FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 november 2004

Politie helpt dief met juwelendiefstal

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon opmerkelijk nieuws Een brutale dief heeft in een stad ten noordwesten van Parijs een juwelendiefstal weten te plegen met behulp van de politie. De dief vertelde de politie op het bureau dat hij de eigenaar was van de juwelenzaak, maar dat hij zijn sleutels was vergeten. De politie aarzelde geen moment en regelde een slotenmaker die de deur opende.

De slotenmaker had na een tijdje echter door dat er iets vreemds aan de hand was. De 'eigenaar' begon namelijk allemaal horloges en pennen in zijn zakken te stoppen. Toen de slotenmaker hem om identificatie vroeg, ging de dief er vandoor met een totale buit van ongeveer 10.000 euro.

De politie kon de blunder de volgende dag wel gedeeltelijk goedmaken door de dief aan te houden. Hierbij werd ook een deel van de buit teruggevonden.

[update] Dick Cheney verlaat ziekenhuis

Icoon Buitenlands nieuwsDe 63-jarige Amerikaanse vice-president Dick Cheney is in een ziekenhuis opgenomen wegens ademhalingsproblemen. Dat heeft de woordvoerder van het Witte Huis, Ken Lisaius, bekend gemaakt. Volgens de woordvoerder houdt de benauwdheid waarschijnlijk verband met een zware verkoudheid.

Cheney zou 'elke voorzorgsmaatregel' willen nemen. Daarom laat hij de symptomen uitgebreid onderzoeken. De vice-president heeft vaker gezondheidsproblemen gehad. De eerste hartaanval kreeg hij in 1978. De laatste, van vier hartaanvallen, in 2000.

Update 23:24 uur
Cheney heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten. Hij liep het ziekenhuis uit, lachte en zwaaide naar toegestroomde journalisten, maar gaf geen commentaar. Volgens de adviseur van het Witte Huis, Mary Matalin, bleek er niets abnormaals uit medische tests.

Subheader
Vice-president Dick Cheney heeft ziekenhuis inmiddels weer verlaten

Politie gooit kunstwerk in de shredder

sianide had ons via de nieuws-submit te melden:

Een kunstwerk uit het Stedelijk Museum in Amsterdam is door de politie in beslag genomen en vernietigd. Het werk, een namaakpistool, is volgens de Wet Wapens en Munitie een verboden wapen. Het museum zegt zich van geen kwaad bewust te zijn geweest. Een oplettende bezoeker wees het personeel op de mogelijke overtreding.

Het kunstwerk 'The Pistol Saints' van Ted Noten was te zien in het kader van de tentoonstelling Geel Metalliek, die vorige week werd geopend. Dat het om een kunstwerk gaat doet voor de politie niet ter zake. "Van ons wordt verwacht dat we de wet uitvoeren en de vorm die het kunstwerk heeft, is verboden", verklaart een politiewoordvoerder. Het Stedelijk heeft nog getracht een vergunning voor het wapen te krijgen, maar dit lukte niet. Volgens de woordvoerder is het voorwerp in een soort shredder van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vernietigd.

Kunstenaar Ted Noten kon volgens het museum uiteindelijk wel lachen om de politie-actie. "Noten is nog op het bureau geweest om zijn verhaal te doen", zegt een woordvoerder van het Stedelijk. "Hij reageerde gelaten op de inbeslagname." De kunstenaar had het neppistool in België gekocht.

The Pistol Saints
'The Pistol Saints' werd in beslaggenomen en vernietigd

Soap verandert 'vulgaire' naam

Icoon opmerkelijk nieuwsDe makers van een nieuwe Duitse soapserie hebben de naam van de serie gewijzigd toen bleek dat de afkorting niet door de beugel kon. 'Alles nur aus Liebe' zou vanaf februari 2005 dagelijks op de commerciële zender SAT.1 te zien moeten zijn. De initialen van de titel vormen ANAL, oftewel 'anaal'.

Net als de Nederlandse kijker zijn Duitse soapfans gewend de namen van hun favoriete serie af te korten. Zo zal de Nederlandse soapfanaat meteen begrijpen wat er wordt bedoeld met GTST, OnM of ATWT. Duitsers hebben het bijvoorbeeld over GZSZ als ze de laatste gebeurtenissen uit 'Gute Zeiten Schlechte Zeiten' doornemen. Een soap die in de volksmond als ANAL door het leven gaat leek de makers iets te gortig. De serie zal nu 'Verliebt in Berlin' gaan heten.

Paspoppen met dikke billen in de etalage

Trendy winkels in New York doen hun dunne paspoppen de deur uit. Wil je namelijk echt hip zijn, dan heb je een pop met dikke billen in de etalage staan. In navolging van de achterwerken van bijvoorbeeld Jennifer Lopez en Beyonce Knowles zijn ook winkels erachter gekomen dat mooi dik niet lelijk is.

Volgens Dwight Critchfield, paspopontwerper bij de firma Goldsmith, zijn dikke paspoppen de nieuwe trend. "Ze zien er fantastisch uit en hebben een duidelijke seksuele uitstraling." Daarnaast zijn de poppen uitermate geschikt om lage broeken voor de meer bedeelde dames te showen. Dat dit succes heeft is duidelijk. Bij winkels die de nieuwe poppen in de etalage hebben staan is de omzet soms verdubbeld of zelfs verdrievoudigd.


'Bootylicious' paspoppen verhogen de omzet

Uitslagen HCE (13/11/2004)

Vanavond werden er vier duels gespeeld in de Holland Casino Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

PSV - Willem II (1-0)
16' Vennegoor of Hesselink 1-0

Geel: Van Bommel (PSV), Quinn (Wil), Kreek (Wil)

NAC Breda - AZ (0-3)
34' Meerdink 0-1
88' Sektioui 0-2
90' Penders 0-3 (ed)

Geel: Penders, Stam, Colin, Schollen (allen NAC), Kromkamp (AZ), De Cler (AZ)

sc Heerenveen - Vitesse (0-3)
58' Hofs 0-1
80' Amoah 0-2
88' Amoah 0-3

Geel: Yildirim (Hee), Yakubu (Vit)

NEC - FC Twente (0-2)
18' Culina 0-1
83' El Ahmadi 0-2

Geel: Van der Doelen (NEC), Niemeyer, Heubach, Majstorovic, Touzani (allen Twe)


Bekijk de huidige stand

Hockeysters in finale Champions Trophy

De Nederlandse dameshockeyploeg heeft zich middels een 1-1 gelijkspel tegen Duitsland geplaatst voor de finale om de Champions Trophy. Daarin zijn de Duitse dames wederom de tegenstander.

Duitsland kon op slag van rust een strafcorner verzilveren. Een klein kwartier in de tweede helft zag Ellen Hoog kans met een backhandshot de gelijkmaker binnen te slaan. Daarbij zou het blijven (1-1).

Nederland eindigt met het gelijke spel met een iets beter doelsaldo als eerste na de eerste fase. Nummer twee Duitsland heeft aan het punt eveneens voldoende om zeker te zijn van de strijd om de titel. De Argentijnse dames, die nog in actie komen tegen China, vissen achter het net. Argentinië zal Australië ontmoeten voor de strijd om de derde plaats.

Tweeling strijdt om vaderschap

Een rechter in de Canadese stad Montreal heeft een van de moeilijkste denkbare zaken voor zijn kiezen gekregen. Hij moet namelijk bepalen wie de biologische vader van een vijfjarig meisje is. Normaal gesproken zou een DNA-test uitkomst kunnen bieden, maar er is een probleem: de twee mogelijke vaders zijn een eeneiige tweeling.

Beide mannen hebben lange tijd gelijktijdig een verhouding met dezelfde vrouw gehad. Ten tijde van de verwekking van het dochtertje had volgens de aanklagers echter nog maar een van hen een relatie met de moeder. Hij wil nu voogdij over het meisje, maar de vrouw gooide roet in het eten. Zij stelt dat zij ten tijde van de bevruchting nog steeds een relatie had met de andere broer en dat dus niet zeker is wie de vader is.

De mannen hebben de zaak voor het gerecht gebracht, maar rechter Paul Jolin is bang dat de zaak niet opgelost kan worden. De advocate van de tweeling liet weten dat er, voorzover zij kon nagaan, niet eerder een dergelijke zaak is geweest in Canada.

Twee mensen omgebracht in Rotterdam

Silver_Shark had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsIn een woning in de Vignolastraat in Rotterdam Alexanderpolder zijn gisteravond de lijken van een man en een vrouw gevonden. Het gaat om de 36-jarige bewoner van het pand en een 37-jarige vrouw. Ze zijn met geweld om het leven gebracht.

De twee lichamen zijn gisteravond door de politie gevonden. Doordat de lichamen sporen van geweld vertonen kon de politie al snel de conclusie trekken dat de twee door geweld om het leven zijn gekomen. Kort na de vondst zijn er twee mannen van respectievelijk 30 en 33 jaar aangehouden. Welke relatie deze twee mannen met de twee vermoorde personen hadden wilde de politie nog niet zeggen, het onderzoek naar de twee moorden is nog in volle gang.

Uitslag TMF Game Awards

TMF heeft na hun extreem succesvolle music awards nu ook game awards. Deze werden vandaag uitgereikt op de GameXpo.

In totaal waren er meer dan 10 prijzen te verdelen in verschillende categorieën. De volledige uitslag lees je uiteraard op FOK!games:

De prijs voor Best Overall Game ging naar Doom 3, welke ook de prijs voor het beste grafische computerspel kreeg. De New Hit Awards, het beste nieuwe spel, was voor GTA San Andreas. De Best Fighting Game was voor Soul Calibur II. Call of Duty won de prijs voor Best Shooter Game. Het favoriete actie-avonturenspel, ofwel Best Action Adventure Game, was voor Ninja Gaiden.

Oud-minister Frank de Grave van Defensie reikte de prijs uit voor het beste strategische spel, The Sims: BustinOut. Het beste geluid had het spel Singstar. Muzikant Junkie XL overhandigde deze award.

Sauber tegen 19 races

Eerder werd bericht dat er volgend seizoen 19 races op de kalender zullen staan. Hoewel Peter Sauber, de baas van Sauber, het voorstel wel ondertekende, ziet hij het liever anders.

Hoewel hij de Grand Prix’ van Magny Cours en Silverstone wel wilde redden, wilde Sauber niet dat de races erbij kwamen. Hij had liever gezien dat de races in plaats van andere races kwamen. De races staan er nu op, samen met alle andere races. In ruil daarvoor is er overeengekomen dat er minder wordt getest volgend jaar.

"Ik vind het belangrijk dat we zowel de Grand Prix' van Frankrijk en Engeland hebben, maar ik ben niet voor 19 races in een seizoen. Het is niet goed dat we zo veel races hebben, maar deze twee moeten we eigenlijk gewoon houden.", waren de woorden van Peter Sauber. "Ik wil niet zeggen welke races ik liever weg zou zien gaan, maar als men naar het geheel kijkt, zal men onnodige races zien."

Over de huidige staat van de Formule 1 zei de teambaas dit: "Ik wil de Formule 1 niet afschilderen als terminaal ziek, maar dit zijn wel tijden met problemen. We moeten niet vergeten dat de Formule 1 een enorme groei heeft gemaakt. Nu moeten we eigenlijk de zaken weer op orde krijgen."

Geen multiplayer in Bust-a-Move PSP

Eén van de populairste puzzelgames allertijden maakt uiteraard ook deel uit van de beschikbare PSP games straks. 'Klein' minpuntje is wel dat het geen multiplayer mode zal hebben.

IGN:

"[...]
No WiFi multiplayer, no cocktail mode share-a-system multiplayer ala Sega's Puyo Pop Fever, not even a multiplayer mode for passing the system. The game modes include a Vs. mode, but this is only against a CPU opponent.
[...]"


'Palestijnse verkiezingen voor 9 januari'

De Palestijnen kiezen voor 9 januari volgend jaar een nieuwe president. Dit heeft premier Ahmed Qurei vandaag bekend gemaakt in Ramallah. De verkiezingen worden in overeenstemming met de Palestijnse grondwet gehouden. Daarin staat dat binnen zestig dagen na de dood of het vertrek van de president een opvolger moet worden gekozen.

Eén van de belangrijkste kandidaten voor de opvolging van de donderdag overleden Yasser Arafat lijkt zijn partijgenoot Marwan Barghouti te zijn. Hij is de leider van de Fatah-beweging op de Westelijke Jordaanoever. Op dit moment zit Barghouti in een Israelische gevangenis een straf uit van vijf keer levenslang vanwege zijn betrokkenheid bij vier aanslagen op joodse doelwitten.

De nieuwe Palestijnse president moet zijn volk naar vrede gaan leiden. "De Palestijnen en de Israëli's hebben allebei recht om in vrede te leven. Als iedereen vastbesloten is, kunnen we op korte termijn de vrede realiseren", aldus Qurei. De Amerikaanse president Bush liet eerder vandaag weten te hopen dat behalve vrede ook een eigen Palestijnse staat tot de mogelijkheden behoort.

Zendmast IJsselstein toch verlicht met kerst

De grote zendmast in het Utrechtse IJsselstein wordt dit jaar toch weer verlicht. Het is de achtste keer dat de lampjes in de bijna 400 meter hoge zendmast van zenderoperator Nozema zullen branden. De verlichting gaat op vrijdag 10 december aan.

Het leek er even op dat de 'kerstboom' dit jaar niet verlicht zou worden. De Stichting Kerstboom, die de verlichting regelt, kreeg echter op het laatste moment geld van twee vastgoeddirecteuren. Ook kwamen er in de laatste dagen veel meer donateurs bij.

De beestenbende van Dragon Quest VIII

Over twee weken ligt DQVIII in de Japanse winkels en Square heeft weer wat nieuwtjes vrijgegeven. Dit keer zijn we te weten gekomen dat je kan reizen per dier.

Het gaat echter niet over een gewoon paard dat je kan berijden, maar over een grote kat. Ja, een kat. Deze kat zorgt ervoor dat je sneller van punt A naar punt B kan gaan over land. Als je wilt varen kan dat met een boot (joh?) en vliegen gaat dan weer per vogel.

Hirokazu Hamamura, directeur bij Famitsu, verwacht dat DQVIII erg goed zal verkopen en misschien zelfs wel de eerste game van deze generatie zal zijn die in Japan meer dan vier miljoen exemplaren haalt.

Nintendo wil meer Dual Screens beschikbaar maken

Gisteren bleek al dat er in Japan meer vraag naar Nintendo's DS was dan dat ze kunnen leveren. Nintendo wil dit nu gaan oplossen door in China een derde productie proces op te starten zodat ze uiteindelijk wel kunnen voldoen aan de gigantische vraag naar hun nieuwe speeltje.

Tegen het einde van maart 2005 wil Nintendo vier miljoen Nintendo DS-en verscheept en verkocht hebben en het lijkt erop dat ze dat wel gaan halen.

Investeerders zijn overigens erg blij met Nintendo op dit moment, het aandeel ging in Japan met bijna 4 % omhoog.

Bono: 'Handen af van míjn zin!'

De artiesten die hun medewerking hebben toegezegd aan Band Aid III zijn gewaarschuwd, zanger Bono Vox van U2 accepteert het niet als iemand anders dan hijzelf zijn beroemde zin uit het kerstnummer 'Do They Know It's Christmas' zal zingen. De single, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de slachtoffers van hongersnood in Afrika, zal dit jaar met een nieuwe groep artiesten opnieuw worden opgenomen.

Bono zong in de originele versie de zin "Well tonight thank God it's them, instead of you". Het stukje dat de U2-zanger 20 jaar geleden voor zijn rekening mocht nemen blijkt zeer gewild. Robbie Williams steekt niet onder stoelen of banken dat hij erg graag juist dat gedeelte voor zijn rekening wil nemen. Ook Coldplay-zanger Chris Martin, Fran Healy van Travis en Justin Hawkins van The Darkness zijn in de markt voor de uithaal aan het einde van het tweede couplet.

Bono heeft volgens de Britse krant The Sun zijn collega's echter gewaarschuwd. "Het is míjn zin en ík ga hem zingen. Iedereen die het daar niet mee eens is, kan optyfen", aldus Bono.

Bono: Handen af van míjn zin!
Bono: Handen af van míjn zin!

IJshockeyers winnen tweede duel

De Nederlandse ijshockeyers zijn dichtbij de tweede ronde van het Olympische kwalificatietoernooi. Nederland versloeg Litouwen met 3-1.

Nadat Oranje de eerste wedstrijd ruim van de Kroaten won, kon het tegen de Litouwers op tegenstand rekenen. In de eerste periode ging het duel gelijk op. De Baltische staat kwam eerst op voorsprong, maar Lester Arts kon in powerplaysituatie gelijk maken. De tweede periode maakte het verschil. Mark Bultje zette met een schot in de linkerbovenhoek en een deflectie de 3-1 eindstand op het bord.

Als Nederland ook het laatste duel tegen Polen weet te winnen, zal het verder gaan.

Tilburgse kermis weer vroeger open

leftDe kermis in Tilburg zal ook volgend jaar op vrijdag al open gaan. Dit jaar was de grootste kermis van de Benelux voor het eerst op vrijdagavond open. De vroegere openingsavond is vooral bedoeld voor exploitanten van kinderattracties en de nostalgische kermis.

De kermis zal in 2005 op vrijdagavond om 19:30 uur open gaan. Dit jaar was dat om 22:00 uur. Het gevolg was dat veel attracties al eerder open waren. Er wordt ook bekeken of er een tweede grote parkeerplaats buiten de binnenstad kan worden geopend. Het parkeerterrein in het onderwijsgebied Stappegoor aan de zuidkant van de stad bleek vorig jaar al te klein.

De kermis begint volgend jaar op 22 juli en duurt tot en met 31 juli.

Zeeuwse scholier bedreigde Ali, Wilders en Van Gogh

De 17-jarige Yeyha K. uit Sas van Gent die al sedert 27 september in de cel zit, heeft op internet ondubbelzinnig opgeroepen Theo van Gogh en de Kamerleden Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders te vermoorden, zo meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. Eerder al liet de Telegraaf weten dat de Atheneum-scholier van het Zeldenrust-Steelantcollege in Terneuzen het op Wilders had gemunt. Bij een huiszoeking in zijn ouderlijke woning in Sas van Gent vond de politie indertijd stoffen die gebruikt kunnen worden om een bom mee te fabriceren. Het OM verdenkt de tiener verder van het voorbereiden van brandstichting.

Uit informatie die minister Donner van Justitie bekend maakte blijkt dat Yeyha K. zichzelf op internet de 'AIVD-doder' noemde. Op 30 juni reeds plaatste hij op het internetforum van Marokko.nl deze tekst: ''Als ik die vervloekte Hirsi Ali een keer tegenkom, zal ik haar strot doorsnijden. Met zijn allen moeten wij haat creëren jegens gestoorde figuren zoals Hirsi Ali, het moet een gewoonte worden dat personen als Pim, Hirsi en Wilders gedood worden.'' De Zeeuwse politie volgde de internetactiviteiten van de scholier vanaf half juli en vermoedt dat hij met anderen voorbereidingen trof voor het plegen van een aanslag met explosieven.

Op 28 augstus schrijft K. op internet: ''Moge Alla een einde maken van het leven van onze vijanden, ik zweer bij God dat ik verlang naar de dag dat ik deze koefar de hel in zie geworpen worden. Broeders en zusters dood deze vijanden van de Islam als jullie hen op straat ontmoeten, God heeft ons het recht gegeven om dit soort personen te doden. Wie aanbidden wij? Allah de Heer’ of het Nederlandse democratische rechtssysteem?''

De Atheneum- bedreigde ook Theo van Gogh, want een andere tekst van hem is: ''Het gaat mij om de intenties van Hirschi en Theo, zij doen er alles aan om de Moslims/Islam in een kwaad daglicht te stellen. In Nederland geldt de Nederlandse wet en ik weet wat de gevolgen van een moord op bijvoorbeeld Hirschi zouden kunnen zijn. Dat interesseert mij echter niet, wat mij interesseert is het geloof.''

Yeyha K. is een zoon van een familie van Marokkaanse komaf. Eind september laten die in een interview weten niet te begrijpen waarom hun zoon en broer door de politie werd opgepakt. De familie zei geen aanhanger te zijn van de fundamentalistische islam. Ze gaan naar een moskee in Zelzate. De zoon die nu vastzit, gaat een paar keer per jaar mee. ''Hij is moslim, maar niet fanatiek'', aldus zijn vader toen.

Rocklegende Cream weer bij elkaar

De legendarische rockband Cream, die in relatief korte tijd grote furore maakte in de tweede helft van de jaren zestig, komt weer bij elkaar voor een reunie.

De band, bestaande uit gitarist Eric Clapton, bassist Jack Bruce en drummer Ginger Baker, maakte vanaf 1966 grote indruk op zowel publiek als critici door vanuit een blues- en jazzperspectief een heavy en bij tijd en wijle psychedelische rocksound neer te zetten die latere generaties (hard)rockbands van grote inspiratie voorzag. Mede door hun geweldige live-reputatie, voorzien van knappe (maar soms ook ellenlange) improvisaties, verkreeg de band destijds de status van 'eerste supergroep ooit'. In krap vier jaar tijd brachten de heren zeven albums uit, die tezamen zo'n 35 miljoen keer over de toonbank gingen.

De laatste decennia werd er regelmatig gespeculeerd over een reünie van de band, waarbij vooral Eric Clapton, die als bandleider van Derek and the Domino's en vooral als solist grote successen kende, de boot afhield: "Alsjeblieft niet, dat lijkt me doodeng", was steevast zijn antwoord, als een verzoek tot hereniging van Cream ter sprake kwam.

Elf jaar geleden kwam Cream één keer kort bij elkaar, om in Los Angeles een aantal succesnummers live te spelen, maar daar bleef het toen bij, omdat volgens Clapton "...Baker en Bruce constant ruzie maakten." Toch schijnt Eric Clapton nu opnieuw te hebben toegezegd om met Cream enkele optredens te doen. Deze optredens zouden volgens enkele welingelichte bronnen volgend voorjaar moeten plaatsvinden in de Royal Albert Hall in Londen, Groot Brittannië.

Cream - live on stage
Cream live on stage: v.l.n.r. Jack Bruce, Ginger Baker en Eric Clapton.

Donner: Godslastering meer aanpakken

CDA-Minister Piet Hein Donner van Justitie gaat bekijken of meer gebruik kan worden gemaakt van het strafwetartikel tegen 'smalende godslastering'. Momenteel leidt godslasterlijk taalgebruik zelden of nooit tot vervolging. Donner sprak vandaag op een CDA-congres in Utrecht.

Volgens Donner mag je mensen niet tot in het diepst van hun overtuiging en op grove wijze beledigen. Op het congres nam het CDA een resolutie aan die iedereen oproept tot eendracht. In de resolutie staat dat agressieve, beledigende meningsuitingen heilloos polariserend kunnen werken.

Donner ontkende overigens dat hij wil zeggen dat de vermoorde Theo van Gogh te ver is gegaan in het uiten van zijn mening.

Smalende godslastering
Eerder onderzocht het Openbaar Ministerie of VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali aangeklaagd kon worden voor smalende godslastering of voor belediging. Dit naar aanleiding van veel klachten die moslims tegen haar indienden. Dat liep echter op niets uit omdat de uitlatingen van Hirsi Ali over de profeet Mohammed gingen. Mohammed kan echter niet worden vereenzelvigd met Allah, waardoor godslastering sowieso al afviel. Belediging kon ook niet, omdat Mohammed en zijn directe nakomelingen al lang overleden zijn. Indirecte belediging bestaat juridisch gezien niet. Bovendien is de profeet Mohammed een historisch figuur.

Het meest bekende proces over smalende godslastering dateert uit 1966, toen auteur Gerard van het Reve werd aangeklaagd omdat hij zich voorstelde seks te hebben met God als een dier. In zijn boek 'Nader tot U' schreef hij een passage waarin de ik-figuur de liefde bedrijft met God in de gedaante van een ezel. Het proces (Ezelsproces genaamd) werd tot aan de Hoge raad gevoerd en leidde in 1968 tot vrijspraak.

In de jaren 50 al werd de schrijver W.F Hermans aangeklaagd wegens het beledigen van katholieken. In zijn boek 'Ik heb altijd gelijk' schreef hij: ''De katholieken! Dat is het meest schunnige, belazerde, onderkruiperige, besodemieterde deel van ons volk! Maar die naaien erop los! Die planten zich voort! Als konijnen, ratten, vlooien, luizen. Die emigreren niet! Die blijven wel zitten in Brabant en Limburg met puisten op hun wangen en rotte kiezen van het ouwels vreten...... De katholieken zijn de vijanden van dit land, altijd geweest.'' Hermans werd vrijgesproken.

-
Smalende Godslastering is strafbaar gesteld in de artikelen 147 en 147A van ons Wetboek van Strafrecht. Belediging en smaad van personen en/of groepen vallen onder andere artikelen

Canadese vrouwen snel op de 3 km

De Canadese Kristina Groves heeft de 3000 meter bij de wereldbekerwedstrijden in Hamar op haar naam geschreven.

Met een tijd van 4.06,77 was ze iets minder dan een halve seconde sneller dan haar landgenote Clara Hughes, die als tweede eindigde. De derde plek was voor Gretha Smit in 4.07,92.

3000 meter Vrouwen:

1. Kristina Groves (Can) 4.06,77
2. Clara Hughes (Can) 4.07,06
3. Gretha Smit 4.07,92
4. Renate Groenewold 4.07,98
5. Claudia pechstein (Dui) 4.08,05
6. Anni Friesinger(Dui) 4.09,10
7. Daniela Anschutz (Dui) 4.09,34
8. Jennifer Rodriguez (VS) 4.11,02

13. Moniek Kleinsman 4.13,64
14. Marja Vis 4.15,35

Bromfietser rijdt in op parkeercontroleur

supergirl81 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 16-jarige bromfietser is gisteren in Eindhoven op een parkeercontroleur ingereden nadat ze een stopteken kreeg. De controleur wilde het meisje staande houden omdat zij en haar passagier zonder helm reden.

Nadat de man het stopteken had gegeven, gaf het meisje extra gas en reed op de controleur in. Deze wist de arm van de bestuurster te grijpen en werd enkele meters meegesleurd, voordat de drie vielen. Tegen de meisjes is proces-verbaal opgemaakt.

Kult: Heretic Kingdoms Patch 1.2

Voor de onlangs verschenen RPG Kult: Heretic Kingdoms is wederom een patch verschenen. Volgens de makers worden er in deze patch enkele grafische froemeltjes en een paar crashes aangepakt. Zelfs de mensen met een modem kunnen deze patch gaan downloaden, want hij is maar 2 mb groot.


Je kunt de patch hier vinden.

Heb je geen idee over welke game dit eigenlijk gaat? Lees dan onze review!

Pimpen met je gouden Gameboy

Om de release te vieren van The Legend of Zelda: The Minish Cap en de nieuwe Zelda Limited Edition Game Boy Advance SP heeft Nintendo zes gouden tickets verstopt in de Zelda Limited Edition Packs die verkocht worden in de UK. als je zo'n kaartje aantreft ben je de trotse eigenaar van een vergulde Gameboy Advance SP!



Hiermee ben je pas echt de motherfucking bling bling pimpdaddyo!


Het hoofd van Nintendo Marketing in de UK zei:"goud is altijd geassocieerd geweest met de Legend of Zelda, van de eerste game op de NES die verpakt was in een goudkleurige cartridge tot de gouden Triforce die een centrale rol speelt in bijna ieder deel. Nu gaat Nintendo een stapje verder en creëert het ultieme juweel voor de Zelda-fan."

Wij in Nederland kunnen alleen maar kwijlend toekijken naar al die speciale acties, maar hey, wij kunnen mooie wallpapers kopen met de sterren die bij onze games geleverd worden .

Meer informatie over de actie is te vinden op: www.nintendoterms.co.uk

Waarschuwing over Half-Life 2 unlocker

Mensen die Counterstrike Source hebben gedownload van Steam hebben ook al de game Half-Life 2 op hun computers staan, hij moet alleen nog geactiveerd worden. Er is dus vast wel een slim truukje om de game zelf al te kunnen spelen! Wrong.

In plaats van dat je HL2 al kunt spelen, wordt er persoonlijke informatie van je computer gestolen waaronder ook je Steam login en paswoord. Natuurlijk is het een onacceptabele gedachte dat HL2 ligt te luieren op je HD en dat je er niets mee kunt, maar laat je niet bezeiken en blijf van allerlei slimme programaatjes af die hem wel even voor je activeren.

Als je een programma tegen komt met een naam als Half-Life 2 unlocker, hl2unlock.exe of rft-hl2u, dan kun je daar dus maar beter vanaf blijven. Als je deze programma's activeert dan moet er een Steamconnectie gemaakt worden om data te kunnen downloaden. Het progje vraagt vervolgens om login details en je password. Natuurlijk is 99% van de gamers slim genoeg om van dit soort handige programmaatjes af te blijven, maar het kan nooit kwaad om die onwetende minderheid te beschermen tegen de boze buitenwereld. Geduld is een schone zaak. Niet doen dus, foei!

Geen langere opzegtermijn Wegenwacht

tongytongylickylicky had ons via de nieuws-submit te melden:

De ANWB is niet van plan de opzegtermijn voor haar Wegenwacht te verlengen. Wie zijn lidmaatschap wil beëindigen zal dat nog dit weekeinde moeten doen, zo heeft directeur Guido van Woerkom in het Radio 2-programma Cappuccino laten weten. Van Woerkom deed zijn uitspraak als reactie op een verzoek van de Tweede Kamer de uiterste opzegdatum uit te stellen tot 1 januari. Op deze manier zouden meer mensen de kans hebben om over te stappen naar Wegenwacht-concurrent Route Mobiel.

De ANWB-directeur was vooral niet te spreken over de opmerking van VVD-er Charlie Aptroot dat de ANWB monopolistische trekjes begint te vertonen. "Ik begrijp werkelijk niet waar hij dat vandaan haalt", aldus Van Woerkom. Eerder bleek al dat de ANWB grote moeite heeft met zijn nieuwe concurrent. Route Mobiel telt intussen 80.000 leden en hoopt voor het einde van het jaar de grens van 100.000 te passeren.

Nieuwe naam kost Vlaams Blok 1,5 miljoen

SubheaderDe omvorming van de afgelopen dinsdag verboden partij Vlaams Blok gaat zo'n 1,5 miljoen euro kosten. Vanaf 1 december wordt een grote campagne gestart om de nieuwe naam onder het Belgische volk bekend te maken. Het nieuwe logo zal bestaan uit de kleuren geel en zwart, omdat dit "reclametechnisch een sterke combinatie is", aldus voorman Filip Dewinter.

Morgen kiezen de leden van de partij tijdens een ingelast congres de nieuwe naam. Volgens 'De Standaard' ligt de naam echter al vast en doet het partijbestuur zondag een voorstel voor 'Vlaams Belang'.

Naast de reclamecampagne, die ongeveer één miljoen gaat kosten, is een deel van het budget bedoeld voor nieuw briefpapier en nieuwe lichtbakken op de partijbureau's. Overigens zal het Blok niet in grote financiële problemen komen door de rechterlijke uitspraak. De partij heeft een reserve van 2,5 miljoen euro, zo bleek afgelopen september.

Filip Dewinter
Antwerps topman Filip Dewinter wordt er ondertussen niet populairder op binnen de partij. Net nu het Blok probeert zich een minder extreem imago aan te meten, liet hij afgelopen dinsdag weten dat "elke moslimvrouw die een hoofddoek draagt, een terugkeercontract tekent". Dit leidde tot groot ongenoegen van Blok-voorzitter Frank Vanhecke. Die liet gisteren na tv-opnames in Brussel weten dat hij "verveeld zit met Dewinters aangebrande statements".

Filip Dewinter
Filip Dewinter

Tuitert wint 1500 meter in Hamar


De eerste wereldbekerwedstrijd van het seizoen op de 1500 meter is gewonnen door de Nederlander Mark Tuitert.

De Europees kampioen allround van het afgelopen seizoen kwam in Hamar tot een tijd van 1.46,88. Het hele podium kleurde oranje, Erben Wennemars eindigde met 1.47,17 op de tweede plaats en Beorn Nijenhuis werd derde (1.47,46).


1500 meter Heren:

1. Mark Tuitert 1.46.88
2. Erben Wennemars 1.47.17
3. Beorn Nijenhuis 1.47.46
4. Chad Hedrk (VS) 1.48.09
5. Carl Verheijen 1.48.18
6. Derek parra (VS) 1.48.26
7. Enrico Fabris (Ita) 1.48.53
8. Jan Friesinger (Dui) 1.48.74
9. Jevgeni Lalenkov (Rus) 1.48.81
10.Joey Cheek (VS) 1.49.04

Ontkenning holocaust nekt Milli Görüs-jeugdleider

De Nederlandse afdeling van de Turkse sociaal-religieuze beweging Milli Görüs heeft de voorzitter van de jongerenafdeling, Mehmet Öztoprak, uit zijn functie gezet. Reden is dat Öztoprak in een artikel in vakblad De Journalist onder meer de vernietiging van de joden in de Tweede Wereldoorlog (holocaust) ontkent. Öztoprak stelde dat hij niet gelooft dat er in de Tweede Wereldoorlog zes miljoen joden zijn vermoord. Het zou er ''hooguit om een paar duizend'' gaan.

Volgens Öztoprak, die zeer gebrekkig Nederlands spreekt, heeft hij de uitlating niet zo gedaan. Milli Görüs-directeur H. Karacaer zegt dat het bestuur van de organisatie en Öztoprak gezamenlijk geoordeeld hebben dat het artikel de geloofwaardigheid van de voorzitter zo heeft aangetast ''dat het verstandiger is dat hij terugtreedt''.

De jongerenafdeling van Milli Görüs telt ongeveer duizend leden. Het bestuur van de Federatie Milli Görüs Nederland zegt zich naar aanleiding van dit incident zorgen te maken over het discussieklimaat binnen die afdeling. ''Ontkenning van de holocaust is niet alleen strafbaar, maar ook strijdig met het lidmaatschap van de Federatie'', aldus een verklaring. Het bestuur gaat nadenken over een scholingsprogramma voor de leidinggevenden en de leden van de jongerenafdeling.

Phonak (voorlopig) geweerd uit de ProTour

De zwitserse Phonak ploeg is (voorlopig) geweerd uit de ProTour

De Zwitserse Phonak ploegis voorlopig geweerd door de UCI uit de ProTour. Dit werd bekend nadat er vandaag bij het officieel toekennen van de licenties er maar 19 vergeven werden. Phonak was daar dus niet bij.

Phonak is nu door de UCI verzocht om een verklaring af te leggen bij de UCI voor de 22e November. Dit in verband met de negatieve publiciteit rond deze ploeg de laatste tijd. Het officiele oordeel of de ploeg de licentie alsnog krijgt is pas op twee december.

De ploeg had in het begin namelijk moeten tekenen voor een aantal ethische codes waarin ze zich moesten houden en dat heeft Phonak dus alsnog nagelaten door de perikelen rond Hamilton, Perez en de al eerder geschorste en inmiddels al gestopte Camenzind.

Gordijnen

Ik ga jullie een 'interessant' verhaal vertellen over...(tromgeroffel...) Gordijnen!
Gordijnen...eh...hangen! Ja, ze hangen, naar beneden nog wel! (na een moment van lang stil nadenken) En dat is nog niet alles. Je hebt ze ook in verschillende soorten. Je hebt de 'jaloezien' (luxaflex), dit zijn: (in 1 ademteug) zonneschermen bestaande uit een aantal enige millimeters dikke houten/kunststof stroken, evenwijdig aan elkaar met koorden bevestigd, zodat zij een horizontaal traliewerk vormen dat op- en neergelaten kan worden! Ja, vaak heb je deze met een stevig stokje eraan vast, waaraan je dan moet draaien en dan is het opeens open en als je dan weer wat verder draait is het dicht. Geweldige uitvinding. Toch is er een dingetje erg storend, zo niet gruwelijk irritant aan die dingen: DE NAAM!!! Wat heeft jaloers zijn weer met gordijnen te maken? Ik zie het verband niet. Nou ja...
Gordijnen zijn er ook als vitrage. Dat is een gordijn waar je door heen kunt kijken, met allemaal piepkleine gaatjes erin! Deze zijn niet alleen erg maf, maar blijken ook nog eens heel handig te zijn in onze leefomgeving! Ik zal je een voorbeeldje geven. Als je zo'n vitrage over je kop trekt is het ineens een 'bruidssluier', dat is zo'n onderdeel van een 'trouwjurk', een kledingstuk waar vrouwen op kikken! (Wat zeg je? Fout gespeld?) Oh ja, er zijn ook nog van die malloten die zo’n prachtige vitrage over hun bed heen gooien, en dan noemen ze het ineens een 'KLAMBOE!' Een gordijn tegen MUGGEN! Hoe KOMEN ze erbij?!?
En dan hangen ze zo'n dikke klamboe voor het raam en dan heet het een hor. Tegen vliegen dan in één keer, maar het blijft hetzelfde.
Er zijn ook nog een heleboel varianten op de gewone gordijnen, zoals het 'rolgordijn'. Dat is een gordijn wat je oprolt. Om een soort buis heen. Meestal hangt er dan een kettinkje naast waaraan je kunt trekken zodat het rolgordijn omhoog rolt.
Gordijnen zijn er trouwens ook in verschillende kleuren. Jaaaa, je hebt ze in het wit, rood, groen, rood met groene stippen en... (alweer dat tromgeroffel) ROZE!!! Mijn persoonlijke favoriet! Er zijn ook allerlei patronen te vinden op gordijnen. Bloemetjes, streepjes, vierkantjes, van alles! Van die mooie gele bloemetjes vind ik het leukste.
Gordijnen zijn er ook in heeeeel erg veel verschillende maten: grote voor grote ramen, en de kleine voor de (je raadt het nooit) kleine raampies! Ik vind de grote mooi. Eigenlijk hou ik dus van grote, roze gordijnen met een mooi geel bloemetjespatroon erop. En eigenlijk moeten die gordijnen dan ook nog in zo'n mooie, soepele, golvende beweging voor een raam hangen, en wel naar beneden. Dus niet naar boven (cruciaal punt)! Als je dat voorstelt, dat is toch prachtig!
Zo zie je maar weer, nothing beats a beautiful curtain! (niets is beter dan een mooi gordijn, voor de minder intellectuelen onder ons).

'Mido in de verkoop bij AS Roma'

De krant Corriere dello Sport meldt dat AS Roma in januari enkele spelers gaat verkopen om wat meer financiële reserve te krijgen.

Een van de voornaamste kandidaten om verkocht te gaan worden is Mido. De 21-jarige Egyptenaar kwam afgelopen zomer naar de Italiaanse club, maar maakte tot nu toe nog maar weinig indruk. In de zeven wedstrijden die hij meespeelde scoorde de ex-Ajax speler nog niet. Ook zit de spits niet bij de selectie van Roma voor de uitwedstrijd zondag bij Reggina.

Antonio Cassano zit wel weer bij de selectie. Het enfant terrible was vanwege disciplinaire redenen uit de selectie verwijderd, maar is weer in genade aangenomen door trainer Luigi Del Neri. Verdediger Christian Panucci, die eveneens om disciplinaire redenen was verwijderd, mag ook weer mee trainen, maar kan door een enkelblessure niet aantreden tegen Reggina.

Gesteriliseerde overgrootmoeder (59) zwanger

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 59-jarige overgrootmoeder uit de Amerikaanse staat Georgia bevalt, als alles goed gaat, volgende maand van een tweeling. Niet alleen de leeftijd en de 'titel' van Frances Harris zijn opmerkelijk, de vrouw liet zich ook nog eens meer dan dertig jaar geleden steriliseren.

Harris beviel op haar vijftiende voor de eerste maal en heeft inmiddels vijf kinderen, veertien kleinkinderen en zes achterkleinkinderen. Na de geboorte van haar laatste kind liet ze zich steriliseren. Het was dan ook een grote schok toen Harris zo'n vier maanden geleden te horen kreeg dat ze zwanger was, en wel van een tweeling die rond 21 december het levenslicht zal zien.

Ook de familie van Harris reageerde met ongeloof en drong, in verband met de gezondheid van de vrouw, aan op een abortus. "Maar daar zou ik niet mee kunnen leven", zei de overgrootmoeder. "Ik bid dat we het alledrie redden. Ze zijn zo mooi als ze zo klein zijn. Ik beschouw ze als een geschenk van God." Van de 60-jarige vader van de ongeboren baby's is Harris al jaren gescheiden. Maar de twee zijn van plan om nog voor de bevalling te hertrouwen.

Antwerpen voert verbod op burka's in

EdwinB-RDam en nationalist101 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

burka In België heeft de gemeente Antwerpen een burkaverbod in het leven geroepen. De stad is daarmee de eerste grote stad die het dragen van de islamitische gezichtssluier verbiedt. De korpschef van de politie heeft dit in overleg met de burgemeester van de stad bepaald.

Het burkaverbod is ingevoerd op basis van een wet die het verbiedt om onherkenbaar over straat te lopen. De Brusselse gemeente Molenbeek voerde dit al eerder in. Opmerkelijk in die stad is dat het verbod destijds door drie allochtone wethouders gesteund werd, terwijl de helft van de bevolking in de gemeente islamitisch is.

De discussie over het dragen van een burka is niet nieuw in België. Een aantal maanden geleden noemde de Vlaamse regionale minister van Binnenlandse zaken en Inburgering, Keulen, het gewaad een onaanvaardbaar symbool van onderdrukking van vrouwen. Ook de gemeente Maaseik overweegt een dergelijk verbod.

Keulen wil vooralsnog geen algeheel burkaverbod in Vlaanderen afkondigen, maar zal plannen van gemeenten om dit te verbieden niet verhinderen. "Een burka kan niet worden beschouwd als een normaal religieus symbool en ook niet als een vorm van vrije meningsuiting."

Herkansing voor Angenent

Schaatser Henk Angenent krijgt via een skate-off een herkansing zich te plaatsen voor de WK afstanden die begint maart in het Oostenrijkse Inzell worden gehouden.

De 37-jarige Angenent werd afgelopen weekend 4e op de 10.000 meter en plaatste zich daarbij net niet voor de wereldbekerwedstrijd over twee weken in Heerenveen.

In Assen werd Angenent vierde achter Bob de Jong, Gianni Romme en Brigt Rykkje, maar eindigde voor Jochem Uytdehaage, die als zesde eindigde. De KNSB stuurde echter niet Angenent, maar De Jong, Romme, Rykkje, Uytdehaage en Carl Verheijen, die al zeker was van een startbewijs, naar Heerenveen.

Angenent hoopte in Heerenveen zich te verzekeren van een plaats in de WB-finale, eind februari ook in Thialf. Bij deze finale worden de plaatsbewijzen voor de wereldkampioenschappen afstanden verdeeld. Nu zal Angenent met drie andere schaatsers op 19 december gaan strjden om twee plaatsen voor de finale van de Wereldbeker.

'Wouter Bos dreigde intern met aftreden'

Icoon politiek binnenland nieuwsPvdA-partijleider Wouter Bos heeft in een fractievergadering van zijn partij gedreigd om het fractievoorzitterschap neer te leggen. Dat meldt PvdA-Kamerlid Klaas de Vries op zijn weblog. Inzet was de gekozen burgemeester. Bos wilde niet dat zijn fractie tegen een grondwetswijziging stemde, die regelde dat de burgemeester voortaan niet meer door de Kroon dient te worden benoemd.

Volgens De Vries was de gehele fractie aanvankelijk voor de wijziging. Leden van de PvdA spraken zich onlangs uit voor het kiezen van de burgemeester door de gemeenteraad, en ook daarvoor is de deconstitutionalisering nodig. De vrees bij een aantal sociaal-democraten was echter dat na de grondwetswijziging de direct gekozen burgemeester niet meer tegen te houden is. Voor de grondwetswijziging is een meerderheid van tweederde van de stemmen nodig, en is de mening van de PvdA-fractie cruciaal. Een voorstel om de direct gekozen burgemeester in te voeren heeft voldoende aan een gewone meerderheid van stemmen, en kan in principe door de coalitiepartijen onderling beklonken worden. Een gedeelte van de fractie liet tijdens de fractievergadering daarom weten tegen te willen stemmen.

Volgens De Vries wilde Bos een tegenstem niet voor zijn verantwoordelijkheid nemen. "Desgevraagd legt Wouter uit, dat hij een meerderheid van de fractie die tegen zou willen stemmen niet zal volgen maar met een aantal andere fractieleden de noodzakelijke minderheid in de Kamer voor verwerping onmogelijk zal maken. Daarna zal hij nadenken over verdere consequenties", schrijft De Vries op zijn weblog. Uiteindelijk stemden slechts vier PvdA'ers tegen het voorstel, waaronder De Vries. Doordat verder alleen de ChristenUnie en de SGP niet akkoord gingen is de grondwetswijziging aangenomen. De Vries reageert zuur. "Mooi democratisch dus. Bijna een jaar lang discussiëren in de PvdA (...). En het eindigt waarmee het begon, een machtswoord."

Bush: 'Palestijnse staat voor 2009'

De Amerikaanse president George W. Bush denkt dat een eigen staat voor de Palestijnen mogelijk moet zijn voor het einde van zijn tweede ambtstermijn. Dit heeft hij gisteren verklaard in een gezamenlijke persconferentie met de Britse premier Tony Blair.

Bush en Blair overlegden in Washinton onder meer over de situatie in het Midden-Oosten na de dood van Yasser Arafat. Beiden zijn van mening dat de komende maanden beslissend zijn voor het vredesproces. "De Verenigde Staten willen helpen, maar de vrede in de regio hangt af van de Palestijnen en de Israëli's", aldus Bush.

Daarnaast kondigde Bush aan begin volgend jaar een tournee te zullen maken door Europa. "Wij zijn de steunpilaren van de democratische wereld. We hebben te maken met dezelfde bedreigingen en delen hetzelfde geloof in vrijheid en individuele rechten".

Shitload off cow poop

Vaak worden sommige guns uitvoerig getest. Hier zie je hoe een highspeedgun word getest.
Over afgaan gesproken zeg.
Weer een vreemd maar mooi filmpje. Waar het overgaat weet ik niet maar het ziet er wel mooi uit.
Russians affairs is een game waar ik maar niet aan begonnen ben omdat ik er geen tijd voor heb maar hij ziet er wel leuk uit ( shoot them suckers ) .
We gaan et nu eens over koeien hebben en wat dacht je van een koe als huisdier?.
Speciaal voor de dames, wak the sak
Have fun,

Nieuw wereldrecord Domino Day

Scootmobiel, Remco2002 en Silver_Shark hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het is Robin Paul Wijers opnieuw gelukt. In een live-uitzending op verschillende Europese televisiezenders is het wereldrecord vallende dominostenen gisteren aangescherpt. In het FEC in Leeuwarden vielen 3.992.397 stenen om. Het oude record dateerde uit 2002.

Ongeveer honderd bouwers hebben de afgelopen twee maanden onder leiding van Wijers ruim 4,2 miljoen stenen neergezet in verschillende projecten. Onder andere het Colosseum, een UFO en een vulkaan waren te zien. Behalve uit Nederland kwamen de bouwers ook uit Duitsland, Frankrijk, Engeland, Spanje, Hongarije, Oostenrijk, Wallonië en Duitstalig Zwitserland.

Jordan klaar om zich in te schrijven

Jordan heeft bevestigd dat zij op de inschrijvingslijst voor het Formule 1 seizoen van volgend jaar zullen staan. Hiermee is Jordan het negende team dat zich aanmeldt voor het Formule 1 seizoen van 2005.

Het voortbestaan van het Engelse team leek in het gedrang te komen nadat Ford had verklaard om de stekker uit al haar Formule 1 activiteiten te halen. Hierdoor zou Jordan zonder motoren komen te zitten aangezien deze geleverd werden door de Ford-dochter Cosworth.

Wanneer er gevraagd werd of het team haar inschrijving al had ingediend, verklaarde een vertegenwoordigster van het team: "We hebben het nog niet ingediend maar we zullen dat zeker voor de deadline van maandag doen."

Er wordt gefluisterd dat het team erg dichtbij een overeenkomst voor een motorendeal met Toyota is. Ondertussen schijnt Eddie Jordan ook in gesprek te zijn met een aantal potentiële Chinese sponsors.

Het nieuws dat Jordan dus in 2005 gewoon meerijdt tijdens het Formule 1 seizoen, wil zeggen dat er in ieder geval negen teams op de grid zullen staan. Het enige team waarvan de inschrijving nog niet zeker is, is het team van Jaguar.

BMW bereid tot leveren klant-motoren

BMW zou wel eens bereid kunnen zijn om klant-motoren te gaan leveren aan een tweede team. Het bedrijf is echter fel tegen de invoering van 2,4 liter V8 motoren in de Formule 1.

Mario Theissen, van BMW, verklaarde dat, mits de voorstellen tot een testreductie goedgekeurd worden, zijn bedrijf bereid zou zijn tot het leveren van klantmotoren aan een ander team naast Williams. "Het is niet onze bedoeling op het moment, maar vanuit het capaciteits oogpunt is de mogelijkheid er dan wel."

Zo'n gebaar van de in München gevestigde motorenbouwer zou heel goed vallen bij de FIA. Zij dringen er al tijden bij de grote motorenbouwers op aan om de kleine prive-teams van klant-motoren te voorzien.

Daar tegenover blijft BMW op ramkoers liggen met de FIA over de aanpassing van het motorenreglement. De Duitse motorenbouwer is er namelijk fel op tegen om de motorcapaciteit in de Formule 1 te reduceren van 3.0 liter V10's naar 2.4 liter V8's.

BMW heeft al samen met haar concurenten Mercedes en Honda gedreigd om een zaak tegen de FIA aan te spannen op dit punt. "We zijn deze week druk aan het discussiëren over dit punt, en we hopen volgende week te weten wat we hier mee gaan doen", aldus Theissen.

NBA: Iverson beslist thriller

Allen Iverson heeft de superspannnende wedstrijd tussen de Indiana Pacers en de Philadelphia 76ers weten te beslissen. In de zoemer van de extra tijd scoorde hij de beslissende punten.

De wedstrijd tussen de Pacers en de 76ers bleek een echte thriller. Ondanks dat het geen goede partij was, eindigde de avond zeer spannend. De Pacers namen in het begin van de wedstrijd de voorsprong en leken naar een goede overwinning op weg. De sterspeler van de 76ers, Iverson, speelde slecht een scoorde weinig ballen.

In de tweede helft van de wedstrijd herpakten de 76ers zich echter. Ondanks dat Iverson slechts bleef spelen, hij scoorde slechts met vijf van zijn 23 schoten en raakte zeven keer de bal kwijt, wisten de 76ers terug in de wedstrijd te komen. Na de normale speeltijd stond het 100-100.

In de extra tijd ging het gelijk op. Met nog 79 seconde te spelen stond het 104-104. Iverson miste een jumper en zo konden de Pacers proberen de wedstrijd te beslissen. James Jones miste echter ook een jumper en zo was de bal weer voor de 76ers. In de zoemer van de extra tijd wist Iverson dan eindelijk de twee beslissende punten voor 104-106 te scoren en de wedstrijd te winnen voor de Philadelphia 76ers.

Preview: Misdaad 2004 - Geruchtmakende zaken...

Binnenkort ligt het boek in de winkels: Misdaad 2004 - Geruchtmakende zaken van Nederlandse topadvocaten. Nu alvast een voorproefje op FOK!


'MISDAAD 2004' bevat 20 spectaculaire verhalen geschreven door 20 topadvocaten. Befaamde strafpleiters als Cees Korvinus, Peter Plasman, Arthur van der Biezen, Han Jahae, Gerard Spong, Fred Staehle, Maurice Stassen en Jan Hein Kuijpers beschrijven zelf in een aantrekkelijke leesbare stijl hun belangrijkste zaken van het afgelopen jaar, zoals: de ontknoping in de Schiedamse parkmoord, de verijdelde liquidatie van Willem Holleeder, de dodelijke mishandeling van een doofstom peutertje, de moord op het echtpaar Zwakhalen, de man die in de rechtszaal in Assen zijn keel doorsneed, De Zwarte Cobra, de mysterieuze dood van Pim Overzier en nog veel meer. Vandaag op FOK! alvast een voorproefje op dit boek. Speciaal voor onze lezers het verhaal van Mr. Kuijpers over Hells Angel "Big Willem"...

Niet naar school door wormen

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Scholieren in de Italiaanse stad Bologna hebben er zelf voor gezorgd dat ze tot nader order niet naar school hoeven. Ze hebben vrijdag duizenden wormen losgelaten in het schoolgebouw. De wormen verspreidden zich razendsnel over de lokalen van het gymnasium.

Leerlingen van een school in Milaan zetten drie weken geleden hun school onder water om zo onder hun proefwerk Grieks uit te komen. Ze richtten daarmee voor 300.000 euro aan schade aan.

'Vioxx veroorzaakte 100 doden in Nederland'

core had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Medisch nieuws In Nederland zijn tussen de 100 en 150 doden veroorzaakt door de pijnstiller Vioxx sinds deze in 2000 werd geïntroduceerd. Dat is volgens Trouw af te leiden uit twee nieuwe onderzoeken naar het effect van het medicijn. Merck, de fabrikant van de pijnstiller, haalde Vioxx eind september van de markt nadat de risico's bekend werden.

Uit een door Merck gesponsorde studie bleek namelijk dat Vioxx bij langdurig gebruik het risico op hartinfarcten en beroertes verhoogde. Volgens dat onderzoek liepen gebruikers pas risico bij gebruik van achttien maanden of langer, maar volgens Trouw lijkt uit één van de twee nieuwe onderzoeken te blijken dat de duur van gebruik minder van belang is.

Vioxx

'Hirsi Ali en Wilders doelwit terroristen'

Icoon Binnenlands nieuws De Tweede Kamerleden Hirsi Ali en Wilders waren de doelwitten van de twee vermeende terroristen die woensdag na een lange belegering in het Haagse Laakkwartier werden aangehouden. Dit meldt het NRC Handelsblad vandaag op basis van meerdere bronnen. Het landelijk parket van het Openbaar Ministerie heeft nog geen commentaar gegeven op het nieuws.

De twee verdachten, de 22-jarige Ahmed Ismail A en de 19-jarige Jason W., wilden met deze daad de martelaarstatus verwerven. Zo had Jason W. zichzelf de strijdnaam 'Abu Mujahied Amrikie' gegeven.

Hirsi Ali en Wilders zijn de afgelopen tijd diverse malen met de dood bedreigd, onder meer omdat ze zich zeer kritisch ten opzicht van de islam hebben uitgelaten. Zo verscheen een maand geleden op de website van Indymedia een moordposter van Wilders. Nog geen week later verscheen een video van Jama'at Al-Tawheed Wal Jihaad, waarin hem en Hirsi Ali werden verteld dat ze worden vermoord. De in het lichaam van Van Gogh vastgestoken brieven waren onder meer gericht aan Wilders en Hirsi Ali.

Hirsi Ali wordt wegens aanhoudende bedreigingen sinds twee jaar bewaakt. Ook Wilders krijgt zware persoonsbeveiliging na de vele bedreigingen aan zijn adres, waardoor het werken hem nauwelijks nog mogelijk wordt gemaakt.

Geldcontainer valt open op straat

Een medewerker van geldtransportbedrijf Brinks maakte afgelopen vrijdag bijna een wel heel duur foutje in Leeuwarden. De medewerker vervoerde een geldcontainer op een karretje, maar maakte daarbij volgens de directeur van Brinks, Joop van Werkhoven, een 'procedurefout'. Door die fout viel de container op straat, en scheurde deze open. De container bevatte duizenden munten, maar gelukkig voor de medewerker vielen deze niet allemaal op straat. Van Werkhoven verklaarde: "Het was een leuk foutje, dat niemand geld gekost heeft."

Terwijl de container van 350 kilo begon te wankelen op het vervoerskarretje, probeerde de medewerker deze nog tegen te houden. Dat lukte echter niet, hij bezeerde daarbij alleen zijn voet. De munten raakten kort daarop verspreid over de straatstenen. Na onderzoek in het ziekenhuis mocht de medewerker weer naar huis.

Van Werkhoven wil overigens niet zeggen hoeveel geld in de geldcontainer zat. "Het waren vooral munten met een lage waarde. Een pakje bankbiljetten is meer waard dat de inhoud van de container", aldus de directeur.

Sinterklaas weer in Nederland

Sinterklaas brengt weer een bezoek aan Nederland. Vandaag komt hij met zijn Pieten om 12.00 uur aan in Alkmaar en hij zal blijven tot en met zes december, de dag waarop hij jarig is. Nederland viert echter zijn verjaardag al op vijf december, waarbij de Goedheiligman traditioneel óns voorziet van cadeaus, in plaats van andersom.

Als de Sint komende weken Apeldoorn aandoet, krijgt hij overigens enkele Bodyguard-Pieten aan zijn zijde. Dit om de Spaanse kindervriend te beschermen tegen agressieve jongeren in deze stad. Vorig jaar werd Sinterklaas lastig gevallen, bedreigd en werd zijn mijter afgepakt. Ook werd er geprobeerd aan zijn baard te trekken. De Pieten dragen een pantalon, een jasje en de beveiligingsspeld, en hebben een zendertje mee.

Verlanglijstje kinderen
Onderzoek wees overigens uit dat kinderen niet per se zitten te wachten op cadeaus die op hun verlanglijstje staan. De gezellige avond en de spanning van het openmaken van de cadeaus is belangrijk dan ook daadwerkelijk te krijgen wat ze vragen. Zo hebben kinderen liever tien kleine cadeaus dan twee grote.

Wie de intocht van Sinterklaas wil bijwonen kan afreizen naar Alkmaar. Wie het liever thuis wil zien, kan zich rond 12.00 uur voor de televisie nestelen met pepernoten en chocolademelk. De NPS zendt op Nederland 2 een integrale registratie uit van de aankomst van de kindervriend.

Sint
De stoomboot komt dit jaar aan in Alkmaar.

Davenport verliest van Miskina


De Amerikaanse Lindsay Davenport heeft haar tweede wedstrijd bij het WTA Tour Championships verloren. De nummer één van de wereld verloor met 7-6 en 6-4 van de Russische Anastasia Miskina.

Als ze de finale van het laatste toernooi van dit jaar niet haalt, zou de Amerikaanse haar leidende positie kunnen kwijtraken aan de Française Amelie Mauresmo.

In het laatste groepsduel moet Davenport het opnemen tegen haar landgenote Serena Williams, die nog ongeslagen is. "Ik moet die wedstrijd winnen, dat is duidelijk. Als dat lukt, dan heb ik zeker nog een kans," aldus Davenport.

Zowel Miskina als Davenport hebben nu beide een nederlaag en een overwinning geboekt. De Russische moet het in haar laatste groepswedstrijd nog opnemen tegen haar landgenote Elena Dementieva, die tot nu toe haar beide wedstrijden verloor.

In de andere groep plaatsten Amelie Mauresmo en Maria Sjarapova zich voor de halve finales. Mauresmo won van Svetlana Koesnetsova met 6-3 en 6-2 en Sjarapova versloeg haar landgenote Vera Zvonareva met 6-4 en 7-5. Sjarapova en Mauresmo spelen zaterdag tegen elkaar om de eerste plaats in de poule.

Onthulling Sauber in Kuala Lumpur

Sauber presenteert de nieuwe auto op 11 januari in Kuala Lumpur, Maleisië. Dit als geste naar Petronas.

Petronas is volgend jaar voor het tiende jaar aanwezig in de Formule 1. Het Zwitserse team vindt het tienjarige partnerschap genoeg reden om de presentatie van de nieuwe auto in Maleisië te houden.

Met de nieuwe auto hoopt het team een grote stap voorwaarts te kunnen zetten en dichter in de buurt van de top te kunnen komen. De C24, zoals de auto moet gaan heten, is de eerste auto die het team volledig heeft kunnen testen van de eigen windtunnel.

Freire gehuldigd in woonplaats

Na zijn derde wereldtitel wordt Oscar Freire in Spanje als een echte held behandeld. In zijn woonplaats Torrelavega werd Freire gisteren uitgebreid gehuldigd.

Gedurende een drie uur durend feest was Freire de ere-burgemeester van zijn woonplaats. Door het stadje hingen vele posters van de winnaar van de regenboogtrui. Voor deze speciale gebeurtenis was ook een speciale gemeenteraadsvergadering belegd en Freire kreeg een rijtour door de stad aangeboden.

Felius opvolger Bogstra bij Fed Cupteam

De technisch directeur van de Nederlandse tennisbond KNLTB, Hans Felius, zal Tjerk Bogstra opvolgen als captain van het Nederlands dames Fed-Cup team.

Bogstra aanvaardde onlangs een baan in het bedrijfsleven, hij zal aankomend jaar wel captain blijven van het Davis Cup team.

Oud-speelsters Brenda Schultz-McCarthy en Manon Bollegraf zullen ook een rol gaan spelen bij de nationale damesploeg. Bollegraf zal parttime in dienst treden als coach en Schultz-McCarthy zal gaan fungeren als sparringpartner.

"Hun inbreng en ervaring is voor de huidige generatie van grote waarde. Onze samenwerking komt de ontwikkeling van de speelsters zeker ten goede," aldus Felius.

O. wilde 'Nederlandse stad opblazen'

De afgelopen maandag vrijgelaten 37-jarige Hassan O. uit Utrecht, die vastzat op verdenking van terrorisme, zou plannen hebben gesmeed om een grote stad in Nederland op te blazen. Maar liefst 50 zelfmoordenaars zouden deze massavernietiging hebben moeten bewerkstelligen. De AIVD hoorde van dit plan toen zij op 6 juli een telefoongesprek aftapten van Hassan O. met de Irakees Mohamed T. Volgens het Openbaar Ministerie zijn de uitlatingen van de man waarschijnlijk niet meer dan 'grootspraak' geweest.

Hassan O. werd op 26 september aangehouden na alarmerende berichten van de AIVD. Hij zou explosieven hebben vervoerd en in bezit hebben gehad. Verder blijkt uit AIVD-info dat Hassan en Mohamed T. op 2 juni in Den Haag foto's maakten van onder meer de Amerikaanse en Britse ambassade, de Tweede- en Eerste Kamer en Paleis Noordeinde. Volgens O. waren die foto's alleen bedoeld als kiekjes voor de familie van Mohamed in Irak. De twee behoren overigens niet tot de vier die in eind juli werden gearresteerd wegens het filmen van objecten in onder meer Den Haag.

De advocaat van Hassan vermoedt overigens dat zijn cliënt nu is vrijgelaten ''om te kijken wat er gebeurt''. De raadsman voegt toe dat hij nooit heeft beweerd dat justitie een grote blunder zou hebben gemaakt met de aanhouding van O. Uit zijn dossier kan bovendien geconcludeerd worden dat O. geen medestander is van ons systeem. Justitie heeft volgens de advocaat echter geen ernstige bezwaren tegen O. kunnen voorleggen na onderzoek.

Zie ook: Utrechtse terreur-verdachte zocht troost in islam.

Heitinga teleurgesteld

Ajax-speler Johnny Heitinga reageerde vrijdag teleurgesteld op de beslissing van bondscoach Marco van Basten om hem niet te selecteren voor het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Andorra.

Toch begrijpt Heitinga wel waarom hij niet werd geselecteerd voor de wedstrijd van aankomende woensdag. "Ik verkeer niet bepaald in een grootse vorm", aldus de verdediger.

Vrijdag maakte Ajax-coach Ronald Koeman bekend dat Heitinga aankomende zondag niet op de tribune hoeft plaats te nemen voor de klassieker tegen Feyenoord. Heitinga maakte afgelopen week niet deel uit van de selectie voor de competitiewedstrijd tegen Willem II (1-3)

"Door de blessure van O'Brien zit Heitinga er weer bij. Maar dat wil zeker niet zeggen dat hij start. We moeten ook niet zo lang over Heitinga praten. Die jongen is ruim een jaar geblesseerd geweest. Hij is uit een diep dal gekropen. Hier komt hij zeker weer uit," aldus Koeman

Moskee in Limburg nagenoeg afgebrand

Icoon Binnenlands nieuwsIn het Limburgse Helden hebben onbekenden afgelopen nacht een moskee in brand gestoken. Hoewel de brandweer snel ter plaatse was met enkele wagens, kon niet worden voorkomen dat het gebouw grotendeels uitbrandde. Niemand raakte gewond bij de brand aan de Ruijsstraat.

In het verleden is de moskee ook al het doelwit van een aanslag geweest. Zo werd er vorig jaar een brandbom de kleine moskee ingegooid.

Sinds de moord op Theo van Gogh, elf dagen geleden, zijn er minstens twintig pogingen geweest om brand te stichten in religieuze gebouwen. Het gaat hierbij zowel om zowel om moskeeën als kerken als scholen.

Simr biedt excuses aan

NEC-speler Jarda Simr heeft excuses aangeboden aan zijn trainer Johan Neeskens. Aanleiding daarvoor was zijn gedrag tijdens de Amstel Cup wedstrijd tegen FC Twente.

De Tsjechische verdediger werd in de 70e minuut van de wedstrijd gewisseld en weigerde daarna opzichtig de uitgereikte hand van zijn trainer. NEC heeft de speler ook een boete opgelegd, maar de hoogte ervan wil men niet bekendmaken.

"Dat was heel dom en verkeerd van mij en daarvoor heb ik mijn excuses gemaakt. En eigenlijk zou ik die ook moeten maken aan de supporters. Dit had niet mogen gebeuren," aldus Simr in De Gelderland.

De voetbalschilder

De prijzen worden straks weer verdeeld in het voetbal, want we naderen het einde van het kalenderjaar 2004. Uiteraard doel ik op de individuele prijzen, zoals de titels voor de beste voetballer van de wereld en Europa. De lijstjes met genomineerden rollen weer binnen en de kenners buigen zich weer over de kansen van de laatst overgeblevenen. Dikwijls zegt de naam meer dan het niveau waarop de speler het hele jaar heeft gespeeld. Er kan de laatste jaren geen verkiezing voorbij gaan, zonder dat de namen van Zidane, Beckham, Ronaldo, Figo en Roberto Carlos op de shortlist staan.

Wat mij betreft wint er dit jaar eens iemand anders, iemand die nog niet direct tot die gevestigde orde hoort.

[update] Nieuwe foto van Mohammed B.

RTL Nieuws heeft de hand weten te leggen op een nieuwe foto van Mohammed B., de man die vast zit voor de moord op Theo van Gogh. De foto stond in april 2003 in een lokale krant voor en door bewoners van de Amsterdamse wijk 't Overtoomse Veld. In dat krantje, 'Over 't Veld Buurtbeheer' geheten, stond die foto onder het kopje 'Even voorstellen'.


''Hallo, mijn naam is Mohammed B. en ik ben 24 jaar. Ik ben opgegroeid in het Overtoomse Veld Noord en woon daar sinds 1985.......''

De nieuwsafdeling van RTL kreeg tevens wat krantenartikelen in handen die Mohammed B. in het lokale blaadje schreef. Zo vertelt B. over wat normen en waarden voor hem betekenen, en schreef hij in een stuk onder de titel 'Islam en integratie' de zin: ''Fysiek gezien is elk levend wezen op aarde moslim''. In een artikel over een politiek jongerendebat wat hij mede organiseerde, spreekt hij vol lof over het debat wat gevoerd is tussen politici en jongeren.

Op de site van RTL Nieuws zijn links naar screenshots van de artikelen geplaatst.

Update 07:10


Het Algemeen Dagblad kreeg de wijkkrantjes met de columns van Mohammed B. ook in handen. De krant ziet het nut van een balkje voor de ogen niet meer in en plaatste de foto 'ongecensureerd'.

Jeugdige DDoS'sers langer de cel in

De twee jonge inwoners van Breda die vastzitten wegens het platleggen van diverse overheidssites middels een DDoS-attack, blijven voorlopig in de cel. Hun voorarrest is vrijdag met 10 dagen verlengd. Justitie beschuldigt het tweetal van het opzettelijk verstoren van geautomatiseerd werk, met het gevaar voor verstoring van de dienstverlening (art. 161 Sexies WvSr.) Als gevolg van de aanval waren de overheidswebsites vier dagen onbereikbaar. Het duo zou verder ook onder meer het weblog GeenStijl hebben geDDoSt.

De twee jonge mannen werden dinsdag aangehouden. Twee woningen werden doorzocht, waarbij computers en apparatuur in beslag werden genomen. Eén van de twee is de 18-jarige Bredanaar Eric de V., die zich opwierp als woordvoerder van de hackersgroep '0x1fe'.

De andere jongeman die vastzit gebruikte op internet de nickname D-Deamon. Weblog GeenStijl meldde vrijdag dat dit een zoon van de manager van een bekende soapster is.

De overheid begon eind oktober al met een civielrechtelijke procedure tegen de DDoSsers om schadevergoeding af te dwingen. Ook andere gedupeerden, waaronder GeenStijl, lieten eerder weten forse schadeclaims te zullen indienen. Naar verwachting zal alleen de overheid al tienduizenden euro's claimen.

Vrouw zit vier dagen vast in lift

Het is de vrees van veel mensen: vastzitten in een lift. Het gebeurde een 51-jarige Franse schoonmaakster ook. Ze was net een nieuw opgeleverd gebouw aan het schoonmaken in Pont-Saint-Esprit in Zuid-Frankrijk, toen ze in de lift vast kwam te zitten tussen de eerste en tweede verdieping. De noodknop in de lift bleek echter nog niet te werken. Ze zat vervolgens vier dagen lang vast.

Gisteren kon de vrouw bevrijd worden dankzij haar fout geparkeerde auto. Een vuilniswagen kon daardoor zijn route niet vervolgen. Terwijl de vuilnismannen op de gemeentepolitie aan het wachten waren om het voertuig te verplaatsen, hoorden de vuilnismannen iemand roepen. Ze gingen naar het appartementsgebouw, waar ze zich realiseerden wat er gebeurd was.

De vrouw leed aan onderkoeling en uitdroging en was haar tijdsbesef kwijt.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.