Sjon maakt vrienden

Het lijkt er op dat iedere media magnaat paar echte vrienden nodig heeft om zijn waar aan de man te brengen Sjon begon natuurlijk eerst met een echte zeezender in Hilversum, toch tof al die Nederlandse muziek in de ether. Sjon was natuurlijk helemaal de man toen hij voetbal ging uitzenden op Kindernet. En toen Sjon had geïnvesteerd in een kabel-graaf-bedrijf bleek iedereen na de pagina grote advertenties in Sp!ts en Metro helemaal een vriend van Sjon genoemd te willen worden. 20Mbit daar gaan zelfs de tweakers voor plat.

Sjon is een voorbeeld voor me, we hebben allebei een blond zusje; daar in tegen heb ik een hekel aan voetbal en onderhoud een haat-liefde relatie met mijn kabel-graaf-bedrijf en kan niets meer dan lof spreken over mijn internet aanbieder. Ik ben het zelf dus meer gaan zoeken in de radio en televisie kant. Als eindredacteur 'stilte' ben ik verantwoordelijk voor de stilte die op de radio wordt uitgezonden als de apparatuur uitvalt. Een dankbare taak en vaste luisteraars horen ook precies in wat voor stemming ik ben als mijn programma is afgelopen, maar over dat gedeelte doe ik gelukkig geen eindredactie.

Ik heb direct maar kanaaltje op de kabel geregeld, een TV kanaaltje, that is. Kanaal 30-, 540.25MHz. Je zou het natuurlijk ook een vijandelijke overname van Tell Sell kunnen noemen, dat was het in het begin ook wel een beetje. Je vraagt je misschien af wat je moet met een TV kanaal, de leukste programma's worden altijd op een ander net uitgezonden en anders, met kijkers en al, opgekocht door Sjon. Toch blijkt er in iedere gemeente markt voor te zijn voor een lokale kabelkrant en je moet natuurlijk klein beginnen: zonder sex lijnen, zonder bel spelletjes en zonder leuke presentatrices.

Momenteel zoek ik ook nog wat vrienden, bij voorkeur vrienden die goed glasvezel kunnen bestellen, graven en lassen want ik wil toch ook eens gaan beginnen met wat nieuwe concepten waarvoor bewegende beelden nodig zijn.