Indie-Update #1

Indie Update 1

Uiteraard draait ook de Indie-scene uiteindelijk maar om één ding: games! Om de grande opening van deze special af te sluiten hebben we deze week dan ook een overdaad aan freebies variërend van horror tot aan local-multiplayer. 

Kompendium
Type: Local Multiplayer. Platform: Windows / Mac
Glitch Tank-dev Michael Brough brengt ons een bundel van locale multiplayer games. Met deze bundel bewijst Brough dat leuke games niet complex hoeven te zijn. Naast de negen (!) losse games is er ook een tournament mode waarin gestreden kan worden om de eeuwige roem. Zoals Brought het verwoordt: ‘Find a friend. Play them’. Downloaden kan via de blog van Brough.

Flip’d
Type: FPS / Puzzle. Platform: Browser-based (Unity vereist)
Vorige maand eindigde de 7DFPS-challenge waarin een flink aantal developers hun gooi deden naar het First Person Shooter-genre. Nu zijn zeven dagen extreem kort om iets origineels te bouwen, laat staan een originele shooter, maar een aantal van de inzendingen zijn heuze pareltjes geworden. Zo is er Flip’d van Thomas Hourdel, een door VVVVVV en Portal geïnspireerde first person puzzle-game. Een kleine waarschuwing: de game is flippin’ lastig. Spelen kan online via Kongregate

Seven Dimensions
Type: FPS / Puzzle. Platform: Windows / Mac
Ook de Nederlandse Marries van de Hoef deed mee aan de 7DFPS-challenge en interpreteerde de titel van de uitdaging nogal letterlijk. Hij maakte dan ook een shooter waarin je in zeven dimensies tegelijk speelt. Nu is ook Marries geen expert op het gebied van de kwamtummechanica en daarom heeft hij zijn game opgebouwd uit drie 2D-werelden en één 1D-wereld. En dit speelt net zo uitdagend als het klinkt. Download de game via de website van Marries.

Slender
Type: Horror survival. Platfrom: Windows / Mac
We sluiten de freebie-sectie van deze week af met de billen bij elkaar. Nadat ‘The Slender Man’ opdoemde bij een Photoshop-contest op de ‘Something Aweful’-fora besloot Parsec Productions om rond deze legende een game te bouwen. Het doel van de game is om alle acht de manuscripten over de Slenderman te vinden. Het enige wat je in de weg staat is Slenderman zelf. Je bent gewaarschuwd. Lichten uit, koptelefoon op en download de game op de site van Parsec Productions.

Indie Update 1

De volgende stappen?
En met deze freebielijst is er een einde gekomen aan deze eerste Indie-Update. Omdat dit een format-in-wording is willen wij jullie graag betrekken bij het verder uitpluizen van deze terugkerende special. Waar zouden jullie meer over willen lezen? Van welke indiegames zouden jullie graag een review willen zien? Feedback, suggesties en tips zijn natuurlijk altijd welkom! Voor feedback en suggesties kun je terecht op ons forum. Tips mogen altijd via de submit. Voor nu zeg ik: geniet van het weer en Indie of niet, Game On!