FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 8 juli 2002

E-Bay koopt PayPal

Het Amerikaanse internetveilinghuis eBay heeft PayPal overgenomen. eBay betaalt voor de onderneming die is gespecialiseerd in online-betalingen 1,5 miljard dollar in aandelen. Gebruikers van eBay wikkelden al veel van hun transacties via PayPal af.


Circa 60 procent van de PayPal-activiteiten heeft plaats op de eBay-sites. Het veilinghuis zal nu stoppen met zijn eigen betalingssysteem.

PayPal, dat in Californië is gevestigd, blijft open voor andere internetondernemingen. Het stopt met het verzorgen van betalingen voor gokondernemingen op internet omdat er grote onzekerheid is hoe de Amerikaanse overheid hiermee in de toekomst zal omgaan. De gokbedrijven moeten alternatieven zoeken, aldus eBay maandag.

eBay heeft wereldwijd circa 46 miljoen gebruikers. Op de beurs is het bedrijf 16,5 miljard dollar waard.

Israël schiet Palestijnse kinderen dood

Een Israëlische tank heeft twee weken geleden in Jenin van dichtbij het vuur geopend op een vluchtende Palestijnse menigte en daarbij twee kinderen gedood. Dit meldt de BBC aan de hand van een video in haar bezit.

Door de beelden wordt de versie van het Israëlische leger over de gebeurtenissen gelogenstraft. Dat had gemeld dat de Israëlische tank het vuur opende om een naderende Palestijnse menigte af te schrikken. Bij het incident kwamen Ahmad Abu Aziz (6) en zijn broer Jamil (13) om. Volgens hun vader, Youssef Abu Aziz, dachten de twee jongens dat de Israëli's het uitgaansverbod in de bezette Palestijnse stad hadden opgeheven. Zij waren chocola gaan kopen. "Ahmad is begraven met de chocola in zijn hand", aldus zijn vader.

Het Israëlische leger weigert volgens de BBC elk commentaar op de videobeelden.

Nevel in NY door bosbranden

Tientallen bosbranden in het noorden van de Canadese provincie Quebec en een krachtige wind hebben New York en andere grote steden in het noordoosten van de Verenigde Staten in een melkachtige nevel gehuld.

Mensen met hartklachten hebben het advies gekregen de ramen dicht te doen en niet naar buiten te gaan. De rookwolken, waarin de temperatuur opliep tot 38 graden, werden vanuit de brandhaarden in Quebec 2000 kilometer naar het zuiden geblazen. Zij waren tot in Washington te zien en te ruiken.

Op auto's en gebouwen in de stad Montreal, ongeveer achthonderd kilometer onder de ergste brandhaarden, ligt een laag as. Door de grote hoeveelheid rook liepen tientallen vluchten vertraging op. Verder kwamen een half miljoen Canadezen zonder stroom te zitten.

In totaal woedden maandag in Quebec 85 bosbranden, waarvan de brandweer er tien nog niet onder controle heeft. De branden zijn begin juli ontstaan door blikseminslagen en hebben al zo'n 200.000 hectare verwoest. Bijna duizend brandweermannen en vrijwilligers proberen uit alle macht de vuren te doven. Honderden mensen zijn al geëvacueerd, meldt de boswachterij in Quebec.

Het ziet ernaar uit dat het vuur voorlopig nog zal aanwakkeren, want regen wordt niet eerder dan donderdag verwacht. Een aantal bossen is ten dode opgeschreven, omdat de brandweer daar niet meer blust. Water dat boven de branden uit vliegtuigen werd geloosd, verdampte al voordat het beneden was.

Rechter beveelt dief rijbewijs te halen

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De correctionele rechtbank van Luik heeft maandag een 27-jarige Luikenaar veroordeeld tot een jaar gevangenisstraf met drie jaar uitstel op proef. De man werd vervolgd voor verschillende autodiefstallen, hoewel hij zelf niet over een rijbewijs beschikte.

Als bijkomende sanctie verplichtte de rechter maandag de veroordeelde om te proberen een rijbewijs te behalen. De man die afkomstig is uit Ougrée bij Luik, stal twee wagens en ook een bromfiets, de laatste keer met geweld.

Op het moment dat de man die feiten pleegde, zou hij verslaafd zijn geweest aan drugs. Om die reden zou hij ook zelf aan de onderzoeksrechter gevraagd hebben om hem in voorlopige hechtenis te houden om hem uit het drugsmilieu weg te houden.

Dorp in Wales sluit zich aan bij euro...

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Groot-Brittannië mag dan nog geen beslissing over de invoering van de euro hebben genomen, de middenstand in het dorp Llangollen in het noorden van Wales weet het wel. Tijdens het jaarlijkse muziekfestival Eistedfodd, dat dinsdag begint, accepteren veel winkels, kroegen en restaurants de euro.

Het festival trekt naar schatting honderdduizend bezoekers uit heel Europa. Volgens de plaatselijke kamer van koophandel doet tachtig procent van de leden mee. Het festival duurt tot 14 juli.

Het idee is afkomstig van het parlementslid dat Llangollen in het Lagerhuis vertegenwoordigt, Martyn Jones, die hoopt dat de actie omzetverhogend zal werken.

Premier Tony Blair heeft gezegd dat een beslissing over de invoering van de euro in een referendum aan het Britse volk zal worden voorgelegd, waarschijnlijk in de loop van volgend jaar.

Italianen protesteren tegen Euro

KatjaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Hogere prijzen na de invoering van de euro hebben in Italië geleid tot protestacties. Consumentenorganisaties meldden dit weekeinde dat zeker een kwart van de Italianen gehoor heeft gegeven aan de oproep van een kopersboycot vrijdag. Bovendien is voor het kantoor van het Italiaanse bureau voor de statistiek gedemonstreerd. Deze overheidsinstelling zou de afgelopen maanden valse cijfers hebben gepresenteerd.

Volgens officële gegevens is er een inflatie van 2 procent. Maar consumentenorganisaties hebben berekend dat de algemene prijsstijging zeker 5 procent bedraagt. Met name levensmiddelen zijn fors duurder geworden.

Ondanks de protesten blijkt uit peilingen dat de meeste Italianen geen heimwee hebben naar de lire. Deze munt gold als een van de instabielste in de eurozone.

Eerder werden in Duitsland acties gevoerd tegen de dure euro, die daar ook wel 'teuro' wordt genoemd. Ook in Nederland zijn er klachten dat de komst van de euro is misbruikt om prijzen te verhogen.

Mishandelde sergeant eist tonnen

j0han had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een sergeant van de Luchtmobiele Brigade eist van Defensie honderdduizenden euro's smartengeld omdat zijn militaire carrière is verwoest. De man is tijdens een oefening op de hei bij Stroe dermate mishandeld door collega's dat hij niet meer kan functioneren. Defensie heeft hem inmiddels dienstongeschikt verklaard.

De 29-jarige onderofficier Tijmen van Klei werd tijdens een oefening op de hei te grazen genomen door vijf collega's. Ze bonden zijn handen op de rug en hij kreeg een zak over zijn hoofd. De vijf gingen tot die actie over nadat Van Klei een stuk vuurwerk naar hun tent had gegooid terwijl zij sliepen; een grap die volgens het slachtoffer vaker werd uitgehaald tijdens veldoefeningen.

De mannen voerden hem mee naar de bosrand. Daar urineerden de onderofficieren volgens zijn zeggen over hem heen en porden met een stok enkele malen in zijn anus. Ook werd hij geslagen. Nadat de zak over zijn hoofd wat was opgelicht, propten ze hem een frikadel in zijn mond en smeerden ketjap over zijn hoofd.

De strafexpeditie stopte toen enkele hogere officieren langs kwamen. Het slachtoffer hield aan het voorval een scheur in zijn schouderkapsel over en werd als gevolg daarvan voor een kwart arbeidsongeschikt verklaard.

China heeft eigen Harry Potter reeks

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rol weg, Tovenaarssteen! Ga opzij, Gevangene van Azkaban! Harry Potter en de Luipaard-loop-naar-de-Draak zijn hier! Chinese fans van de Britse tovenaarsleerling met het litteken op zijn voorhoofd proberen deel vijf van de populaire serie al op de kop te tikken.

Er is één probleem: de serie is nep. De boeken zijn door een Chinese auteur geschreven voor een Chinees publiek. Deel vijf, Harry Potter en Luipaard-loop-naar-de-Draak, heeft de naam en een korte biografie van de Britse auteur J.K. Rowling op de kaft. Maar het verhaal waarin Harry verandert in een harige dwerg na een "zuur-zoete regen" is het ongeautoriseerde werk van een anonieme auteur. J.K. Rowling heeft deel vijf nog niet eens af.

"We hebben nog niet ontdekt wie de boeken heeft geschreven of waar ze vandaan komen", zegt Zhang Deguang van de Uitgeverij voor Volksliteratuur, die het auteursrecht van de echte serie in China heeft.

De Chinese regering heeft al vaak beloofd om vervalsing en diefstal van intellectueel eigendom te vervolgen. In het centrum van Beijing zijn echter horden verkopers van illegale DVD's, die hun waar van de hand doen onder het oog van de politie. Van de film van Harry Potter en de Steen der Wijzen waren in China vier dagen na de Britse en de Amerikaanse première op straat illegale DVD-kopieën te krijgen.

Men in Black II overtreft eerste deel

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De komische sciencefiction film Men in Black II is zijn voorganger in de eerste dagen na de première ver voorbijgestreefd. Het vervolg op Men in Black uit 1997 bracht in het onafhankelijkheidsweekend volgens de voorlopige cijfers 91,8 miljoen euro op. Dat is ruim zes miljoen euro meer dan het eerste deel in dezelfde periode en een nieuw record.

De film ging, net als in 1997, in première op woensdag 3 juli, op de vooravond van de Amerikaanse Independence Day. In Men in Black II zetten agenten Will Smith en Tommy Lee Jones hun strijd tegen buitenaardse wezens voort.

Zwembaden weren gezamenlijk lastige klanten

Saint_One had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De dertien zwembaden in Amsterdam en een aantal zwembaden uit de omgeving gaan vanaf donderdag lastige klanten gezamenlijk weren. Mensen die zich in een zwembad misdragen, komen op een zwarte lijst.
Het convenant waarin de afspraken staan beschreven, wordt donderdag tijdens een persconferentie gepresenteerd en treedt direct in werking. De afspraken zijn gemaakt in samenspraak met de politie en het Openbaar Ministerie.

De gemeente Amsterdam kondigde in mei aan alle zwembadbeheerders om de tafel te willen hebben, na een noodkreet van de beheerder van tientallen zwembaden en sportcentra. Een van die baden is het Sloterparkbad in Amsterdam, dat vorig jaar september tijdelijk de deuren sloot voor recreatiezwemmers, omdat een groep voornamelijk allochtone jongeren het bad onveilig maakte. De overlast varieerde van diefstal en vechtpartijen, tot seksuele intimidatie.

Herrieschoppende jongeren in zwembaden zijn geen specifiek Amsterdams probleem. Uit een onderzoek van het Nederlands Instituut voor Lokale Sport en Recreatie onder vijftig van de ongeveer 1500 zwembaden in het land, bleek dat een op de vijf melding maakte van een toename van overlast door jongeren. Bijna driekwart van de zwembadbeheerders gaf aan regelmatig last te hebben. In de meeste gevallen (81 procent) zijn jongeren de aanstichters.

Familie & vrienden mee met Fortuyn

KatjaS had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Familieleden en vrienden van Pim Fortuyn reizen op 20 juli mee met de vlucht naar Italië. Fortuyn wordt die dag herbegraven in Provesano di San Giorgio.
Volgens broer Simon Fortuyn gaat het om 22 familieleden en tien vrienden. "Het gaat in het algemeen om vrienden die niet uit de politiek komen'', zegt Fortuyn.

Opvallend genoeg staan LPF-partijleider Mat Herben, voormalig bestuurslid John Dost en makelaar Harry Mens níet op de lijst met genodigden. Peter Langendam, die onlangs na een slepend conflict binnen de partij aftrad als voorzitter, is wel uitgenodigd samen met de familie mee te vliegen.

De broer van de politicus weet niet hoeveel mensen er op eigen gelegenheid naar Italië reizen om de plechtigheid bij te wonen. Pim Fortuyn wordt op 20 juli in het Noord-Italiaanse plaatsje Provesano di San Giorgio herbegraven. Omdat het kerkje in Provesano slechts plaats biedt aan 120 personen, wordt er voor de zekerheid nog een beeldscherm op het kerkplein opgesteld.

Volkert van der G. blijft onder toezicht

Disorder had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Minister Korthals van Justitie heeft er met een noodmaatregel voor gezorgd dat de verdachte van de moord op Pim Fortuyn dag en nacht met camera's geobserveerd kan blijven. De Raad voor Strafrechtstoepassing besloot vorige week dat het cameratoezicht moest stoppen.
Door een regeling die al in de pijplijn zat versneld in te voeren, omzeilt de minister dit. De advocaten van Van der G. beschuldigen de minister ervan dat hij de maatregel speciaal voor Van der G. heeft ingevoerd. Volgens de nieuwe regeling kan Justitie in meer gevallen besluiten om verdachten en gedetineerden met camera's in de gaten te houden.

"Het is evident dat de minister zijn bevoegdheid algemene regelgeving uit te vaardigen heeft misbruikt om ervoor te zorgen dat het cameratoezicht alsnog gehandhaafd kan blijven," stelt advocaat A. Franken.

Een woordvoerster van het ministerie van Justitie weerspreekt dat de regeling speciaal voor Van der G. is gemaakt. "Uit de evaluatie van de Penitentiaire Beginselenwet bleek al dat het cameratoezicht te rigide was geregeld. Er werd ook al gewerkt aan een wijziging. De nieuwe regeling is alleen versneld ingevoerd," aldus de woordvoerster.

De Raad voor Strafrechtstoepassing bepaalde vorige week donderdag na een klacht van de raadslieden van de verdachte dat de camera's uit de cel van Van der G. verwijderd moesten worden. Dit ondanks beweringen van de directeur van het huis van bewaring Demersluis dat hij over informatie beschikt waaruit zou blijken dat de verdachte een poging tot zelfdoding zal doen of zal proberen te ontvluchten.

Volgens de voorzitter van de beroepscommissie was de informatie te vaag om te kunnen concluderen dat de geestelijke of lichamelijke toestand van Van der G. cameratoezicht noodzakelijk maakt. Justitie had ook nagelaten een deskundige te raadplegen over de voortzetting van het cameratoezicht. Volgens de oude regels is cameratoezicht alleen geoorloofd als er een risico is dat de verdachte zelfmoord wil plegen.

Franken, die meermalen met Van der G. heeft gesproken, ontkent dat de milieuactivist zelfmoordneigingen heeft. "Iedere aanwijzing daarvoor ontbreekt. Ook ontbreekt iedere aanwijzing voor een voornemen tot ontvluchting. De omstandigheden waaronder van der G. is gedetineerd, maken ook dat een ontvluchting onmogelijk is," zegt Franken.

De raadsman stelt dat tijdens de procedures over het cameratoezicht is gebleken dat het ministerie van Justitie de directeur van het huis van bewaring direct heeft aangestuurd. "Het ministerie heeft direct in de rechtsgang ingegrepen door de regelgeving te wijzigen en speciale regels voor Van der G. te ontwerpen," meent Franken.

Lampre heeft tot nu toe het meest verdiend.

De ploeg die het meeste geld heeft verdiend in de tour tot nu toe is Lampre. Het dragen van zowel de gele als de witte trui door Bertogliati heeft de ploeg financieel zeer welgedaan. De teller staat bij Lampre na nog maar drie etappes op 10.221 euro.
Groenetrui-drager Telekom staat tweede, gevolgd door CSC-Tiscali, de ploeg van Laurent Jalabert, staat derde.

Klik hier voor een volledige versie van RTL-Z.

[Tour de france] Uitslag etappe 2

Naar Duitsland, 181 km lang, licht heuvelachtig parcours met 2 colletjes van 4de categorie erin.

In tegenstelling tot gisteren werd er vandaag vanaf het begin hard gereden. Na het startsein van de Tourbaas demarreerden er verschillende mensen waaronder van Bon. 17 mensen gingen er vandoor, maar ze werden al snel weer teruggepakt. Chavanel demarreerde daarna, en hij kreeg Berges (de strijdlustigste renner) en Hushovd mee. De 3 kregen al snel meer dan een minuut voorsprong, mede door een valpartij in het peloton waarbij weer Dekker betrokken was. Lampre reed in het peloton tempo, maar het was geen jacht.
De voorsprong werd al snel groter. Er gebeurde een hele tijd niks; Lampre reed tempo, de 3 vooraan reden tempo, en de voorsprong bleef schommelen tussen de 3 en de 5 minuten.
Op 70 km voor het eind kreeg Hushovd kramp. Hij moest lossen en nog 70 pijnlijke kilometers afmaken.
Op 30 kilometer voor het eind is de voorsprong flink teruggelopen. Hushovd is inmiddels gelost door het peloton en kan amper meer rijden, zo erg is hij eraan toe. Voor in het peloton rijdt een ploeggenoot van Hushovd, Voigt, weg. Van Hyfte gaat er even later achteraan. Terwijl de Telekom trein zich formeert komt Voigt bij de 2 koplopers. 5 km later gaat hij er alleen vandoor. Van Hyfte komt bij de 2 en gaat eroverheen. Nadat er nog een valpartij is geweest in het peloton worden de 3 ingerekend en rijdt Voigt alleen nog vooruit.
Met nog 10 km te gaan wordt Voigt bijgehaald. Een ploegmaat, Hinault, probeert het nu maar niemand is opgewassen tegen de voortdenderende Telekom / Lotto trein.
Het wordt een massasprint waarin verassend genoeg Zabel NIET wint. Freire wint in de sprint, voor McEwen en Zabel.
Steels is nergens te bekennen...

Top 20

1 Freire (Mapei)
2 McEwen (Lotto)
3 Zabel (Telekom)
4 Cooke (FDjeux.com)
5 Kirsipuu (AG2R)
6 Hauptman (Tacconi)
7 Horillo (Mapei)
8 Rodriquez (DOMO)
9 Fagnini (Telekom)
10 O' Grady (Credit Agricole)
11 Hondo (Telekom)
12 Svorada (Lampre)
13 Simon (Bonjour)
14 Bossoni (Tacconi)
15 Mattan (Cofidis)
16 Ivanov (Fassa Bortolo)
17 Gutierrez (Kelme)
18 Hvastija (Alessio)
19 Pagliarini (Lampre)
20 Trampusch (Mapei)

Voor meer tournieuws kun je terecht op de FOK!Tourmanager

Keroppi heeft een bedrijfsuitje

Keroppi heeft een bedrijfsuitje

Toen ik nog geen 3 dagen de titel "Gamma medewerkster" mocht dragen kwam er iemand van de leiding naar me toe. Of ik zin had om mee te gaan met het bedrijfsuitje naar Six Flags. Natuurlijk had ik in de wandelgangen en winkelpaden al veel over dit uitstapje vernomen, maar dat ik, de net nieuw aangekomen uitzendkracht, ook mee zou mogen, nee daar had ik nog niet eens over nagedacht.

Even was er sprake van twijfel in mijn hoofd. Aan de ene kant dacht ik: Hoi, een dag naar een van de leukere pretparken van Nederland. Leer ik misschien eindelijk de namen van iedereen eens." Maar vertwijfeld dacht de andere kant van mij: "Maar wat nou als die mensen toch niet zo aardig zijn, en me compleet negeren... dan heb ik van 9.00 tot 24.00 de rottigste dag van mijn leven."

De eerste argumenten wogen zwaarder en met een besliste klank in mijn stem antwoordde ik: "Zet mij maar op de lijst hoor, ik ga mee".
Deze beslissing maakte het gelijk een stuk makkelijker om contact te krijgen met mijn kersverse collega's. Een praatje over de weersvoorspellingen voor die betreffende dag zijn (hoe Hollands) zo gemaakt. En de vraag: "Ga jij zondag ook mee". is de ideale 'openingszin' voor een gesprekje in de kantine.

Op de betreffende zondagochtend werd ik door mijn moeder op het parkeerterrein voor het filiaal gedropt. Daar zaten een aantal mensen al lekker te genieten van het zonnetje. De groep groeide gestaag en toen het wachten zich beperkte tot op de bus gebeurde wat ik al vermoedde dat zou gebeuren,

Zuipuh!

De eerste blikjes bier gingen open en spa flesjes met alles behalve mineraalwater sprongen uit tassen tevoorschijn. Men was van plan, zo leek het, om te gaan kotsen voor ze ook maar een achtbaan hadden gezien.

Toen de bus (as usual) veel te laat arriveerde begaf de groep zich naar binnen. Wederom bleek dat iemands geestelijke leeftijd niets te maken heeft met de leeftijd van het lichaam. Liedjes als de X-rated versie van het smurfenlied (waar komen jullie toch vandaan? Uit de kut van Tante Sjaan) die ik als laatste op 11-jarige leeftijd zong, werden hier door volwassenen (vaak in het bezit van kinderen) uit volle borst gezongen.
De jongere generatie bracht mij bovendien een aantal Feyenoordliedjes bij (en nee… niet "hand in hand").

Okee, het bovenstaande klinkt best dramatisch maar het was minder erg dan het klinkt. Eigenlijk bekeek ik het schouwspel zoals ik vroeger naar "Het is hier fantasties" keek. Geamuseerd, met een vleugje leedvermaak.

Maar aan alle pret komt ooit eens een einde, en zo ook hier. De bus reed de parkeerplek op, langs de nieuwe achtbaan; Goliath. Direct rezen er kreten van verrukking op: Jaaaaah, daar gaan we als eerste in." "Oooh die lijkt me cool."
Dat onze baas niet de gierigste is bleek uit het feit dat we naast het entreekaartje en een menubon ook nog eens voor 15 euro aan consumptiebonnen kregen.

Toen we die menubon halverwege de dag wilde inleveren tegen een (wat later bleek) bakje slappe patat en een groene hamburger, bleek dat we niet de enige waren die op dat moment hongerig waren. Toen we een half uur al stonden te wachten moesten ik en een collega kassamiep ons inhouden om niet kreten als "Kan er niet nog een kassa open?" "Schiet eens op, ik heb niet de hele dag de tijd" naar de slakken achter de kassa te slingeren. Van de ene kant wisten we dondersgoed hoe erg het is als mensen zich zo gedragen. Maar van de andere kant geeft het ergens toch een lekker baldadig gevoel van wraak.
Gelukkig overwon het verstand.

Het was overall gezien een erg geslaagde dag. Jammer was alleen dat een jongen verwoede pogingen deed mijn schaduw te imiteren. Ik zag 'm al helemaal niet als "boyfriend-to-be" en dat gevoel werd versterkt toen ik hoorde dat hij nog maar 16 lentes telde.

Toen werd het sluitingstijd en dinertime. Met een vette grijns dacht ik terug aan mijn moeder die smalend had opgemerkt dat "Jullie vast in een vreetschuur a la Van der Valk worden gedropt". Nee hoor, geen vreetschuur, de Gamma gaat op chique. In het Dolfinarium (waar we per bus heengingen) ligt namelijk een uit glazen wanden opgetrokken restaurant verzonken in de Lagune. Toen wij keken naar de dolfijnen die aan de andere kant van het glas voorbij zwommen werd het eten geserveerd. Erg lekker en van redelijk hoge kwaliteit, alleen niet aan ieders smaakpapillen besteed.

Er gonsde al een tijdje iets maar toen ik even naar de wc ging en een gesprek opving werden de gefluisterde dingen bevestigd. De bus was weg! De reden was en bleef vaag. In alle haast werd een nieuwe bus + bestuurder opgetrommeld. Die bracht ons richting huis.
En de busrit? De verliep net zo als de heenweg...

Luchtgitaristen strijden in Finland om wereldtitel

Een reis naar Finland heeft de 28-jarige Toby Peneha uit Nieuw-Zeeland snel verdiend. Hiervoor hoefde hij alleen maar een wedstrijd "gitaarspelen zonder gitaar" te winnen. Peneha won een wedstrijd met zijn gitaarloze improvisatie van Jimi Hendrix.

De man begon met luchtgitaar spelen toen hij veertien jaar oud was en naar heavy metal muziek luisterde. "Ik hoorde en voelde de muziek en begon mijn vingers te bewegen. Misschien ben ik wel een geboren luchtgitarist. Ook speel ik een aantal akkoorden op een echte gitaar, maar niet zo goed als zonder.", aldus Peneha

In Finland neemt Peneha het op tegen andere luchtgitaristen, voornamelijk uit Australië en Oostenrijk. Ook moet hij tegen de titelverdediger Zac Munro uit Engeland spelen. De winnaar van deze wereldkampioenschappen krijgt een elektrische gitaar.

31 gewonden na bruiloftsruzie

j0han en Realist_ik hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een gevecht tussen bezoekers van twee bruiloften zijn eenendertig mensen gewond geraakt. De gasten van beide bruiloften waren toevallig bij elkaar in hetzelfde restaurant.

De ruzie vond plaats in het dorpje Arganda del Rey in Spanje. De ruzie begon omdat een gast van het ene huwelijk een vuurpijl afstak, die in het gezicht van een gast van het andere huwelijk belandde. Vervolgens ontstond er een gevecht tussen vijftig mensen op het parkeerterrein van het restaurant.

De bruidegoms hebben zich niet met de ruzie bemoeid. Er zijn twee mensen opgepakt. De eigenaar van het restaurant verklaarde tegen de politie dat de ruzie gekomen is door de grote hoeveelheden drank die er geschonken waren aan de gasten in combinatie met de enorme hitte.

Minstens 32 doden bij brand in karaokebar

NoVaRaGnA en No_More_Mr._Nice_Guy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Bij een brand in een uitgaanscentrum in Palembang in Indonesië zijn minstens 32 mensen om het leven gekomen. Ongeveer twintig mensen zijn gewond geraakt.

De brand brak afgelopen zondag uit in een vijf verdiepingen hoog gebouw dat een karaokebar, een discotheek en een restaurant bevatte. Het vuur is ontstaan in de karaokebar, waarschijnlijk door kortsluiting.

De brandweer kon niet bij de brandhaard komen omdat het niet over ladderwagens beschikte. De meeste mensen konden niet aan het vuur ontsnappen omdat de nooduitgang moeilijk te vinden was in het gebouw.

Etappe 2: Luxemburg - Saarbrucken

Naar Duitsland, 181 km lang, licht heuvelachtig parcours met 2 colletjes van 4de categorie erin.

In tegenstelling tot gisteren werd er vandaag vanaf het begin hard gereden. Na het startsein van de Tourbaas demarreerden er verschillende mensen waaronder van Bon. 17 mensen gingen er vandoor, maar ze werden al snel weer teruggepakt. Chavanel demarreerde daarna, en hij kreeg Berges (de strijdlustigste renner) en Hushovd mee. De 3 kregen al snel meer dan een minuut voorsprong, mede door een valpartij in het peloton waarbij weer Dekker betrokken was. Lampre reed in het peloton tempo, maar het was geen jacht.
De voorsprong werd al snel groter. Er gebeurde een hele tijd niks; Lampre reed tempo, de 3 vooraan reden tempo, en de voorsprong bleef schommelen tussen de 3 en de 5 minuten.
Op 70 km voor het eind kreeg Hushovd kramp. Hij moest lossen en nog 70 pijnlijke kilometers afmaken.
Op 30 kilometer voor het eind is de voorsprong flink teruggelopen. Hushovd is inmiddels gelost door het peloton en kan amper meer rijden, zo erg is hij eraan toe. Voor in het peloton rijdt een ploeggenoot van Hushovd, Voigt, weg. Van Hyfte gaat er even later achteraan. Terwijl de Telekom trein zich formeert komt Voigt bij de 2 koplopers. 5 km later gaat hij er alleen vandoor. Van Hyfte komt bij de 2 en gaat eroverheen. Nadat er nog een valpartij is geweest in het peloton worden de 3 ingerekend en rijdt Voigt alleen nog vooruit.
Met nog 10 km te gaan wordt Voigt bijgehaald. Een ploegmaat, Hinault, probeert het nu maar niemand is opgewassen tegen de voortdenderende Telekom / Lotto trein.
Het wordt een massasprint waarin verassend genoeg Zabel NIET wint. Freire wint in de sprint, voor McEwen en Zabel.
Steels is nergens te bekennen...

Top 20

1 Freire (Mapei)
2 McEwen (Lotto)
3 Zabel (Telekom)
4 Cooke (FDjeux.com)
5 Kirsipuu (AG2R)
6 Hauptman (Tacconi)
7 Horillo (Mapei)
8 Rodriquez (DOMO)
9 Fagnini (Telekom)
10 O' Grady (Credit Agricole)
11 Hondo (Telekom)
12 Svorada (Lampre)
13 Simon (Bonjour)
14 Bossoni (Tacconi)
15 Mattan (Cofidis)
16 Ivanov (Fassa Bortolo)
17 Gutierrez (Kelme)
18 Hvastija (Alessio)
19 Pagliarini (Lampre)
20 Trampusch (Mapei)

Zeer oud baby-skelet in Frankrijk gevonden

Rembrand20 had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In het zuiden van Franrijk, vlakbij het plaatsje Perpignan, hebben Franse Archeologen het skelet gevonden van een baby die zeker 2600 jaar geleden is overleden. De wetenschapers waren zeer verheugd dat de resten zo goed bewaard zijn gebleven.

Vermoedelijk was de baby destijds 6 tot 8 maanden oud en is waarschijnlijk ritueel geofferd. Het kind was gewikkeld in een kleed en bedekt met sieraden. De baby heeft geleefd tussen 625 en 575 jaar voor Christus, dat is vastgesteld na onderzoek van het skelet. Volgens onderzoeker Odiot biedt de plek van de vondst een goede mogelijkheid voor onderzoek naar het eerste ijzeren tijdperk in Europa.

Vrouw rijdt Kangoeroe aan

The BOSschenaar had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Zondagavond heeft een 67-jarige vrouw een kangoeroe aangereden. Het ongeluk gebeurde tussen Heerde en Hattem. De kangaroe stak onverwachts ter hoogte van molen de Vlijt de Groteweg over.

Volgens de politie is de waarschijnlijk gewonde kangoeroe het bosrijke gebied in gelopen. De politie is op zoek naar de eigenaar van het dier. In de bosrijke omgeving zijn meerdere mensen die kangoeroes houden.

Al-Qaeda lid beschermd door Britse geheime dienst

LordOnBoard had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse geheime dienst verbergt een leidende figuur van het terroristennetwerk al-Qaeda. Dat meldt het Amerikaanse weekblad Time. Het gaat om Abu Qatada, leider van de Europese al-Qaeda cellen. Hij zou met zijn gezin zijn ondergedoken, onder bescherming van de inlichtingendienst. Op deze manier wordt Qatada afgeschermd van andere terroristen.

De Britten zouden Qatada niet willen uitleveren uit angst voor wraakacties van al-Qaeda. De Britse regering ontkent het bericht.

Baas van hond bijt politieagent

Jumperke had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nadat een Italiaanse man zijn hond een aantal keer had gevraagd om een politieagent te bijten, besloot de man het zelf maar te doen.

De man was gewaarschuwd omdat hij zijn Rottweiler vrij rond liep lopen. Eerst lachte de 52-jarige baas de agent uit en stuurde toen zijn hond op hem af. Toen dat niet lukte beet hij zelf de agent maar.

Ondanks zijn "verwondingen" kon de agent de man wel in rekenen.

Vrouw van blank echtpaar krijgt donkere tweeling

No_More_Mr._Nice_Guy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een blank Brits echtpaar heeft een donkere tweeling gekregen. Niet omdat de vrouw ''vreemd'' was gegaan, maar door een fout van een vruchtbaarheidskliniek.

De kliniek heeft per ongeluk iets verwisseld. Het is niet duidelijk wat er precies fout is gegaan. Mogelijk is de bevruchte eicel in de verkeerde vrouw teruggezet. Het kan echter ook zijn dat het sperma van de donkere man per ongeluk is gevoegd bij de eicel van de blanke vrouw.

De Britse krant The Sun meldt dat de tweeling de inzet kan worden van een juridische strijd tussen het blanke echtpaar en de donkere ouders die zich ook lieten behandelen. De blanke vrouw die de twee heeft gebaard, wil ze graag houden.

Danser krijgt 10 jaar voor danslessen

Realist_ik had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De in Iran zeer bekende danser Khordadian is zondag door een rechtbank in Teheran veroordeeld tot tien jaar voorwaardelijk wegens 'het corrumperen van jeugdigen'. Volgens de rechtbank heeft Mohammad Khordadian de jeugd tot corrupt gedrag aangezet door dansklassen in de Verenigde Staten op te zetten.

Vanuit Los Angeles werden dansprogramma's van hem die door satelliet-televisiestations werden uitgezonden massaal bekeken, niet alleen door in de VS woonachtige Iraniërs, maar ook door veel mensen in Iran zelf.

Khordadian werd in mei gearresteerd, toen hij een bezoek bracht aan zijn vaderland Iran. "Dansen was mijn werk en het was niet mijn bedoeling om de jeugd te corrumperen", aldus de danser.

Festival Deventer eindigt in vechtpartij

Erci had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het festival Plantsoenpop in Deventer is op zondag door een ruzie tussen twee families uitgelopen op een massale vechtpartij.

Toen de politie arriveerde, keerden tientallen vechters zich tegen de agenten. Ook omstanders begonnen zich ermee te bemoeien. De politie heeft pepperspray en honden ingezet.

Een persoon is met de ambulance afgevoerd wegens beetwonden van een politiehond. Drie mannen uit Deventer zijn aangehouden. De aanleiding van de vechtpartij is niet bekend. De families waren volgens de woordvoerster onder invloed van alcohol.

30 miljard planeten als Aarde

Fonkmeistah had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Volgens Britse wetenschappers zouden nieuwe berekeningen uitwijzen dat er alleen al in ons eigen sterrenstelsel waarschijnlijk zo'n 30 miljard planeten bevinden die gelijk zijn aan onze eigen Aarde.

Deze bewering volgt vlak na de ontdekking van de honderdste exoplaneet. Exoplaneten zijn planeten die om een andere ster cirkelen dan onze zon.

Astronomen wachten op de nieuwe generatie telescopen, die zover moeten kunnen kijken dat planeten daadwerkelijk zelf waarneembaar zijn. Momenteel wordt het bestaan van de meeste planeten slechts waargenomen door secundaire verschijnselen als schaduw en beweging.

Twee doden na schietpartij in De Lier

Generaal_foutje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Tijdens een schietpartij in De Lier zijn vrijdagmiddag twee mannen doodgeschoten. Over de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekend. Wel heeft de politie twee getuigenverklaringen. De schietpartij had plaats rond drie uur in de middag.

Burgemeester Van der Meer van De Lier was gisteren aanwezig op de plek van de schietpartij. Hij was gealarmeerd.
Volgens Van der Meer is de achtergrond van de schietpartij bekend, maar hij wil daar evenmin iets over zeggen.

Getuigen meldden twee auto's gezien te hebben op de plaats van het misdrijf. Een bestelwagen reed zo hals over kop weg dat een fietser bijna werd geschept.

Dr. Death doodde veel meer mensen

Chantal had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Britse huisarts Harold Shipman, beter bekend als Dr Death, heeft niet vijftien maar bijna driehonderd patiënten vermoord. Dat blijkt uit een officieel onderzoek dat deze week bekend wordt gemaakt, zo melden de Britse kranten The Daily Telegraph en de Daily Express op maandag.

De 55-jarige Shipman werd begin vorig jaar veroordeeld wegens de moord op vijftien patiënten. Hij kreeg vijftien keer levenslang. Hij bracht mensen om het leven met een morfineinjectie toen hij een praktijk had in Hyde bij Manchester. Shipman heeft de moorden altijd ontkend. Zijn beweegredenen blijven een mysterie.

Een Britse onderzoekscommissie begon vorig jaar met het onderzoek naar ex-patiënten van Dr Death. Aanvankelijk dacht men aan 800 moorden, maar het bleken er 'slechts' 300 te zijn. De Britse TV-zender ITV zendt dinsdag een film uit over het leven van Shipman.

Haarlem waarschuwde niet voor blauwzuurgas

NoVaRaGnA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Haarlem heeft bewoners van de Harmenjanswijk zeker een week lang onwetend gelaten over de aanwezigheid van een levensgevaarlijke concentratie blauwzuurgas in een leegstaand gebouw. Het pand staat op het naast de wijk gelegen EBH-terrein.

De gemeente zou al meteen door een milieubedrijf zijn gewaarschuwd dat het gas een gevaar kan vormen voor spelende kinderen. Enkele buurtbewoners zijn woensdag door een gemeenteambtenaar geïnformeerd over de aanwezigheid van het gas. De gemeente wist zeker al begin vorige week dat het gas was vrijgekomen.

Omwonenden zijn woedend omdat de gemeente in hun ogen een gevaarlijke situatie te lang laat voortbestaan. De gemeente verzekert echter dat er buiten de omheining van het terrein geen enkel gevaar is. Metingen zouden dat hebben uitgewezen.
Vandaag staat een bijeenkomst gepland tussen gemeente en een delegatie van buurtbewoners.

Stokslagen en cel voor chatroom-verkrachter

ZuPeRMaN had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een verkrachter in Singapore die zijn slachtoffers vond in chatruimtes op internet is veroordeeld tot 27 jaar cel en 24 stokslagen. Dat meldt de Singaporese krant The Straits Times zaterdag.

De 34-jarige IBM-werknemer -getrouwd en vader van twee kinderen- heeft bekend. Hij deed zich tegenover een 13-jarig meisje voor als vier verschillende personen. Eerst noemde hij zich Nick en bood haar geld voor seks. Dat weigerde het meisje.

Vervolgens deed hij zich voor als de vader van Nick en als een meisje dat Nick kende. In deze rollen wist hij het meisje zo te manipuleren dat ze instemde met een ontmoeting. Hij verkrachtte haar. Dit gebeurde nog een aantal malen, doordat de man het meisje wist te chanteren.

De man wist een 22-jarige vrouw voor een afspraak te strikken door haar een baan aan te bieden. Ook zij werd verkracht.

Leidenaar slachtoffer wurgseks

NoVaRaGnA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De 35-jarige Leidenaar die eind vorige maand dood in zijn appartement aan de Torenmolen werd aangetroffen, is volgens diens vrienden bezweken aan uit de hand gelopen wurgseks.

Het levenloze lichaam werd op zondag 23 juni gevonden door een vriend. Het stoffelijk overschot zou sporen van geweld hebben vertoond zoals dikke uitpuilende ogen en een opgezet gezicht. Omwonenden zeggen dat het slachtoffer regelmatig bezoek kreeg van escortdames.

De man was huisschilder van beroep en kunstschilder in zijn vrije tijd. ,,Hij schilderde vooral prachtige tempels", zegt een buurvrouw. Politie en justitie laten zich 'in belang van het onderzoek' niet uit over de doodsoorzaak en evenmin over de resultaten van het onderzoek.

Winnaars prijsvragen Fok! week 27

Het zonnetje schijnt, dus we maken snel nog even de prijswinnaars van de afgelopen week bekend voor we met ons handdoekje naar het strand vertrekken. De afgelopen week maakte je kans op de dubbel CD van Aerosmith en Birthday Girl goodies. De winnaars zijn geworden:

Aerosmith
Zij maakten natuurlijk een "come-back" in 1986 met Run DMC.
Dat oude rockers toch nog in trek zijn bewijzen de meer dan 260 inzendingen die we de afgelopen week ontvingen. De winnaars zijn geworden:

Kesh
kerz
aa_koch
PoisonouS
Flappie


Birthday Girl
Nicole Kidman nam The Others en Moulin Rouge op voordat deze film gemaakt werd. De winnaars van een T-shirt en kaarten voor deze film zijn geworden:

karin72
PoisonouS
Rigoris
Fielmich
thaduck


Allemaal van harte gefeliciteerd! De prijzen worden in de loop van deze week aan jullie verzonden.

Eerste punten bekend

De punten van de eerste twee etappes zijn berekend. Het had wat voeten in de aarde, maar vanaf vandaag zijn de punten elke etappedag in de loop van de avond te verwachten.

Een overzicht van de punten is dit keer ook op te vragen. Daarvoor ga je naar het puntenoverzicht. Per etappe is vervolgens weergegeven hoe op elk onderdeel de punten zijn verrekend.

Heb je vragen over de puntentelling die je niet in de FAQ beantwoord ziet, dan kun je uiteraard terecht terecht op de feedbackpagina.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1258
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.