[Tour de france] Uitslag etappe 2

Naar Duitsland, 181 km lang, licht heuvelachtig parcours met 2 colletjes van 4de categorie erin.

In tegenstelling tot gisteren werd er vandaag vanaf het begin hard gereden. Na het startsein van de Tourbaas demarreerden er verschillende mensen waaronder van Bon. 17 mensen gingen er vandoor, maar ze werden al snel weer teruggepakt. Chavanel demarreerde daarna, en hij kreeg Berges (de strijdlustigste renner) en Hushovd mee. De 3 kregen al snel meer dan een minuut voorsprong, mede door een valpartij in het peloton waarbij weer Dekker betrokken was. Lampre reed in het peloton tempo, maar het was geen jacht.
De voorsprong werd al snel groter. Er gebeurde een hele tijd niks; Lampre reed tempo, de 3 vooraan reden tempo, en de voorsprong bleef schommelen tussen de 3 en de 5 minuten.
Op 70 km voor het eind kreeg Hushovd kramp. Hij moest lossen en nog 70 pijnlijke kilometers afmaken.
Op 30 kilometer voor het eind is de voorsprong flink teruggelopen. Hushovd is inmiddels gelost door het peloton en kan amper meer rijden, zo erg is hij eraan toe. Voor in het peloton rijdt een ploeggenoot van Hushovd, Voigt, weg. Van Hyfte gaat er even later achteraan. Terwijl de Telekom trein zich formeert komt Voigt bij de 2 koplopers. 5 km later gaat hij er alleen vandoor. Van Hyfte komt bij de 2 en gaat eroverheen. Nadat er nog een valpartij is geweest in het peloton worden de 3 ingerekend en rijdt Voigt alleen nog vooruit.
Met nog 10 km te gaan wordt Voigt bijgehaald. Een ploegmaat, Hinault, probeert het nu maar niemand is opgewassen tegen de voortdenderende Telekom / Lotto trein.
Het wordt een massasprint waarin verassend genoeg Zabel NIET wint. Freire wint in de sprint, voor McEwen en Zabel.
Steels is nergens te bekennen...

Top 20

1 Freire (Mapei)
2 McEwen (Lotto)
3 Zabel (Telekom)
4 Cooke (FDjeux.com)
5 Kirsipuu (AG2R)
6 Hauptman (Tacconi)
7 Horillo (Mapei)
8 Rodriquez (DOMO)
9 Fagnini (Telekom)
10 O' Grady (Credit Agricole)
11 Hondo (Telekom)
12 Svorada (Lampre)
13 Simon (Bonjour)
14 Bossoni (Tacconi)
15 Mattan (Cofidis)
16 Ivanov (Fassa Bortolo)
17 Gutierrez (Kelme)
18 Hvastija (Alessio)
19 Pagliarini (Lampre)
20 Trampusch (Mapei)

Voor meer tournieuws kun je terecht op de FOK!Tourmanager