het merendeel noemt het verspilling van subsidiegeld en de rest snapt niet waarom het MDI er is omdat er toch vrijheid van meningsuiting is. 32 procent vindt het juist prima dat het MDI er is. Een deel daarvan is blij dat anonieme lafbekjes op internet worden aangepakt. Vier procent had geen idee waar het over ging.

Het interview is in z'n geheel na te luisteren op Radio.fok.nl

Tennis: Federer wint US Open

Voor de vijfde keer op rij heeft Roger Federer opnieuw de US Open weten te winnen. In de finale was de nummer twee van de wereld te sterk voor Andy Murray: na afloop stonden de setstanden 6-2, 7-5 en 6-2 op het scorebord.

Tegen Rafael Nadal maakte Murray veel indruk in de gewonnen halve finale, maar tegen de 'Fedexpress' behaalde Murray dat niveau geen moment meer. In de eerste set was de Zwitser al overtuigend de betere van de twee. Na een vroege break van Federer in de tweede set begon Murray wat op stoom te raken. Op het moment dat het publiek dacht dat er een tiebreak aan zat te komen brak Federer de Brit op love waarmee hij de set met 7-5 naar zich toetrok. De derde set ging vervolgens ook overtuigend naar Federer.

"Het is niet de minste speler van wie ik heb verloren," zo becommentarieert Murray zijn verlies na afloop. "De laatste twee keer versloeg ik hem, maar hij heeft nu orde op zaken gesteld."

Met deze dertiende grandslamtitel heeft Federer nog maar één titel nodig om het record te evenaren van Pete Sampras die op veertien titels bleef haken. "Dit betekent echt heel veel voor me. Vooral na die verloren finales op Wimbledon en Roland Garros. Het is mijn dertiende grandslamtitel. Als dat maar geen ongeluk brengt."

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!

 

Moordverdachte hangt zich op in cel

Een Limburger die werd verdacht van de moord op zijn vriendin in Eygelshoven, heeft in de gevangenis zelfmoord gepleegd. Volgens advocaat Peer Szymkowiak werd zijn 56-jarige cliënt donderdag gevonden in zijn cel in Roermond. De Kerkradenaar had zijn 55-jarige vriendin in juni vorig jaar met vele messteken om het leven gebracht en had zichzelf daarbij ook meerdere malen gestoken.

Zijn advocaat liet onderzoeken of de met psychische problemen kampende man tot zijn daad kwam door het gebruik van verschillende voorgeschreven medicijnen door elkaar. Een psychiater liet de verdachte vorige week maandag weten dat hij het onwaarschijnlijk vond dat die door pillen tot de steekpartij was overgegaan. Hierop was de Limburger volgens zijn advocaat erg terneergeslagen. De man heeft zichzelf in zijn cel opgehangen.

De zaak zou over twee weken voor het eerst voor de rechter komen.

Officier Plooij kan zich weinig herinneren

Officier van justitie Koos Plooij kan zich nauwelijks iets herinneren van de gang van zaken rond het omstreden gebruik van verklaringen voor het terrorismeproces tegen Samir A. en vier vermeende handlangers.

Dat bleek vandaag tijdens een getuigenverhoor van de bekende officier voor het Haagse gerechtshof. Op diverse vragen van het hof, justitie en de verdediging over de kwestie uit 2005 volgde het antwoord: "Daar heb ik geen concrete herinnering aan." Een foutieve uitleg die Plooij eerder had gegeven over de verklaringen die worden gebruikt in het terrorismeproces, noemde de officier vandaag een vergissing.

Plooij werd voor de tweede keer gehoord in het hoger beroep van het terrorismeproces, dat wordt behandeld in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp. Het OM zou ontlastende passages uit getuigenverklaringen voor die zaak hebben laten schrappen.

Voor de verdediging staat vast dat justitie een "gekuiste versie" van de verklaringen heeft gebruikt. Ook denkt zij dat Plooij daar in eerdere instantie als getuige voor het hof niet de waarheid over heeft gesproken. De advocaten vinden dat het terrorismeproces van tafel moet, omdat het OM de zaak te zeer heeft gemanipuleerd.

De raadslieden hebben eerder al het vermoeden uitgesproken dat officier Plooij meineed heeft gepleegd. Plooij liet vandaag duidelijk merken dat die aantijging hem heeft geraakt. "De beschuldiging dat je opzettelijk een valse verklaring hebt afgelegd, die komt natuurlijk aan."

Advocaat-generaal Derk Kuipers heeft in het hoger beroep van de zaak al dertien jaar gevangenisstraf geëist tegen Samir A. Diens vier medeverdachten zouden acht tot vijftien jaar celstraf moeten krijgen, aldus de aanklager.

Het proces wordt vrijdag voortgezet.

Jaarlijks miljoen doden door zelfmoord

Iedere veertig seconden sterft er iemand door zelfmoord. Jaarlijks maken ongeveer een miljoen mensen een einde aan hun leven. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie vandaag bekendgemaakt.

De meeste zelfdodingen vinden in Azië plaats, waar dit jaar ongeveer 60 procent van het aantal zelfmoorden plaatsvond. De organisatie heeft regeringen opgeroepen de oorzaken te onderzoeken en de meest kwetsbare groepen te behoeden. Tegenover één zelfdoding staan twintig pogingen.

Compensatie verloskundige achterstandswijken

Minister Klink heeft met de zorgverzekeraars afgesproken dat verloskundigen die in achterstandswijken, inclusief de Vogelaarwijken, werken gecompenseerd worden. Hun vergoeding gaat met 23 procent omhoog, zo schrijft Klink in een brief die hij vandaag aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Verloskundigen kunnen vanaf 1 januari aanstaande de 23 procent toeslag declareren bij de zorgverzekeraars. De maatregel, die is goedgekeurd door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), gaat jaarlijks ongeveer 3,5 miljoen euro kosten en is bedoeld om de extra kosten van bijvoorbeeld beveiliging te compenseren.

Klink sprak eerder dit jaar al met de Koninklijke Nederlandse Organisatie voor Verloskundigen (KNVO). Daarbij werd al toegezegd dat verloskundigen in achterstandswijken taxi's en extra beveiliging kunnen inschakelen. De Tweede Kamer had eerder ook al aangedrongen op deze maatregel.

Yes-R en Chantal Janzen gaan duet aan

Yes-R gaat een duet opnemen met Chantal Janzen. "Het leek me supertof om een keer met haar te werken, want ik weet niet of je haar een keer in een musical hebt gehoord, maar zij kan echt zingen", zei de rapper vanochtend tegen Ruud de Wild in diens ochtendshow op Q-Music. Het nummer 'Vecht mee' verschijnt in november.

Als alles naar planning verloopt, duikt het opmerkelijke duo eind deze maand de studio in om de videoclip op te nemen. De 21-jarige Nederhopper beloofde aan De Wild dat hij het nummer met Janzen in de studio komt zingen.

In de liefde gaat het de rapper, die vorige week werd uitgeroepen tot Hitkrant Hunk, voor de wind. Hij is gelukkig met zijn vaste vriendin. "Ik ben tegenwoordig wat braver, rustiger. Ik ben niet meer Yes-R, de Chickie Slasher."


Chantal Janzen gaat duet aan met Yes-R   (foto: DAG)

Postbode houdt jaar lang post achter

Een Duitse postbode heeft meer dan een jaar lang geen brief bezorgd. Hij gooide de post weg of stapelde het op in zijn slaapkamer. Dat meldde de politie van Frankfurt vandaag.

De 23-jarige man, die nog bij zijn ouders woont, werd gisteren op heterdaad betrapt door een buurvrouw die zag dat hij post weggooide. De vrouw lichtte de politie in, die de man aanhield.

De slaapkamer van de man lag vol ongeopende post. Zelfs in de kledingkast en onder het bed troffen agenten ongeopende brieven aan. De politie schat dat de man zeker 20.000 brieven niet heeft bezorgd.

De man heeft verklaard dat hij overwerkt was, omdat hij naast zijn baan als postbode in de avonduren een opleiding probeert af te ronden.

Djumbo viert lustrum met 'magische' concertreeks

De meidengroep Djumbo bestaat deze herfst vijf jaar en viert dit onder meer met een reeks concerten. Lotte, Lindsy en Svenja verwachten in totaal zo'n vijftigduizend bezoekers bij de optredens in Ahoy, de Bossche Brabanthallen en de IJsselhallen in Zwolle. Het illusionistentrio van Magic Unlimited leukt de 'Djumbo Magic Show' op.

De meiden vertolken tijdens de optredens ook nummers van hun nieuwe album 'Magic', dat op 10 oktober uitkomt. De eerste single van deze cd heet 'Boyz & Girlz' en verschijnt volgende week vrijdag.

Op 26 oktober staat Djumbo, dat vijf jaar geleden werd opgericht als publiciteitsstunt voor supermarktketen Jumbo, in de IJsselhallen. In het weekeinde van 8 en 9 november treden de meiden vijf keer op in Den Bosch. De zaterdag erna hopen ze Ahoy in Rotterdam te vullen.

Behalve van illusionisten krijgt Djumbo ook steun van andere collega-artiesten. Onder anderen Monique Smit, de gebroeders Ko, Jim en Jeroen van der Boom maken hun opwachting bij de shows.

Kritiek op Marokkanen-uitspraak Cohen

Het Samenwerkingsverband van Marokkanen in Nederland (SMN) is niet te spreken over de harde taal die de Amsterdamse burgemeester vorige week uitsprak over jongeren die hulpverleners bedreigen. Volgens het SMN heeft de burgervader zich daarbij ''stigmatiserend'' over Marokkanen uitgelaten. Ook binnen de PvdA-fractie in de Amsterdamse gemeenteraad bestaat ongenoegen over Cohens uitspraak, zo schrijft het Parool vandaag.

Cohen zei vorige week dat bedreigingen van ambulancepersoneel vaak afkomstig zijn van ''onze Marokkaanse medeburgers, Marokkaanse jochies. Ik constateer dat als een feit.'' Het SMN vindt het echter te ver gezocht om het gedrag van deze Amsterdamse jongeren ''te koppelen'' aan hun Marokkaan-zijn.  ''Waarom moeten alle Marokkaanse Nederlanders worden aangesproken op het gedrag van groepen jongeren in Amsterdam die kennelijk ongrijpbaar zijn voor politie en bestuurders?'', aldus het Marokkaanse samenwerkingsverband. Bovendien wordt er elders in Nederland ook geweld tegen hulpverleners gepleegd zonder dat daar altijd Marokkanen bij betrokken zijn, zo stelt het SMN.

Ook betreurt het SMN de uitspraken van de voorzitter van het stadsdeel Slotervaart Ahmed Marcouch (zelf van Marokkaanse komaf), die op tv bij Knevel en van den Brink ''te  gemakkelijk de cultuur van de Marokkaanse gemeenschap associeerde met dit soort geweld.''

Een woordvoerster van de burgemeester zegt dat Cohen de kritiek van het SMN niet deelt en graag een gesprek wil aangaan.

PvdA
De PvdA-fractie in de hoofdstad is verdeeld over Cohens woorden.  Raadslid Yman Mahrach, die onlangs zelf in opspraak raakte na een anti-homouitspraak,  opperde gisteravond in het fractieberaad dat men een standpunt moest bepalen over de stellingname van Cohen.  De fractie was echter te verdeeld om tot zo'n standpunt te komen.

Een deel van de PvdA-raadsleden meent dat Cohen onterecht een verband heeft gelegd tussen criminaliteit en etniciteit. Een andere groep vond het juist goed dat hij zich duidelijk heeft uitgesproken.

'Rokje' in vrouwenvoetbal toegestaan

De KNVB heeft het dameselftal van de Udense voetbalclub FC de Rakt toestemming gegeven om in rokjes te mogen voetballen. Eerder weigerde de bond dit nog, maar omdat de vrouwen hun excuses hebben aangeboden, omdat het niet gaat om een rokje maar om een modieus broekje, is de bond alsnog overstag gegaan.

In het begin van het seizoen weigerden de vrouwen nog in actie te komen, omdat de KNVB hun tenue niet toe wilde staan. Ze vinden dat het modieuze broekje beter is voor het imago van het vrouwenvoetbal en hun mooier staat. In het hockey is een dergelijk rokje al jaren de praktijk, echter in het voetbal niet.

Het gebruik van een 'rokje' met daaronder een slidingbroek is volgens een woordvoerder van de KNVB geen enkel probleem. "En daarmee is het hoofdstuk gesloten." De vrouwen hoeven zich volgende de KNVB-woordvoerder nergens zorgen meer over te maken.

Vooronderzoek naar fans Willem II

De aanklager betaald voetbal van de KNVB is een vooronderzoek gestart naar de wanordelijkheden tijdens het duel van Willem II met Ajax.

Tijdens het duel zouden Tilburgse fans het vak met bezoekers hebben bekogeld met bekers vloeistof en andere voorwerpen.

Willem II heeft in een verklaring gezegd dat de club dat gedrag betreurt en alles in het werk zal stellen de schuldigen op te sporen en te straffen.

Succesvolle rentree Haase

Tennisser Robin Haase heeft een succesvolle rentree gemaakt in het tenniscircuit. De Hagenaar kwam wegens een knieoperatie twee maanden niet in actie. In de eerste ronde van het Challengertoernooi in Ljubljana klopte hij de Italiaan Francesco Aldi met 1-6 7-5 en 6-2.

Makkelijk kwam de overwinning niet tot stand, want Haase overleefde in de tweede set twee matchpoints alvorens hij de partij in zijn voordeel kon kantelen. In de tweede ronde neemt hij het op tegen de Oostenrijker Andreas Haider-Maurer of de Kroatische qualifier Ivan Dodig.

Gisteren werd al bekend dat Haase de kopman is van het Davis Cupteam dat op 19 tot en met 21 september speelt tegen Zuid-Korea.

Meisje (3) overleeft tocht door afvoerpijp

Een 3-jarig Brits meisje is gisteren vijftig meter door een afvoerpijp meegesleurd en in een rivier bij Newcastle terechtgekomen. Haar vader haalde haar uit het water, waarop reddingswerkers het meisje wisten te reanimeren, meldden Britse media dinsdag.

De 3-jarige Leona sprong nietsvermoedend in een plas water, die de ingang van een afvoerpijp bleek te zijn. Ze herinnert zich nog dat ze zonk en wilde watertrappelen om boven te blijven. Dat mislukte omdat de pijp te smal was en ze werd meegezogen.

"Ik stak mijn arm in het gat in de grond maar voelde niets", zei de 34-jarige vader. "Ik rende over het veld naar de rivier en dacht haar jas te zien. Het was niet haar jas, maar haar gezicht drijvend in de rivier. Ik sprong in het water en greep haar."

Het meisje heeft aan haar barre tocht blauwe plekken en krassen overgehouden en ligt nog in het ziekenhuis. Naar omstandigheden maakt ze het goed.

Goud voor De Koning

Mirjam de Koning-Peper heeft voor Nederland het eerste goud gewonnen op de Paralympics in Peking. De zwemster deed dit op de 100 meter rugslag in de klasse S6. Voor De Koning al haar tweede medaille, want maandag won ze al zilver op de 100 meter vrije slag.

De 39-jarige zwemster uit Amsterdam tikte aan in een persoonlijke recordtijd van 1.28,34, waarmee ze de Britse wereldrecordhoudster Nyree Lewis met een seconde voorbleef. Maandag had die in de series nog de snelste tijd gezwommen.

Politie Utrecht verder met warmtebeeldkijker

Alle districten binnen het Utrechtse politiekorps maken sinds kort gebruik van warmtebeeldkijkers. Een proef in het district Rijn en Venen is succesvol verlopen, meldt de politie vandaag. Utrechtse agenten zijn naast leden van speciale politie-eenheden de enige dienders in Nederland die gebruikmaken van de kijkers waarmee mensen en voorwerpen aan de hand van warmte (infrarood licht) kunnen worden opgespoord.

Sinds de proef in oktober begon, zijn met behulp van de kijker 85 verdachten aangehouden. De politie vond dit reden genoeg om in alle zeven districten binnen het korps een apparaat in te zetten.

De kijker, die zo'n 5.000 euro kost, is vooral handig in het donker. Het apparaat neemt tot een afstand van 450 meter stralingswarmte waar. Zo is in een mum van tijd te zien of een verdachte zich bijvoorbeeld in een weiland heeft verstopt. De warmtebeeldkijker kan volgens de politie in veel gevallen voorkomen dat een uitgebreide zoekactie met agenten en honden op touw moet worden gezet.

Federer: "Stoppen op 13 vreselijk"

“Stoppen met dertien grandslamtitels op je naam lijkt me vreselijk”, waren de woorden van Roger Federer na het behalen van zijn dertiende grandslamtitel

Na een mindere periode lijkt Federer op de weg terug te zijn. “Het is mooi om op dit moment, met al die sterke nieuwe spelers, deel uit te maken van het tenniscircuit.”

Met vijf titels op rij in New York evenaarde Federer het 84 jaar oude record van Bill Tilden. De Amerikaan ging hem van tussen 1920 en 1924 voor. Ook Jimmy Connors en Pete Sampras waren vijf keer succesvol op de US Open, maar niet achtereenvolgend.

Ruud de Wild als Christusfiguur 'smakeloos'

De Reclame Code Commissie heeft een handvol klachten ontvangen over reclame van Q-music, waarin Ruud de Wild is te zien. Volgens de klagers is de wijze waarop De Wild is afgebeeld smakeloos en in strijd met de goede smaak en fatsoen, aldus een woordvoerster van de commissie.

Op posters en in tv-spotjes is De Wild afgebeeld op een manier die doet denken aan een Christusfiguur. Op zijn T-shirt staat een hart omringd met stralen, net zoals Christus soms wordt weergegeven.

De commissie behandelt een van de klachten binnenkort. "Het is nooit de bedoeling geweest om iemand te kwetsen. Wij zullen aanwezig zijn en ons verweer doen", aldus een woordvoerster van het radiostation vandaag.


Ruud de Wild als Christusfiguur 'smakeloos'  (foto: ANP)

Massa: "Rare manier van winnen"

Ferrari-coureur Felipe Massa was na afloop van de race in België tevreden met een tweede plaats, echter na de straf voor McLaren-coureur Lewis Hamilton kreeg de Braziliaan de overwinning toegeschoven. Hierdoor staat Massa nog maar op twee punten achterstand van de Brit in het kampioenschap in plaats van acht. Massa vond het een rare manier van winnen.

"Acht punten zijn acht punten," zei Felipe Massa direct na afloop van de race. Enkele uren later werd Massa echter tot winnaar uitgeroepen "Ik maakte me klaar om het circuit te verlaten en ging nog even langs wat teamleden om gedag te zeggen. Toen liep ik Stefano Domenicali tegen het lijf. Hij vertelde me dat ik tot winnaar was uitgeroepen," vertelde Massa. "Raar om zo te winnen."

De Braziliaan gaf ook zijn kijk op het incident tussen Hamilton en Kimi Räikkönen. "Wat Lewis deed, kan gebeuren, maar ik denk dat hij iets te snel dacht dat hij zijn positie voldoende had teruggegeven. Dat deed Lewis slechts half, waarna hij Kimi alsnog passeerde. Over dit soort incidenten wordt vaak gesproken in de driver briefings. Als duidelijk is dat de coureur in kwestie de chicane duidelijk heeft afgesneden, dan moet hij zijn positie volledig opgeven, zodat er geen enkel bijkomend voordeel is."

Volgens Massa is Hamilton daarom teruggezet. "Als Lewis zijn auto gewoon door de chicane had gestuurd, was het voor hem onmogelijk Kimi op het korte rechte stuk in te halen. Dat was mijn eerste gedachte toen ik de beelden zag. Lewis had beter even kunnen wachten en het gevecht moeten hervatten in de aanloop naar Eau Rouge. Dan was er veel minder ophef geweest."

Door het uitvallen van Räikkönen en het terugzetten won Massa alsnog, terwijl de Braziliaan in de laatste ronden geen risico meer wilde nemen. "Ik wilde zeker weten dat ik zou finishen. Was ik vol met iemand in gevecht geweest, dan was het een ander verhaal. Nu wilde ik niet het risico nemen eraf te schieten."

Massa voelde mee met Räikkönen die bijna de gehele race voor Hamilton gereden had en op iets meer dan een ronde van het einde in de muur belandde toen de Fin terug probeerde te vechten. "Ik weet wat het is om een race op het laatste moment te verliezen. Dit moet heel frustrerend zijn voor Kimi. Zeker omdat hij zo'n goede race reed."

Nintendo komt met eigen router

Nintendo heeft bekend gemaakt dat ze een "Nintendo WiFi Network Adapter" uit zullen brengen voor de Nintendo Wii. Dit zou de huidige moeilijkheden voor gamers om online te gaan met hun Wii naar de eeuwige jachtvelden moeten zenden. Op 18 september komt de router in Japan op de markt voor een bedrag van ¥5,800 (ongeveer 38 euro). Via deze router kunnen Nintendo's Wii en DS verbinden, alsmede PC's en andere apparaten.

De router kan ingesteld worden als Router, Bridge en kan op Auto gezet worden. Router spreekt voor zich, Bridge verbindt de DS of Wii met een andere router en Auto kan het blijkbaar zelf beslissen.

'Aarde vergaat echt niet door oerknalexperiment'

Ondanks de angst van sommige zwartkijkers dat de aarde op of vlak na 10 september kan vergaan vanwege experimenten in de Large Hadron Collider (LHC) - de enorme ondergrondse deeltjesversneller in de buurt van het Zwitserse Genève - zal de wereld gewoon blijven bestaan. Dat stelt de organisator van het experiment, het European Nuclear Research Centre (CERN), in een gisteren vrijgegeven rapport.

Tegenstanders van het experiment om de omstandigheden van net na de oerknal na te bootsen, wetenschappers rondom de Duitse chaostheoreticus Otto Rösler, zijn zelfs naar het Europees Mensenrechtenhof in Straatsburg getogen om het opstarten van de deeltjesversneller tegen te houden. Op 29 augustus oordeelde het Hof dat het proefdraaien gewoon mag doorgaan.

Rösler en consorten vrezen dat bij het experiment kleine zwarte gaten kunnen ontstaan. Zij menen dat deze gaten niet meer dichtgaan en de aarde zullen opslokken.

De CERN stelt in het rapport echter dat ''indien de in de LHC botsende deeltjes in staat zouden zijn de Aarde te vernietigen, wij nooit kans zouden hebben gehad te bestaan". Het rapport is gemaakt door de veiligheidsevaluatiegroep rond de LHC. Dezelfde evaluatiegroep had reeds in 2003 gezegd dat de experimenten in de deeltjesversneller onschadelijk zouden zijn. Bij de proeven kunnen temperaturen worden bereikt die 100.000 keer hoger zijn dan die op de Zon.

600 miljoen interacties
Vanaf 10 september zullen de wetenschappers in de LHC atoomdeeltjes in tegengestelde richtingen afvuren. Dat gaat met een enorme snelheid, zodat de deeltjes per seconde 11.245 rondjes afleggen in de 27 kilometer lange tunnel die gekoeld is tot maar liefst min 271,3 graden Celsius. De afgevuurde deeltjes zullen bijna de snelheid van het licht bereiken. Uit botsingen ontstaat een veelvoud aan nieuwe deeltjes.

Op volle snelheid en dankzij meer dan 1.700 supergeleidende dipoolmagneten genereert de LHC zowat 600 miljoen interacties tussen protonen per seconde. Wetenschappers zullen aan de hand van vier detectoren minutieus deze botsingen onderzoeken.

De wetenschappers schatten dat ze jaarlijks meer dan 15 miljoen gigabyte aan informatie zullen verzamelen en analyseren (dat komt overeen met 20 miljoen cd-schijfjes vol data).

Doodsbedreiging
Overigens zijn de wetenschappers door sommige tegenstanders de laatste dagen met de dood bedreigd. Deze critici vrezen niet alleen dat  kleine zwarte gaten de aarde kunnen opslokken, maar ook dat ze in een ander geval aardbevingen en vloedgolven kunnen veroorzaken. 

De CERN stelt in het rapport echter dat elke botsing van protonen energie opwekt die te vergelijken is met die van twee muggen die tegen elkaar knallen. ''Elk daarbij opgewekt zwart gat zou veel kleiner zijn dan degene die bij de astrofysici gekend zijn. Ze kunnen ook niet gevaarlijk aangroeien.''  De proeven starten, zoals al gezegd, morgen.  Vanaf medio oktober zou de LHC op volle kracht moeten draaien.  Via een webcam op de site van de CERN zou het moeten zijn te volgen.

Laagstaande zon veroorzaakt ongelukken

De laagstaande zon heeft dinsdagochtend gezorgd voor een relatief groot aantal ongelukken op de autosnelwegen met lange files tot gevolg. Zeker tien keer was het mis, op de A4 gebeurden zelfs vier ongevallen.

Volgens een woordvoerder van de ANWB is voornamelijk de laagstaande zon de boosdoener. "Wat aantal betreft stonden er niet extreem veel files: 240 kilometer in totaal tegen 200 gemiddeld, maar het aantal ongelukken is hoger dan normaal." Volgens de woordvoerder hebben vooral automobilisten op oostwestroutes last van de zon. "Voor het verkeer is bewolkt, maar droog weer het meest ideaal."

Rokers pesten STIVORO

Rokers proberen de antirookorganisatie STIVORO op kosten te jagen door lege sigarettenpakjes naar het antwoordnummer van de organisatie te sturen. STIVORO moet dan opdraaien voor de portokosten. STIVORO schat dat er inmiddels enkele duizenden pakjes zijn binnengekomen.

Het rookverbod is per 1 juli ingegaan. Via internet worden oproepen gedaan om de pakjes naar de antirookorganisatie op te sturen. Soms komen er grote enveloppen binnen vol pakjes, soms zit er één pakje in een envelop. Het heeft de organisatie tot nu toe enkele honderden euro's gekost.

Woordvoerster Van Gennip noemt de actie "een beetje flauw".

'Kamer te plat en populistisch'

De ChristenUnie heeft een boek gemaakt onder de titel 'ChristenUnie op het pluche' waarin wordt teruggeblikt op de anderhalf jaar dat de partij een kabinet vormt met CDA en PvdA. In het boek, dat vandaag het licht ziet, stelt partijleider en vicepremier André Rouvoet dat de Tweede Kamer steeds platter wordt. ''En het zijn niet alleen de PVV en Rita Verdonk die zich bezondigen aan plat populisme.”  Rouvoet vindt zelfs dat de politiek zich moet beraden ''op de parlementaire mores''.

Buiten Verdonk en Wilders' PVV zijn het met name VVD-leider Mark Rutte en zijn D66-collega Alexander Pechtold die zich te populistisch opstellen, aldus Rouvoet. Hij zegt dat die twee nog wel wat ''kunnen leren'' van hun voorgangers. Verder zegt hij: ''Ik merk een verplatting van het parlementaire debat. Dat betreur ik zeer. Het is tijd zijn voor herbezinning op de omgangsvormen in het parlement.''

CU-minister Eimert van Middelkoop (Defensie) gaat in het boek in op de partijpolitieke situatie in Nederland, die hij als ''bepaald dramatisch” typeert. ''Ter rechterzijde knokt de VVD met de PVV en Rita Verdonk om de erfenis van het liberalisme. Op links woedt een strijd tussen PvdA en SP om de vraag bij wie het socialistisch erfgoed thuishoort.''

3 jaar cel en tbs voor Drutense 'tuinmoord'

De 49-jarige S.B. uit Druten die vorig jaar november zijn vrouw neerstak in hun tuin, is niet veroordeeld wegens moord. De rechtbank in Arnhem legde hem vandaag 3 jaar cel en tbs met dwangverpleging op wegens doodslag. De eis was 8 jaar met tbs.

Volgens de rechtbank is het wel gegaan zoals de officier van justitie uittekende: de man heeft zijn vrouw 's nachts doodgestoken met een groot keukenmes, terwijl hun zoons van toen zestien en achttien boven sliepen. Een waanstoornis deed hem denken dat ze ontrouw was. Maar dat hij haar met voorbedachten rade heeft gedood, is niet vast komen te staan.

De vrouw stierf in de tuin waar zij weg probeerde te vluchten, en werd de volgende ochtend door buren gevonden. Ook haar man lag toen inmiddels te slapen.

Verkoopcijfers Engeland, EA domineert de lijst

Vorige week lanceerde Electronic Arts een aantal langverwachte titels zoals Spore en Mercenaries 2. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want de best verkochte games in Engeland waren allemaal van EA. Mercenaries 2 kwam het beste binnen, doordat de game multiplatform is. Spore was de best verkochte game op een individueel platform. Tiger Woods maakte het podium voor EA compleet.



Aanvaller Noel Gallagher aangeklaagd

De 'fan' die zondagavond Oasis-gitarist Noel Gallagher aanviel tijdens een optreden wordt aangeklaagd. De 47-jarige Daniel Sullivan wordt vervolgd wegens mishandeling.

Sullivan verscheen zondagavond plotseling op het podium van het V Festival in Toronto tijdens het nummer 'Morning glory' van Oasis. Op een filmpje is te zien hoe hij op Gallagher afrent en de 41-jarige gitarist een harde duw geeft. Beveiligingsmedewerkers wisten de man snel te overmeesteren.

De band keerde na enkele minuten terug op het podium om de show af te maken. Na de show is de gitarist naar een ziekenhuis gebracht. Hij zou een gekneusde rib aan het incident hebben overgehouden.

Fan duwt Noel Gallagher omver

Haai neemt surfer op sleeptouw

Een haai die vast kwam te zitten aan het touw van een surfplank is er met surfer en al vandoor gegaan.

Surfer John Morgan (51), eigenaar van een surfwinkel in de Oost-Australische badplaats Byron Bay, vergeleek zijn adembenemende rit met een tocht per jetski. "Misschien een beetje overdreven, maar het ging echt hard."

Morgan vertelde dat hij zondagmorgen ongeveer driehonderd meter uit de kust op zijn board lag te peddelen toen er plotseling een drie meter lange haai onder hem opdook. Toen het dier verstrikt raakte in het touw waarmee het board aan Morgans enkel vastzat zette hij koers richting open zee, met Morgan achter zich aan. "Hij was zich waarschijnlijk net zo rot geschrokken als ik."

Morgan bleef zich aan het board vastklampen en kon, toen de haai losschoot, ongedeerd het strand bereiken.


Foto bij: Haai neemt surfer op sleeptouw  (foto: DAG)

Bruyneel: "Geen comeback Lance"

De Amerikaanse pers lanceerde maandagavond het gerucht dat Lance Armstrong volgend jaar zal terugkeren in de Tour de France. Bij Astana, waar oud Discovery-ploegleider Johan Bruyneel werkzaam is, wordt het gerucht ontkend.

"Wij hebben geen plannen met Armstrong, hij maakt geen deel uit van ons team," aldus een woordvoerder van de Luxemburgse wielerploeg. "In de winter gaat hij enkele veldritten rijden in de VS, maar ik denk niet dat Armstrong ook plannen heeft op de weg."

Ook Bruyneel zegt niets af te weten van een eventuele comeback van de Amerikaan in het wielerpeloton. "Ik weet niet waar de geruchten vandaan komen. Misschien omdat Armstrong het goed deed in die zware mountainbikerace en in vorm is?"

Blauwe mannen op het witte doek

De Blue Man Group heeft met producer Charlotte Huggins (bekend van onder meer Journey to the Center of the Earth) een contract gesloten voor een Imax 3D-film.

Er zijn wereldwijd diverse Blue Man Groups in de theaters te zien, maar het originele trio Matt Goldman, Chris Wink en Phil Stanton zal de film voor zijn rekening nemen. Het gezelschap begon in 1991. Sindsdien zijn shows volgens het unieke concept van het drietal te zien geweest in de Verenigde Staten en Europa, ook in Nederland.

De film wordt juni 2010 verwacht, aldus filmmagazine Variety.

Introtrailer en bossfight van Blue Dragon Plus

Een jaar geleden verscheen de J-RPG Blue Dragon op de Xbox 360. Het was een aardige RPG die voor de fans van het genre wel wat te bieden had. Vorige week verscheen in Japan het vervolg op de game op de Nintendo DS in de vorm van Blue Dragon Plus. Over een Westerse release heeft Mistwalker nog niet gesproken, dus het is nog afwachten of we de game hier ooit kunnen spelen. Toch hebben we twee filmpjes die de intro van de game en een bossfight tonen.


Afpersen scooterrijder gefilmd

Op internet is een video opgedoken waarop te zien is hoe twee ettertjes van 11 en 14 jaar in het Haagse Zuiderpark een 17-jarige Hagenaar op brute wijze mishandelen en van zijn scooter willen beroven. Volgens de politie speelde het incident zich af op 25 augustus en zijn de dadertjes ingerekend.

Op de bewuste dag, een drukke maandagmiddag, gingen de twee huftertjes op de scooter zitten en eisten op agressieve toon de sleutels op. Het slachtoffer weigerde waarop een van de verdachten hem in het gezicht mept. Vervolgens duwen ze hem tussen de toeschouwers door naar de rand van het grasveld.

Buiten beeld wordt hij verder geslagen en met een aardappelschilmesje gestoken. Zijn belagers eisen geld van de jongen, of anders wordt hij nog verder fysiek afgeranseld. Het slachtoffer weet uiteindelijk zijn scooter terug te krijgen. Daarop reed hij naar de politie van Bureau Zuiderpark. Rechercheurs hebben het slachtoffer laten afspreken met zijn belagers om hen geld te geven in verband met de afpersing. Dat gebeurde om half acht ’s avonds. Meteen na de overdracht van het geld zijn de twee jeugdige afpersers door de politie aangehouden.

Een politiewoordvoerder zegt dat de zaak hoog wordt opgenomen. ''Hier is een grens overschreden.'' De 11-jarige jongen is onder kinderbescherming geplaatst, omdat hij vanwege zijn leeftijd niet kan worden vervolgd (dat kan pas vanaf 12 jaar). Zijn 14-jarige maatje is voor twee weken in verzekerde bewaring gesteld in een gesloten jeugdinrichting en moet vandaag voor de raadkamer verschijnen,

De politie onderzoekt momenteel de rol van filmer en de mensen die bij het incident aanwezig waren.

'Laat me rijden'
De video kun je hier bekijken.

 

Met dank aan Asskicker14 voor de submit.

Babel: "Foppe te open naar de pers"

Dat Foppe de Haan van zijn hart geen moordkuil maakt is al langer bekend, maar de laatste tijd werkt de openheid van de bondscoach van Jong Oranje zich steeds meer tegen hem. Ook vanuit Jong Oranje zijn er meer kritische geluiden te horen.

Liverpool-speler Ryan Babel verbaasde zich over de kritiek die zijn medespelers Royston Drenthe en Evander Sno ontvingen van De Haan. "Tijdens het EK in eigen land was hij in de ogen van de spelers óók al veel te open naar de pers. Destijds was het toernooi een succesverhaal en valt dat niet zo op," aldus Babel. "Als je verliest wel. Wij vonden het niet nodig."

Volgens de aanvaller had Foppe de Haan het probleem met Sno en Drenthe ook anders kunnen oplossen. "Door met die jongens te praten. En vervolgens alleen naar buiten te brengen dat hij ze niet selecteerde, omdat hij niet tevreden was over hun prestaties. Ikzelf heb geen gedrag waargenomen, waaraan de trainer zich kon storen. Ik denk dat zijn uitspraken voortkomen uit zijn eigen teleurstelling."

The Lord of the Rings Online toont Moria

Turbine Entertainment lanceerde in 2007 de succesvolle MMO The Lord of the Rings Online: Shadows of Angmar. De game kan nog altijd goed concurreren met World of Warcraft. Dit jaar gaat de eerste uitbreiding in de schappen verschijnen; The Lord of the Rings Online: The Mines of Moria. Wil je vechten met Goblins, de Balrog en de Watcher? Dan is Moria de plek voor jou. In onderstaand filmpje kun je alvast zien hoe Turbine de wereld van Moria met onder andere lava heeft neergezet. Voor de HD-beelden klik je hier.

Dochter kreeg pillen voor grotere borsten

Een 49-jarige paranormaal genezer uit Ridderkerk wordt er van verdacht zijn dochter pillen te hebben voorgeschreven zodat haar borsten groter zouden worden. Daarnaast wordt de man verdacht van ontucht met zijn dochter en een vriendin van haar.

De 17-jarige dochter en haar vriendin hebben beiden aangifte van misbruik gedaan tegen de man. Na het sporten kregen de meisjes regelmatig een massage van de verdachte. De man ging daarbij echter veel verder dan alleen masseren. Zo zou hij onder andere met een massageapparaat ontuchtige handelingen hebben gepleegd.

De man die zich gisteren voor de politierechter moest verantwoorden, ontkent de aantijgingen en beweert dat hij geen verkeerde bedoelingen had. Zijn dochter zegt dat alles ook niet zo heftig is als in de aangifte staat beschreven. Om de waarheid boven tafel te krijgen, zal de rechter beide slachtoffers als getuige horen.

Resistance 2 is nu nog mooier

Resistance 2 is een game die niet lang meer op zich zal laten wachten. Aan het einde van dit jaar kunnen we los met het vervolg op Resistance. We hebben al veel beelden gezien en hebben zo ook kunnen proeven hoe de game er grafisch uit ziet.

Ontwikkelaar Insomniac geeft in hun laatste podcast aan dat de graphics ondertussen alweer flink verbeterd zijn. Met nam de textures hebben een flinke make-over ondergaan. In het IJsland level zou het zelfs zo zijn dat je het koud krijgt, zo mooi is het. Ook de multiplayer zou flink opgepoetst zijn. Insomniac kreeg namelijk klachten over de graphics in dit gedeelte. Deze klachten zouden nu dus opgelost moeten zijn.

Voor hen die de podcast toch even helemaal zelf willen beluisteren, klik dan hier.

Pool houdt dochter zes jaar vast

Een man in Polen is door zijn dochter aangeklaagd omdat hij haar zes jaar gevangen zou hebben gehouden en twee zoons bij haar zou hebben verwekt. Dat heeft de politie gisteren gezegd. De man werd vrijdag aangehouden.

De 45-jarige man werd vrijdag in de stad Siedlce in het oosten van Polen ingerekend, nadat zijn vrouw en dochter naar buiten traden met hun beschuldigingen. Volgens de 21-jarige dochter hield hij haar zes jaar gevangen in een kamer zonder deurklinken en verkrachtte hij haar herhaaldelijk. Zijn vrouw bevestigde het verhaal.

De kwestie doet denken aan de zaak van Josef Fritzl in het Oostenrijkse Amstetten. Fritzl heeft volgens de politie bekend zijn dochter 24 jaar lang in een kelder onder zijn huis te hebben vastgehouden, haar seksueel te hebben misbruikt en zeven kinderen bij haar te hebben verwekt. Die zaak kwam aan het licht toen een van de kinderen, die nog nooit daglicht had gezien, ziek werd en naar het ziekenhuis werd gebracht.

De 21-jarige Poolse mocht wel af en toe naar buiten, onder andere voor de geboortes van haar zoontjes in 2005 en 2007. Bij deze gelegenheden ging de vader met haar mee naar het ziekenhuis en dwong haar de baby's op te geven voor adoptie.

De politie gaat met vaderschapstests nu bekijken of de man inderdaad de verwekker van de kinderen is. Hiervoor moeten zij eerst opgespoord worden via de ziekenhuizen die hen ter adoptie hebben gesteld. Daarnaast wordt onderzocht of de man kan worden vervolgd.


Pool houdt dochter zes jaar vast  (foto: DAG)

Polygamie-artikel uit Iraans wetsvoorstel

Een Iraanse parlementaire commissie heeft artikelen uit een wetsvoorstel verwijderd die het voor Iraanse mannen makkelijker moesten maken om meerdere vrouwen te huwen. Dat heeft de Iraanse staatstelevisie gezegd.

De commissie heeft een clausule hersteld waarin is bepaald dat een man de goedkeuring van zijn eerste vrouw nodig heeft om met meerdere vrouwen te kunnen trouwen. De nieuwe wet wordt volgende week ter goedkeuring aan het parlement voorgelegd.

Vorige week werd een stemming over het oorspronkelijke wetsvoorstel uitgesteld vanwege publiek protest. De wet riep veel woede op, met name onder feministische Iraanse vrouwen en hoge gerechtsfunctionarissen die vonden dat de rechten van de vrouw werden ondermijnd door een poging van de regering haar strenge islamitische interpretaties in de wet vast te leggen.

VS halen 8000 militairen uit Irak

De Amerikaanse regering haalt tot maart volgend jaar ongeveer achtduizend militairen uit Irak. Dat gaat de Amerikaanse president George Bush later vandaag in een speech bekendmaken, aldus een aankondiging van het Witte Huis.

In totaal zijn 146.000 Amerikaanse militairen in Irak. De terugtrekking zal geleidelijk plaatsvinden en de komende maanden beginnen. Bush acht de troepenvermindering mogelijk omdat er volgens hem vooruitgang is geboekt in de strijd tegen de opstandelingen. De president erkent dat de vooruitgang nog steeds breekbaar en omkeerbaar is, maar er zou een bepaalde mate van "duurzaamheid" zijn bereikt.

In Afghanistan, waar ongeveer 33.000 VS-militairen zijn gelegerd, zal de troepenmacht juist worden versterkt met naar schatting 4.500 manschappen. Washington wil in november een bataljon mariniers sturen, gevolgd door een legerbrigade in januari. Met de uitbreiding reageert Washington op het nog steeds toenemende geweld van radicale moslims.

50 Cent mag zoon weer zien

Rapper 50 Cent mag voortaan iedere twee weken een weekeinde doorbrengen met zijn 11-jarige zoon. Dat heeft een rechtbank in New York beslist, zo meldden Amerikaanse showbizzmedia vandaag.

'Fifty' ligt al maanden in de clinch met zijn ex-partner Shaniqua Tompkins, de moeder van zijn zoon. In mei brandde hun huis in Long Island (New York) tot de grond af. Tompkins gaf de rapper de schuld, waarop deze haar aanklaagde wegens laster.

De rapper zei na de zitting tegen het blad Newsday blij te zijn met de uitspraak. Tompkins was dat niet: "Mijn zoon wil niet iedere twee weken een weekeinde bij zijn vader zijn."


Rapper 50 Cent   (foto: ANP)

[upd] 'Armstrong wil weer gaan koersen'

Lance Armstrong overweegt een terugkeer in de wielersport. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Hij wil in 2009 weer de Tour de France gaan rijden. De Amerikaan wil uit gaan komen voor het team van Astana, waar zijn voormalige ploegleider bij US Postal, Johan Bruyneel, tegenwoordig werkt.

Armstrong (37) stopte in 2005 met professioneel wielrennen. Hij had toen al zeven keer op rij de Tour op zijn naam geschreven. Armstrong wil nu dus opgaan voor de achtste titel in de wielerkoers. In de aanloop naar de Tour van 2009 gaat de Texaan onder andere Parijs-Nice en de Dauphiné Libéré rijden. Overigens wil zijn zaakwaarnemer nog geen reactie geven.

Snelle Update
Wielerploeg Astana heeft vanochtend tegengesproken dat Armstrong volgend seizoen zijn rentree maakt.

''Er is geen sprake van samenwerking tussen Armstrong en Astana, hij maakt ook geen deel uit van onze ploeg'', aldus en woodvoerder van Astana. 

Meer sportnieuws vind je op FOK!sport

Drie games erbij voor Xbox Live Arcade

We worden de laatste tijd getrakteerd op vrij veel nieuwe content en games op Xbox Live. Ook deze week komen er weer wat leuke dingen uit. Xbox Live Arcade verwelkomt drie nieuwe spelletjes:

Samurai Shodown (400 Microsoft Points)
Een port van het klassieke SNK vechtspel, lekker old-skool beuken.

RocketBowl (800 Microsoft Points)
Een futuristisch bowlingspel waarbij je de ballen kan laten 'boosten' en zelfs springen!

Shotest Shogi (800 Microsoft Points)
Een soort van Japans schaken. Misschien handig om eerst de tutorial door te nemen.



Samurai Shodown

FNV wil actie tegen onveilig gevoel pompbediendes

Tankstations moeten ingrijpen om hun werknemers een veiliger gevoel te geven. Dat zegt FNV Bondgenoten vandaag nu uit een eigen onderzoek blijkt dat werknemers zich onveilig voelen. Uit een enquête concludeert de vakbond dat zestig procent van de werknemers zich onveilig voelt. Ruim de helft werkt meestal alleen en driekwart kan vaak geen pauze nemen.

De vakbond heeft de Belangenvereniging Tankstations en Bovag een brief met verbeterpunten gestuurd. FNV wil dat werknemers van tankstations niet meer alleen werken en anti-agressietrainingen krijgen. Ook zou er meer beveiliging moeten komen bij pompstations waar veel criminaliteit voorkomt. Cameratoezicht moet volgens de vakbond worden verplicht. Ook zouden afspraken moeten worden gemaakt met bijvoorbeeld gemeente en politie om het toezicht te verbeteren.

Bij de tankstations in Nederland werken ongeveer veertienduizend mensen.

Russische aanklagers willen South Park verbieden

Na klachten van een evangelische groepering hebben openbare aanklagers in Rusland een rechtbank gevraagd de Amerikaanse televisieserie South Park te verbieden. De aanklagers zijn het met de klagers eens dat de satirische animatieserie extremistisch is, zei een woordvoerster gisteren.

De zender 2x2 zendt de serie uit in Moskou en Sint Petersburg. De evangelisten klaagden specifiek over een kerstuitzending, die volgens hen beledigend is voor gelovigen en "aanzet tot religieuze haat".

In de gewraakte aflevering viert de duivel kerst in de hel met Adolf Hitler, John F. Kennedy en Dzjengis Khan. Even later zingen Jezus en de kerstman samen kerstliedjes, zowel over de geboorte van de zoon van de christelijke god als over de komst van de Amerikaanse goedheiligman.

South Park staat erom bekend dat het de spot drijft met religies, beroemdheden, politiek en sociale conventies.

'Spielberg plagieerde Hitchcock'

Steven Spielberg heeft vorig jaar met zijn film Disturbia plagiaat gepleegd op Alfred Hitchcock. Dat beweert een Amerikaanse stichting, die gisteren de regisseur en de betrokken filmstudio's aanklaagde.

Volgens de Sheldon Abend Revocable Trust is Disturbia een kopie van de Hitchcock-klassieker Rear Window uit 1954. Die film was gebaseerd op het korte verhaal Murder From a Fixed Viewpoint van Cornell Woolrich, waarvan de stichting de rechten bezit. Spielberg is volgens de berichten executive producer. Disturbia werd geproduceerd door Dreamworks maar die maatschappij is al weer een tijdje verkocht.

Recensenten signaleerden ook al overeenkomsten tussen de twee films. Zo noemde de New York Times Disturbia 'een soort puberale Rear Window'. Een woordvoerder van Spielberg heeft laten weten dat de regisseur Disturbia helemaal niet heeft geproduceerd.

Federer wint US Open

Voor de vijfde keer op rij heeft Roger Federer opnieuw de US Open weten te winnen. In de finale was de nummer twee van de wereld te sterk voor Andy Murray: na afloop stonden de setstanden 6-2, 7-5 en 6-2 op het scorebord.

Tegen Rafael Nadal maakte Murray veel indruk in de gewonnen halve finale, maar tegen de 'Fedexpress' behaalde Murray dat niveau geen moment meer. In de eerste set was de Zwitser al overtuigend de betere van de twee. Na een vroege break van Federer in de tweede set begon Murray wat op stoom te raken. Op het moment dat het publiek dacht dat er een tiebreak aan zat te komen brak Federer de Brit op love waarmee hij de set met 7-5 naar zich toetrok. De derde set ging vervolgens ook overtuigend naar Federer.

"Het is niet de minste speler van wie ik heb verloren," zo becommentarieert Murray zijn verlies na afloop. "De laatste twee keer versloeg ik hem, maar hij heeft nu orde op zaken gesteld."

Met deze dertiende grandslamtitel heeft Federer nog maar één titel nodig om het record te evenaren van Pete Sampras die op veertien titels bleef haken. "Dit betekent echt heel veel voor me. Vooral na die verloren finales op Wimbledon en Roland Garros. Het is mijn dertiende grandslamtitel. Als dat maar geen ongeluk brengt."

DVD: Bruce Lee - The Ultimate collection (35th ed.)

Bruce Lee werd op 27 november 1940 geboren in San Francisco, maar groeide op in Hong Kong. Op dertien jarige leeftijd nam Bruce een belangrijke keuze die zijn leven voor altijd zou beïnvloeden: hij nam les in Kung Fu. Doordat zijn ouders beide acteur waren, kreeg hij op jonge leeftijd ook al de nodige kleine filmrolletjes. In 1966 speelde Bruce Lee de rol van Kato, het hulpje van de superheld The Green Hornet in de gelijknamige serie. Omdat niet The Green Hornet het populairste karakter uit de serie werd, besloot men om er mee te stoppen. Nog een tegenvaller voor Bruce was het feit dat men David Carradine de hoofdrol gaf in de televisieserie Kung Fu. Naar verluidt was het basisidee van de serie van Bruce Lee maar durfde men het niet aan om een aziaat de hoofdrol te geven. Hij vertrok naar Hong Kong om daar films te gaan maken, hopende om hiermee een doorbraak te realiseren in Amerika. Echter, op 20 juli 1973 stierf Bruce Lee op mysterieuze wijze. Nu, 35 jaar later, is de box Bruce Lee, the Ultimate Collection (35th Anniversary Edition) uitgebracht.

Will Wright: We gaan met Spore voor sales, niet voor cijfers

Afgelopen week was dan eindelijk de release van het lang verwachte Spore. Dat de game zou gaan verkopen was wel te verwachten, en het was dan ook niet vreemd dat de game meteen bovenaan de Dutch Charts stond. Toch zijn veel reviewers kritisch over de game. Zo zou de game proberen vijf games in één te zijn. Iets wat niet goed is gelukt doordat het de diepgang van de game belemmert. Will Wright, geestelijk vader van Spore, heeft hier nu iets over gezegd.

Will Wright ziet ook dat Spore wisselende review-cijfers krijgt. Op Metacritic heeft de game een gemiddeld cijfer van 87%, met cijfers van een 7/10 tot een 10/10. Will Wright heeft hierover gezegd dat Spore een game als The Sims is, en geen Half-Life. Volgens Wright kreeg de Sims 2 gemiddeld een 90%, en Half-life een 97%, maar verkocht The Sims veel vaker.

Spore has more depth than, let's say, The Sims did. But we looked at the Metacritic scores for Sims 2, which was around 90, and something like Half-Life, which was 97, and we decided - quite a while back - that we would rather have the Metacritic and sales of Sims 2 than the Metacritic and sales of Half-Life

Als reden voor de cijfers die Spore ontvangt zegt Wright dat ze altijd de casual-gamer hebben willen aanspreken, net als met The Sims. Ze hopen dat Spore een even groot succes wordt als The Sims 2.

Blijf FOK!games in de gaten houden, want binnenkort zullen wij jullie vertellen wat we van Spore vinden.

Levenslang cel voor magnetronmoord

Een 28-jarige Amerikaanse is veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf omdat ze haar baby heeft gedood door het kind in de magnetron te koken. Dat meldde CNN gisteren.

Ze maakt geen kans op vervroegde vrijlating. Ze ontliep eerder de doodstraf omdat de jury niet tot een unaniem oordeel kon komen. Daarmee was het aan de rechter om een strafmaat te bepalen.

De vrouw kwam tot haar daad na een ruzie met haar vriend. Ze zou bang zijn geweest dat de vriend haar zou verlaten als hij erachter kwam dat het meisje van een ander was.

Markt voor digitale gadgets groeit

Nederlanders zijn dol op digitale snufjes en lopen voorop als het gaat om internettoepassingen. Ook winkeliers merken dat: de markt voor digitale snufjes en downloads blijft steeds groeien. Dat meldt branchevereniging NVPI.

In de eerste helft van het jaar vielen vooral zaken van Nederlandse makelij in de smaak bij het grote publiek. De omzet van het downloaden van muziekalbums van Nederlandse artiesten steeg bijvoorbeeld met bijna tien procent. Vooral de albums van Alain Clark, Nick & Simon en Anouk zijn populair. De nieuwe albums van Jan Smit en Marco Borsato zullen later dit jaar waarschijnlijk kaskrakers worden, zowel op cd als de betaalde downloads zoals via iTunes.

De gamesmarkt laat opnieuw een forse groei zien, waarbij het vooral de consolegames zijn die - in combinatie met de verkoop van die consoles - voor zeer gezonde groeicijfers zorgen. Consoles zijn spelcomputers zoals de Nintento Wii, de X-box of de Playstation. Dat is niet verwonderlijk: er zijn games voor alle leeftijden en doelgroepen en het spelen van games is in korte tijd uitgegroeid tot één van de populairste vrijetijdsactiviteiten, het komt net na winkelen.

Zo kwam EA Games vorige week al met het langverwachte spel Spore, waarbij computeraars de evolutie van een eencellig beestje kunnen sturen, met als hoogtepunt het verkennen van het heelal. Ook van het nieuwe deel van The Sims, waar begin volgend jaar de derde editie van verschijnt, wordt veel verwacht.

Wel merkt de NVPI op dat illegaal downloaden van muziek, software en games de groei van de markt duidelijk beperkt. Het aanbod is zo groot en relatief makkelijk verkrijgbaar dat producenten eigenlijk ook niet meer weten wat ze ertegen moeten doen. De vereniging wil dat internetproviders actief gaan meehelpen bij het tegengaan van illegaal downloaden. Een voorbeeld zou kunnen zijn dat ze de persoonsgegevens van downloaders doorgeven als die de wet overtreden.


Foto bij: Markt voor digitale gadgets groeit (foto: DAG)

Akkoord loonmatiging op handen

Een akkoord tussen de sociale partners over een gematigde loonontwikkeling in 2009 lijkt op handen. Dat melden ingewijden rond de minister gisterenavond. Minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) is bovendien bereid een maximum te stellen aan de ontslagvergoeding van werknemers die meer dan 75 duizend euro per jaar verdienen.

Het ministerie van Sociale Zaken maakte eerder gisteren al bekend dat vakbonden en werkgeversorganisaties zijn uitgenodigd voor een najaarsoverleg over ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dit overleg moet eind september, begin oktober plaatsvinden. De minister zou dit volgens ingewijden niet doen al er geen zicht was op een redelijk resultaat.

Het kabinet wil in het najaarsoverleg duidelijkheid krijgen over een verantwoorde loonontwikkeling en de verlaging van de WW-premie. Verder wil het kabinet met de sociale partners bespreken wat er nog meer kan gebeuren om meer mensen aan het werk te helpen en langer te laten doorwerken. Bovendien wil het kabinet afspraken maken over meer scholing van werknemers en de begeleiding van werknemers die werkloos dreigen te raken.

Française (59) baart drieling na eiceldonatie

Een 59-jarige Franse vrouw is in het weekeinde in een ziekenhuis in Parijs door middel van een keizersnee bevallen van een drieling. De samenwerkende Parijse algemene ziekenhuizen hebben dit gisteren bekendgemaakt.

De kinderen, twee jongens en een meisje, hadden een geboortegewicht tussen de 2,09 en 2,4 kilogram en een lengte van 46 tot 47 centimeter. De zwangerschap kwam tot stand met gedoneerde eicellen. De betrokken vrouw moest daarvoor naar het buitenland, omdat de Franse wet vrouwen van boven de 42 van eiceldonatie uitsluit. Over de moeder en de kinderen werden verder geen bijzonderheden verschaft.

Harry Potterencyclopedie verboden

Een Amerikaanse rechter heeft gisteren een stokje gestoken voor de plannen van een uitgeverij om een Harry Potterencyclopedie uit te brengen. Dat meldden Amerikaanse media maandag.

Volgens de rechter is de encyclopedie een schending van de auteursrechten van de bedenkster van de Potterserie, schrijfster J.K. Rowling. Het uitbrengen van de encyclopedie zou Rowling en haar filmstudio Warner Brothers blijvende schade toebrengen. Hij veroordeelde uitgever RDR Books tot een schadevergoeding van 6.750 dollar (4.800 euro).

De uitgever meende dat het geplande Harry Potter Lexicon een "legitieme literaire activiteit" behelst. Het materiaal voor het boek zou van een internetsite komen die wordt bijgehouden door een Potterbewonderaar.


Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling  (foto: ANP)

Dollar krabbelt verder op

De Amerikaanse dollar heeft gisteren het hoogste niveau in 11 maanden bereikt ten opzichte van de euro. De stijging was ingegeven door de Amerikaanse reddingsoperatie voor de twee grootste hypotheekverstrekkers Fannie Mae en Freddie Mac.

De euro bereikte een niveau van 1,4118 dollar, het laagste niveau sinds 10 oktober 2007. Vrijdag noteerde de Europese munt nog 1,4260 dollar. De dollar steeg gisteren ook ten opzichte van de yen.

Sinds halverwege juli is de dollar bezig aan een opmars ten opzichte van de euro, na een lange periode van dalingen. Slechte berichten over de Europese economie en meevallende berichten uit de Verenigde Staten zijn hiervan de belangrijkste oorzaken.

Megadeths volledige Peace Sells...-album naar Rock Band 2

De mannen van Megadeth brengen ons vandaag een mooie scoop, Harmonix is namelijk van plan om voor het einde van jaar zes volledige albums voor Rock Band online te hebben. Op hun website bevestigen de zware metaal-bewerkers dat hun legendarische album 'Peace Sells... But Who's Buying?' er daar een van zal zijn.

'Peace Sells...But Who's Buying' kwam in 1986 op de markt als het tweede studioalbum van Megadeth. De CD is in 2004 geremasterd door Dave Mustaine (de lead-zanger en -gitarist en enige vaste bandlid van Megadeth) zelf, waarschijnlijk zal dit de versie zijn die te spelen is in Rock Band 2.


Megadeth - Peace Sells

Rock Band 2 wordt in de VS in het einde van het jaar verwacht op de Xbox 360, PlayStation 3 en Wii. Wanneer de game naar Nederland komt is helaas nog onbekend.

Suikerfeest? Ja!!

Het is weer Ramadan en dat betekent voor de moslims geen eten tussen zonsopgang en ondergang. Traditiegetrouw kom in deze periode ook weer de discussie op: ‘moet het suikerfeest een nationale feestdag worden?’ Absoluut niet!, hoor ik bijna alle Nederlanders met een rechts hart schreeuwen. Het suikerfeest hoort hier namelijk niet en die mensen moeten zich aanpassen. Hoe durven ze het überhaupt ten sprake te brengen, die vuile nep-Nederlanders. Echter als ik mensen hoor praten over een extra feestdag dan komt het feestbeest in mij boven en sterft mijn rechtse hart. Zoete hapjes en gezelligheid is nu eenmaal lekkerder dan politiek. Dus een suikerfeest als nationale feestdag? Ja, absoluut!!

Executive producer SingStar vertrekt naar Atari

Ontwikkelaar en uitgever Atari heeft bekend gemaakt dat na Phil Harrison nu nog een Sony-medewerker de overstap tussen de twee bedrijven heeft gemaakt. Het gaat om Paulina Bozek, zij was de afgelopen zes jaar executive producer van de SingStar-serie. Ze zal aan de slag gaan bij een nieuwe studio in Londen, die zich moet richten op games voor de massa en diensten voor online-services. Bozek was uiteraard erg blij met haar nieuwe baan. Ze denkt dat Atari een prachtige toekomstvisie heeft en ze kan niet wachten om die visie te gaan realiseren door middel van nieuwe producten.

I am very excited to be joining Atari at this pivotal time for both the company and the industry. There is a huge opportunity as gaming platforms become more ubiquitous, more connected and attract more mainstream audiences. Atari has a great vision for the future and I can’t wait to start realising that vision in new products and services.



[Fotoreportage] Gerard Joling in concert

Afgelopen weekend hebben zo'n 35.000 mensen genoten van het geweldige concert dat Gerard Joling en zijn collega's gaven in de vallei van Spaarnwoude.

Gerard opende zijn show door per helikopter zijn entree te maken. Na Gerards landing barstte het feest helemaal los. Groot vuurwerk, geweldige lichtshow, spectaculaire lasers, de Edwin Evers band, sexy danseressen en natuurlijk ook de gastoptredens van Gordon en Jeroen van der Boom. Dit allemaal tijdens een heerlijke (en droge) avond onder de sterren in Spaarnwoude. Gerard maakte zijn reputatie als grootste entertainer van Nederland meer dan waar.

Fotograaf Michel van Bergen was erbij en nam deze foto's.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.