Herstel van orde? Een begin van tuigruimen in CHAZ

Zo, eindelijk schijnt er dus wat schot in de zaak te komen! Niet letterlijk want er zijn de laatste weken al meer als voldoende echte schoten gelost in de 'bevrijde zone' te Seattle. Vele doden en gewonden zijn het onomstotelijke bewijs daarvoor!

De CHAZ (Capitol Hill Autonomous Zone) is overigens omgedoopt tot CHOP (Capitol Hill Occupation Protest). Blijkbaar zag het anarchistische tuig ook wel in dat je door te strijden met de 'autonome vlag'-naam je toch ook wel een hoop minder extreme medestanders van je zal zien afkeren. Laten wij dan in elk geval hopen dat het gezag spoedig 'chop-chop' zal doen met dit losgeslagen zootje ongewassen gespuis!

Na weken van protest begon men zich steeds meer af te vragen wanneer er nou eindelijk zou worden ingegrepen. Het linkse en deugende stadsbestuur van Seattle met de politie, de linkse en deugende bestuurders van de staat Seattle met de National Guard. Beiden hadden de mogelijkheid om snel en consequent aan deze terreur een halt toe te roepen. Dat dit niet gebeurde lag natuurlijk alleen maar aan het feit dat men dacht hiermee President Donald Trump tot het inzetten van het leger te dwingen en hem daarmee als hardvochtig dictator te kijk te zetten. Mastermind 'The Donald' speelde het 4d-chess echter op heel wat meer borden en hield zich ijskoud op de vlakte. Daarmee draaide hij de sitatie volledig om en ging er, elke dag dat de bezetting langer duurde, meer sympathie richting de 'Commander and Chief' en minder naar het lafhartige en bange stads/staatsbestuur. 'He called their bluff' en 'it paid out' want eindelijk lijkt er dus vooruitgang te zijn.

De politie rukt op en het bezette politiebureau is al bereikt. Door de blufpoker van 'The Donald' zullen de politiediensten dus alsnog de hete kolen uit het vuur mogen halen. Hierdoor zal het linkse Democratische stadsbestuur, dat de order hiertoe gaf, te boek komen te staan als wrede en hardvochtige onderdrukkers van de 'oh zo vredelievende' (even teiltje pakken) activisten. Ik verwacht namelijk bepaald niet dat dit verder zonder slag of stoot zal verlopen!

Nog even en de rust in Seattle zal zijn wedergekeerd en zullen de Democratische deugers hun wonden moeten likken. Tja, als je denkt een meesterbrein als dat van 'The Donald' te kunnen overtroeven dan kun je wel eens van een koude kermis terugkeren!