Webserver op Piepers

DannyM
Een stel Engelsen heeft een webserver ontworpen die voor zijn energievoorziening gebruik maakt van piepers.

Helemaal nieuw is het idee niet; in het verleden werd al een aardappel-klok gefabriceerd. Een aardappel-webserver werd echter niet reëel geacht. Hierop ging een groep computerfanaten met succes aan de slag, schrijft de BBC. Zij beheren nu een site genaamd Temple ov thee Lemur http://152.78.65.48:2300/ die loopt op aardappelen.

Het moge duidelijk zijn dat er geen hoge eisen aan de server kunnen worden gesteld. Er wordt gebruik gemaakt van een 386-processor, een schijf van 2 MB en een intern geheugen van eveneens 2 MB. Er prijkt een waarschuwing op de rudimentair vormgegeven site: "Please do not overload the server, as it is not very powerful."

De enthousiastelingen hebben een oude computer helemaal uitgekleed, zodat alleen het strikt noodzakelijk overbleef. Maar zelfs dit basale apparaat heeft nog altijd 12 flinke aardappelen nodig om in zijn behoeftes te voorzien. Deze moeten om de paar dagen worden vervangen door verse exemplaren. Welk aardappelras wordt gebruikt, is niet duidelijk, noch of oude exemplaren kunnen worden gebruikt voor verdere consumptie.

Aardappels kunnen fungeren als batterijen nadat elektroden van zink en koper in het vlees worden gestoken. Hierna ontstaat er een elektrochemische reactie. Elke pieper genereert ongeveer een halve volt.