FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Weblogarchief
Artikelen van maandag 5 februari 2007

Kantoorgevecht...

Dit is een van de leukste filmpjes die ik in een tijdje gezien heb. Je kent de situatie wel: je zit op kantoor en je hebt een discussie met je collega en/of baas wanneer iets af moet zijn. Het is zijn of haar woord tegen die van jou. Wat doe jij in die situatie, hoe los je dat verschilletje van inzicht op?

Hij zegt : “woensdag”, en jij zegt : “donderdag”!

En als we het dan toch hebben over vechten op kantoor, dit is ook wel een sterk staaltje van collegialiteit!

Met dank aan Brammie1, -_Tommy_- en Ryoga voor de submits.

Name that bitchy blogger 3

Omdat de weblog vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 3). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De derde opgave:

Deze redelijk onherkenbare, doch zeer charmante weblogger is slechts 18 jaar. Toch is het een stoere man. Woon jij in de buurt van Best, ben je net als hij single, zie je wel iets in een zwevende stemmer die ook nog atheïst is, en herken je hem achter dit masker? Hij zoekt nog een vriendin.

Een extra hint: hij is relatief nieuw in de weblogcrew.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 3'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Vraag het aan Googlemutti en Wikisil ( antwoord)

De mens is van nature een nieuwsgierig wezen. Kleine kleutertjes beginnen al met het eeuwige "waarom?" spelletje en als volwassen ben je natuurlijk nog steeds benieuwd waarom bepaalde dingen zijn zoals ze zijn. Is jouw probleem echter dat je waarom vragen te moeilijk zijn voor de meeste mensen en je zelf te lui/moe/zielig/druk bent om het antwoord op te zoeken? Niet langer meer want Googlemutti und Wikisil zijn hier om al jullie prangende vragen te beantwoorden! Alle vragen, ja alle vragen behalve persoonlijke vragen over onszelf.

De twee uitverkoren vragen van vorige week zijn;
Betekent een velletje dat de melk gekookt heeft, wat is het kookpunt van melk, waarom verschilt dit van water en koelt het misschien sneller af dan water? van Twinky en Jappr
Waarom is windkracht twaalf het hoogst op de schaal van beaufort? van Klonk

Betekent een velletje dat de melk gekookt heeft,wat is het kookpunt van melk, waarom verschilt dit van water en koelt het misschien sneller af dan water? door Wikisil

Om de vraag goed en logisch te kunnen beantwoorden moeten we het eerst even hebben over kookpunt. Alleen zuivere stoffen hebben een kookpunt, melk is echter geen zuivere stof en heeft dus een kooktraject waarbij de verschillende onderdelen gaan verdampen/koken/et cetera.
Melk bestaat uit water, suiker, eiwitten en vet. Sommigen van de eiwitten worden, als ze warm worden, plakkerig en klonteren dan samen. Aan de oppervlakte van de melk verdampt het water als eerste, het water verdwijnt dus tussen de eiwitten vandaan waardoor de eiwitten nog meer op elkaar gaan plakken en zie daar, je krijgt een velletje. De melk is dan dus nog niet gekookt, maar al wel warm genoeg om een beetje water te laten verdampen. Als je de melk met een deksel op de pan kookt, komt er minder snel een velletje op.
Of het water sneller afkoelt dan de melk, durf ik niet te zeggen en kon ik nergens vinden, maar misschien dat iemand alsnog dat antwoord kan vertellen!

Waarom is windkracht twaalf het hoogst op de schaal van Beaufort? door Googlemutti

De schaal werd tussen 1805-1807 opgesteld door Admiraal Sir Francis Beaufort, werd in 1838 als standaard ingevoerd door de Britse admiraliteit en in 1936 , na aangepast te zijn door de Duitser Petersen, internationaal geaccepteerd.
Deze schaal loopt inderdaad tot windkracht 12, orkaankracht.

Windsnelheden hoger worden gemeten met de schaal van Fujita.
Windkracht 12 staat gelijk aan orkaankracht F1. Deze schaal loopt door naar F5, deze meet windsnelheden van 420-512 km/per uur.
Er zijn orkanen die een hogere snelheid hebben dan 512 km/per uur, maar de apparatuur kan dat niet meer meten.

Er is ook nog de schaal van Saffir & Simpson, deze meet de windsnelheden van cyclonen.
Deze loopt van categorie 1 t/m 5

Top of Flop: We Denken Aan Je

Vorige week vormde zich al heel snel een duidelijke meerderheid: "Gmajna" van de Turbo Angels is een flop, dus. eer-ik verwoordde jullie mening nog het meest treffend: "lekkere chicks, kutnummer... Flop wat mij betreft."

We hebben er weer eentje voor jullie.

Maak kennis met Vijfdubbelnultwee, een MultiMediaTeam uit Nederland. Het team bestaat uit 2 heren (JeePee en 2Mini) en 2 dames (Eline en Anne). 2Mini is geen onbekende hier op de weblog. De heren zijn anderhalf jaar geleden gestart met raps verzinnen. Het team werd onlangs uitgebreid met de twee knapste meisjes van Den Haag en omstreken en het eerste concrete resultaat van deze samenwerking is de video We Denken Aan Je.

Twinky had haar oordeel meteen paraat, ze hoefde niet eens te kijken: "hey, 2Mini. Zonder te kijken weet ik al dat dat een topje is 2Mini is namelijk leuk "

Rap is niet zo'n mijn ding, maar deze clip vind ik wel okay, vooral dat laatste stukje. Maar ja, over smaak valt gelukkig te twisten. Daarom aan jullie de vraag: Is het een top of een flop?

Binnen zonder kloppen

Volgens de politie probeerde de jonge bestuurder van deze auto zichzelf van het leven te beroven, dat het uiteindelijk niet lukte en er met lichte verwondingen vanaf kwam is een ander verhaal.

En dan ga je nadenken, hoe komt iemand op het idee om met een auto een winkelcentrum in te rijden en dan een verdieping omlaag te storten. Ik heb dat ook wel eens gedaan daar niet van maar dat was veilig achter mijn computer tijdens een spelletje Grand Theft Auto.

Ik ben er van overtuigd dat games bij 99,9999 % van de mensen geen rare dingen veroorzaken, maar na het zien van dit filmpje ga je toch twijfelen.....

Fast forward

Tja, het zal de tijd van het jaar wel zijn, ik zit niet lekker te wezen, griepje of zoiets denk ik, en dus gebeurt er niet veel, lekker met de laptop op de bank onder een deken een beetje het internet afstruinen.

En tijdens mijn grieperige struintochten kwam ik op het idee om eens te gaan zoeken naar timelaps filmpjes, ik was eigenlijk op zoek naar iets met wolken ofzo, maar wat blijkt er zijn gekken die van alles vastleggen en daar een timelaps fimpje van maken.

Kijk maar eens naar deze filmpjes, een autoritje is een geliefd onderwerp, zowel in Duitsland als Amerika, maar je kunt ook kijken hoe je paddestoelen groeien, en mocht je dat ook niets vinden geniet dan van voorbijtrekkende wolken. En de vreemdste vond ik toch wel dit filmpje, een timelaps van iemand die bezoek heeft, je moet er maar op komen.....

Share your umbrella

Sinds het LEF-subforum er is, zijn er al flink wat ludieke acties en experimenten gepasseerd. Een leuk onderdeel van LEF is het topic over Random Acts of Kindness oftewel RAOK. Deze zijn in het leven geroepen door Danny Wallace. Hij begon in 2002 per ongeluk een eigen cult -geen gevaarlijke, hij noemt het liever een collectief- en het doel ervan is aardiger te zijn voor de medemens. Daarbij schreef hij een boek met 365 Random Acts Of Kindness (RAOK) om die aardigere wereld te bewerkstelligen. FOK! steunt het dit initiatief om de wereld een beetje leuker te maken.

RAOK 299 is "On a hot day, share your sunscreen." Deze RAOK werd uitgedeeld aan user Faat, die er een topic van maakte met leuke foto's. Omdat de zon niet scheen ging ze paraplu's uitdelen als het regende. Het ging niet altijd even makkelijk en kostte haar drie dagen, maar uiteindelijk is het gelukt.

Wil jij ook iets leuks doen voor de mensheid? Meld je dan even bij UIO_AMS.

[Prijsvraag] 5 jaar in Screenshots...

De FOK!weblog bestaat deze maand vijf jaar. En dat willen wij graag met jullie vieren. Kosten noch moeite zijn gespaard en we hebben vijf originele FOK!weblog T-shirts voor jullie. Echter je zult er wel wat voor moeten doen. Het is absoluut niet moeilijk, dus iedereen kan en moet meedoen!

Wij hebben vijftien screenshotje gemaakt van blogjes die door de jaren heen geplaatst zijn. Elke maandag (5 , 12 en 19 febr) worden er vijf van geplaatst. Aan jou de simpele taak om de blogjes op te zoeken en de titel van het blogje te noteren. Hoe doe je dat? Je kunt natuurlijk lukraak gaan zoeken, maar je mag voor deze keer ook de Search gebruiken.

De titels van de blogjes mag je emailen naar raadjeplaatje@fok.nl (met het vriendelijke verzoek als onderwerp je usernaam te vermelden!). Woensdag 21 febr moeten alle antwoorden binnen zijn. Je mag het per ronde insturen of alle antwoorden in één keer.

Antwoorden in de replies wordt absoluut niet op prijs gesteld!
Helaas is de FOK!Crew uitgesloten van deelname!

DEEL 1

Opgave 1 :

Opgave 2 :

Opgave 3 :

Opgave 4 :

Opgave 5 :

Tot volgende week maandag voor opgaves 6 t/m 10.

Rabobank schrijft onterecht 217.800 euro af

FOK!user LightGod heeft betere weekenden gehad. Zo stond hij afgelopen zaterdag te tanken en kon hij niet pinnen. Een situatie die de LigthGod op zich vreemd vond, hij had immers nog ruim voldoende op zijn rekening staan. Eenmaal thuisgekomen bleek dat de rabobank zijn hypotheek volledig heeft afgeschreven. (screenshot)
Leuk detail is nog dat hij volgens de afspraken met zijn bank eigenlijk helemaal niet rood kan staan. Tegen een gemiddeld rentepercentage kost dit grapje hem trouwens ruim 100 euro per dag aan debetrente. LightGod heeft op het forum al aangegeven vandaag even bij de bank langs te gaan.

Biertje in het midden oosten ?

Kijk alsjeblieft verdomd goed uit wat je doet. Feestvieren is in sommige landen namelijk verboden. Gezellig samen zijn, alcohol drinken en het dansen met het andere geslacht komt je op zweepslagen of zelfs gevangenisstraf te staan.
quote:
In Saudi-Arabië zijn twintig buitenlandse feestvierders veroordeeld. Ze namen deel aan een feest waar alcohol werd geschonken en mannen en vrouwen gezamenlijk dansten. Ze zijn gestraft met een gevangenisstraf van drie tot vier maanden en zweepslagen.
Voortaan alles doen zoals het hoort. Een vieze vlasbaard laten staan en je vrouw onder een berg lakens bedekken. Vervolgens richting Mekka buigen en bidden. Maar zeker geen feest vieren, dat mag niet.

Je kan het ook iets anders doen natuurlijk, als je als westerling daar bent jezelf aanpassen aan de leefregels, je gedragen en gewoon niet te veel westerse dingen willen doen. Respecteer de cultuur om je heen en pak het biertje als je weer terug thuis bent.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1400
special
Random Pics van de Dag #1399
review
Philips M140 M.2. NVMe SSD
review
World of Warcraft: The War Within
special
VrijMiBabes #229 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1398
©FOK.nl e.a.