Holloway: Het dossier

Opinie
Niet alleen op jullie aller Frontpage, maar ook op het forum werd druk gediscussieerd over de zaak. Vanaf begin 2005 tot aan vandaag, houdt de zaak mensen over de hele wereld bezig. FOK! heeft zelfs een speciaal Forum geopend om users de kans te geven te discussiëren over deze zaak, die vermoedelijk morgen spectaculair/passend/éindelijk, of niet, afgesloten zal worden. Aanleiding voor het openen van dit forum is de enorme stroom aan topics over deze zaak in de verschillende FOK!fora; Wat denk jij? Wat is waar?

Wat is nu de aanleiding van deze stortvloed aan aandacht? Slechts weinig verdwijningszaken krijgen zoveel aandacht als deze. Specialisten wijzen deze zaak aan als een voorbeeld van Missing White Woman Syndrome(MWWS), of Missing Pretty Girl Syndome. Dit houdt in dat de vermissing van een blanke jonge vrouw uit een normaal tot rijk gezin, eerder media-aandacht krijgt dan bijvoorbeeld de verdwijning van een vrouw uit een arm gezin. Natalee lijkt hier een schoolvoorbeeld van te zijn. Een leuke blanke, blonde, echte Amerikaanse meid met een leuk bekkie. En Natalees zaak kréég aandacht, dat is zeker waar. De Amerikaanse, Cubaanse, Nederlandse,(en noem maar op) media stortten zich volledig op de zaak. MWWS?

Een consequentie van media-aandacht is uiteraard dat veel mensen zich met de zaak bemoeien. Wat is er gebeurd? Hoeveel waarde kunnen we hechten aan bewijsstukken? Dit lijkt iedereen, ook de leek, zich af te vragen. Bewust of onbewust vormt iedereen zijn eigen mening over deze zaak. Vooral op een forum als FOK! is dat bijzonder duidelijk te zien; iedereen wil er iets over kwijt.

Meningen rechtstreeks van ons aller forum:
quote:
Ze bleek zelf ook een ongelovelijke slet te zijn, zo onschuldig als iedereen der doet overkomen was ze absoluut niet..
quote:
op uitzendinggemist.nl staat ook de aflevering van Nova met beelden na de uitzending. Die Joran is echt leip wie gooit er nou een glas wijn over iemand heen. Dit bevestigd voor mij dat hij al aggresief van aard is en dat hij dus ook haar vermoord heeft in zo een vlaag van aggresief gedrag.
quote:
Onzin. Komop man. Luister nou eens naar dat telefoongesprek van hem met Pauw en Witteman. Zoals hij praat, dat kan je toch gewoon niet acteren? Onmogelijk dat ie peter bij de neus heeft genomen.
quote:
Eerlijk gezegd klinkt Joran niet zo intelligent om dit te bedenken.
quote:
Zoveel topics, ik hoop dat Peter R. de Vries lekker een flesje wijn heeft opengetrokken en internet afstruint met de telefoon uit.
Deze zaak is cluedo-like interessant. Was het Joran, met een kandelaar, op het strand? De waarheid is dat alleen Natalee en haar mogelijke moordenaar, of degene die haar als laatste zag, weet wat er met haar en/of haar lichaam gebeurd is. Een andere waarheid is: deze zaak leeft.

Iedereen heeft een mening, is dol op speculeren, maar heeft het zin? Ach, wellicht niet. We hebben er gewoon de behoefte toe. Tijd alleen zal uitwijzen wat de uiteindelijke toedracht van de verdwijning was. Tijd zal uitwijzen wie er verantwoordelijk is. Tijd zal uitwijzen wiens bedachte waarheid de echte waarheid is. Komt helemaal goed. Mijn verwachting? Na deze zaak zal het wel heel even stil zijn qua vermissingen in de media. En gaat de hype-modus weer aan voor het volgende schattige verdwenen blondje. Maar ach, tot die tijd niet getreurd, voor het moment hebben we altijd Maddie nog!