Holloway: Het dossier

Bekende Amerikanen bemoeien zich met de zaak
Dr. Phil, de bekende tv-psycholoog, besluit zich er ook tegenaan te bemoeien. Hij zorgt voor internationale opschudding door tot een boycot van Aruba op te roepen. Ook op het forum werd hierover gediscussieerd. Arubanen zouden “via hun portemonnee” moeten merken dat er meer gedaan moet worden om het meisje te vinden. Een vreemde uitspraak. Moeder Holloway liet weten niet blij te zijn met de openhartigheid en uitspraken van Phil. Later roept ook Gouverneur Bob Riley van de staat Alabama op tot een dergelijke boycot.

Hier houdt de berichtgeving over Dr. Phil echter niet op. In een interview met een van de verdachten, Deepak K., zou laatstgenoemde gezegd hebben dat hij, zijn broer, én Joran seks gehad zouden hebben met Natalee en dat zij gekleed was als hoer. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) is echter van mening dat er met die beelden geknoeid is, dat ze verknipt zijn. Dr. Phil beweert intussen bijna zeker te weten dat Natalee nog leeft, en werkt als seksslaaf in Zuid-Amerika.

De ouders van Natalee zitten ook niet stil
In februari 2006 eist de familie Holloway een schadevergoeding van de familie Van der Sloot. Het gezin was voor een interview met nieuwszender ABC naar New York gevlogen. Een maand later besluit ma Holloway een stichting op te richten. De stichting moet de International Safe Travels Foundation heten en moet veiligheidstips aan alleen reizende jongeren geven.

Ook de autoriteiten weten zichzelf bezig te houden
Nadat een nieuwe getuige zich gemeld heeft, besluiten de Arubaanse autoriteiten in maart 2006 een nieuwe zoekactie te starten. De manier waarop het Nederlandse Opsporing Verzocht ermee omging, viel echter niet in goede aarde. In een reconstructie speelde een getinte acteur de rol van de blanke verdachte Joran van der Sloot. Gevolmachtigd minister Paul Comenencia vindt dat hiermee bewust en overduidelijk feiten worden verdraaid.

Als er een nieuwe tip binnenkomt, gaan de Arubaanse autoriteiten weer hard aan de slag. Een getuige meldt de avond van de verdwijning 4 bezwete mannen met een schop te hebben gezien. Ook kreeg Opsporing Verzocht de tip dat Natalee mogelijk bij een vuurtoren op het eiland begraven zou liggen.

In mei 2006 wordt een volgende verdachte opgepakt in Utrecht. Deze van oorsprong Arubaanse jongen was ten tijde van de verdwijning als croupier werkzaam in het hotel waar Natalee verbleef. Ook deze arrestatie draait op niets uit.