Homtom HT6, een accumonster

3. Homtom HT6

 

Design en bouwkwaliteit

Het gewicht is iets wat je voor lief moet nemen. Het is een telefoon met een accu van 6250mAh en dat weegt wat. Los van dat is het nog wel handzaam en voelt het oké aan mede omdat het gewicht goed verdeeld is. Het is een budgettelefoon en dat merk je wel aan de materialen. Een wat gladde plastic achterkant en het simpele ontwerp is niet echt spannend.

Alles zit echter wel goed in elkaar en sluit netjes aan. De knoppen aan de rechterkant zitten strak in de behuizing en geven duideijke feedback. Voorop heb je één glazen paneel (Gorilla Glass) met onderaan de fysieke, niet verlichte knoppen. Gelukkig wel een notificatieled in dit toestel. 

ht6-design1 (Foto: rene90)

ht6-design2 (Foto: rene90)

ht6-design3 (Foto: rene90)

ht6-design4 (Foto: rene90)

ht6-design5 (Foto: rene90)

ht6-design6 (Foto: rene90)

ht6-design7 (Foto: rene90)

 

Het scherm

Om de lange accuduur te garanderen heeft Homtom gekozen voor een 720P scherm. Dat zie je terug in de details als je er echt naar gaat zoeken maar voor de meeste zal dit niet een groot probleem zijn. Je koopt dit toestel sowieso al niet voor de hoge specificaties natuurlijk. Het scherm zelf scoort een voldoende. De spiegelingen vallen wel mee, maar bij het bekijken onder een hoek loopt de helderheid wat meer terug dan bij andere (wat duurdere) telefoons. 

ht6-scherm1 (Foto: rene90)

ht6-scherm2 (Foto: rene90)

 

Prestaties

Deze MT6735 processor heb je in verschillende versies waarbij je ook een 1.3/1.5GHz variant hebt. Deze is geklokt op 1.0GHz waarbij ik liever toch iets meer power had gezien. Qua standaard apps werkt het prima, maar ga geen Angry Birds proberen te spelen. Youtube op 720P draait nog allemaal prima maar daarrna houdt het wel een beetje op. Multitasken gaat dan weer wel relatief goed door het 2GB werkgeheugen wat een goede keus is geweest van Homtom. 

  • Antutu: 20579
  • Geekbench: 399 single-core, 1127 multi-core
  • Quadrant: 6889
  • Ice Storm Extreme: 1128

ht6-antutu1 (Foto: rene90)ht6-antutu2 (Foto: rene90)

GPS is op orde. Een snelle fix zonder poblemen met een behoorlijk signaal. Tijdens het navigeren via Maps blijft de fix constant en kan je zonder problemen heen waar je wilt. 

ht6-gps1 (Foto: rene90)ht6-gps2 (Foto: rene90)

In Amsterdam heb ik het bereik met dit toestel even getest op het 4G netwerk van Vodafone. Deze HT6 beschikt over alle netwerkbanden en dit zou dus moeten resulteren in een goede verbinding wat ook het geval is. 

ht6-4g (Foto: rene90)

Tot slot nog iets over de speaker die behoorlijk aardig presteert. Het is een enkele speaker wat je kan verwachten in dit budgettoestel. Toch zit er best wat volume achter en gaat het geluid niet extreem vervormen. Jammer is wel dat de speaker zo is ingebouwd dat hij wordt afgedekt als je het toestel op tafel legt. 

Software

Zwart, vergelijkbaar met DOOGEE dus. Jammer dat ze niet vasthouden aan een standaard ROM zonder al die extra geforceerde kleuren. Dit kan je wel aanpassen bij je homescreen en apps, maar in de instellingen blijft het die donkere achtergrond houden wat zonde is.

Een kleine app die nog praktisch kan zijn voor mensen is het goed vertaalde 'software sloten'. Je kan bepaalde apps met een wachtwoord beveiligen als je daar behoefte aan hebt. 

ht6-screen1 (Foto: rene90)ht6-screen2 (Foto: rene90)

ht6-screen3 (Foto: rene90)ht6-screen4 (Foto: rene90)

 

Camera

Vooral bij overzichtfoto's met wat daglicht heeft deze sensor moeite. In andere situaties komen er best leuke foto's uit en valt dit ook wel binnen hetgeen wat je mag verwachten voor een budgettoestel. 

ht6-cam1 (Foto: rene90)

ht6-cam5 (Foto: rene90)

ht6-cam2 (Foto: rene90)

ht6-cam3 (Foto: rene90)