FOK!games 2007 vooruitblik

Na de algemene verwachting voor 2007 kun je op deze en de volgende pagina lezen op welke 10 games wij als crew het meest zitten te wachten.

10: God of War 2 (PS2)

Na het overweldigende succes van God of War kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. De aankondiging van God of War 2 was dan ook totaal geen verrassing, maar wel erg plezant. In God of War 2 zal je weer aan de bak moeten als Kratos om het Griekse gespuis terug de onderwereld in te slaan.

God of War 2 belooft mooier en grootser te worden dan het eerste deel. Begin 2007 kunnen we ermee aan de slag op de PS2, still going strong!

<\/center>

9: The Legend of Zelda: Phantom Hourglass (NDS)

Phantom Hourglass is de enige handheld-game die in de top 10 staat maar is er wel één met gigantisch veel potentie. De Zelda-reeks staat vrijwel altijd garant voor een ingrijpend verhaal, geweldige gameplay en leuke puzzels. Deze DS versie krijgt echter ook nog eens bijzondere extra’s dankzij de features van de DS.

Je kan dankzij het touchscreen bijvoorbeeld aantekeningen maken op de map. Op deze manier hoef je nooit meer te zoeken naar waar je die ene schat nou had zien liggen. Qua grafische stijl zal Phantom Hourglass teruggrijpen op Windwaker, het eerste Cube avontuur van Link.

<\/center>

8: Command & Conquer 3 (360/PC)

Command & Conquer is terug! Kane keert terug! Voor velen zal dit al genoeg zijn om helemaal gek te worden van de spanning. De Command & Conquer-serie staat bekend om zijn strategische gameplay gepresenteerd in een fantastisch jasje, zowel grafisch als verhaaltechnisch.

Uiteraard draait ook dit derde deel voor een groot stuk om het tiberium (het is nu zelfs verspreid over het hele aardoppervlak), maar er zijn ook flink wat vernieuwingen. Naast de gebruikelijke nieuwe units krijgt C&C3 ook een nieuw ras, een buitenaards zelfs.

<\/center>

7: Bioshock (360/PC)

In deze spirituele opvolger van de legendarische System Shock serie reis je af naar een stad diep onder de oceaan. De stad, genaamd Rapture, was ooit bedoelt als een waar paradijs op aarde voor een selecte groep wetenschappers, kunstenaars en industriëlen. Alles is echter misgelopen en de stad is nu een angstaanjagende relikwie vol lijken met gevaarlijke bewakers en genetisch gemuteerde inwoners. Bioshock weet de aandacht te trekken door een onorthodoxe aanpak van het FPS genre. De speler wordt aangemoedigd andere oplossingen te zoeken in plaats van op alles wat beweegt te schieten.

<\/center>

6: Mass Effect (360)

Deze RPG van de legendarische RPG-maker Bioware plaatst je in de huid van de eerste menselijke \\\"Spectre\\\", de gezworen verdedigers van de vrede in het heelal. Je doel is om een grote dreiging voor het heelal te stoppen. Tijdens de game kun je je met je schip vrij bewegen tussen de vele werelden in de game volgens het principe dat we al kennen uit Knights of the Old Republic, één van de eerdere games van Bioware. Innovaties ten opzichte van vorige games zitten hem met name in een nieuw geavanceerd dialogensysteem en een real-time vechtssysteem.

<\/center>