Hosafe IP cam met nightvision

6. Programma's en apps

 

Programma

Naast de webinterface is er ook een programma meegeleverd bij de camera. Het werkt allemaal vrij simpel en de kwaliteit van de stream lijkt hoger dan in de browser (stream 1 vs stream 2?). Het werkt, maar ik zou zelf voor een andere oplossing gaan dan dit programma om de camera te managen.  

(Foto: RobertNL)

App

Er is ook een app te krijgen voor de camera. Deze is meegeleverd op de de CD en te vinden in de appstore. Zelf zou ik deze app niet installeren en gaan voor een third-party app. Wat wel een voordeel van deze app schijnt te zijn is dat forwarding niet nodig is. Helaas heb ik dit zelf niet werkend gekregen omdat de site niet werkt. Daarnaast laat ik de beelden liever niet via een onbekende server lopen.

Overig

Dan nog een paar overige mededelingen. Door het gebruik van de RTSP (real time stream protocol) URL is de camera makkelijk toe te voegen in veel beveiligingsprogramma's. De RTSP URL is:

rtsp://your ip address/live0.264 

Daarnaast werkt ONVIF support ook goed, mijn Synology herkende de camera direct, geen gezeur met de juiste camera uit de lijst zoeken maar direct raak. Zelf gebruik ik dus geen functies van de camera maar laat ik alles via de Synology lopen, dit omdat dit direct mijn opslag is.