Hosafe IP cam met nightvision

4. Beeldkwaliteit

 

Beeld

Het beeld, daar gaat het om bij een camera natuurlijk. Hier dan ook een aantal voorbeelden. 

Dag

Let op: Youtube heeft een negatieve invloed op het beeld. Orginele bitrate van video is: 1700KBps. Hogere bitrates zijn mogelijk.  

(Foto: RobertNL)

Let op: Youtube heeft een negatieve invloed op het beeld. Orginele bitrate van video is: 2063KBps. Hogere bitrates zijn mogelijk. 

Zoals je in deze tweede video kan zien lijkt het zwart wit beeld ook overdag veel beter/scherper dan het kleurenbeeld. Wellicht komt dit door de IR cut lens. Eventueel zou je handmatig de focus aan kunnen passen door de camera te openen. Maar aangezien de weg niet iets is dat ik wil filmen, laat ik het zo. Nog wat voorbeelden van overdag:

(Foto: RobertNL)

(Foto: RobertNL)

(Foto: RobertNL)

Zelf heb ik besloten om het beeld op zwart/wit te zetten, dit je kan prima zien wat er gebeurd en het beeld is een stuk mooier. 

Nacht

De eerste nacht had ik veel last van kringen en een vaag beeld zoals te zien op onderstaande foto. Dit kwam door de reflectie van het dak. Het licht reflecteerde in het glas van de camera wat voor dit slechte beeld zorgde. Normaal in de nacht is het beeld prima te noemen: beetje goed richten en je kan kentekens lezen zoals te zien op de laatste foto (eerste cijfer is te zien, de rest geblurred). 

(Foto: RobertNL)

(Foto: RobertNL)

(Foto: RobertNL)

(Foto: RobertNL)