Vier games die je gespeeld moet hebben op je mobiel - Augustus

4. Tactile Wars

Tactile Wars is een schattige game met diepgaande tactiek. Van posititonering van de legers en verdediging tot het uitvinden van de beste verdedigingsmechanismen of eenheden. Een geweldige game.

Tactile Wars attack

Het centrale focuspunt van de game is het positioneren van jouw legertjes. Komen de vijanden van twee kanten: teken een vierkant en bescherm beide kanten. Komen ze in een lange lijn? Maar zelf ook een lange lijn. Elke vorm is mogelijk, maar niet elke vorm is in elke situatie even effectief: aan jou de taak de overwinning veilig te stellen.

Wanneer je besluit een gebied aan te vallen, kom je steeds kleine (en grote) troepen tegen die je moet uitschakelen. Hierbij kun je ervoor kiezen alles dood te schieten, maar er is één handige optie aanwezig. Vermoord je de generaal van zo'n troep en klik je hierop, dan gaan al zijn troepen dood. Dit zorgt ervoor dat je als speler goed moet opletten en altijd actief moet blijven, en dat zorgt voor een frisse wind. Vaak is het maar wachten tot een veldslag is afgelopen, maar dat is er in Tactile Wars niet bij. 

Naast aanvallen moet je jouw eigen gebied verdedigen. Hiervoor moet je vallen ontwikkelen en plaatsen, jouw eenheden sterker maken en kun je ook meer gebieden vrijspelen om dingen op te plaatsen. Dit kost tijd en coins die je weer verdient met het spelen van de game. Een mooie functie is dat je (gratis en zonder negatieve gevolgen) jouw eigen verdediging kunt testen met een 'proefaanval'. Hiervoor gebruik je jouw eigen manschappen. Het geeft een goede indicatie van hoe jouw verdediging erbij staat. 

Het komt erop neer dat Tactile Wars simpelweg leuk is om te spelen. De felle kleuren en het gebruik hiervan doet ietwat denken aan Splatoon en de tactische gameplay hecht het geheel goed samen. Leuke muziek en geluiden, aantrekkelijke graphics en strakke gameplay. Een tactische zet van ontwikkelaar Ankama.

Tactile Wars is hier gratis te downloaden voor iOS voor en hier voor Android.