'Ziekmelding zit tussen de oren'

Als werknemers zich ziek melden, is dat vooral door een gebrek aan motivatie en betrokkenheid. Het verzuim zit dus altijd tussen de oren. Dit vindt althans de helft van ondervraagde mkb'ers. Een en ander blijkt uit een recent onderzoek van marktonderzoekbureau Blauw Research.

De bedrijfsleiders die meewerkten aan het onderzoek zijn ervan overtuigd dat de ziekmeldingen op maandagochtend per definitie een gevolg zijn van wild feestgedrag in het weekend. Ondanks deze stelling ergert niet meer dan veertien procent van hen zich hieraan.

Aan de andere kant valt het op dat managers liever zien dat hun werknemers ongezond bezig zijn. Dit door vooral niet te gaan sporten. Want, zo meent 44 procent, sportblessures leiden vaak tot verzuim. Dit tot grote frustratie van de werkgever. Maar, zo blijkt dan ook weer, ergert de baas zich tevens aan uitval door een ongezonde levensstijl.

Het hart van de mkb-ondernemers ligt niet primair bij de medewerkers, maar bij de zaak. Hun grootste angst is dat het werk blijft liggen en de consequenties die dat met zich meebrengt. Toch blijkt dat ondanks deze angsten, de bedrijven nauwelijks preventieve maatregelen nemen.


Ziekmelding zit tussen de oren  (foto: DAG)