Hosafe IP cam met nightvision

5. Software en Interface

 

Software

Webinterface

De webinterface is een simpele interface waarin alles in te stellen is. Deze interface is gemaakt voor ActiveX en werkt dus het beste onder Internet Explorer. Onder Chome moet je werken met Quicktime player, dit is verre van ideaal. Zelf gebruik ik dus IE bij het instellen. Binnen de webinterface kan je veel instellingen aanpassen:

(Foto: RobertNL)

Van al deze instellingen zal ik alleen system en stream even laten zien. De andere settings zijn niet van belang of wijzen zichzelf wel. 

(Foto: RobertNL)

Zoals te zien bij de onderste foto van system is er ook een update module in de camera aanwezig. Deze werkt maar een changelog heb ik helaas niet kunnen vinden. 

(Foto: RobertNL)

Hier kan je de streams instellen, er zijn drie streams aanwezig voor verschillende apparaten zodat je op je mobiel met mobiel internet niet 4Mbit streams hoeft te bekijken. De FPS kan je aanpassen tussen 1 en 25FPS en de stream zou volgens de specificaties maximaal 4mbit zijn. 

(Foto: RobertNL)

(Foto: RobertNL)

(Foto: RobertNL)

Bij deze private-area instellingen kan je een deel van het beeld zwart maken (bijvoorbeeld openpbare weg) en bij 'motion' kan je een alarm instellen, dit alarm gaat af wanneer de camera een bepaalde mate van beweging detecteert in een aangegeven gebied.

Onder mail-alarm kan je vervolgens de mail aangeven waar dit alarm moet worden heengestuurd. Gmail blokeert mails vanaf de camera, dus je moet hiervoor een andere verzender gebruiken.