Vijf gametips voor de maand februari

2. Ghosts 'n Goblins Resurrection

Ghost 'n Goblins kwam in 1985 voor het eerst uit voor Arcade. Toch hebben de meeste mensen van de patatgeneratie het spel gespeeld op NES. De game gemaakt door Capcom is een brok nostalgie en de meeste zullen het deuntje nog wel mee kunnen zingen. Na het eerste deel is er nog een hele reeks uitgekomen van spellen, maar nu komt daar met Ghosts 'n Goblins: Resurrection een reboot aan voor de Switch.

Je speelt de ridder genaamd Arthur en het is aan jou om de prinses Prin-Prin te redden. Deze moet je redden uit de klauwen van de Demon King Astaroth. Met de reboot is het spel grafisch flink onderhanden genomen en zelfs de soundtrack is onder handen genomen. In het spel moet je proberen verschillende levels door te komen en bij iedere gear dat je geraakt wordt verlies je een beetje armor.

Ghosts 'n Goblins stond bekend als een van de moeilijkste spellen die er was. De frustratie om überhaupt level 1 door te komen was groot. In de reboot hebben ze de moeilijkheid iets aangepast zodat het voor iedereen nu mogelijk is om de prinses te redden. Ghosts 'n Goblins Resurrection komt 25 februari uit voor Switch.