Het nutteloze feitje van de dag: Bijzondere gastarbeiders

Nutteloze feitjes, ze zullen je leven niet drastisch veranderen maar ze zijn wel altijd leuk om te weten. Dus voortaan voor jullie, elke dag een nutteloos feitje om de dag mee door te komen.

We kennen Noorwegen allemaal als een prachtig land met prachtige natuur. Met ruige landschappen en steile fjorden is het land niet overal even makkelijk toegankelijk voor wandelaars maar daar is door de (lokale) overheid over na gedacht. Want wist je dat er op tal van plekken in Noorwegen trappen zijn aangelegd en dat speciaal daarvoor Nepalezen worden ingehuurd? De Himalaya in Nepal staat bekend om zijn talloze wandelpaden met ellelange trappen waarmee kleine plaatsjes en basiskampen van bergtoppen met elkaar verbonden zijn.

De Sherpa's uit Nepal weten als geen ander hoe er in onherbergzaam gebied trappen gebouwd moeten worden. Dus werden ze door het bedrijf Stibyggjaren met hun kennis en vaardigheden ingeschakeld om aan de slag te gaan in de ruige Noorse natuur. De Nepalezen hebben inmiddels al 300 projecten in Noorwegen onder handen genomen en ze zorgen in de zomer niet alleen voor de aanleg maar ook voor het onderhoud van de wandeltrappen.