Er sit een haar in me eten

Je zult maar net lekker rustig op een terrasje zitten met een wit biertje en er beginnen er een paar ruzie te maken. Dat overkwam een aantal mensen in Hengelo. Wat was er aan de hand? Er zaten drie heel erg leuke meisjes op het terras, maar een van die meisjes was blijkbaar niet tevreden over haar eten. Er zat een haar in het eten en daar zei ze wat van tegen de serveerster.

Ik snap dat wel. Ik las later dat de kok kaal was, maar stel je voor dat hij net aan zijn zak had staan krabben en er was een haar losgeraakt en aan zijn vingers blijven kleven. Die haar kon zomaar in iemands eten terecht komen toen hij bijvoorbeeld een broodje bal ging klaarmaken. Dan denk je geen koksmuts nodig te hebben, maar dan moet je een zakkenzakje dragen.

Het kan ook zijn dat de serveerster net naar de wc was geweest, daar in een geile bui bepaalde handelingen had verricht en net dat ene haartje dat er nog zat, had meegenomen in haar hand. De hand waarmee ze het eten naar de meisjes had gebracht. Die haar was misschien weer losgeraakt toen ze net over het bordje van het leuke meisje reikte om een ander bordje neer te zetten. Dat is dan toch smerig. Logisch dat je daar wat van zegt.

Er zat echter een grote bemoeial naast de meisjes en die zei dat ze niet zo arrogant tegen die serveerster moesten doen. En toen begon het feest. Terecht vroeg één van de zielige meisjes waar de man zich mee bemoeide, maar dat hielp niet. Hij bleef ze arrogant vinden. En het werd allemaal nog erger voor de schatjes. Iemand ging het tafereel zitten filmen. Zomaar.
Dat gebeurt steeds vaker tegenwoordig. Alles wordt gefilmd. Ben je net even lekker je arrestant aan het uitlaten op de motor, hup, filmpje. Heb je even een lekkere nekklem aangedaan bij zo'n klote Antilliaan, hup, filmpje. Zit je lekker een bekende Nederlander te pijpen in de jacuzzi, hup filmpje. En natuurlijk komen ze allemaal op internet. Dat is nog het zieligste voor die lieve terrasmeisjes.

De ruzie escaleerde steeds verder. De scheldpartijen waren niet van de lucht. De bemoeial werd terecht mongool genoemd. Ook de filmer werd terecht door één van die lieverds aangesproken op zijn gedrag. Het lieve blondje zou de kop van de filmer van zijn romp stompen. Ik vond dat een gevaarlijke uitspraak tegen zo'n bruut van een filmer. Hij liet al weten dat haar nek gebroken zou zijn voordat zij één keer kon stompen. Wat een agressieve taal, zeg. Als ik daar was geweest zou ik de meisjes zeker hebben beschermd, want hun leven liep beslist gevaar. Het bleef een gespannen situatie. Iemand riep zelfs dat het kutwijven waren. En dat waar een kind bij was.

Agressie bleek ook wel tijdens een tweede filmpje. Dat was waarschijnlijk naar aanleiding van het eerste filmpje. In dat filmpje werd eerst het ene zielige meisje in haar buik geschopt en daarna ook nog een tweede zielig meisje. Gelukkig konden ze zelf ook hun vrouwtje staan, anders waren er misschien wel doden gevallen. En dat allemaal vanwege een haar en een filmpje. Het scheelde ook geen haartje, of ze waren het ziekenhuis in geschopt door iemand die het niet eens was met ze.

Nu zou je zulke filmpjes snel vergeten, want zoals dit incident zijn er zoveel in Nederland, maar die worden niet allemaal gefilmd, behalve bij de Rijdende Rechter. Intussen zijn er echter meer filmpjes opgedoken en daar werd ik dan wel weer blij van.

De lieve meisjes hebben namelijk slachtofferhulp gekregen. Ze kregen een uitstekende therapie om de angsten die ze hebben gekregen door de brute bemoeial en de frustrerende filmer af te reageren. Eerst kregen ze een praatsessie. Dat gebeurt vaak en kan goed helpen. Alcoholisten krijgen het ook regelmatig. Ze moeten dan in een kringgesprek vertellen wat ze allemaal gedronken hebben en hoe slecht dat was. De lieve prinsesjes werden sinds het incident natuurlijk voortdurend gekweld door nachtmerries van enorme kutharen die veranderden in kale hulken die hen in de buik schopten, dus had de therapeute iets leuks bedacht. Ze mochten glazen gooien naar een pop in een onderbroek en ontbloot bovenlijf.

Kijk, dat is nou eens een goede therapie. Dat hadden ze met Bart U. jaren geleden moeten doen: een pop maken met het gezicht van zijn zus en hem daar naar hartenlust met messen in laten steken. dan hadden zij en Els Borst nu nog geleefd. De prinsesjes mochten zelfs het gezicht van de filmer op het hoofd van de pop tekenen. Dat hielp natuurlijk nog beter. Ik hoop dat er veel psychiaters de filmpjes hebben bekeken, want dit kan een heel nieuwe kijk op de behandeling van niet alleen slachtoffers, maar ook psychiatrische patiënten geven. De meisjes genoten duidelijk van het gooien van de glazen. Dat luchtte echt op.

En de behandeling was nog niet afgelopen. Na het glasgooien mochten ze in een rustige tent bij een mooie villa logeren. In die villa konden ze lekker chillen, want chillen helpt altijd als je slachtoffer bent geworden van een paar monsters. En dat ze daar nog steeds behoorlijk van in de war zijn, bleek wel in het filmpje want wie springt er nu met kleren en al in het zwembad?

Gelukkig hebben een paar commerciële zenders ook belangstelling voor onze prinsesjes. Dan kunnen we in Nederland allemaal meegenieten van de lieverds. Dan zien we ook meteen dat ze helemaal niet arrogant zijn. En zeg nou zelf: Samantha en Michael hebben nu toch wel hun langste tijd gehad, dus het mes snijdt aan twee kanten.

Nee, ik sta vierkant achter de meisjes. En prinsesjes, ik hoop dat jullie dit lezen. Je weet wel, lezen. Dat is kijken naar allemaal letters achter elkaar en dat worden woorden en daar kun je een verhaaltje van maken dat je kan lezen. Als jullie dit dus lezen, dan zou ik graag eens met jullie over een vervolgserie columns praten. Misschien kunnen we dan eens ergens op een leuke plek afspreken. Een sauna bijvoorbeeld, of een jacuzzi. Ik zal geen iPhone meenemen, dat beloof ik.