Nummer 1 hits van weleer: De hits uit 1986

Voor een (hopelijk) klein beetje nostalgie hier een item met nummer 1 hits uit de Top 40 van 1986 (na een suggestie in de comments van FOK!ker Hagelslagfabrikant).

1986 was het jaar waarin Flevoland werd toegevoegd als twaalfde provincie van Nederland. Aruba werd autonoom, het biljet van 250 gulden werd geíntroduceerd en het eerste computervirus - de naam brain dragend - duikt op. Ook sluiten Engeland en Frankrijk een verdrag voor de bouw van een tunnel onder het kanaal. In Zweden biedt een luchtvaartmaatschappij de eerste rookvrije lijndiensten aan en Voyager 2 bereikt Uranus. Twee dagen daarna explodeert spaceshuttle Challenger bij de lancering. Evert van Benthem wint de elfstedentocht.

Prince Andrew verlooft zich met Sarah Ferguson en in de Efteling opent de attractie Fata Morgana. Ook ontploft in dat jaar een van de reactoren in Tsjernobyl, waarbij meer dan 4000 mensen om het leven kwamen.

In Ierland wordt bij een referendum bepaald dat echtscheidingen voortaan zijn toegestaan en boven de zuidpool is sprake van een enorm gat in de ozonlaag en in Nederland wordt de Oosterscheldekering in gebruik genomen.

Verder wordt Mike Tyson de jongste wereldkampioen boksen in de zwaargewichten ooit. 

Wat er in de top-40 op 1 stond in 1986 zie je op de volgende pagina's.