[update] Nieuwe foto van Mohammed B.

RTL Nieuws heeft de hand weten te leggen op een nieuwe foto van Mohammed B., de man die vast zit voor de moord op Theo van Gogh. De foto stond in april 2003 in een lokale krant voor en door bewoners van de Amsterdamse wijk 't Overtoomse Veld. In dat krantje, 'Over 't Veld Buurtbeheer' geheten, stond die foto onder het kopje 'Even voorstellen'.


''Hallo, mijn naam is Mohammed B. en ik ben 24 jaar. Ik ben opgegroeid in het Overtoomse Veld Noord en woon daar sinds 1985.......''

De nieuwsafdeling van RTL kreeg tevens wat krantenartikelen in handen die Mohammed B. in het lokale blaadje schreef. Zo vertelt B. over wat normen en waarden voor hem betekenen, en schreef hij in een stuk onder de titel 'Islam en integratie' de zin: ''Fysiek gezien is elk levend wezen op aarde moslim''. In een artikel over een politiek jongerendebat wat hij mede organiseerde, spreekt hij vol lof over het debat wat gevoerd is tussen politici en jongeren.

Op de site van RTL Nieuws zijn links naar screenshots van de artikelen geplaatst.

Update 07:10


Het Algemeen Dagblad kreeg de wijkkrantjes met de columns van Mohammed B. ook in handen. De krant ziet het nut van een balkje voor de ogen niet meer in en plaatste de foto 'ongecensureerd'.