Minder zoekopdrachten naar sekssites

Icoon Digital nieuwsInternetters zoeken steeds meer naar winkelsites via zoekmachines, dan naar sekssites, zo blijkt uit een onderzoek van twee Amerikaanse wetenschappers.

De twee wetenschappers Professor Amanda Spink van de University of Pittsburgh en professor Bernard Jansen van Penn State hebben hierover een boek geschreven. Het boek beschrijft de ontwikkeling over de afgelopen jaren van het gebruik van zoekmachines.

Nu er steeds meer mensen worden aangesloten op de digitale weg, blijkt ook de vraag naar naakt af te nemen. Volgens de twee wetenschappers zou nu vijf procent van alle zoekopdrachten gaan over het vrouwelijke, danwel mannelijk naakt. Zeven jaar geleden was lag dit percentage nog op twintig procent. Op continentniveau scoren de Europeanen het hoogst, zo'n acht tot tien procent van de Europese zoekopdrachten gaat over sekspagina's.

Voor het onderzoek van Spink en Jansen werd zoekmachine Altavista gebruikt. Hiervan kregen ze miljoenen geanonimiseerde zoekopdrachten om te gebruiken voor hun onderzoek.

Uit het onderzoek zou je kunnen concluderen dat er minder behoefte is naar het zoeken naar sekssites, omdat de meeste internetters nu weten waar ze deze kunnen vinden.