FOK!forum vanavond down wegens update

Icoon Sitenews - Forum Het FOK!forum zal vanmiddag enige tijd onbeschikbaar zijn wegens een update van de achterliggende software. Met de update zal zaterdagmiddag begonnen worden. De verwachte downtime is korter dan een middagje bioscoop, dus je hoeft het forum niet lang te missen.

Het is alweer enige tijd geleden dat er een beetje zinnige update plaatsvond van de software van het forum. Natuurlijk worden er regelmatig kleine wijzigingen doorgevoerd, maar ook voor wat betreft de grotere zaken is er niet stilgezeten.

Zo is er aan de templates - het uiterlijk van het forum - de afgelopen tijd veel bijgeschaafd. De template 'foksilver' is bijvoorbeeld volledig op de pijnbank gelegd, uit elkaar getrokken en op een nettere manier weer in elkaar gezet. De nieuwe versie moet er daardoor tot in de kleine details goed uitzien, en moet makkelijker aan te passen zijn.

Tegelijk met het doorvoeren van deze update zal een nieuwe versie Replique, de forumsoftware, in gebruik worden genomen. In de nieuwe versie 3 (officieel 0.3) zijn een aantal bescheiden nieuwe features terug te vinden. Ook zitten er veel bugfixes en kleine verbeteringen in, en is de stabiliteit beter.

In de periode dat het forum down is, kun je eens een kijkje nemen op één van de vele andere onderdelen van FOK!. Wat dacht je bijvoorbeeld van FOK!sport, FOK!games, de FOK!weblog, het FOK!fotoboek of BigBrother.FOK.nl?

Update 20.16
Over ongeveer een kwartier gaan we dan echt down. Het forum is vermoedelijk vóór middernacht alweer up.

Update 20.40
En we zijn er alweer, bedankt Breuls .