DS Lite Special

Eind deze maand is het zover. 23 juni verschijnt de upgrade van de Nintendo DS, de DS Lite eindelijk in Europa. Na een van de meest succesvolle launches ooit van een elektronica product in Japan en goede verkoopcijfers in de Verenigde Staten, is nu Nederland aan de beurt. En nog wel een stuk vroeger dan in het verleden toen het normaal was om Europa een half jaar of een jaar te laten wachten op een nieuwe console.



Toch wordt de DS Lite niet door iedereen blind enthousiast ontvangen. Het is een van Nintendo’s meest besproken consoles. Misschien niet in dezelfde mate als de Wii, maar de nieuwe handheld zorgt zeker voor de nodige discussie.

In deze special zullen we jullie zoveel mogelijk informatie geven over de DS Lite en alle nieuwe eigenschappen van deze handheld vergelijken met het huidige model van de DS. Ook zullen we proberen uit te leggen waarom Nintendo de beslissing heeft genomen om nu al met een nieuw model DS uit te komen, en dat er meer achter zit dan de gemiddelde gamer zijn beurs te laten trekken. Tenslotte zullen we de vraag proberen te beantwoorden of het aanschaffen van een DS Lite het geld waard is, ook al bezit je nu al een DS.