Te dikke patiënten probleem voor ziekenhuizen

CSI_MIAMI had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon MedischOvergewicht is niet alleen een probleem van degenen die te zwaar zijn. Ook anderen kunnen er behoorlijk last van hebben. Een voorbeeld zijn de ziekenhuizen in Nederland. Zo kunnen de huidige operatietafels vaak slechts patiënten met een gewicht van 150 kilo dragen. Gezien de grote hoeveelheid dikke patiënten is dit niet zelden te weinig.

Daarbij zijn er extra verpleegkundigen nodig om dikke mensen te verzorgen en komt het soms voor dat deze personen niet in de scanner passen. Daardoor kan een deel van het noodzakelijke onderzoek niet bij hen worden uitgevoerd.

Volgens de Nederlandse Obesitas Vereniging moeten ziekenhuizen hier rekening mee houden en investeren in de aanschaf van grotere en zwaardere hulpmiddelen.

Doodskisten
Twee ondernemers die hier in zekere zin al rekening mee hebben gehouden zijn Keith en Julane Davis uit de Amerikaanse staat Indiana. Zij maken doodskisten voor lichamen tot 350 kilogram. De kisten hebben de toepasselijke naam Goliath meegekregen, vernoemd naar de Bijbelse reus die door David werd verslagen.