Zwarte man vermomt zich tijdens rooftochten als 'blanke man'

Een zwarte man die een levensecht 'blank' masker met nephaar gebruikte om zichzelf te vermommen als een blanke terwijl hij een reeks woninginbraken pleegde in de omgeving van Los Angeles, is vorige week gearresteerd, volgens de politie in Los Angeles.

Rechercheurs brachten Rockim Prowell in verband met zo'n 30 woninginbraken in de regio, meldde FOX LA. Volgens de politie van Beverly Hills wordt hij momenteel beschuldigd van inbraak, diefstal en één keer van vandalisme.

Prowells voertuig werd gezien op bewakingsbeelden bij een aantal inbraken. Hierdoor werd hij in verband gebracht met een paar woninginbraken in Beverly Hills, die gepleegd werden op 20 april en 20 juli 2020. Op beelden die door autoriteiten zijn vrijgegeven, is de verdachte te zien met het masker en een bril.

Bij de inbraken stal Prowell flatscreentelevisies, zei de politie. In de beveiligingsbeelden viel het op ze dat de verdachte altijd zijn mond wijd open hield, op een manier zoals men doet bij het dragen van een masker over het hele hoofd. 

Prowell, 30, een inwoner van het nabijgelegen Inglewood, werd op 2 mei gearresteerd tijdens een verkeerscontrole door politieagenten in Beverly Hills. In de auto vonden agenten een gezichtsmasker en andere items die hem in verband brachten met de inbraken, aldus de autoriteiten. De nummerplaten op de auto bleken ook gestolen. 

Tijdens een huiszoeking in zijn huis vond de politie gestolen voorwerpen die hem in verband brachten met meer inbraken, aldus de politie.